toukokuu 17, 2021, 07:39:19 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jassu

1
32 kpl Altakasteluruukkuja (Orthex pyöreä):

10 x 14cm
8 x 17cm
6 x 20cm
1 x 25cm
1 x 28cm
4 x 30cm
1 x 40cm

1 x  36x36cm (neliskanttinen)

Normaaliruukkuja 26kpl eri kokoja

Puoli säkkiä leca-soraa turpeen kuohkeuttamiseen

Ravinteita:

1l Biobizz Bio-Grow
0,8l Biobizz Alg-A-Mic
0,8l Biobizz Bio-bloom
0,5l Top Max (kukitus)
1dl Biolan merileväuute

HP: 150e koko setti, tarjouksiakin kuunnellaan. Myydään vain koko pakettina.

Sijainti ja kauppaehto : Nouto Vantaalta Tikkurilan kupeesta, en postita. Nopeat noutajat etusijalla.

Yht. otot : YV tai maililla jassu@chilit.net (mieluummin maili)

Kuva ruukuista : https://www.dropbox.com/s/8jailmkrdm3zapz/2015-04-03%2017.02.30.jpg?dl=0

Litkut : https://www.dropbox.com/s/8ops6htpsknenug/2015-04-03%2017.45.51.jpg?dl=0
2
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Lempi siiderinne?
tammikuu 21, 2009, 17:43:00 ip
Tää taitaa olla vähän sama kuin oluissa, jos pitää vaikka Karhusta niin sitä ei voi mainita, pitää aina heittää joku eksoottinen "pikkurilli pystyssä juotava"-merkki :D
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Lempi siiderinne?
tammikuu 21, 2009, 10:16:38 ap
Golden Cap Green apple light, yleensä 0,5-1 casen kerta-annoksena :)
4
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - tammikuu 18, 2009, 16:32:55 ip
Olohuoneessa elelee pikkuruinen Acerin miniläppäri. Vähän ristiriitainen tapaus. Kovin vakaaksi sitä ei voi sanoa, eikä siinä majailevan Intel Atom prosessorin tehoa voi pitää juuri vitsiä kummoisempana. Mutta nettiselailuun ja kevyeen työhönkin ihan hauska ja ennen muuta helposti kuljetettava masiina. Akkujen kesto on yllättävän huono, vain pari tuntia.


Rahalla saa ja hevosella pääsee, tossa mun dellissä akku kestää about 12 tuntia kun kytkee dellin power-seurannan päälle. se kuinka moni on valmis maksamaan läppäristä yli 3000e onkin sitten toinen homma, onneksi työnantajat monesti on suopeita laadukkaille työkoneille :)
5
Dell Latitude x1 vaihtui juuri Dellin Latitude E4200 malliin. Dellit on toimineet kyl hyvin, edellinen siirtyi eläkkeelle 2.5 vuoden päivittäisen työkäytön jälkeen.

http://jassu.kuvat.fi/kuvat/Sekalaista/20090108-uusi-lappari/

Molemmissa riittävän tarkka 12" näyttö (1280 x 800) ja about kilo painoa.
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Gaza!
tammikuu 10, 2009, 20:38:52 ip
Lainaus käyttäjältä: Mursu - tammikuu 10, 2009, 18:44:56 ip
joten jätetäänkö noi rättipäät ja sellaset tältä osin nyt rauhaan, ku ei nekää oikeesti haluu muuta ku elää rauhassa. jos siel on kans muutama mulkku, joille ei normaali järki mahu kaaliin ni voi voi...

