marraskuu 22, 2019, 04:28:16 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - wh

1
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - heinäkuu 14, 2019, 11:15:44 ap
Liikakastelua minäkin ensimmäiseksi epäilisin, mutta:


Ravinteita voi antaa myös kuivina. Kanankakkarakeet ovat siihen oikein tarkoitettuja, mutta tavallista kastelulannoitettakin voi lisätä muutaman millilitran suoraan multaan. Sormen paksuisella kepillä voi tehdä ruukun reunaan syvän kuopan, johon laittaa lannoitteen. Juuret kyllä hakeutuvat sinne, jos lannoitteesta on puutetta.


Tossa on 3 identtistä aji cristallia vierekkäin, ja vain tämä yksi (jossa on hieman vähemmän multaa) tekee itsensä keltaiseksi. Näitä on kasteltu ennemmin liian harvoin kuin liikaa.

Mutta ehkä mä nyt vaan sitten odotan sen pari viikkoa ja laittelen tuon puutarhan kesän sit sekaan
2
Elikkä yhden aji cristallin lehdet on alkanut varsin kovasti kellertämään, päivä päivältä enemmän.. Itse kasvi on lähes metrin, en usko että se johtuu liikakastelusta kun nuo nauttii hyvin pitkälti 2vko / siihen asti että lehdet roikkuu sykliä.

Nyt kuitenkin pitäisi päästä antamaan sille lisää ravinteita koska epäilen että keltaiset lehdet johtuu siittä. Mutta miten sen voisi toteuttaa kun se on saanut max määrän vettä perjantaina.. eli se pysyy märkänä tossa isossa ämpärissä vähintään sen 2 viikkoa.
3
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 21, 2019, 14:03:02 ip
Minkä testin teit ja mistä ne kumpikin tykkäsi erinomaisen hyvin ?.


Siirsin Jallun ja Carolinan pois kasvarista heti aamuauringon jälkeen keskelle pihaa, johon paistaa aurinko n 8h pidempään. Reaperi alko puskemaan heti kukkaa ensimmäisenä päivänä.
4
Tein testin ja kummatkin tykkäsi erinomaisen hyvin. Varsinkin Carolina reaper alko puskemaan podin alkua ihan urakalla.
6
Itselläni on kasvihuone johon paistaa aurinko käytännössä auringon noususta sinne klo 10.00 asti. Tämän jälkeen seuraava paiste tulee n klo 16.30 ja jatkuu n klo 18.30 asti. Sitten tässä vaiheessa kesää vielä n tunnin verran tuossa 22 aikaan. En voi sijoittaa koko kasvihuonetta siihen aurinkoisimpaan kohtaan koska se ei ole ihan virallisesti enää asunnon maita, mutta pari puskaa siihen voisi siirtää kun matkaa ei ole kuin 3 metriä.

Onko sama antaa olla noiden tuolla kasvarissa, vai kannattaako siirtää (carolina reaper ja jallu) ämpärissä suoraan aurinkoon johon paistaa sitten käytännössä n 20h/päivästä aurinko. Jallu ja Reaper on tällä hetkellä n 30cm korkuisia ja olleet ilman harsoja kasvarissa auringossa 2,5 viikkoa. Tarkoitus on että siirtäisin ne sitten yöksi takaisin kasvariin. Kasvihuoneessa maijailee 3kpl Aji Cristallia mutta ne tuntuu kasvavan tuossa tällä hetkellä erityisen hyvin, mutta jallu ja reaper tulee selvästi jäljessä.

Onko tuossa mitään erityistä hyötyä / haittaa tehdä näin, tuholaiset toki voi syödä?
7
Tori / Vs: Oulusta aurinkoa kestäviä taimia?
kesäkuu 05, 2019, 16:44:14 ip
Lainaus käyttäjältä: unenkuva - kesäkuu 04, 2019, 10:39:52 ap
Lemon Drop
Montufar
Carolina Reaper
Aji Cristal
Jalapeno

8e/kpl, 15e/2kpl. Alkaa oleen taimet jo melko isoja ja puskevat chiliä jo :D


Jes... minäpä tuun huomenna hakeen.
Otan Lemon dropin, carolinan (ihan vaan koska niin hc) ja aji cristalin ja jalapenon.

Laita "villelle" syrjään ja paketti harsoja
8
Tori / Vs: Oulusta aurinkoa kestäviä taimia?
kesäkuu 03, 2019, 13:38:08 ip
Lainaus käyttäjältä: unenkuva - kesäkuu 03, 2019, 10:26:40 ap
Vp-Luxilla on vielä taimia jäljellä. Ovat olleet natikan alla, joten auringon kanssa täytyy totutella


Löytyykö listaa / hinnastoa? Niin voisi tulla valkkaamaan ja hakemaan kun noin lähelläkin on
9
Tori / Oulusta aurinkoa kestäviä taimia?
kesäkuu 03, 2019, 00:20:08 ap
Löytyykös Oulusta / lähialueelta myydä taimia jotka kestäisi olla jo ulkona auringossa? Lajikkeille olen hyvin vapaa.. teoriassa saa olla jopa nagaa mutta niitä riittää 1kpl. Aji Cristal ym kiinnostaa..

