Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PP

Sivuja: [1] 2 3 ... 270
1
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Uudenmaan aluejaosto
« : Maaliskuu 14, 2019, 21:25:04 ip »
Tosiaan on presenssiä. On vaan jäänyt toistaiseksi huutelematta, että tarvitaan apua. Vanhaan malliin ollaan to-su messuilla ja ke-iltana pystytys.

2
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pirkanmaan aluejaosto
« : Maaliskuu 11, 2019, 19:58:58 ip »
jos ja kun ette ole pitäneet pikkujouluja ja saaneet niistä 10 €/hlö, nostetaan tarjousta. Saatte pikkujoulujen kympin ja toisen lehdistä per naama.

3
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pirkanmaan aluejaosto
« : Maaliskuu 11, 2019, 13:10:21 ip »
Saisitteko kasaan porukan, joka laittaa jäsenlehdet kuoriin ja vie kuoret postiin? Semmonen noin 700 kpl läjä eli ei ihan pieni.

Tuo olisi ensi kuun alkupuoliskolla, mutta tarkkaa aikaa en osaa sanoa. Yhdistys maksaa ainakin 10 €/henkilö ruuasta ja juomista.

4
ylläpidolle pyyntö ryhmäänpääsyyn ja vot, sivut aukeavat.
Ahaa! Minä kun luulin, että sinne eivät pääse epähenkilöt (jollainen vaarikin on), mutta valeprofiileitakin siis hyväksytään. Ongelmaksi tosin voi muodostua, että mitään ylläpitoa ei löydä, kun koko sivu ei aukene ollenkaan, ei vihjettäkään olemassaolosta.
Mutta ei kiitos, ei kiinnosta riittävästi. Minä pysyn näissä vanhoissa. vaikka kohtahan tuo facekin kait on mennyttä aikaa. Nuorisolla on ihan muut metkut mielessä.

MorugaReaper selitti tai ymmärsi väärin. Facebookissa Chilifoorumi.fi on ryhmä, ja ryhmiin voi kirjoittaa vain henkilöprofiileilla. Chilivaari on facebookissa sivu (samoin Suomen Chiliyhdistys ry). Sivuun voi tosin liittää ryhmän, jolloin siinä yhdessä ryhmässä voi kirjoittaa sivun nimissä.

Sivuilla facebookissa taas voi kirjoittaa vain se kyseinen sivu, ja käyttäjäprofiilien julkaisut sivuilla eivät näy suoraan. Toisaalta millä tahansa sivulla, toisin kuin ryhmissä, voi kommentoida paitsi henkilöt, myös toisen sivun nimissä.

5
Foorumin ja fb-ryhmän ylläpidossa on osin samaa väkeä ja kaikki on pitkän linjan chiliaktiiveja.

Tällaista kommenttia en muista aiemmin, mutta se ei tarkoita, että olisit ainoa sitä mieltä oleva. Itse en ole suljetun ryhmän kannalla, koska se heikentää ryhmän tiedotusarvoa. Asiasta kannattaa toki keskustella.

6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2019
« : Helmikuu 19, 2019, 22:22:37 ip »
Tai sitten saattaa käydä niin, että kasvarissa on kerrankin tilaa ja heinäkuussa siellä on valoisa eikä pimeä viidakko.

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bluesmanin kausi 2019
« : Tammikuu 23, 2019, 19:10:25 ip »
Tuo on jo kova, että tallissa on auto! Kun on useamman kerran nähnyt paikan päällä viidakon helmi-maaliskuussa, tietää että tämä on oikeasti enemmän kuin maltillista.

8
Kylmyyden sietämisen suhteen rocotoilla ja baccatumeilla ei ole eroa, mutta siinä on, kuinka paljon kasvu hidastuu. Rocotot kasvaa OK vaikka yöllä kävisi 5-10 asteessa kunhan päivät on lämpimiä. Itse vien ne ulos yleensä sitten kun on käytännössä varmaa ettei tule pakkasta.

9
Nykyään on Nokia 7 plus. Tosi hyvä laite 300 € hintaan nähden.

10
Tori / Vs: Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 30, 2018, 14:45:06 ip »
Nyt on testattu savurocotojauhetta ruoanlaitossa. Tein sous videa naudan ulkofileestä. Oliko mulla 0,83% tuota jauhetta. Yksi 10g pussi 1,2 kg kohden. Hyvin tuli savuaromi esille sieltä eikä ollu liian tulista itelle mutta naiselle oli hieman liikaa. Erinomaista tuli. Tulee jatkossakin ostettua näitä jauheita ja miksei soosejakin jatkossa  :thumbup:

Onhan tuo aika reilu määrä, kun vastaa 100 g luokkaa tuoretta rocotoa.

11
Tori / Vs: Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 17, 2018, 15:27:20 ip »
Rocotosoosi on taivhaallisen hyvää....sopivasti potkua ja savua...erittäin hyvä vuosikerta tämä 2018 ;D ;D ;D ;D ;D
Myöskin savurocoto jauhe on onnistunut loistavasti, potkua/savua sopivasti ;D ;D ;D ;D,kiitosta taas vaan.....

Kiitän ja kumarran. Soosi on hyvää vuodesta toiseen, koska raaka-aine on hyvää ja savustan omenapuulla.

12
Tori / Vs: Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 17, 2018, 11:52:57 ap »
Mitä rocotoa nuo jauheet on? Tulisuus?

Monta rocotoa sekaisin. Se on luokkaa 7/10, mutta pehmeän tyyppistä, koska pelkkää rocotoa. Ja tosiaan tuota luokkaa, riippuu niin paljon syöjästä.