Itse olen käynyt Israelissa ja aika villiä se niiden meno siellä on ollut, olen myös useaan kertaan vieraillut maassa missä pääasiassa kuljetaan kaavuissa ja huudellaan aamuin illoin islamin iloista. Valitettavaa, mutta monesti uskonnollisen sanan mukaan pilkunmukaan kulkeminen tuo yleensä sotaa ja ruumiita lieveilmiönä - tämähän tuolla lähi-idässä on arkipäivää.
7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Gaza!
tammikuu 10, 2009, 16:39:53 ip
Antaa rättipäiden vääntää keskenään...
8
Duuniin tulee seiska, kyl se aina lukea pitää niin tietää mistä maailma puhuu :D
9
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
joulukuu 31, 2008, 09:12:54 ap
Lainaus käyttäjältä: DaemonSultan - joulukuu 30, 2008, 12:49:50 ip
Bamboosta omiakin kokemuksia. Tilasin eväkseni tulisena ja ensin kaksi tarjoilijaa ja lopulta kokki kävivät kyselemässä, että tarkoitinko oikeasti "tulisena". Annos oli juuri sopivan tulinen - suorastaan loistava, sillä chili korosti makuja eikä peittänyt niitä. Ruokailun jälkeen kokki tuli vielä kertomaan, että oli laittanut kolme chiliä ja voi jatkossa laittaa neljä tai viisikin, jos haluan. Seuraavaksi käyn siis kokeilemassa neljällä, katsotaan kuinka käy.


Jos eivät uskalla tarpeeksi tulista antaa niin kerro Jassulta terveisiä, tietävät että mun tutuille voi laittaa :D Yli 6 vuotta tuolla oon käyny usean kerran viikossa maistelamassa currykanaa eri tulisuusasteilla - nykyään suosikki on 4 tai 5 chiliä hieman päivästä riippuen.
10
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilipähkinät 2.0
joulukuu 14, 2008, 18:08:36 ip
Lainaus käyttäjältä: GynZi - joulukuu 10, 2008, 21:00:06 ip
Tosta uunissaoloajasta/lämpötilasta tuli sellasta palautetta, että jompi kumpi on liikaa. Kuulemma vähän päässyt palamaan pähkinät. Eli tarkkailkaas niitä pähkinöitänne


Tarkentaisitko hieman alkup ohjetta?

- Paljonko vettä / 2tl pain 100% oli hyvä?
- Paljonko laitoit pähkinöitä?
- Oletko itse testannut nyt tuota uunin lämpötila / aikasuhdetta uudestaan?
11
Chilihän sopii mihin vaan, mutta toiveena ettei aina tarvitsisi sitä sotkea valkosipulin kanssa...
12
Musta tuntuu et chilikauppa ottaa tästä uuden artikkelin :)
13
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
lokakuu 06, 2008, 10:02:00 ap
Lainaus käyttäjältä: "Lopez"
LainausMielestäni kun henkilö on todettu sopivaksi aseenhaltijaksi, voitaisiin poistaa kokonaan lupakäsittely heiltä. Ainoastaan ilmoitusvelvollisuus hankinnoista, eli kun olet hyväksytty hankkimaan aseita niin voit kortilla X käydä kaupassa ostamassa haluamasi kalustoa.


Ethän sä vain kirjoittele "tuolla toisella" (tiedät millä, mikäli kirjoittelet. Enkä tarkoita mitään kasvifoorumeja...) foorumilla eri nimimerkillä ;)


Kirjoittelen kaikilla käyttämilläni ampumaharrastajienkin foorumeillä tällä samalla käyttäjätunnuksella...
14
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
lokakuu 05, 2008, 14:31:08 ip
Lainaus käyttäjältä: "Aessu"Hmm...  Kuvassa ylhäältä lukien ilmeisesti CZ 75 Tactical Sports, CZ 75 SP-01 Shadow, CZ Kadet?


Kyllä paitsi ylin on CZ 75 st ipsc kaliberissa .40s&w, mutta periaatteessahan kyseessä on 100% sama vehje kuin Tactical sports.

LainausMutta asiaan, itse olen kyllä valmis tuomaan laitokselle parin vuoden välein lääkärintodistuksen ja allekirjoittamaan paperin jossa annan lääkäreille ilmoittaa poliisille mikäli päässä alkaa viiramaan... Tämä siis edellyttäen että luvansaanti muuten ei ainakaan kovin paljon järkkyisi nykyisestä, pikemminkin pitempään harrastaneiden luvansaantia tulisi helpottaa.

