tammikuu 20, 2021, 14:36:17 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Tyttii

1
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Turun ravintolat
heinäkuu 20, 2014, 20:58:59 ip
Taco nito käyty tsekkaamassa. Parasta meksikolaista, jota Suomessa syönyt. Teki pyynnöstä erilaisia (pehmeäkuorisia) tacoja ja burritoja neljälle, jotta mahdollisimman erilaisia makuja päästiin maistamasn. Ristiin maisteltiin, tulisuuttakin tarvittaessa löytyi. Kadulle laitetuissa pöydissä popsittiin, sol-oluella huuhdeltiin ihmisten ja autojen kulkiessa ohi. Hinta-laatusuhde bueno. Pikaruokalainen miljöö, auki neljään viikonloppuna, et kyllä turkkulaisia lykästää, kun on moinen snägäri yönälkään.

Salsa verde ja paputahna oli loistavia. Liha ehkä makuuni kuivaa, mutta lisäsalsalla tms. olisi varmaan korjaantunut. lurpsista myös hintalaatusuhteelle.
2
Lainaus käyttäjältä: Tyttii - tammikuu 21, 2012, 13:32:39 ip
Paprika-allergia menee joo, sitä tungetaan joka paikkaan ja siitä tulee armottomat vatsakivut. Onneksi chilejä kestää, mitä sitten jäis enää.  :-[


Arvatkaa, ottaako päähän! Hei, olen Tyttii, olen chiliallergikko! Nyt vapaapäivinä ihanaa tuoresalsaa, ja avot, on koko lärvi tulipunainen. Eli olen joutunut karsimaan chilinsyöntiä kertaan, kahteen viikossa. Olihan se outoa, et paprika ei, mutta chili joo. Kasvihuonekin on ja kasveja sen parikymmentä. Kalaakaan ei enää kestä ilman näppylöitä, suatana!

No mut pitkästä aikaa parempaa menoa teille muille.
3
Lainaus käyttäjältä: Eräsmies - tammikuu 18, 2014, 20:29:32 ip
Tuon naga cremen voi ottaa myös muiden ruokien yhteydessä eerikseen, tai vaihtaa esim habapyreen tilalle beef pocketissa kuten minä tein..


Ekaa kertaa kävin Amarillossa tänään ja tein juuri, kuten sinä teit. Ihan jees, sai cremekupin syötyä tyhjäksi.
4
Lainaus käyttäjältä: narttu - lokakuu 12, 2013, 19:42:18 ip

Ja ei naurattanut aamulla mutta tulipa imuroitua, pestyä lattiat ja pyykit/astiat.Ei mikään huono aamu.  8)
Huomenna pesen vessan


Sitä on sitten pistetty oikein kunnolla ranttaliksi iltasella!
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Tytti tulee taas!
maaliskuu 07, 2013, 21:50:46 ip
Oliks teillä hirveä ikävä jo mua? No nyt ei ole mitään hätää, kausi on polkastu käyntiin. Tänä vuonna ei sotketa siemeniä, eihän!? Tarkoituksena kasvattaa osa multiin suoraa (lautan kautta) ja osa alkaa elelemään vesiviljelyssä ZenGrowssa hamaan syksyyn saakka. Osa menee ulos, ja viimekauden ötökkäpelon kammossa toiset jääpi sisälle. Jallu itänyt taas nopeasti, itämis% 100. Aika hyvin, omista podeista syksyllä otettu.

Elämä se muuten kulkee kulkuaan. Tällästähän tää on.

Chilivaarin itämislautta, tai siis ei vaarin, mutta vaarilta omittu, josta siirretty itäneet multiin. Chilifestareilta ostettu chilaca myös alkanut itää hyvin. Cristalia myös tulossa. Lajipuhtautta nyt kukaan tiedä.3v. Lemondrop se kituuttaa menemään, kuten emäntänsäkin.

Uskollisesti ilman lisävaloa työntänyt talvellakin podin viikossa, eteläikkunalla siis kasvattelen.
Multa on jotain kukkamultaa, ans kattoo kuin ämmän käy! Edellisen kauden chilejä muuten vieläkin paljon syömättä hyvistä apulaisista huolimatta. Tänä vuonna vähän miedompiin panostusta.

