Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Chilijamppa

Sivuja: [1] 2 3 ... 36
1
Eihän niistä versoista välttämättä mitään kasva. Poistaisin itse lehdet alhaalta, antaisin parantua ja upottaisin syvemmälle.

Hyvin niistä voi kasvaa vaikka mitä, kun antaa sivulta tulevaa valoa tarpeeksi.

2
Poistelet alimpia lehtiä nyt ja annat sivuversot kasvaa sen verran pitkiksi että voit surutta sitten upottaa paljaan varren mullan sisään.

3
Oliko arvon chilipääherroilla tiedossa noita Super Ventipotteja Suomessa. Vai Saksastako on vaan tilattu?
Erityisesti neliskanttiset kiinnostaisi ... Tuossa Saksalaisessa Bushplanetin kaupassa ei ole sitä isompaa jäljellä. Pienempi 6.5 on vähän liian pieni, luulen... [Herbertillä ei ole listoilla Ventipottia eikä Superia ...] ...

https://drgreen.at/Super-Venti-Pot-eckig-9-L

Oliskohan se 9l sitten isoin noissa neliöruukuissa.

4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Maaliskuu 18, 2018, 13:53:37 ip »
Tässä hetki sitten otettu kuva:

5
Advanced COCO XL kuution kostuttelin.  Kyllä siitä 70l näytti tulevan kuten luvattu. Tuntuu kyllä kovin läpäisevältä että vesi valuu ruukusta kuin seulasta läpi.  Hengittävässä ruukussa taitaa mennä jo överiksi, ettei ainakaan soraa kannattane siihen sekoitella.   Mieluummin multaa tai turvetta?

Perliittiä vähän kookoksen sekaan ja vesiviljely ravinteet sitten kasvatukseen. Mitä enemmän henki kulkee ruukuissa järkevissä rajoissa, sen parempi.

6
Öh, saavat mieluummin kärsiä mun kasvoista.  Mutta kyllä tuolta näkee aika hyvin. Noista vois rakentaa michelinukon serkun.  Talikko käteen ja turnajaisiin.

Lähet esittämään Japanilaista munkkia torille:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/06/Komuso_Buddhist_monk_beggar_Kita-kamakura.jpg/800px-Komuso_Buddhist_monk_beggar_Kita-kamakura.jpg
Plussaa olisi, jos löytyy ennestään musikaalisia lahjoja. ;D

7
Lähe kylillä tuo isompi venti-pot päässä katseiden keräämistä varten. :o

8
Bluelab truncheon EC mittari

Oletko kokeillut missä lämpötilarajoissa se näyttää oikein tai samaa ja toisaalta mitä valmistaja siitä asiasta kertoo?  Mulla on Truncheon jäljitelmä. Lämpötila vaikuttaa lukemaan.  Sen ohjeissa sanotaan että pitää antaa pari minuuttia liota lämpötilan takia ennen lukemista, mutta silti 15 asteisesta se näyttää eri lukemaa kuin 25 asteisesta.


En ole kyllä moista juttua testaillut sen tarkemmin.

9
Erotuomari viheltää:  Ylipakkaus!    ;D  Ja artisti maksaa.

Näköjään toi 'numerolla' paketti on sentään houkutteleva vaihtoehto, 2kg 8,50€  5kg 10.90€ ja mitat ei niin ahdista. Maksimimitat 100 x 60 x 60 cm.

Voi mennä n. 6 ruukkua tuohon 8.50e, jos laskee kotona vähän alle 2kg kokonaisuuspainoksi ylipakkauksineen ja tietysti tuohon 10.90e hintaa aika paljon enemmän sitten.

10
5 air-pot ruukkua lähti pohjoiseen ja tuli testattua että 5 ruukkua hyvin pakattuna(saan varmasti nyt syytteet ylipakkauksesta, mutta parempi se kuin alipakkaus) suoraan postin toimipisteelle maksettuna oli 8,50e. Netissä varmaan hieman halvemmalla olisi saanut toki, mutta piti käydä varmistamassa.

Vielä olisi 6 kappaletta jäljellä harvemmalla pohjaritilällä, mikä näkyy tuossa minun kuvassakin.

