Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Huru-ukko

Sivuja: [1] 2 3 ... 239
1
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kalastus
« : Marraskuu 13, 2018, 23:42:43 ip »
Oli hienoa väsytystä. Lol, kaverilla oli hätäiset liikkeet 5 minuutin kohdalla kun hukkas siiman. Tänne on jäitä alkanut nykyään tulemaan vasta liki vuodenvaihdetta.

2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Huru-ukon 2019 kausi.
« : Marraskuu 13, 2018, 23:34:40 ip »
Kasvattelen niitä turpeessa olohuoneessa jossa on suht. viileää taimi- ja alkuvaiheessa. Myöhemmin sitten siirto ledien alle ja lämpimämpään.

Ajatus on pistää ne kesällä ulos jonkinlaisen harsoviritelmän alle 20 l ruukuihin. Kasvihuone tulenee olemaan puoliteholla. Kirsikkatomaatteja ja kurkkuja ja jalluja. Ne voi jättää yksin pariksikin viikoksi. Ja jos kämmi käy se kestetään.


3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Huru-ukon 2019 kausi.
« : Marraskuu 13, 2018, 13:42:23 ip »
 Kausi aloitettiin muutamalla puben siemenellä eilen, kahta lajia, Peruvian ja PI585273. Ja Hurupenon siemeniä muutama. Ensi kauden siemenet on hankittu muihinkin kylvöihin.

4
Taisi tulla jäsenille. Minäkin sain  :). Helsinki on sen verran syrjässä etten mene.

5
Chilikärpänen pääsi puremaan ja tietenkin malttamattomana aloittelijana pistin siemenet itämään lähinnä "kokeiluna" joka lopulta johti siihen, että huoneen nurkassa törröttää ~40 (joista 15 on siitä kuuluisasta kaupan "punaisesta habanerosta" otettuja ja loput fataliin kautta tulleita Bolivian rainbow, Champion, Inca berry ja Moruga Scorpion). Kasvattelen näin talvea vasten lähinnä puskia koristekäyttöön, koska (nyt) on käytössä 21w loisteputki johon vaihtuu 6500k t5 putki jahka posti polkee sen tänne. Kuitenkin novistina, joka on viimeaikoina kuluttanut aivan liikaa aikaa erilaisiin kasvatusmenetelmiin, välineisiin yms. olisi kiva saada vähän kokeneemmilta vinkkejä näihin asioihin:

Valaistus? Kyllä 21w on liian vähän, mutta paljonko kyseisiä valaisimia käytännössä tarvitsisi noin 10-15 puskan pienimuotoiseen kasvatukseen ja paljonko jos niistä lopuksi haluaisi vähän hedelmää. Toinen mihin en tahtonut mistään löytää vastausta on kuinka kauan valon tarvitsisi olla päällä, koska tällähetkellä on 13,5h että lamppu herättää aamulla ja sammuu siinäkohtaa kun silmät eivät enää tykkää pimeän takia. Lähinnä siksi vain 21w koska muualla ei ole tilaa niin kasvatan kaapin päällä, joka sitten myös valaisee koko huoneen samalla päällä ollessaan.  :D

Ruukun koko ja mitä multaa? Atm käytössä kekkilän viherkasvimultaa johon on sekoitettu kekkilän ruukkusoraa ja 13cm altakasteluruukkuja sekä 3l kiinamallin kangas "ruukkuja" kun kasveista ei tarvitsisi saada/tila ei riitä tällähetkellä kuin max 60cm korkeisiin.

Ravinteet? Substralia olisi tarjolla kasvatusajaksi, mutta siitä kuullut kommentteja puolin ja toisin. Jos nyt sattuu satoa saamaan/lisäämään valoja niin siihen sopiva ravinne olisi mukava tietää?

