helmikuu 27, 2021, 05:34:20 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Murderado

1
Tee-se-itse / Vs: Bubblerado, eli Murderadon bubbleri
tammikuu 24, 2011, 01:49:28 ap
Kansi ei ole millään kiinni ruukussa. Nuo kannen reunat on työstetty mahdollisimman tarkasti samaan kulmaan, kuin ruukun aukon viisteet, joten kansi pysyy kyllä hyvinkin tukevasti paikallaan. Ainakin itsellä pysyi noin puolimetrinen puska pystyssä varsin mainiosti. Jos pelkää, että kansi keikahtaa paikaltaan, niin kannen alapuolellehan voi ripustaa vaikka narun varassa roikkuvan painon (tai useamman), joka pitää kannen tukevammin paikallaan.
2
Tee-se-itse / Vs: Bubblerado, eli Murderadon bubbleri
tammikuu 23, 2011, 01:16:32 ap
Niin ja tosiaan, seuraavaa kuvaa täytyy odotella vielä jonkin aikaa, kun päätin nakata edellisen vehkan jatkuvan kirvaongelman takia kompostin jatkeeksi. Meni ehkä harjoittelun piikkiin muutenkin tuo ensimmäinen vesiviljely-yritys, kun näytti kasvin lehdet menevän melko kippuraan ja varsikin ehti kertaalleen taittua, kun nurjahti lehvästön painosta. Sinällään bubblerissa ei tuntuisi olevan suurempia vikoja. Olisi kyllä ollut viisasta pestä tuo pytty kunnolla ennen ensimmäistä käyttökertaa, kun noin viikon pulputtelun jälkeen näytti siltä, että ilmakivi olisi puoliksi tukossa tuosta pöntöstä irronneesta kuonasta.
3
Tee-se-itse / Vs: Bubblerado, eli Murderadon bubbleri
tammikuu 23, 2011, 01:11:23 ap
Hieman myöhässä vastailen, mutta tuo kannen halkaisija on noin 20cm. Aukko on kapeimmasta kohdastaan arviolta noin 17-18 cm.
4
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Chilien valaisu
lokakuu 22, 2010, 20:52:16 ip
Lainaus käyttäjältä: omarosa - lokakuu 21, 2010, 23:20:39 ip
Itse päädyin kahteen lamppuun 1. etelän ikkunalle lisävaloksi 90w led ufo ja 2. khhuoneessa on vain pienempi ikkuna pohjoiseen , sinne 400w suurpainenatrium. 3.kolmas meinasi  unohtua yhdellä ruukulla myös etelän ikkunalla, on 7w led spotti ja 20wenergian säästölamppu vierekkäin ikean koulu pöytä valaisimissa.


Ihmeellinen pinttymä sulla mainostaa noita natikoita aina, kun joku kysyy mitä tahansa valaisusta. Ei pahalla, mutta lienee melko turhaa kertoa kyseiselle aloittelijalle, että sulla on 90W ufo ja 400W natikka, kun kaveri juuri mainitsi, että 15W megamanin valaisin on jo siinä rajoilla, että hellasärö käy sietämättömäksi.
5
Omasta puolestani voin suositella housujen käyttämistä.

Olenko ainoa, kuka pitää tuota ketjun aloittajaa trollina?
6
Itse tilasin juuri äskettäin Penalta läjän chilejä, johon kuului myös championeja. Noista tähän mennessä syödyistä suurin osa on ollut tulettomia/erittäin mietoja, kun taas yksi onnistui yllättämään melko reilulla poltteella, huomattavasti tulisempi kuin normi jallut. Onneks söin tuon kyseisen itse, kun yritin tarjota sitä vaimolleni, joka ei pidä tulisesta ruoasta. "Ei tää polta yhtään, ota vaan."

Vältyin onneksi selkäsaunalta. :)
7
Jäkätijäkäti / Vs: Kamalimmat mainokset
lokakuu 07, 2010, 23:46:01 ip
Kyllä välillä pikkasen vituttaa tuo mainos, jossa jotakin aftoja parantavaa tavaraa mainostetaan (nimi ei muistu juuri nyt mieleen). En halua nähdä kenenkään irvistelevää naamavärkkiä 42 tuumaa leveänä, enkä etenkään halua kuulla esikoululaisen säveltämää, epävireistä nokkahuilubiisiä mainosmusiikkina.

Vituttaa myös ranskalainen aksentti, jota tungetaan nykyään moniin ruokamainoksiin.
Sekä aina kausittain ilmestyvät Sotkan "tööt tööt -päivät" -mainokset. Kuka ääliö nimeää alennuskampanjan tööt tööt -päiviksi?
Myös TeleFinland on onnistunut tekemään erinomaisen surkean mainoksen, "Siis päätöntä siis!". Pistää miettimään, että mitä noiden mainostajien kokouksissa juodaan, kun "siis" sanan hokeminen kuulostaa hyvältä idealta.

