Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - ddog

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Äänestykset / Vs: Nagatulivuorikokemukset
« : Huhtikuu 26, 2010, 13:59:32 ip »
Jännä muuten miten eri chilit tulevat läpi eri tehoilla, chineset eivät juurikaan tunnu aiheuttavan poltetta pakoputkessa, mutta annuumeja kun pistelee menemään tuntuu pakoaukosta jäävän jäljelle vain ammottava käryävä reikä, johon ei meinaa uskaltaa paperillakaan koskea ettei se syty. Polte on sitä luokkaa, että ei oikein tiedä miten päin olisi ja mitä tekisi, kärsiikö hiljaa ja liikkumatta vai huutaako tuskan koko maailman tietoon. Apukeinojakaan ei oikein tunnu olevan, tosin polton hetkellä on kyllä mielessä pyörinyt kaikkea porakoneeseen liitetyn teräshrjan ja eskimopuikon pakoputkeen työntämisen välillä, mitä tahansa joka lievittäisi edes vähän.

2
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä
« : Huhtikuu 26, 2010, 13:43:11 ip »
Aika julmalta vaikuttaa lukema, varsinkin kun ulkoilma on niin viileää vielä. Keskikesän helteillä tuon lukeman uskoisi helposti, nyt pistää kyllä epäilemään vikaa mittarissa. On se toki mahdollista jos on tiivis lasitus ja tumma väritys parvekkeella. Jos nyt heittää chilejä saunomaan tuollaiseen lämpöön, voi olla jonkinnäköisä kuivettumisongelmia odotettavissa...

3
Jeh, ei siis syytä ihmettelyyn ilmeisesti, antaa kukkia rauhassa ja toivon mukaan pölyttyä, on niitä jo vähän pumpulipuikolla tökitty jos vaikka toimisi :)

4
Laitanpa tännekkin, kyseessä siis pitäisi olla c.annuum, Jalapeno, mutta kukka ei vastaa sitä mitä Infernon sivuilla sanotaan, eli "Kukat ovat normaalisti melko suuret ja puhtaan valkeat (koristelajikkeilla joskus violetit), usein suurempia kuin muilla paprikoilla. Heteiden varret ovat valkeita toisin kuin lähisukulaisilla." Kukka on kuitenkin muuten valkea, mutta heteet eivät:

Mikähän lienee?

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / outo kukka?
« : Huhtikuu 23, 2010, 11:58:17 ap »


Tällaisia on nyt auennut Jalapenoon, jonka pitäisi siis olla c.annuum. Olen kuitenkin käsittänyt, että annuumeilla kukkien pitäisi olla kokonaan valkoiset tai violetit muutamien lajikkeiden tapauksessa. Mikähän tämä siis on, joku hassu risteytys vai ihan nnormaali ja minä vaan luulen omiani?

6
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Huhtikuu 21, 2010, 01:32:28 ap »
Onko normaalia että bublerissa ilmestyy valkoista ainetta siihen kivivillan pintaan?

Tuntuu ainakin ebbissä ja passiivihydrossa kasaantuvan jos jää kivivilla pintaan, todennäköisesti lannoitesuoloja vain kuivahtanut pintaan.

Eikä ebbi tunnu tarvitsevan litkun hapetusta enempää, juuret saa kivasti happea aina kun litku on valunut pois.

7
Äänestykset / Vs: mistä siemenet?
« : Huhtikuu 20, 2010, 12:37:11 ip »
Vaikeaa laittaa ääntä kun noita on tullut Fataliilta,kaupasta Fataliin tuoreista chileistä,kavereilta ja tutuilta.

Onhan tuolla "Joka puolelta" tai "jostain muualta"

Mulla on vähän joka puolelta, foorumilaisilta, fataliilta, kaupan chileistä ja puutarhaliikkeestä

8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Lajikkeet?
« : Huhtikuu 19, 2010, 12:47:17 ip »
Infernon sivuilla on kyllä aika kattavasti esitelty nämä.

9
Tulipa tuossa mieleen, kun ikkunoita pesin, että jos laittaisi chilin sinne ikkunoitten väliin kasvamaan. Happi sieltä varmaan loppus ja kastelu hankalaa, mutta jos näitä ei ota huomioon niin oisko siisti vai tosi siisti  ::) Onko kellään mulla käynyt mielessä moinen idea? :)

Mulla on käynyt mielessä jonkun köynnöskasvin laittaminen, voisi pystyä kasvamaan ylös asti kun ei pääse kaatumaan, lasit pitää kahdelta suunnalta ja viereiset kasvit tukevat sivuilta. Ikkunan välissä kasvava chili olisi myös varmasti kiva, varsinkin poisottaessa voisi olla vinkeän näköinen, liki kaksiulotteinen  ;D

10
Ilmoittaudun myös ruttulehtibaccan omistajaksi!

11
Miten nuo ovat valoa saaneet? Tuppaavat kasvamaan pitkiksi ja honteloiksi jos valo on liian kaukana. Nyt varmaan tosissaan kannattaisi upottaa taimet syvemmälle ja tuuletella kunnolla, sekä laittaa valot lähemmäksi jos on kaukana.

