heinäkuu 10, 2020, 22:30:35 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - rami12

1
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Valkosipuli
heinäkuu 04, 2019, 11:16:09 ap
jep olikos se muuten niin että nuo itusilmuista tulevat on oma kantansa jossakin niin väitetiin että ovat hyödyllisiä myös kannan uudistamisen kannalta kaiketi kun valkosipuli kukkii niin se tavallaan siirtää itusilmuihin uusia geenejä jos esim olisi 2 eri kannan valkosipulia lähekkäin tai hieman eri geenisiä saman kantaisia ?
2
Tori / Vs: 2 kpl Led valaisimia kuopiossa
lokakuu 09, 2018, 17:57:02 ip
Moro mitä kaikkea on ehtinyt jo mennä
3
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Aji Perkele
lokakuu 08, 2018, 00:03:31 ap
tämä operaatio ilmeisesti jäänyt porukalta kun ei enään ole aikoihin tullut juttua
4
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
lokakuu 07, 2018, 23:59:41 ip
Jees kannataa myöskin vaihtaa mullat usein osa sitruksien ongelmista ostositrusten on suorastaan kelvoton kaupan multa liian tiivis ja turvepitoinen multa mädänyttää juuret sekä heikentää kasvua muutenkin itse vaihdan aina välimerenmulta perliitti seokseen jos ostan uuden taimet tai sitruksen suosittelen muillekkin saviruukku ja hyvin vettä läpäisevä multa ehkä perliitillä lisättynä on hyväksi kaupan mullat voi osa jo sinäänsä olla syy miksi kasvi ei mensty pidemmänpäälle kun itsellä joskus jäi kasvi siihen niin juuret oli suurelta osin mädäntyneet vaiken kastellut sen kummemmin kuin toinen samanlajin sitrus jonka olin vaihtanut välimerenmulta perliitti seokseen ja saviruukkuun se kukki ja kasvoi tehokaammin myös
5
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
lokakuu 04, 2017, 22:17:17 ip
kellään sitruksia nytten itellä alkoi juuri limeguat limetinsukuinen sitrus kukkimaan
6
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Physalis!
huhtikuu 13, 2017, 10:28:15 ap
Kasvi isossa ruukussa ja juurakko on ollut elossa koko talven noin 10-15 asteen lämmössä harvakseltaan kasteltuna nyt versoaa jo ja on varmasti touko kesäkuussa jo iso kasvi
7
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Physalis!
huhtikuu 13, 2017, 10:22:21 ap
Kokeilkaa ihmeessä talvehdittaa kasvia juuri näin yhdessäpaikkaa tomatillon joka on talvehtinut sisällä viileässä alasleikattuna tai pidetty matalana talvella nyt alkaa keväällä juurakko versota uutta useampi puolenmetrin verso tullut. Monivuotinen juurakko tällä kasvilla jos pitää viileässä paikkaa talvet
8
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
huhtikuu 13, 2017, 10:02:09 ap
Chilivaarihan on saanut siemenestä kasvatetun sitruunan kukkimaan että ei se mahdotonta ole nimenomaan siemenkylvöisen ei siis valmiina ostettua.
9
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Rami12 n kausi 2017-2018
maaliskuu 24, 2017, 21:27:27 ip
Elikkäs uutta kautta pukkaa takana on parinvuoden mittainen tauko chilienkasvattelusta ja nytten ajattelin aloittaa uudestaan pienimuotoisesti tämän parinvuodenaikana on ollut vain yksi chili vähänkuin jäänteenä entisestä harrastuksesta. Elikkä ainoastaan Tepin c annuum var clabrisculum villichili on ollut mulla viimevuosina kasvtuksessa. Ehdin myydä suurimman osan chilinkasvatus lampuista ja muusta roinasta pois. Esimerkiksi 120 wattinen led finlandin lad valopaneeli sekä led finlandin 50 wattinen puikula myyty.