11
Kookos itsessään jo on tosi hyvä. Perliitillä jatkettu parempi. Ei siinä ylikastelun vaaraa ole ellei liota ruukkua jatkuvasti vedessä. Jos sitten laittaa ruukun pohjalle parin sentin kerroksen hydrosoraa, niin voi jopa liottaa: Aika kiva homma jos on tapana olla päiviä pois kotoa.

Varmaan ylikastelun välttämiseksi ja kasvun tehostamiseksikin on hyvä tuo Ventipotti, tai Airpotti tms. Silloin vaan haihtuu kosteutta enemmän ja joutuu kastelemaan useammin. Ja haihtumisen takia on sitten vaarana ylilannoitus, jos raviteita kertyy siihen kuituun. Oikeallakin annostelulla mitä kasvi käyttää, voi väkevöityä se lannoite haihtumisen takia.

Mä ostin alunperin Pavunvarren tarjouskorista Canna Flush -nimistä litkua lähinnä käytetyn kookoksen ja soran puhdistamiseen. Siinä on kuitenkin myös ohjeet kasvualustan huuhtomiseen kasvun aikana. Ventipottikasvatuksessa voi olla joskus aiheellista. Itse oon kokeillut kerran sitä huuhtelua, kun näyttivät pari isoa talvehtivaa Ajia saavan övereitä: Ne olivat kesän jäljiltä samoissa 8.5l Autopotin ruukuissaan talvehtimassa. Saattoi siis koko kesänkin jäljiltä olla jo kuidussa vaikka mitä .... Ja kyllähän ne tervehtyivät sen huuhtelun jälkeen. Kaadoin pariinkin kertaan sitä litkua ruukkujen läpi ja näytti se valunut liemi EC 4 ...

Canna Flushia siis on ollut aseistuksena siitä lähtien myös ...

Kookos on aika kiva mullan korvike sikälikin, että siinä ei käsittääkseni pesi muutkaan taudit tai ötökät niin kuin mullassa. Kookoksessa kasvatetut taimet voi kesän tullen sellaisenaan upottaa multaan, kun vaihtaa isompaan ... Eikä ole juurikaan kalliimpaa kuin multa. Lannoitteet tarvii toki lisäksi, mutta ei normaalille kotikasvattajelle kalliiksi nekään erikoislannoitteet tule ...

Juuri tämän väkevöitymisen takia onkin syytä käyttää niitä vähemmän kovia liemiä kookoskuidussa kesälläkin. Kyllä niistä chileistä kasvaa mahdottomia puskia ihan miedommillakin liemillä, koska kookoskuitu varastoi niitä ravinteita itseensä ajan oloon ja mitään ihme huuhtomisia ei näin tarvitse suoritella jos ei niin halua.

12
Ja pitää muistaa että ne Creen uudemmat hienoudet häviää jokatapauksessa auringolle 6-0 ...

No jos et ihan Jumala ole, niin muistaakseni sitä valopalloa ei paljon syksyn ja tässä alkukevään välillä paljon näy. 8) 8) 8)

13
Lainaus
Vai olisiko järkevää lähtä rakentamaan itse valoa ??? Ja sinivoittoinen valonhan pitäisi olla jos ei ole tarkoitus kukittaa?

Tuo sini- puna- värien merkitys on chileillä kait vähän erilaista kuin hampuilla joille nämä kukitus- ja vegetys ohjeet on. Mulla oli niitä TNeonejakin 9000K putkilla ja eiku silloihan vasta alkoikin kukkimaan! Näillä nykyisillä akvaariovaloillakin pukkaa kukkaa välillä 10cm taimista. Mutta ei se haittaa ...

Mä en ole innostunut kokonaan rakentamaan valoa. Kai sekin onnistuisi, mutten oikein jaksa uskoa että kannattaa/onnistuu paremmin kuin edullinen valmis. Esim. niitä vanhempia Mars-hydron 300W valoja myydään edelleen eBayssä ~100€ .. ehkä halvemmallakin. Marsit vaan on aika äänekkäitä!
Kaapeissa lojuu 2kpl rikkinäisiä 120W LedFinland valoja ja yksi 100W. Kaksi akvaariovaloa kanssa on huollon tarpeessa kun aika monta sinistä on pimeänä. Ne siniset ledit kärähtelee usein. Noissa olisi raknetelemista pitkäksi aikaa, kun pitäisi ledejä vaihtaa ja vanhoihin perus-ledeihin hiljaiset tuulettimet: Akvaariovaloissa on hyvin hiljaiset vakiona: Nehän on suunniteltu asunitiloihin ...