Latvominen ja taivuttelu? Latvomisessa ei kovin suurta epäselvyyttä ole kuin että koska se kannattaa aloittaa ja kuinka usein? Kuullut myös kasvien taivuttelusta naruilla tms. että kasvista
saataisiin kasvamaan jonkun tietyn muotoinen niin päteekö tämä myös chileissä ja kuinka se käytännössä kannattaisi toteuttaa?  :o

Tiedän että tuolla 21w loisteputkella ei pitkälle pötkitä eikä sillä ole tarkoituskaan mitään ennätyksiä tehdä ja haen kaupasta senmukaan lisää kun kasvit alkavat näyttää merkkejä että olisi tarpeen ja todennäköisesti karsin ainakin puolet noista kaupan "punaisisista habaneroista" pois, koska tarkoituksena ei ollut kuin että max. 3 olisi itänyt niistä mitkä tyhjensin kyseisestä chilistä :D Hydron kanssa en rupea leikkimään, vaikka tälläisessä kasvatuksessa se olisi paras vaihtoehto koska persaukisen opiskelijan 38€ opintotuista pitäisi jäädä rahaa muihinkin harrastuksiin  ::)

Jos sitä 21 w valaisimia ostat jatkossakin, niin 10 kasvia kasvaisi pieniksi  (ei välttämättä satoa) 3-4 lampun voimin.''

 8 tunnin uni riittää chileille. Ne tarvitsee unta.

Litran ruukussa voit kasvattaa 30 senttiseksi, jos leikkelet, niin ruukun vaihdon tarve vähenee mutta ei poistu. Siihen kokoluokkaan johon pyrit 3 litran ruukku on hyvä.

Monien suosikki on Puutarhan kesä lannoitukseen, helppo annostella ja kasvit kasvaa.

Taivutella voi mielin määrin koristekasveja, mutta yleensä ne on kompaktin kokoisia joten siihen ei ehkä ole tarvetta. Silloin leikataan, kun tila ei riitä.

Koriste chilin lisäksi neuvoisin alkuun pitämään kasvien määrä 5 kpl tienoilla. Ne kasvaa yllättävän nopeasti. Missä asti mppo on menossa  ;)-

6
Mielestäni voit syödä. Pesu vedellä ensin.

7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kalastus
« : Marraskuu 09, 2018, 21:00:18 ip »
Joko muikku kuti etelässäkin ?. Piti mennä Säkylän Pyhäjärvelle, mutta tuli mutkia matkaan. Löytyisikö ketään joka tulisi mukaan kalareisulle, lähtöpaikkana vaikka Mannilan kalasatama ?. Minulla on sinne 8 verkon lupa, ja verkoista tulevan saaliin olen jakanut fifty/fifty. Henkolökohtaiset saaliit samasta veneestä jako saajien valinta. Päivämäärä sopii melkein mikä vain, mutta ei yli 10 m/s. Vene löytyy.


8
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Marraskuu 09, 2018, 20:53:15 ip »
Tuliko vastaan metriset ja tuumastandardit ?.  Kunhan tulet joskus kierteisiin, niin valittavina pelkästään yleisistä milli-, tuuma., withworth- ja pieni joukko hienokierteitä. Muitakin on. Sama juttu kalibereissa, yhdistävä tekijä lienee millimetrin ja tuuman tuhannesosat. Höhö luulisin   ;D.


Muoks. Minulla on Razorin näppis, se kirjoittelee ihan omiaan joskus.

9
Tee-se-itse / Vs: DIY sitä sun tätä [päivityksiä luvassa]
« : Marraskuu 09, 2018, 20:45:39 ip »
Tätä tullaan seuraamaan  :).

10
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Siemenketjukirje II
« : Marraskuu 08, 2018, 14:19:38 ip »
Taitaa tulla välivuosi vähäisen kiinnostuksen vuoksi  ???
Eikö ne siemenet mene/tulevat yksilöiltä. Siemenketjukirje palvelee sitä tarkoitusta. 

11
-- sekä pikkula(t?) ?. --

Huussi, tai millä nimellä haluaakaan kutsua nykyään. Oli sitten vesivessa tai "kuiva", ilmeisesti.
Jos et tajunnut, niin se suluissa oleva (t) tarkoitti että joko yhtä tai useampaa.