Joo, jatketaan tästä taas seuraavalla mainoskatkolla. Sitten voidaan vittuilla vaikka tuosta CDON.comin mainosäänestä, joka ei osaa lausua sanaakaan englantia, eikä juuri mitään muutakaan kieltä.
8
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
lokakuu 05, 2010, 15:13:12 ip
Lainaus käyttäjältä: Larski - lokakuu 05, 2010, 12:39:48 ip
Kuinkas kikkailuksi vesipumpun kans menee jos pitäis saada useampi pönikkä samalle pumpulle?


[teoria] Homman pitäisi toimia niin, että pumpussa on 3-haarainen imuletku, jolloin pumppu imee jokaisesta bubblerista vettä, ja 3-haarainen paluuletku, jolloin kaikkiin bubblereihin myös tulee vettä.[/teoria] [käytäntö] En usko, että onnistuu ilman monimutkaista automatiikkaa tai bubblereiden vesitilojen yhdistämistä putkella (jolloin pönttöjen pitäisi olla käytännössä vieri vieressä), koska 3-haarainen imuletku ei kuitenkaan ime tasaisesti kaikista bubblereista, eikä myöskään 3-haarainen paluuletku syötä tasaisesti kaikkiin bubblereihin. Tästä johtuen todennäköisesti joku bubbleri kuivuu ja toinen tulvii yli, ennemmin tai myöhemmin. Lisäksi liemet menevät sekaisin, mikä vaikuttaa vain silloin, jos bubblereissa on erilaiset seossuhteet.[/käytäntö]

Edit: Aivopieru ja lukihäiriö. Letkujen ei siis tarvitse olla 3-haaraisia, vaan haaroja on yhtä monta kuin pöniköitäkin.
9
Lainaus käyttäjältä: nesvig - lokakuu 05, 2010, 14:22:02 ip
Onko mahdollista saada etikkaan säilötyistä chileistä otetut siemenet itämään? Noissa purkeissa näyttäisi olevan aina kymmenittäin siemeniä, mutta maalaisjärjellä pääteltynä ne siemenet lienevät kuolleita uituaan etikassa kuukausitolkulla.


Ei tietääkseni ole mahdollista. Etikka tappaa siemenet aika tehokkaasti.
10
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
lokakuu 04, 2010, 20:31:07 ip
Lainaus käyttäjältä: koodi - lokakuu 04, 2010, 18:25:18 ip
Ostin nyt tuommosen  megaman artco valaisimen pitkän harkinnan jälkeen, vaikkakaan sitä ei ole kovin vuolaasti täällä kehuttu. Syy miksi ostin semmosen, on se että samassa taloudessa asuu henkilö joka vaatii valaisimelta myös edes jonkinlaista tyyliä, eikä oikein sopivaa roikkuvaa valaisinta ikinä löytynyt. Asiani kuitenkin oli että siihen saa (saisi) kytkeä max 15W lampun, mitkähän mahtavat olla syyt sille ? Sulaako koko skeida jos sinne laittaa esim 30W ??


Yleensähän nuo tehorajoitukset ovat laskettu pelkästään lämpenemistä silmällä pitäen. Lisäksi nuo rajoitukset koskevat hehkulamppuja, jotka tuottavat eniten lämpöä. Tuohon valaisimeen saa siis laittaa 15W hehkulampun (todennäköisesti hieman suurempikin vielä menee, mutta tulipalon/vioittumisen riski kasvaa). Energiansäästölampuissa on huomattavasti parempi hyötysuhde kuin hehkulampuissa (en tosin tähän hätään muista tarkkoja lukuja, olisikohan ollut jossakin 50-70% välimaastossa), jolloin niiden lämmöntuotto on pienempi. Eli voit laittaa yli 15W energiansäästölampun siihen valaisimeen. Epäilisin, että 30W energiansäästölamppu on vielä täysin turvallinen tuohon valaisimeen. Joku korjatkoon, jos olen väärässä.
11
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
lokakuu 04, 2010, 12:33:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Macex - lokakuu 04, 2010, 11:20:25 ap
Pitääkös Bubblerissa olla hapettaja kokoajan päällä vai onko tässä jotain 22/2 tai 20/4 ajastusmahdollisuuksia? Tai käyttääkö porukka bubblereitaan kokoajan päällä?