13
Tori / Lämpöä jouluun ja talveen - savurocotoa ja muuta
« : Joulukuu 17, 2018, 00:37:52 ap »
Nyt on vähän enemmän valikoimaa, mitä myydä. Tiistaina postitettuna ehtii jouluksi, ehkä keskiviikkonakin.

Savurocotosoosia/tahnaa on nyt vähän isommissa purkeissa 290 g ja 330 g. Hinnat 12 € ja 14 € (kilohinta 40 €/kg eikä purkit ole ilmaisia).
Mansikkahilloa rocotolla (mieto)  260 g 8 € (mansikat kaupasta)
Mustaherukkahilloa rocotolla (mieto) 320 g 10 € (herukat omaa satoa)

Hapatettua Aji Cristalia 220 g 10 € (pakastettu)
Hapatettua chinense-hybridiä (Pink Haba x Biquinho) 220 g 11 €
Hapatettua Boinda ma Jacquesia 220 g 10 € (mukana jonkun verran Suger Rushia laimenteena)
Kahden viimeisen laatu pitää vielä varmistaa pH-mittauksella. Maku on kunnossa.

Savurocotoa jauheena 5 €/10 g
Rocotoa jauheena 4 €/10 g

14
Ensimmäinen satsi hapanchili tehty ja koemaistettu. Hapanta on ja tuoksuukin happamalta. Myös aika tulista kun käytti chileinä Peru Cuscoa ja Pino Oiva Orangea vaikka tuli laitettua kaupan keltaistaja oranssia vihannespaprikaa  makua laimentamaan. Neste purkissa oli kirkasta mutta "venyvää" / limaista. Ilmeisesti näin käy jossain olosuhteissa. Googlettamalla slimy brine löytyi jotain juttua aiheesta

https://fermentersclub.com/funky-fungi/

Huomasin viime viikolla, että tulossa oleva rocotosatsi on mennyt tuollaiseksi. En ole maistellut enkä mitannut vielä. Toivottavasti ei ole pilalla.

Juttu väittää, että se limaisuus häviää ennenpitkää kun bakteerikanta muuttu. Minulla se ilmestyi muutaman viikon viileässä vaiheessa, kun purkki oli 15-17 asteessa.

15
Hinta? sitä saa 70-litraa alle parilla kympillä, joten ei se kyllä kallista ole :)

Ei ehkä kallista, mutta halvinkin kookos maksaa 3-4 kertaa enemmän kuin multa tai turve.

Kastelun suhteen huonohko vedenpidätyskyky on myös etu, koska kookosta ei käytännössä voi ylikastella.

16
Meikäläinen tyhmempänäkin voin kertoa, että mäntysuopa lähtee pesemällä  ;D. Neemin tiedot varmaan näkyy käyttötiedotteessa.

Neem-öljyä ei ilmeisesti saa enää myydä torjunto-aineena, mutta sitä myydään raaka-aineena saippuaan ja muuhun kosmetiikkaan. Tavara on samaa, mutta pulloissa ei lue mitään kasvien kanssa käyttämisestä.

17
Kookoskuidut ovat yleensä täysin lannoittamattomia. Ihan perus kastelulannoitteet, kuten puutarhan kesä tai Yaran hydro/calcinit toimivat hyvin. Jos on ylimääräistä taskunpohjalla, niin voi sijoittaa esim. Cannan coco-lannoitteisiin, mutta hyöty on olematon.

Justiinsa näin!

18
Chiliyhdistyksen pikkujoulut ja vuosikokous järjestetään sunnuntaina 25.11.2018 Helsingissä Hellapoliisin tiloissa osoitteessa Spelttitie 6 A. Ohjelmassa on klo 15 alkaen chilihöpinän täyteistä yhdessäoloa, loistavaa ruokaa ja varsinainen syyskokous klo 18. Syyskokouksessa hallitus esittelee menneen kauden toimintaa, suunnittelemme yhdessä seuraavaa vuotta ja valitsemme yhdistykselle uuden hallituksen. Ruoka tehdään tällä kertaa omin voimin, jolloin saamme varmasti herkullista ja oikeasti hyvillä chileillä höystettyä ruokaa. Tapahtuma on avoin kaikille chileistä kiinnostuneille ja jäsenille se on totutusti maksuton. Ei-jäseniltä veloitamme 15€ osallistumismaksun.

Mukaan juhliin ja kokoukseen ilmoittaudutaan viimeistään tiistaina 20.11. tällä lomakkeella: https://goo.gl/forms/HnK5wiuhh8dE7zcM2

Jos haluaa hypätä kimppakyytiin tai on itse tulossa autolla ja paikkoja on vapaana, kannattaa laittaa viestiä osoitteeseen info@chiliyhdistys.fi, niin keräämme kyytejä kasaan. Ensimmäistä kertaa vuosikausiin kokouspaikalle pääsee helposti myös julkisilla kulkuneuvoilla; lähistöltä kulkevat ainakin HSL:n bussit 64, 67 ja 655. Reittejä kannattaa tutkia osoitteessa reittiopas.hsl.fi tai Googlen karttapalvelussa.

19
Se sääntö on todettu pakolliseksi estämään se, että tästä tulee yleinen kauppapaikka kaikenlaiselle tavaralle.

20
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
« : Lokakuu 10, 2018, 23:59:43 ip »
Nyt tulee sellaiset 4-6 päivää, että täytynee säätä kasvarin lämmitys isolle. Saa loput kypsymään vauhdilla pienellä lämmityksellä kun yöt on 10 tai yli ja päivät 15.

Sivuja: [1] 2 3 ... 270