Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - unenkuva

Sivuja: [1] 2 3 ... 101
3
Vasta sitten voit sanoa oppineesi jotain, kun tiedät, että voit opettaa sen saman jollekin toiselle.

Sanonta myös kuuluu "ne jotka eivät osaa, opettavat" :D 8)

6
Kuvan valo näyttää kovasti 20W kierrekantalediltä, tuommonen 2500lm lähtee tehoa. Sanoit, että vajaa parisataa wattia seinästä, eli sinulla on tuollaisia 10kpl?
Vai onko muuta valoa, jota kuvassa ei näy? Millaisella annostuksella lantaa annat?

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Youtube-kanava chilinkasvatukseen!
« : Joulukuu 12, 2018, 12:16:06 ip »
Otetaan uusintayritys lohikäärmehedelmän kasvatukseen, tällä kertoo videoiden kera

9
1) lannota
2 itään päin oleva ikkuna (aurinko nousee idästä) joten ei paljoa kerkeä valoa saada
3) valaistus ei ole hyvä, lisävaloa reilusti
4) lämpötilat hyvät
5) uutta putkeen vaan :D


10
Ok... Mitä mieltä olette onko tossa kookoskuidussa kasvattaminen tehokkaampaa vs. mullassa kasvattaminen ? Kasvaako juuristo vahvemmaksi ? (talvetin nyt yhen mullassa kasvatetun numex twilightin ja juurakko oli levittyny laajalle, mutta ne juuret oli sellasii älyttömän ohkasii lankoja)
Kookoksen huonoja puolia ovat hinta ja kastelun hankaloituminen.

Hinta? sitä saa 70-litraa alle parilla kympillä, joten ei se kyllä kallista ole :)

12
Varmaan toi 80w 6500k pitäis riittää 5-9 kasvi pienimuotosee kasvamisee ku korjatkaa jos oon vääräs nii kaippa ne pakostaki alkaa podeja puskee ku juuritila loppuu ja lehdet ei enää kasva kun tarkotus ei oo näi talvee vaste saadakkaa mitää pariasataa grammaa hedelmää per kasvi vaa lähinnä kokeilla uutta harrastusta kun ei kesää malta odottaa :D

Puhut siis lediputkesta? Nippanappa riittää yhdelle chilille kohtalaiseen sadottamiseen. Talvetukseen käy kyllä, jos kevää varten talvetat

13
Mites onko noille chileille pakko antaa lisävaloa talvella? Tarkotus ei oo saaha niistä satoa, vaan ihan vaan saada selviytymään talven yli kevääseen. Lähinnä tilat on tällä hetkellä niin rajalliset, että ei oikein meinaa mahtua.

Kannattaa edes pieni lisävalo olla, talvetukseen riittää pieni valo, varsinkin jos olet leikannut chilin melko pieneksi. Ikkulaudalla voi olla liian kylmä (kylmä ikkunalasi) pahimmilla pakkasilla

15
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Liiga 2018-19
« : Lokakuu 29, 2018, 09:51:42 ap »
Kovin hiljaa on pohjoisen poijaat olleet  ;D ;D ;D

Hiljaa tai ei, mutta Kärpät on kärjessä :D

16
Tee-se-itse / Vs: Tee se itse teltan vihjeitä ja toteutuksia
« : Lokakuu 26, 2018, 08:33:38 ap »
Ajattelin tällä sen aiheen laittaa pystyyn.
Eli ideoita otetaan vastaan. Oma idea olis
Tehdä teltan kehys pvc putkista. Mutta en löydä
Sopivia tavaran toimittajia esim. liitos kohdille. Kaikki
ideat on terve tulleita.

Tuosta
:)

18
Otsikko kertookin kysymyksen. Itsellä löytyy vanhanliiton 400W natikka jossa muuntaja lampussa itsessään ja nyt mietin jos hallitukselta lupa irtoaa niin hommaisin kasvatusteltan sisäkäyttöön.
Lajiketta en vielä ole päättänyt enkä sitäkään että kuinka monta olisi tarkoitus saada mahtumaan. Vaihtoehtoja siemenissä itsellä nyt on riittävästi mutta luultavasti kannattaa nyt sen mukaan valita joka parhaiten näissä olosuhteissa toimisi.

Valoteho ilmeisesti normaali kasvatuksessa riittäisi noin neliön alueelle eli juurikin 1mx1m mutta nostaako sisävuoraus mahdollista kokoa? ja toinen tietysti että lämpöä varmaan kyseinen natikka tuottaa reiluhkosti niin olisiko järkevää ottaa isompi teltta ja valita sellainen chililajike joka ei niin paljoa valoa kaipaa?

Kasvatusmuodoksi olen ajatellut joko EBB tai sitten joku bubbler.

Eli lyhyesti sanottuna:
1. Minkä kokoinen kasvatusteltta
2. Mikä lajike
3. Monta mahtuu kasvamaan

-Z

Oot ihan oikeassa, että 400w natikka lämpenee melkolailla. Keraaminen monimetalli on hyvä vaihtoehto, ei lämpene yhtä paljon ja säilyttää valotehon ajan myötä hivnen paremmin. Joskin polttimot ovat reilusti kalliimpia. 400w natikka 1m x 1m telttaan on vähän siinä ja siinä, että onko liian tehokasta. Jos tuuletusta löytyy (esim kanavapuhallin poistoaukoista, tai pidät telttaa hieman auki niin sitten jees)  250w natikka riittää kyllä tuon kokoiseen telttaan.
Lajikkeella ei sinällään väliä, ota sellainen josta itse tykkäät. 400w natikasta lähtee niin paljon valoa, että sillä kyllä valaisee useammankin chilin.
1m x 1m mahtuu pari kolme chiliä jos kasvualustana multa yms. vesiviljelyssä minulla on jääny heikommalla valolla liian pieneksi tuon kokoinen teltta.

20
Moikka,

Olisi tarkoitus laittaa talvella muutama laji chilejä itämään. Kysymys koskee valaistusta. Mikä olisi järkevin tapa toteuttaa ns. pöytävalaistus? Mulla on sen verran rajoittavat tilat, että en ole ajatellut kuin 3-5 puskaa sitten lopulta ottaa kasvamaan ja satoa tuottamaan. Enitenhän tuota valoa tarvitsee lähinnä tuossa taimi- ja kevään kasvuvaiheessa, kunnes kesällä saan kasvit siirrettyä parvekkeelle. Katosta valaistuksen ripustaminen on pois suljettua, joten vaihtoehdoksi jää jonkinlainen valaisin+lamppu yhdistelmä tasolle kasvien viereen.

Kiitos etukäteen vastauksista.

Osta sellainen pyörillä liikuteltava vaateräkki. Maksaa noin kympin esim biltemassa. Chilit lattialle pienelle korokkeelle ja valot roikkumaan räkistä. Mitään pöytälamppua ei kannata laittaa, kasvaa hyvin äkkiä liian isoksi sellaiselle pöytävaloille

Sivuja: [1] 2 3 ... 101