Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - KP78

Sivuja: [1] 2 3 ... 16
1
Vuorikaskas: palstallani on sitä ruskeaa savea, mielestäni liian pinnassa. Eli hyvä kun pistolapion terän syvyydeltä käyttökelpoista ruokamultaa ja sen alapuolella tuota hienoa savea.
 Karkea savi (0,0002–0,002 mm) on vaalean harmaata, hieno savi (< 0,0002 mm) on ruskehtavan harmaata, kosteana sitkeää ja kuivana kovaa.

Toisaalta, olen aloittanut vuosikausia kestävän maanparannuksen ja maan_viljelyn tällä palstalla. Kaikkien kasvien jätteet matojen ruuaksi, vain marjat ja hedelmät pääsevät palstalta muualle. Olen tämän kesän aikana kasvatellut lupiineja ja sinappia joiden juuret saavat kuohkeuttaa maata. Ensi vuonna lisää kalkkia ja reilusti lisää vihermassaa tekeviä kasveja matoja varten.

2
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Kesäkuu 11, 2018, 23:10:07 ip »
Kämmenen kokoisia lehtiä, puskan korkeus vain reilu 10cm. Itse kasvi yli vuoden ikäinen, viime vuoden kasvoi kituliaasti. Taisi olla reilusti harsosääsken toukkia, talvella/keväällä oli harsosääskiä jokaisen kasvin ympärillä reilusti mutta myrkyllä hävisivät.
Ei vielä nuppuja, Growth technologyn ionic coco grow:lla lannoitettu ja nyt vaihdettu coco bloomiin.
Sisällä saa kasvaa, nyt ollut muutaman kuukauden 11l neliöruukussa.
Erä 18/20 ensimmäisestä, innokkaimmille suunnatusta myyntierästä.
Siemen toisensa jälkeen oli idätyksessä, taisi viime vuonna kitua 2 kasvia joista toinen lopulta kuoli ja tätä ainoaa yritän pitää hengissä.
Pitäisiköhän ensi vuonna kuitenkin idättää se peitattu siemen, ehkäpä kasvaisi paremmalla menestyksellä.


3
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Avomaalla kasvatus
« : Toukokuu 04, 2018, 18:59:32 ip »
Mielessä kävi että voisi muutaman chilin viedä palstalle. Ovat vaan pieniä nämä mitä sinne ajattelin, ja lopullisen innon palstalle viemiseen vei lapiointi.
Tai ei se lapiointi, vaan se mitä lapioidessa paljastui syvempää: ruskeaa savea. Kyllä, sitä mineraalipitoista ruskeaa mönjää joka on niin hienoa että kuivuessaan muuttuu kiveä kovemmaksi.
Eli jos palstalle veisin, täytyisi pitää kuitenkin ruukuissa joissa olisi parempaa kasvualustaa.

4
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Toukokuu 01, 2018, 14:56:07 ip »
Mulla iti heikosti siemenet, viime kesän kitui ainoa taimi jotenkin parvekkeella, talvehti melko nihkeästi. Koko ajan oli pelko että ainoa Hainan menehtyy.
Nyt näyttää innostuneen kasvamaan, sweetbite-paprikoiden varjossa. Ehkä tänä vuonna viimein innostuu myös kukkimaan ja marjomaankin.
Viime vuonna oli tuholaisia paljon parvekkeella, joten taidankin kasvatella tämän ja muutaman muun ihan vain sisällä loisteputkien alla n. 22-24 lämmössä.

5
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Tregren genie chilinkasvatuksessa ?
« : Helmikuu 22, 2018, 00:12:59 ap »
Työpaikalla tuli kokeiltua tosiaan, pinaatit ja lehtisalaatit ei tuntunu tykkäävän koska kuolivat. Miniruusun pistokas tykkäs. On muuten edelleen hengissä se pistokas, emokasvi kuoli.
Modasin tässä parisen viikkoa sitten pumpulle virran 7805-regulla ledeiltä, on huomattavasti mukavempi kun ei tarvitse paristoja vaihdella. Kyrvähti vain virtalähde pari päivää sitten, piti viritellä toinen vastaavanlainen tilalle.
Pidin tuossa muutamia viikkoja sweetbiten taimia, kasvu oli lähes olematonta ja sweetbitet ovat nyt loisteputkien alla isommissa ruukuissa. Kookosbriketeistä kyllä ehti juuret tulla läpi, paremmin on kasvua tullut nyt ihan normaalissa ruukkukasvatuksessa. Miniruusun pistokkaat tuosta tykkää, ja koska niillä muutenkin hitaampi kasvutahti on, aion käyttää tuota härveliä vain hitaammin kasvavien kasvien pistokkaille.