Muistelen että noin 120 wattinen esl e40 kantainen valaisin myyty. Enään kaapista löytyy 1 kpl 2x55 wattisia loisteputkisysteemejä. sekä 1 kappale noin 40-50 wattista esliä.

kylvin näin alkajaisiksi vähän jalapeenoa ja tuolta yhden laatikon pohjalta löytyi vanhoja simeniä kuten chawa c annuum. cgn22084 c chinese. tabasco greenleaf, c fructescens, omnicolor c baccatum. tossa muutamia jäännösiemeniä mutta ovat parivuotta vanhoja jo. =) sekä aji angelo c baccatum  en vaan muista enään noista kaikista edes minkalaisia ovat peruslajikkeet kyllä mutten esim noita chawa ja tota cgnää.     http://www.fataliiseeds.net/Chili-Seeds/Chili-seeds-Wild-chiles?product_id=173 muokattu toi cgn 22084 onkin näköjään villi chilejä en muistanutkaan enään asiaa ainakin fatalii on määritellyt lajikkeen villeihin.
10
Tori / Vs: www.chilikauppa.fi
maaliskuu 21, 2017, 12:01:49 ip
Onko chilikauppa vielä voimissaan kattoin niin näytti vähän vähältä joidenkin tuotteiden määrät myynnissä.
11
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
maaliskuu 20, 2017, 12:38:04 ip
Ok kun itte harrastin niin led kasvilamput olivat sinistä ja punaista aallonpituutta lähinnä.
12
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
maaliskuu 20, 2017, 11:26:24 ap
Eikö se enään olekaan niin että vain tietyn nm aallonpituuden valot hyödyttää chilejä ja muut ovat turhia. ??
13
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: LED kasvivalaisimet
maaliskuu 18, 2017, 09:32:52 ap
minkalaista led valoa kannataisi alkaa hankkimaan tätänykyä itsellä on aikanaan ollut led finlandin 120 w paneeli mutta menin myymään sen pois kun innostus välillä chilienkanssa lopahti nytten voisi harkita uudelleen mutta en ehkä ole valmis maksamaan tuota 230 euroa mitä tuo led finlandin paneeli maksaa uudelleen budjetti voisi olla 100-120 euroa noita led viritelmiä on nykyään monilla eri sivustoilla myynnissä mutta mistä tietää mitkä ovat kelvollisia ja mitkä huijausta vai toimiiko suurinosa noista ihan oksti.
14
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
maaliskuu 15, 2017, 20:58:48 ip
terve onkos teillä chiliharrastajilla vielä sitruksia kasvatuksessa itselläni löytyy yhtä sun toista useampaakin erilaista sitrusta tällähetkellä.
15
vanha aihe jonka muistin nytten tässä siis oli tuo aikanaan mainittu peruwian wild ollut mun päiväkirjassakin kuva mutta tollanen siitä tuli. toi koko juttu on vain yksi kasvi se rehahti vähän ei korkeaksi mutta leveyttä tuli senkin edestä
16
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
heinäkuu 20, 2016, 20:15:49 ip
https://www.youtube.com/watch?v=Zg-vxwSCvTw tässä jonkinlainen video kyseisestä tomaattilajista ei kovin kummoinen mutta näkyy ainaski lajikkeesta jotakin sen oon lukenut että tolla on kovammat varret kuin perus tomaatilla   http://www.exoticgarden.fi/webshop.php?showshopcat=20&menu_showcat=&page=2   esim tuolta saa siemeniä toinen mitä oon lukenut niin noi villitomaatit on normaalia tomaattia hieman kylmänkestävämpiä ja sitkeämpiä eivät toki kestä rajattomasti kylmyyttä mutta vähän enemmän kuin perustomaatit.

Yksi ero on myöskin risteytymisessä josta on lukenut englanninkielisillä sivuilla ja myös muutamalla suomalaisilla sivuilla villitomaateilla  (esim.