12
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: kastelukiteet
« : Huhtikuu 13, 2010, 12:38:17 ip »
Näyttää ihan vesipolymeerilta eli taikamullalta eli värimullalta. Ei pysy kovana kuten silica gel, vaan menee pehmeäksi. Itse en ole vielä chileillä kokeillut, mutta tavan huonekasvit, kirjovehka, kultaköynnös ja "onnenbambu" siinä viihtyvät.

13
Tilannepäivitys: Ebbissä kasvaneet Jalapeno ja Champion saivat siirron passiivihydroihin tilapäisesti tilanpuutteen takia. Sorat olivat pesun jäljiltä vessassa peitetyssä vadissa. Laittelin ensin championin, sitten jonkun ajan päästä jalapenon. Tällä välin kissa oli bongannut uuden hienon hiekkalaatikon ja lirauttanut kivat pikku pisut soran sekaan. Tätä en tietenkään huomannut heti, vaan tyytyväisenä laittelin jallun ruukkuunsa. Muutaman tunnin päästä jallu alkoi riiputtaa lehtiään, samaan tapaan kuin vedenpuutteessa. Kun kuitenkin lannoitelitkut oli jo laitettu ja tarkastettu, ajattelin riiputtelun johtuvan vain siitä että kasvi totuttelee hetken uuteen ympäristöön ja peitin sen muovipussilla kuivumisen ehkäisyksi. Myöhemmin vointia tarkistaessa naamalle iski melko tuima kusen haju heti pussin poistuessa päältä. Kun haisijaksi paljastui sora, tajusin mitä oli tapahtunut ja aloin elvytystoimet puhtaan veden kanssa. Mitään apua siitä ei kuitenkaan ollut ikävä kyllä ja jallu kuivui pois puutarhasta. Onneksi niitä on useampi, ettei vahinko loppujen lopuksi ollut mitenkään ääretön katastrofi. Hieman vain sääli, kasvi jo tomerasti teki ensimmäisiä nuppuja, joista olisi jo jonkun näköinen kukka voinut tulla. Nyt joudun ensimmäistä omaa kukkasta vielä odottelemaan.

Muuten menee mukavasti, chilejä on tällä hetkellä 35 kappaletta ja tomaatit+keittiöyrtit päälle. Ahdasta tulee, kunhan kasvavat suuremmaksi.

14
Eihän tupakkalakia väsätty asiakkaille vaan työntekijöille. Työntekijällä on oikeus tehdä työnsä savuttomassa ympäristössä. ;)

entäs ne työntekijät, jotka tulee asiakkaiden kanssa röökille?
Pääsevät röökille asiakkaiden kanssa pihalle tai koppiin. Ja savuttomat työntekijät nauttivat savuttomasta ravintolasta tiskillä. Ja savulliset asiakkaat vittuuntuvat.

15
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Kysy Kärsältä
« : Huhtikuu 07, 2010, 03:55:11 ap »
Vaihda äkkiä multa tuoreeseen ja pese juuret, sillä saattaa korjaantua. Tai sitten ei. Niitä podeja ei nyt kannata miettiä, ne saattavat pysyä tai sitten eivät. Maito pilaa maaperän niin että se joudutaan kaivamaan pois. Happamoittaa ja tarjoaa hyvän kasvualustan kaiken maailman mikrobeille.

16
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Huhtikuu 05, 2010, 03:05:31 ap »
miten vaihdatte veden? Otatteko kasvin pois vai?

No niissä menetelmissä joissa vaihdetaan, kasvi ja vesi ovat eri astioissa, eli ei tarvitse kuin tyhjentää ämpäri/saavi/muu vastaava ja laittaa uudet litkut.

17
Äänestykset / Vs: Puhutteko Chileillenne?
« : Huhtikuu 03, 2010, 22:01:11 ip »
Tuleehan niille puhuttua hoitaessa, tosin tehokkaimmaksi kasvulisääjäksi olen huomannut varsinkin idätysvaiheessa tiukan tuijotuksen ja uhkailun.

18
Vähän kuvapäivitystä:


Ei tietoa mikä, kun nimikyltti puuttuu. Vieressä kasvaa tomaatti.


Jalapeno


Ja hydron tilanne, pitäisi jo kohta miettiä isompaa tai omia hydroja. Alkaa kokolailla 30cm olemaan korkeutta isoimmalla.

Ja tänään löytyi lautalta itäneitä, Aji Cristal, Tepin, Hot Lemon, Malagueta iti jo pari päivää sitten.

Vähän on jo ulkoiltukkin parin taimen kanssa, parvekkeella melkein 20'C lämmintä kun aurinko paistaa. Yksi Hungarian Hot Waxin taimi on viettänyt pari yötäkin ulkona, ei ole pahastunut.

19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Aprillipilat
« : Huhtikuu 02, 2010, 01:14:38 ap »
Mä en kyllä viitsisi sanoa Kimppua paskaksi jätkäksi, itse pidin pilaa erittäin hyvänä, ja näkihän siitä hienosti miten hyvä henki foorumilla yleisesti ottaen vallitsee :) Omalle kohdalle sattuneista piloista ehdottomasti tämän vuoden paras :)

20
Oletko hullujenhuoneella töissä?  ;D

Autokuski, tosin ei se aina hullujenhuoneesta tämä homma paljon eroa. Kaivokselan Shellilltä voi hepun bongata kokolailla usein

Sivuja: [1] 2 3 ... 5