12
Juoppo_Petteri kertoi sen kun oltiin Norjan komennuksella lauantai-iltaa viettämässä kosteissa merkeissä. Hänen nuoruudestaan 70- 80 vuotta sitten kun hän asui Raumalla vähäpoikana. Koti oli korttelissa, jota kierivät asunnot ja yhteiset saunat ja pyykinpesuhuoneet sekä pikkula(t?) ?.  Niitä samanikäisiä pahakurisia poikia riitti pieneen pahantekoon, ja kerran ne keksivät mennä saunaan ja joku väänsi pökelön muuripataan. Petterin mukaan siellä asui myös 60-70 vuotias pappa, joka oli  ottanut itselleen ns. talonmiehen roolin, ja teki pientä remonttia tarvitsi sitä joku tai ei. Luannikas pappa. Sehän arvasi ketkä oli asialla olleet, ja sanoi vintiöille kun ne näki: "Kuulkaas pojat, sinne saunan muuripataan ei saisi juurikaan paskoa".

13
Olipahan taas päivän lehdessä viisaus uus-avuttomille:

"Elintarvikkeita, jotka haisevat, maistuvat tai tuntuvat pahalle tai ovat limaisia, värinsä muuttaneita tai homeisia, ei tulisi syödä."

 :o ::) ;D

"Elintarvikkeita, jotka haisevat, maistuvat tai tuntuvat pahalle tai ovat limaisia, värinsä muuttaneita tai homeisia, ei juurikaan tulisi syödä."

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« : Marraskuu 01, 2018, 11:52:34 ap »
Voi ikävää sattumusta  :'(.

15
Olen yrittänyt etsiä sopivaa chiliä, joka täyttäisi seuraavat ehdot mutta toistaiseksi tuloksetta.

- Pienikokoinen max noin 50cm
- Mieto
- tekisi satoa pitkään/jatkuvasti
- Hyvä syönti chili


Tarkoitus olisi kasvattaa sitä ikkunan vieressä olevalla pöydällä ympäri vuoden.

Aji Colorado on oikeastaan ainoa, jonka olen onnistunut löytämään mutta en en ole ihan varma senkään sopivuudesta. Ideoita?

Muuten, voiko chiliä pitää pienenä leikkaamalla - siten, ettei leikkaus vaikuta satoisuuteen?

https://www.fataliiseeds.net/product/cgn-21500/ .
En tiedä onko se sinun mittapuulla mieto. Pysyy ruukussa pienenä, ja kasvuahan voi rajoittaa leikkaamalla.

16
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehdys
« : Lokakuu 27, 2018, 21:23:52 ip »
Tervetuloa, mopo lähti käsistä jo aiemmin  ;D :).

17
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
« : Lokakuu 22, 2018, 19:29:56 ip »
Perunasi ovat piilossa höhö.

18
Mikä on oikeasti HELPPO ja ILMAINEN kuvastydeemi jolla voi pöljempikin dude esitellä kuviansa ??
Torilla ?.

19
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilin käyttö sieniin
« : Lokakuu 10, 2018, 18:26:48 ip »
Herkkutattiin ei ikinä Chiliä.

Itse laitan ihan pienen ripauksen mustapippuria.

Edellisen kirjoituksen jälkeisen testauksen kanssa alan olla Bluesmanin kanssa samaa mieltä. Sienten kanssa Chili, varsinkaan väkevät, eivät ole hyviä. Suola, kerma ja ihan ripsaus mustapippuria. Se on siinä
Samat mausteet myös. Pekonia kun haluaa hiukan tuhdimpaa evästä sienistä, tai keittoon ja sitten jo tarvoitaan juuriselleriäkin siihen.

20
Nuo valkoiset on kirvojen nahkoja, kun kirva kasvaa, vanha nahka putoaa ja uusi kasvaa tilalle. Munasta neljä muutosta aikuiseksi.

Sivuja: [1] 2 3 ... 239