Solanum  pimpinellifolium
  L.  –  Currant  Tomato)  ja  vanhoilla  lajikkeilla
voit  huomata,  että  tomaatin  kukissa  on  pitkävar
taloinen  emi,  eli  luotti  näkyy  kukan  keskellä,  meinaa sitä että ne risteytyy paljon perustomaattia herkemmin muihin lajikkeisiin 
17
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
heinäkuu 20, 2016, 20:05:01 ip
ne ovat vasta juuri ohittaneet sirkkataimivaiheen eli tekevät toista lehtipariaan tällähetkellä taimia on noin 15-20 kipaletta marjatomaattia oli joskus myynnissä jossakin paikallisessa kaupassa ei ollut normaalien tomaatien kohdalla vaan erikseen sellasessa hyllyssä johon tulee erikoisuuskia aika ajoin.   en tiedä onko se lajikepuhdasta mutta en ole muita noin pieniä tomaattilajikkeita nähnyt myynnissä samoja siemeniä on myytävänä exotic gardenilla   http://www.k-ruoka.fi/contentassets/1654d439288d469b88f495cd0ef039e2/tomaatista-on-moneksi_paakuva_1760x990.jpg?preset=860x484at1   tässä hyvä kuvavertailu marjatomaati on noista tomaateista pienin ja sitä ei ole ollut kuin kerran myynnissä täälläpäin.  tossa kuvassa on esim normaaleja pieniä kirsikkatomaatteja ja sitten on noita pisara tai luumutomaatteja ne on kooltaan noin 3-4 kertaisia verrattuna tohon marjatomaattiin.   http://toptropicals.com/pics/garden/m1/Podarki_12/Lycopersicon_pimpinellifolium_SweetPeaCurrant2MikMak.jpg  tässä kuvalinkki jossa on noita solanum pimpinellifolium tomaatteja. tuo laji voi myöskin tuottaa samassa pensaassa sekä punaisia että keltaisia tomaatteja käsittääkseni ainakin osassa yksilöissä
18
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatin kilpailevat latvat
heinäkuu 17, 2016, 01:12:10 ap
onkos kellään tietoa miten tuota villitomaattia tulisi kasvattaa kyseessä siis Solanum pimpinellifolium villitomaatti lajike joka mulla on kokeilussa ekaa kertaa hedelmät ovat pienempiä kuin kirsikkatomaateilla samassa pensaassa voi olla sekä keltaisia että punaisia hedelmiä mutta kasvutavasta en tiedä yhtään paitsi että haarat ovat ohuempia kuin jalostetummissa tomaateissa yleensä.  https://en.wikipedia.org/wiki/Solanum_pimpinellifolium 
19
no vähänkuin villichilit eroaa jonkinverran jalostetusta niin tuo villitomaattikin on pienempi ja vaatimattomampi esim hedelmiltään jne tarkoitus kaiketi että se leviäisi lintujen jne pieneläimien avulla.
20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: rami 12 n kausi 2015
heinäkuu 11, 2016, 01:39:56 ap
Itellä ollut nytten kasvattelussa hiljaiseloa chilejä ei ole kuin vain 2 caspium annuum var glabrisculumia eli villiä tepiniä.

jotka säilyivät viimekesältä talven yli ja ovat edelleen hengissä kukkineetkin ja tehneet vähän satoa tänäkesänä. kestäviä chilejä ovat ilman lisävalaistusta selvisivät koko talven jne. oon myynyt suurimman osan lampuista joita oli parhaimillaan 3 isoa ja 2 pientä pois nytten jäljellä 2 kasvatuslamppua 1 suurempi noin 120 wattinen ja yksi pienempi n 30 wattinen ledivalaisin niistä en ole luopumassa koska tarkoitus edelleen pienimuotoisesti kasvatella paria chiliä taikka tomaattia aika ajoin jne. ja tepineistä en oo lupumassa niinkauan kuin ne jaksaa pysytellä hengissä jne