Tuo lääkärintodistus vaatisi niin paljon muutoksia tietosuojiin sun muihin, että sen voimaan saattaminen veisi normaalitilanteessa muutaman vuoden, nytkun paniikkinappi on poliitikoilla pohjassa niin ajattelematta (ja esim lääkäreiltä kysymättä) on jo kaikenlaisia vaatimuksia tehty.

Hauskinta tässä on taas se että riippuu ihan laitoksesta miten tuota uutta säädöstä tulkitaan. Tähän mennessä on 100km sisään helsingistä löytynyt seuraavia tulkintoja:

- Ei muutoksia vanhaan käsittelyyn
- Ainoastaan ensiaseen hankkijalta lääkärintodistus
- Kaikilta pistoolien hankkijoilta joka lupahakemukseen mukaan lääkärintodistus
- on myös törmätty että käsiaseiden lupakäsittely on kokonaan keskeytetty

Eli ei tuo uusikaan ohje mitään yhtenäistämistä tuonut.

LainausKunhan nytten ei vain tehtäisi hätiköityjä ratkaisuja, koko aselain muuttaminen alkaa kuulostaa enemmänkin seurauksen, kuin syyn korjaukselta, koska vikahan ei ole aseissa.

Kyllä näyttää siltä että niitä hätiköityjä ratkaisuita on tehty jo.

LainausNykyinen aselainsäädäntö vaatii kyllä tietyilta osin korjaamista, lähinnä siltä kohdalta jossa AYO antaa mahdollisuuden kenen tahansa hankkia .22 pistooli, koska se on "vähemmän vaarallinen". Ensiluvan hakijoille tiukempi seula ja pitempään harrastaneille sitten käytännössä vapaat kädet vapaat kädet valita millä harrastaa, sanon minä.

Mielestäni kun henkilö on todettu sopivaksi aseenhaltijaksi, voitaisiin poistaa kokonaan lupakäsittely heiltä. Ainoastaan ilmoitusvelvollisuus hankinnoista, eli kun olet hyväksytty hankkimaan aseita niin voit kortilla X käydä kaupassa ostamassa haluamasi kalustoa.

LainausPerään vielä kuva uusimmasta hankinnasta, joka ei AYO:n ja aselain mielestä vaaranna YJT:ta läheskään yhtä paljon kuin esim. pienoispistooli


Ja tietämättömille kerrottakoon että kyseessä on Venäläinen haulikko :P


Itse hommasin kanssa 2 viikkoa sitten pitkän mallia AR-15, sekun on kanssa niin paljon pistoolia "turvallisempi" poliitikkojen mielestä.
15
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
lokakuu 01, 2008, 09:42:50 ap
Eilinen ajankohtainen kakkonen Ylellä oli kyllä taas median pohjanoteeraus. Otettiin ampumaurheiluliiton lajimies, haastatellaan häntä ja klipsitään sopivat ohdat käyttöön. Lopputulos mikä kansalle kerrotaan: vain ns UIT-pistoolilajien pistoolit ovat hyväksyttäviä - muut pistoolit nimettiin "agentti-aseiksi" vaikka myös muilla aseilla kuin UIT:lla ammutaan lajiliiton virallisia kilpasarjoja.

Koska monelle ei ylläoleva kerro mitään, niin suomennetaan; tällainen siis oli ohjelman mielestä se ns ok-pistooli (huom: tämäkin on puoliautomaatti):Ja nämä esim olisivat olleet "agentti-aseita":... itse olen jokaisella jälkimmäisen kuvan aseella ampunut kilpaa tänäkin vuonna. Kaksi ylempää ovat vielä omien luokkiensa ihan kilpailukykyisimmästä päästä olevia vermeitä.
16
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
lokakuu 01, 2008, 09:09:53 ap
Lainaus
Lainaus käyttäjältä: "Jassu"Kertalaukeavalla kiväärillä en esim itse tekisi hevon vittua, laji jota harrastan ja jossa kilpailen rankingin omaavana kisaajana vaatii puoliautomaattisen pistoolin joka on minimissään kaliberiltaan 9x19 (9mm). Kivääripracticalia olen toki suunnitellut mutta siihenkin tarvitsee olla puoliautomaattinen kivääri (esim .223 rem), eli taaskaan kertalaukeavalla en tekisi mitään .