Epäilisin, että mitä pienempi kasvi niin sitä kauemmin pumppu saa olla pois päältä. Sopiva määrä ei tietysti selviä kuin kokeilemalla ja mielestäni ei ole välttämättä viisasta tuon asian kanssa kikkailla. Ainakaan jollain 11+1+11+1 -tyylisellä ajastuksella ei varmastikaan ongelmia synny, mutta eipä sillä vastaavasti mitään hyötyäkään saavuteta. Nuo pumput kun taitavat suurimmalla osalla olla muutaman watin tehoisia, niin rahallista säästöä tuolla ajastuksella ei synny. Itse ainakin pidän omaa 3,7W ilmapumppua 24/7 päällä, poikkeuksena tietysti hetkellinen tauko silloin, kun liemet pitää vaihtaa.
12
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
lokakuu 02, 2010, 17:42:52 ip
Meinaatko tosiaan, että tuollaiset 0,60€ superkirkkaat ledit olisivat mistään kotoisin? Tuollaisia ei edes käytetä missään LED-valaisimissa (tietääkseni), kun eivät ole edes tehoLEDejä, jotka puolestaan ovat hinnaltaan hieman eri luokkaa.
13
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Valoa chileille
lokakuu 02, 2010, 14:55:30 ip
Väittäisin kyllä näin perstuntumalta, että tuollaiset yksittäiset ledit eivät vaikuta millään tavalla kasvuun. Oma veikkaukseni on, että LED-taskulampulla saa saman tuloksen, eli ei eroa nykyiseen.
14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
lokakuu 01, 2010, 14:04:06 ip
Pirkkalan Bauhaus myy IP65-luokan loisteputkivalaisimia: 2x18W hintaan 15€ ja 2x36W hintaan 25€. Oli muistaakseni vielä viime viikolla korkeammat hinnat, vaikka nekään eivät pahoilta tuntuneet. 2x18W taisi olla about 25€ ja 2x36W 39€.
15
Jäkätijäkäti / Vs: TupakanTumppaajienKilta
syyskuu 30, 2010, 22:29:12 ip
Sä siis haluat, että ihmiset lopettaa tupakoinnin ja alkaa sen jälkeen kasvattaa sitä itse?

Eiköhän nää kiltahommat ala jo riittää.
16
Tämähän haisee kilometrin päähän evoluutiolta. Joku on saanut risteytettyä Tompan ja futuristin. Lopputulos on käsittämätön sisältö ja lukukelvoton kieliasu.

Ja aloitusviestiin vastauksena:
Ei.
17
Mitä eroa on joulupukilla ja juutalaisella?
- Ne menevät eri suuntiin savupiipussa.

Ja sitten ikivanha klassikko:

Suomalainen, venäläinen ja jenkki menivät bordelliin. Venäläinen meni ensimmäisenä suorittamaan toimitustaan ja ennen aloitusta punatukkainen huora näytti sisäreisiinsä tatuoitujen kuuluisuuksien kuvat ja sanoi: "Jos tunnistat molemmat henkilöt, et joudu maksamaan". Venäläinen siinä sitten katseli, mietti hetken ja sanoi: "En minä tuota oikeanpuoleista tunnista mutta tuo tuossa vasemmalla on Boris Jeltsin!". Venäläinen hoiti homman, maksoi ja poistui huoneesta.

Seuraavana vuorossa oli jenkki, jolle huora esitti saman kysymyksen kuin venäläisellekin. Jenkki mietti hetkisen ja sanoi sitten: "En minä tuota vasemmanpuoleista tunnista mutta tuo tuossa oikealla on Bill Clinton!". Jenkki hoiti homman, maksoi ja poistui huoneesta.

Viimeisenä huoneeseen tuli suomalainen. Jälleen huora esitti myös hänelle saman kysymyksen. Suomalainen katsoi tarkkaan molempia kuvia, mietti pitkään, katsoi vielä uudestaan ja sanoi: "En minä noita kumpaakaan tunnista, mutta tuo tuossa keskellä on Tommi Läntinen!".
18
Miksi sinä niin vimmatusti haluat jalostaa jotain ramboyksilöitä niistä kasveistasi, mitkä kestävät vaikka ydinsodan? Ei niistä kitukasvuisista kuitenkaan kenellekään mitään hyötyä ole, kun eivät tuota satoa samalla tavalla kuin esimerkiksi EBBissä kasvaneet, terveet ja elinvoimaiset yksilöt.

Ja periaatteessa tuolla sinun logiikalla Afrikassa pitäisi jo nyt olla suuri määrä ihmisiä, jotka eivät tarvitse ollenkaan ruokaa ja vain hyvin vähän vettä elääkseen. Siellähän on kuitenkin nälänhätä kestänyt jo jokusen sukupolven ajan. Tämä siis, jos evoluutio olisi niin nopeaa kuin jostain syystä kuvittelet.
19
Muut harrastukset ja elämä / Vs: naamakirja
syyskuu 29, 2010, 13:55:01 ip
Kyllähän tuota tulee päivittäin käytettyä. Harvakseltaan kerron omiani kuulumisiani siellä mutta kavereiden kuulumiset tulee aina lueskeltua läpi.
20
Ohjaatko sinä tuon medusan kasvua tuolla pleikkarin ohjaimella? ;)

Komeita kasveja sulla. Hyvin tuo kasvatus näyttää sujuvan. :)