Tsemppiä kaikille kasvatukseen!
6
Tuollaiset voitin duunin myyntikilpailusta. Mielipiteitä siitä, ilahtuisiko appiukko esim. Tuosta oikeanpuoleisesta?
9
[quote author=Ossian link=topic=7150.msg227526#msg227526 date=
********************************************************************
Nyt kun kokeilin eri burgeriä chicosissa niin pitää myöntää että maistuu paremmalta kuin se hot & spicy burgeri. Sitä jolokiamössöähän saa pyydettäessä sinne minne haluaa, eli ei sitä hot & spicy kannata ottaa.
Jos samaa tulisuutta halua nagajauhoilla niin sehän maksaa 2-3 €?
[/quote]

Annos on muuttunut, joten nyt se sisältää pekonia ja aurajuustoa. Itse ottaisin kuitenkin chipotleburgerin johon jolokia lisädippinä. Lihan toimittaa wanhan kauppahallin Roslund, ja se on niin mainio, että kypsyydeksi ehdottomasti medium. Sämpyläkin on vaihtunut maukkaampaan.
10
Jäkätijäkäti / Vs: Joululahjat 2012
joulukuu 25, 2012, 19:59:20 ip
Retinanäytöllinen iPad  ja Moccamaster. Liikaa. Aivan liikaa. Lisäksi kylpytakkia tossua suihkgeeliä kaulaliinaa ja Vain Elämää cd. Lapsi sai kauankaivatun PS3n. Se olisi pelkästään perheelle riittänyt.
11
12
Foorumilla ollut joskus puhetta siitä, miten päin se siemen multaan pitää laittaa. Jotenka:
http://youtu.be/UZlzY_hhsfI
13
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - lokakuu 20, 2012, 14:06:53 ip
Mielestäni on vastenmielestä edes puhua näistä Rossoista, Chicoseista ja Amarilloista "ravintoloina". Pelkkää ketjupaskaa, boonuksia Ryhäsille, surkeita raaka-aineita, paskaa ruokaa, mauton sisustus ja ammattitaidoton, vastentahtoisesti työssä oleva henkilökunta.No jos tolla asenteella mene ravintolaan kuin syöttöläänkin, voi olla varma että sekin ammattitaito, jota on, pakenee ja todellakin vastentahtoisesti palvellaan. Ketjuravintoloissa ei voi toivottaa asiakasta painumaan v*ttuun, mutta toista ravintolaa voi suositella. Koska eihän sinne pakko ole mennä viisastelemaan ja nyrpistelemään. Taatusti joutuu tarjoilijalle viheltelevä, hinta-laatutasoa kauhisteleva setä odottamaan joka mahdollisessa välissä. Done. Ja hymyillen toki.
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tytin Tuntemattomat
lokakuu 11, 2012, 16:02:59 ip
Lainaus käyttäjältä: Jarok - lokakuu 11, 2012, 15:32:04 ip
Yks vaihtoehto vois olla Limo, joskin yleensä Limossa on pikkusen pidemmät nuo hedelmät.
http://chiliwiki.fi/index.php?title=Limo


Kasvi idätetty Etelä-Amerikkalaisesta chilirouheesta. Uskaltauduin maistamaan, mielestäni hieman miedompi kuin LemonDrop tahi sma. Mukavan makuinen, ei ollenkaan karvas, mielenkiintoinen. Siemenet talteen. Tosin on ollut melko hidas.
15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tytin Tuntemattomat
lokakuu 11, 2012, 15:01:46 ip
Tällaista lajiketta mulla ei ilmeisesti pitäisikään olla. Tunnistusta? Makua en ole vielä testannut.


Kasvilla korkeutta vaan noin 40 senttiä. Toki ollut pienessä 13' ruukussa.


Nämä säilötty etikkaan ja osa kuivattu. Kitunen kausi paketissa. Kotka kiittää ja kuittaa.


EDIT: Zenissä hyvin kasvanut pepperoncini otti ja kuoli juurimätään. Kiltti Bonda kypsytti ainoa hedelmänsä, josta sain siemenet talteen. ChiliConCarnessa oli kielen sivuja poltteleva (karvas) maku. Ominaista Bondalle? Jos maku on tuo, jää pois kasvatettavien listalta. Muutenkin kärsi eniten ulkoruokinnassa ötököistä Starfishin, Nagan, Lemondropin ja S.D.Haban porskuttaessa.
16
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
syyskuu 20, 2012, 20:00:43 ip
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - syyskuu 17, 2012, 17:30:28 ip
Ethän vaan Räyhis oo liukastunu paskaan? :)


Tuosta tulikin mieleeni:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/390704/Ulostelieju+valtasi+Helsingin+keskustan

Uutisesta taas tuli mieleen, kun ukon kanssa istuttiin viime viikolla Tallinnassa kahvilassa. Maassa jossa naiset yleensäkin kulkevat korkeissa koroissa. Ohi kulki mies labradorinnoutajan kanssa, joka ykskaks kakkasi keskelle jalkakäytävää. Omistajaa ja meitä nauratti koiran ilme ja tilanne yleensäkin. Jatkoivat matkaa ja mietimme keskenämme, joskos kohta tulee joku kinkku ja astuu kasaan paskaa.