Voi itku etkö vieläkään ole lukenut viestejäni muuta kuin silmäillen? Sinullahan sitä ampumakokemusta olisi ja kerran oikein kisailemassa niin tottakai sinulla olisi aseeseesi oikeus. Puhunkin nyt uusista aseluvan hakijoista, jotka hakevat lupaa kakskakkoseen vain päästäkseen pidentämään virtuaalikyrpäänsä kaveruspiiirissä. Jos innostusta oikeasti harrastukseen ja kisailuun on, pitää olla myös malttia aloittaa rauhallisemmin. Turvallisuuskysymys, jossa en näe kenelläkään pointtia itkemiseen.

Kyllä mä luin, mutta sulla ei näytä olevan tietoa että joitain ampumaurheiluliiton alaisia lajeja ei vaan ole mahdollista harrastaa kertalaukeavilla aseilla - esim itsellänikin olisi jäänyt varmasti rakas harrastus aloittamatta jos olisi vuosi pitänyt harrastaa aivan toisenlaista lajia mitä haluaisin.

Sitten jos alat kertomaan yhdistysten aseilla ammuttavasta ensimmäisestä vuodesta, niin kehoitan tutustumaan perustuslailliseen järjestäytymisvapauteen ;) Myöskään suurimmalla osalla ampumaseuroista ei ole "yhdistyksen aseita".
17
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
syyskuu 30, 2008, 12:51:40 ip
Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"Kertalaukeavalla kiväärillä ampuminen olisi itseasiassa jo semmoinen taito, joka ei olisi tavallisellekaan kansalaiselle tippaakaan moraalisesti epäilyttävä. Metsästys on täysin hyväksyttävää ja vaikkei sitä harrastaisikaan niin jonkunnäköisen ampumatarkkuuden kehittäminen olisi ihan hyväksi, ei sitä tiedä mitä tässä vastaan tulee vielä Suomen tulevaisuudessa. Intissähän sitä pääsee rynkyllä sitten "räiskimään".


Kertalaukeavalla kiväärillä en esim itse tekisi hevon vittua, laji jota harrastan  ja jossa kilpailen rankingin omaavana kisaajana vaatii puoliautomaattisen pistoolin joka on minimissään kaliberiltaan 9x19 (9mm). Kivääripracticalia olen toki suunnitellut mutta siihenkin tarvitsee olla puoliautomaattinen kivääri (esim .223 rem), eli taaskaan kertalaukeavalla en tekisi mitään .

Metsästys ei mielestäni ole yhtään sen hyväksyttävämpi/moraalisesti parempi harrastus kuin muukaan ampumaharrastus. Itseasiassa joku ituhippi varmaan on sitä mieltä että metsästys on jopa pahempaa kuin "tarkkuusammunta", metsästyksessä tapetaan kuitenkin eläviä eläimiä, urheiluammunnassa puhkotaan pahvia tai ammutaan metallimaaleja (tai savikiekkoja, tai tai tai tai).

Sen verran kerrottakoon tupakalle vielä, että sarjatuliaseita ei suomessa saa kuin pitkänlinjan keräilijät ja heillekin yleensä napsuu ampumakielto noihin peleihin. Tavallinen Teppo Tallaaja ei saa lupia toimintakoodi 4:n (sarjatuli) aseisiin.
18
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
syyskuu 30, 2008, 10:10:01 ap
Lainaus käyttäjältä: "Lopez"
LainausKannattaa ammentaa tietoa ennenkuin alkaa ehdottelemaan joidenkin kapistusten tarpeettomuutta.


Ihan tarpeetonta kaikki ipchsit ja muut tuollaiset ramboilulajit,


Aletaan olemaan asian ytimessä :D Kaikki harrastukset ovat tarpeettomia jonkun mielestä, niin myös tämä chilinkasvatus ja siten senkin voisi kieltää - tänään oli lehdessä että englannissa mies oli kuollut syötyään chiliä -> ehdottomasti kieltoon!