Mulla oli Mars Reflector 96 [=~200W] esim. joka oli hauskan näköinen vihreä. Valonkin väri jo paljon neutraalimpi kuin ihan vanhoissa - kirjava silti. Myin sen aika pian pois kun en pidä melusta ja on pieni kämppä. Tän uudemman Pro'n ostin viime keväänä kun piti olla hiljaisempi. Siinäkin on kuitenkin selvä jatkuva tuulettimien hurina joka kiusaa herkkäkorvaista. Tyypillisen marketti-pöytätietokoneen äänet. Oon muuten harkinnut myydä senkin pois. Käytin keväällä 2kk ...

Mulla kävi säkä [=olin nopea, otin riskin, olin viisas] kun Torilla yksi jamppa myi pari vuotta sitten Valoyan käytettyjä testivaloja joista ei tiennyt mitään. En mäkään paljon tiennyt, mutta ostin yhden 100W/120cm. Ne on passiivisesti jäähdytettyjä ammattitason ledejä. Heti kun sain käteeni sen ekan, ryntäsin tarjoamaan toisestakin lampusta. Lopulta ostin 3kpl 100W/120cm ja yhden 50W/60cm. Niissä on erillinen järeä [420V] virtalähde: Tiiliskiven kokoinen ja painoinen. Valaisimetkin painaa lähelle 10kg vaikka ovat alumiinia. Tuntuvat siltä ...  ;) ... Ebayssä ~800€/100W ..  8)

Samoin on kertynyt kiinan kaupoista 12-20W spotteja useampia. Nekin äänettömiä ja kun on linsseillä se valokeila niin voi ja joutuu pitämään kaukana kasveista. Siistejä lisävaloja ikkunan yläpuolella.

Selvempi homma. Vähän vaikea välillä pysyä asiouden perässä vasinkin valojen aallonpituuksien koska jos lukee vähän jokapuolelta tekstiä asiasta niin tiedot ovat loppusissaan aika ristiriitaisia siitä, että minkälaisen sini/puna suhteen chilit tarvitsevat.

Omankin epistarin ledin hurinan kyllä erottaa selvistä jos muualta mökistä ei kuulu ääntä ja sen takia joudun pitämään päivät valoa päällä.
Valon tekeminen varmasti onnistuisi ja kiinnostaisikin vähän värkätäkin nuiden hommien kanssa. Valolle rungot yms. Saisin itse rakenneltua näppärästi koska olen TIG-hitsaajan ammatissa ja käytetty materiaali lähes ilmaista.
Mietin vain semmoista että kannattaisiko sitten tehdä niistä COB-siruista se valaisin?

Rupea katselemaan cree juttuja ja siitä uudempia hienouksia.

14
Älä noita Mars valoja harkitse ollenkaan, liikaa merkkilisää hinnassa..Jos hyvän haluat suht halvalla:
https://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=6/636773

Minulla on nytkin tuossa minun suht isossa kasvatuskaapissa tuollainen yksinään katossa about 60cm korkeudella ja kyllä chilit tykkää.

15
Elikkä kasvit ovat kaapissa koska ei ole vielä telttaa niukan rahatilanteen vuoksi. Kastellut olen sormituntumalla ja joka toinen kerta antanut nelson gardenin chiliravinnetta NPK:4,3,5
Käpristelyä on ollut vähän aikasemminkin mutta itsestään korjaantunut ja nyt tullut takaisin.
Ylemmät lehdet ainoastaan käpristelevät mutta valoa saavat ledistä joten en usko ainakaan että ovat liian lähellä valoa.

https://imgur.com/QB1HuIi

Mitenkä lähellä sinulla on nuo valot chilien ylemmistä lehdistä mitattuna?

N. 20cm

No ei nyt noin lähellä saa olla, nosta 60cm se ja anna valoa n. 11 tuntia päivittäin.