No eipä tässä aikaa, kun ensimmäinen uhri tulee, mutta viime hetkellä huomaa ja pelastaa tilanteen. Seuraava ei. Ajolinja oli suoraan ja mahtoi überlorttoa korkeiden korkojensa kanssa vituttaa, kun astuu paskaan ja vieressä istuva puhdastennarinen pariskunta repeää hillittömään nauruun... Se tunne, kun pesee korkkareita ensimmäisessä vastaantulevassa vesilätäkössä.
17
Tervetuloa! Kohtahan täällä on akkavalta, vapiskaa karvanaamat!
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tytin Tuntemattomat
syyskuu 20, 2012, 18:52:13 ip
Lainaus käyttäjältä: sorrii - syyskuu 20, 2012, 10:29:41 ap
Keväällä oli puhetta niistä pepperoni-paprikoista: tuliko satoa??


Tuossahan siitä on kuva kallellaan. Täytyy yksi podi kypsyttää punaiseksi, saa siemenet talteen. Laitan privaa kun, kun ajankohtaista. N. 20 podia on kasvissa tällä hetkellä ja lisää pukkaa. Vielä ei ollut tulta, kun maisteltiin.
19
Lainaus käyttäjältä: Ingeniero - syyskuu 18, 2012, 10:40:11 ap
Kokeiltu tuota, että jättää paikoilleen ja käy uudestaan päivän tai parin päästä. Eipä ne siitä ole kummoisesti kasvanut, mutta saattanut pullahtaa uusia jättejä viereen. Kun jäävät pieneksi, ei ne tunnu siitä muuttuvan.


Viimevuonna jätin myös sienet metsään kasvamaan ja menin viikon päästä uudestaan. Eipä ne tosiaa ollut kasvaneet lainkaan. Kuvittelin sienien olevan hidaskasvuisia, mutta ehkä niissä tosiaan on isoja ja pieniä yksilöitä. Mukaan otan tosiaan kaiken, mikä koonsa puolesta yhtään passaa. Metsä, josta nuo keräsin, on todella hankalakulkuisen matkan päässä. Eipä tee mieli mennä sinne heti uudestaan.

Suolasienet on jäänyt keräämättä! Vieläköhän ehtisi? Ja vakiopaikkaan kasvavat 3 ukonsientä *lurps*
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tytin Tuntemattomat
syyskuu 19, 2012, 17:53:28 ip
Suuri osa sadosta kerätty ja säilötty. 3 purkkia etikkaan: lemondrop+starfish, jalapeno ja mysteerin pahanmakuiset omiin purkkeihinsa.Nagat ja osa lemondopeista on kuivatettu ukon mäkin päällä. Lisää on puskissa kypsymässä. Joskos huomenna loputkin keräisi pois. Bonda ei tehnyt yhtään hedelmää, kärsi luteista, kirvoista yms. Naga ei ollut moksiskaan, kuten ei Starfishkään. Kooltaan jäi sekin silti pienemmäksi, mitä oli tarkoitus pienen ruukun takia. Habanerot jäivät tosiaan peukalonpään paksuiseksi. Säälittävän näköisiä muutenkin ovat puskat.

ZenGrowssa (ukon) pepperonchini kukoistaa, kokoa melkein metri kertaa metri. Lannoitteena Puutarhan kesä ja nyt lorautin jotain substralia. Kuva on niin helvatan huono, että viittiikö laittaakaan. No laitan silti- Kumma kun nakkasi kuvan noin päin.


Ensi kautta ajatellen kasvatan suosikkichilejäni kaksin-kolmin kappalein. Toiset menevät ulkoruokintaan, toiset saavat nauttia sisällä lämmöstä ja auringosta. Ja osa menee lahjaksi ystäville. Olen palannut takaisin työelämään, osittaisella sairaspäivärahalla mennään. Joten ehkä tässä alkaa asiat olla pikkuhiljaa mallillaan.