Ahdasmieliset ovat aina sitä mieltä, että juurikin se mikä ei kosketa itseään (tai omaa harrastustaan) on turhaa ja joutaa kieltoon :D
19
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
syyskuu 30, 2008, 07:09:23 ap
Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"Ampumaharrastus ei vaadi nopeasti sarjassa laukaistavaa pienasetta. Nopeassa sarjassa sillä ei kuitenkaan ampumaradoillakaan kuulu ampua. Jokainen malttaa ladata kertalaukeavaan kivääriin tai vastaavaan panoksen laukausten välissä..

Menit suuressa tietämättömyydessäsi heti ensimmäisessä kappaleessa pieleen, tai ainakin sen suhteen jos viittaat "nopeasti sarjassa laukaistavalla pienaseella" esim itselaukeavaa kertatulta (ns puoliautomaatti). Tällaisiin kuuluu esim olympiapistooli, eikä kyseistä lajia ole mahdollista edes harrastaa muulla vehkeellä:

http://www.ampumaurheiluliitto.fi/lajit/pistooli/olympiapistooli/

On myös olemassa muita lajeja, joilla on tuhansia harrastajia suomessa ja jotka lajit vaativat juurikin itselataavuutta ja jopa suurta lipaskapasiteettia. Tällaisia lajeja ovat esimerkiksi practical (ipsc) ja Sovellettu reserviläisammunta (SRA). Näissä tosin pienoispistoolikaliberi .22 ei käy (olympiapistoolissa on tämä kaliberi), vaan käytössä on 9mm - .50 väliltä olevaa reiänkokoa.

Practical: http://ipscfin.sporttisaitti.com/
SRA: http://www.lipas.net/sra/

Kannattaa ammentaa tietoa ennenkuin alkaa ehdottelemaan joidenkin kapistusten tarpeettomuutta.
20
Muut harrastukset ja elämä / Kauhajoen ammuskelu
syyskuu 28, 2008, 10:58:48 ap
Lainaus käyttäjältä: "Aessu"Eli tiukennetaan vain aselainsäädäntöä, mutta ei puututa lainkaan itse ongelmaan eli mielenterveystyönpuutteisiin ja kuvitellaan että kaikki on hyvin. Siis siihen asti että seuraava kerta tulee, tosin tällä kertaa joko laittoman aseen tai sitten kotitekoisen pommin kanssa...


Tää on se valitettava kanta, joka tuntuu olevan monen omilla aivoillaan ajattelemattoman urpon mielipide - "kun toi pääministerikin on sitä mieltä niin pakko olla hyvä juttu".

Porukka paniikissa huutaa aseita kieltoon mutta ei mieti sitä että olisiko tuo kuitenkaan ratkaisu yhtään mihinkään tai estäisikö se tulevaisuudessa kauhajoen tai jokelan kaltaisia ongelmia. Ase on ollut väline, ei syy tapahtumiin. Ei se että omistaa aseen laita ketään tappamaan, tai sitten olen poikkeuksellinen aseenomistaja.

Voihan sitä kivääristäkin sahata piipun poikki tai hankkia laittoman käsiaseen, viimeiselle matkalle lähtevää pipipäätä tuskin kiinnostaa että laki ei moista suvaitse. Toki aina voi rakennella omatekoisen pomminkin ja lykätä sen reppuun, joka on täynnä rautanauloja - hieno sirpalekranaatti. Netistä löytyy ohjeita kyllä - kielletään siis internet!

Jos intoa riittää (mitä tuskin riittää jos ei aivoja jaksa käyttää edes tajutakseen pohjimmaista syytä tragedialle), niin tässä olisi ihan hyvää tekstiä :

http://www.halla-aho.com/scripta/hyvin_lyhyesti_kauhajoesta.html

... kannattaa tsekata myös vuoden takaisiin tapahtumiin tekstin sisällä olevat linkit.