6
Vieläkö myynnissä? Sitä vain olisin tiedustellut käykö iPhone 5S:ään?

7
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Tummuvat sirkkalehdet
« : Heinäkuu 17, 2017, 12:31:50 ip »
- Lamppuna bilteman loisteputket 2x18w suhteellisen lähellä kasveja noin 10 cm. Olen nyt nostanut niitä korkeammalle ja osan siirtänyt led lamppujen alle (Osram Led, 14,5w 1521 lm, 6500K), Kännykän kameralla otetusta kuvasta laskettuna noin 7000-8000 luksia loisteputket ja led lamput nyt samoissa lukemissa kun nostin niitä korkeammalle. (Chilivaarin ohje: http://chilivaari.blogspot.fi/2011/10/valon-mittaus-digikameran-avulla.html)
Loisteputkista saa UV-säteilyä paremmin kuin LEDeistä, eli tummuutta lehtiin.

8
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chiliyhdistyksen vaatteita tilaukseen
« : Huhtikuu 16, 2017, 16:57:26 ip »
Vihreä t-paita M-koossa kiinnostais. Toki vielä enemmän kiinnostais oliivinvihreä lyhythihainen kauluspaita 2 rintataskulla (yhdistyksen logolla tietenkin) mutta niitä ei taida olla tarjolla?

Ainoa kahdella taskulla varustettu on musta. Yhdellä taskulla on useampi vaihtoehto, mutta en katsonut onko oliivinvihreää.

http://dc-collection.fi/index.php?dispatch=products.view&product_id=1539
Mustakin käy, eli tuo Thunder Työkalupaita C180 värinä Black (99).

9
Melkein huomaamatonta HYLin mainostusta :)

10
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Huhtikuu 04, 2017, 16:10:54 ip »
Moro. Mikäs on porukalla tilanne tällähetkellä ? tosiaan tein testin aliexpressin hainan yellow lantern siemenistä koska porukka oli niitä tohkeissaan tilannut ja lopputulos oli se mitä oli odotettavissakin eli täyttä kuraa no rahallista menetystä tästä ei seurannut kuin 0,14 € . Milloin seuraavan kerran tulee AITOJA siemeniä jakoon ilm syksyllä ?
Mikä oli myyjäliikkeen nimi aliexpressissä? Tai oliko 250 siemenen pussi? Itse tilasin kokeeksi jonkun sellaisen, hintaa pussilla oli muistaakseni joku 30snt ja kookosbriketeissä nousseet vaikuttaa annuumeilta...

11
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Chiliyhdistyksen vaatteita tilaukseen
« : Maaliskuu 15, 2017, 17:36:04 ip »
Vihreä t-paita M-koossa kiinnostais. Toki vielä enemmän kiinnostais oliivinvihreä lyhythihainen kauluspaita 2 rintataskulla (yhdistyksen logolla tietenkin) mutta niitä ei taida olla tarjolla?

12
Chili ja habanero ovat ilmeisesti eri kasveja. Ihmetyttää kyllä kasvivalon ajastaminen yökahden ja aamuyhdeksän välille. Omilla chileillä on lepoaika 23-08...

13
En muista, valkoselta näyttää valo silmään. Ihan sopivat chileille kun haluavat kukkia keskellä talvea...

14
Mulla on käytössä yks electrogear LED-heitin, tarvis kokeilla sitä jollekki yksittäiselle chilille lähiaikoina.
Loisteputket toimii hyvin, varsinkin noi ~120cm mittaset T5-putket (Biltema), 120cm Mulig-hyllyssä (IKEA). Ainoa ongelma hyllyssä ja mun käyttämissä putkissa on säätöjen puute. Chilit tosin ei oo pahastunu, isoimmat kasvit on jämähtäny sopivasti putkien alle ja alkanu kukkimaan, nyt on kokeeks yks hylly välistä pois jos vaikka alkaisivat korkeuksiin kurkottelemaan.

15
Oliko electrogear? Edellisessä työpaikassa tuli paljon niitä ja jotain toista merkkiä SERriin. Muutamassa oli LED-elementit ok ja driverit rikki, osassa päinvastoin.

16
Muut kuin chilipäiväkirjat / Vs: cornell2017
« : Helmikuu 08, 2017, 14:24:42 ip »
Makso 60 e, suosittelen... myi tätä Suomessakin joku, mutta kuka ?
Pikaisesti googletin kun alkoi tämä laite itseäkin kiinnostamaan, http://www.helsinginpuutarhatarvike.fi/product/439/termostaatti-hortiswitch

17
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Ajastimet
« : Helmikuu 08, 2017, 14:20:18 ip »
Hortiswitch olis kiinnostava. Lähinnä toi viilennysmoodi.

18
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Helmikuu 04, 2017, 12:38:00 ip »
Hieman on hitaanlaisesti yks itäny, mutta se pääsi jo biobizz lightmixiin. Ilmeisesti idätykset huonommalla paikalla hyllyssä mutta en viitsinyt paikkaa vaihtaa.

19
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Ají Charapita
« : Tammikuu 26, 2017, 13:21:20 ip »
Reliable source for these seeds finnish chili association >:D

20
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Capsicum Lanceolatum
« : Tammikuu 23, 2017, 14:25:38 ip »
Jostain syystä näyttää harmaata kieltomerkkiä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 16