Mielestäni 60cm kuulostaisi jo ehkä turhan korkealta vai voisiko käpristely johtua valosta eikä lämmöstä?
Ja aloittaako se kukituksen jos menen puottamaan valon saannin 18 tunnista 11.?

Ihan turhaan poltat valoa 11 tuntia enempää, koska kasvit tarvitsevat myös lepoa kasvaakseen ja mitä enemmän niille valoa annat, niin luulisi sitä enemmän vaan innostuvan kukkimaan.... Ei nyt 60cm ole matka eikä mikään tuollaiselle toisen sukupolven led valolle ja jos suoraan voisin sanoa ihan kokemuksen rinta-äänellä, että olen leikkinyt led kasvatusvaloilla jo vuoden 2013 alusta lähtien köh köh.. ???

Olen testannut pitkän kaavan mukaan ensimmäisen, toisen ja nyt kolmannen sukupolven led kasvatusvalot käytännössä. Chilien kasvu suorastaan kärsii, jos niille annetaan tehokasta valoa liian läheltä pitkiä aikoja kerrallaan...

16
Elikkä kasvit ovat kaapissa koska ei ole vielä telttaa niukan rahatilanteen vuoksi. Kastellut olen sormituntumalla ja joka toinen kerta antanut nelson gardenin chiliravinnetta NPK:4,3,5
Käpristelyä on ollut vähän aikasemminkin mutta itsestään korjaantunut ja nyt tullut takaisin.
Ylemmät lehdet ainoastaan käpristelevät mutta valoa saavat ledistä joten en usko ainakaan että ovat liian lähellä valoa.

https://imgur.com/QB1HuIi

Mitenkä lähellä sinulla on nuo valot chilien ylemmistä lehdistä mitattuna?

N. 20cm

No ei nyt noin lähellä saa olla, nosta 60cm se ja anna valoa n. 11 tuntia päivittäin.

17
Elikkä kasvit ovat kaapissa koska ei ole vielä telttaa niukan rahatilanteen vuoksi. Kastellut olen sormituntumalla ja joka toinen kerta antanut nelson gardenin chiliravinnetta NPK:4,3,5
Käpristelyä on ollut vähän aikasemminkin mutta itsestään korjaantunut ja nyt tullut takaisin.
Ylemmät lehdet ainoastaan käpristelevät mutta valoa saavat ledistä joten en usko ainakaan että ovat liian lähellä valoa.

https://imgur.com/QB1HuIi

Mitenkä lähellä sinulla on nuo valot chilien ylemmistä lehdistä mitattuna?

18
Kuvaa tarvitaan titetenkin ja kaikki tiedot olosuhteista ja hoidosta. Kasvoiko ne ensin hyvin ja sitten huononi?    Mitä muuttui?
 
(magnesiumpuutoksessa pitäis vaalentua paitsi suonet: http://www.growingcapsicums.com.au/pdf/1_plant_nutrition/nutrient_deficiency_and_tox_in_caps.pdf )

Voi olla myös kalsium puutetta, mutta magnesium auttaa sen imeytymisessä. Mulla oli yhdessä c. baccatumissa tuota lehden kääriytymistä ja lisäsin epsom suolaa vähän veteen muiden ravinteiden mukana, näyttäisi sen lisääminen auttavan ongelmaan.

19
Elikkäs ongelma on seuraavanlainen. Tabascojen lehdet käpristelevät ylöspäin ja menevät tosi koviksi.
White habaneroilla ei ole minkäänlaista hätää paitsi ripsiäiset vähän kiusaa, mutta sekin ongelma on jo melkein poissa. Kuvaa voin lisätä jos joku tahtoo.

Voi olla magnesium puutetta ja kuva olisi kiva.

20
Elikkäs noin 5-6e vissiin postit.. laitanpa yv:nä osotteen. Voisin 5kpl ostaa.

Saattaa just olla tuota uudempaa tuotantoa 5kpl tai sitten nuo tiheämmät pohjalla varustetut ovat sitä hydrotavaraa, mutta silti laitan ne sinulle tulemaan joka tapauksessa.

Sivuja: [1] 2 3 ... 36