Harsot vielä menee mutta mieluusti jos olisi aurinkoon tottuneita. Menee tommoseen bilteman muovihäkkyrään. Itsellä paistaa aamuaurinko aina siittä 04-09 asti terassille ja sitten 17 jälkeen eli sellaiseen yhdistelmään tulisi.

Ja multaan menisi..
10
Hmmh pitäisiköhän koittaa jostain mitta lainata tai ostaa.. tämmönen yksilö kasvaisi, on vielä ehkä tuosta hieman kasvanut ja lihonnutkin on kovasti:

11
Pink haba senkun jatkaa kasvamistaan: 19.4.2012

12
Lainaus käyttäjältä: Babu - huhtikuu 13, 2012, 10:41:32 ap
Lainaus käyttäjältä: wh - huhtikuu 13, 2012, 10:20:16 ap
Naga-Goat's Weed risteytys


Mielenkiintoinen risteytys kyllä.. :P


Joo tämä on erään toisen foorumin kautta ja yksi sato tätä on kuulemma tuotettu, siittä nämä siemenet sitten. Olivat olleet kuulemma aavistuksen verran tulisia.
13
Naga-Goat's Weed risteytys oli äärimmäisen hidas kasvamaan mutta kun antoi alkamaan runsaasti lannoitetta niin alkoi tapahtua.

13.4.2012

14
Lainaus käyttäjältä: Kehiz - huhtikuu 12, 2012, 13:36:05 ip
Työpöydälläni alkaa olemaan jo melko ahdasta, tarvitsee alkaa metsästämään vaihtoehtoisia paikkoja suurimmille kasveille muualta talosta.
Suht. lämpimän ja aurinkoisen kelin kunniaksi kasvit pääsivät ekaa kertaa nauttimaan ulkoilmasta, sekä siirtäessä kasvejani huomasin muutaman chilin jo haarautuneen :) Nyppiäkkö kukat vai antaakko kasvaa... Kuvasaastetta taas lisää, en ole turisijatyyppiä ;DEi harsoa ollenkaan?? Etkö pelkää että palavat vaikka hirveän lämmin ei vielä olekkaan..
15
Noniin suurinosa puskista kukkii, melkeempä kaikki.. kukat ei tietty pysy vielä kiinni mutta kysymys kuuluukin:

Esim nuo championit on fetapurkissa kasvaneet n. metrin korkeuteen ja haarautuneet hyvin ym, ja kukkia niissä on joku parikymmentä varmaan.. kun ne tippuvat kukat niin onko se kesää kohti ajateltuna hyvä vai huono juttu? Mikä kasvin tuotto sitten lopulta on kesää kohti mentäessä jos kukkiminen on näin runsasta tässä vaiheessa ja se ei kukkia tiputtamatta pysty pitämään?
16
Lainaus käyttäjältä: varikonniemi - huhtikuu 08, 2012, 18:45:09 ip
Pitkän ja hartaan valaisimen kanssa tappelun jälkeen siirryin sittenkin kokonaan LED valaistukseen. Sain monen päivän yrittämisen jälkeen 300W LED modulin toimimaan, joten ainakin toistaiseksi loisteputkivalaisin saa siirtyä komeroon viettämään eläkepäiviä ;)Chilit kasvavat hitaasti mutta varmasti ja todella tuuheaa puskaa näyttäisi olevan tulossa, eli ilmeisesti LED valo kelpaa 8)

Tällä hetkellä pelissä ovat siis jäljellä:

3x Naga Morich
1x Lemon Drop
2x Aji Crystal
2x Bolivian Rainbow


Aika massiivinen viritelmä parille taimelle? Itse ainakin tässä vaiheessa kevättä luottaisin Jo ihan ikkunalautaan.. Varsinkin kun nuo on niin helppo siirtää aurinkoisimpaan paikkaan.
17
Lainaus käyttäjältä: wh - maaliskuu 27, 2012, 21:24:30 ip
Nyt alkaa siirto isompiin ruukkuin, aji fantasyy mm. pääsi isoon pauliinaan. Ja pink habanero joka oli kasvanut kokonaan fetapurkissa oli tämän kokoinen kun siirsin:
Kivasti muutossa 1,5 viikossa, pink haba 6.4.2012:

18
Tilat alkaa käydä pieneksi, tai no, ei välttämättä tilat mutta valaisin ratkaisut.. kun ei saa tarpeeksi ylös. Makkarissa näyttää nyt tältä, aji fantasy kasvaa kovasti.. tuohon onneksi paistaa isosta makkarin ikkunasta aurinko ja valkoinen seinä heijastaa hyvin, jospa tuo hengissä pysyisi kasvariin asti?

19
Nyt alkaa siirto isompiin ruukkuin, aji fantasyy mm. pääsi isoon pauliinaan. Ja pink habanero joka oli kasvanut kokonaan fetapurkissa oli tämän kokoinen kun siirsin:

20
Uutta ebbikuvaa 27.3. , tuossa on siis enää kulmassa Aji Fantasy joita siis kasvoi samasta kivivillasta vahingossa 2kpl.. kiipeää jo ikkunoita pitkin, latvottu 3-4x: