heinäkuu 12, 2020, 06:57:38 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Feint

1
Kiitos vastauksista!


Tosiaan laatikoihin(tai lavoihin) tulee pohjalle vain suodatinkangas, jotta ulkopuoliset kasvit eivät tunkisi laatikoihin. Kasvien tarvitsema mullan määrä(syvyys) on se ratkaiseva tekijä, käytännössähän voisin tehdä vaikka vain pari 8m pitkää laatikkoa kasvihuoneeseen, mutta multaa se tulisi viemään loputtomasti. Laatikoiden lisäksi tulee varmasti vielä kasvatussäkkejä, ruukkuja ja ämpäreitä.

Kasvualustakaan ei vielä ole lukkoon lyöty, multa ei siis ole ainoa vaihtoehto ja mm. turvetta on myös tarkoitus testata. Hinta kuitenkin on ratkaiseva tekijä, koska kasvatustilaa tulee olemaan paljon ja kaikkea pitäisi saada kasvatettua  ;)
2
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - maaliskuu 26, 2019, 22:46:55 ip
20-25 cm multakorkeus laatikossa riittää mielestäni. Tietysti (tai ei) laatikon pohjalle läpäisevä suojakangas. 20 cm multaa kyllä riittää ettei sieltä mitään läpi tule joitain putkikasveja lukuunottamatta. Laatikon muodothan on tarpeen mukaan.

Pensasmustikan istuttaisin ihan puutarhaan, halutessa joku rengas sille estämään ruohon kasvua tai puuhaketta.


Okei, tuo 25cm korkeus vähentää jo mullan määrää merkittävästi. Jos oikein lasken, niin 100x50x25 laatikko vetäisi 125 litraa multaa ja siihen mahtuisi 3-4 tomaattia.
3
Hoi hoi!

Suunnitelmissa olisi kevään aikana kasata kasvihuoneen(24m2) lisäksi nikkaroida kasvatuslaatikoita, osa kasvihuoneeseen ja muutamat pihalle. Puutavaraa on varattu runsaasti ja laatikoiden muodon ja ominaisuuksien ajattelin pitää mahdollisimman yksinkertaisena, toisinsanoen teen niistä neliöitä ja suorakulmioita ilman ihmeempiä kikkailuja.

Kysymys kuuluu; minkä kokoiset laatikot ovat parhaita? Paljonko pituutta/leveyttä tarvitaan, entä korkeutta? Olin alunperin ajatellut tekeväni laatikoista 100-200cm pitkiä, 50cm syviä ja 50cm korkeita, mutta totesin, että multaahan nuo silloin syövät satojen eurojen edestä. Pitäisi siis löytää järkevin kokoluokka laatikoille, jotta kasvutilaa on tarpeeksi, mutta multaa ei mene järjettömiä määriä. Esimerkiksi istutusvalmiissa multapusseissahan syvyyttä ei kauheasti ole, riittääkö 20cm multaa tomaateille ja chileille? Entä kannattaako laatikkoon mahduttaa useampi kasvi, vai onko suosiolla tehtävä pienempiä laatikoita, yksi kullekin kasville?

Laatikoihin tulee mm. tomaatteja, chilejä, kurkkuja, kukkia, mansikoita ja pensasmustikoita.
4
Lainaus käyttäjältä: Tommy66 - helmikuu 23, 2019, 23:03:48 ip
Nyt kokeilussa 150 cm T8 led 4000K  loisteputki noin 10 cm päässä juuri nousseista taimista ja ihme kumma; aivan mieletön kasvupyrähdys kaikilla taimilla.


Onko sulla heijastin noin pitkille putkille? Loisteputket olisi kiinnostanut pituutensa puolesta, erityisesti taimille, mutta päädyin itse nyt heijastimeen ja ESLiin. Noilla kattanee n. 50-60cm pituudelta taimia.
5
Hoi!


Kevät lähestyy uhkaavasti ja olisi (taas) aika panostaa vähän tähän harrastukseen. Chilit ja muut hyötykasvit kaipaisivat valoa ja nyt olisikin hakusessa hieman pienempään budjettiin ja tarpeeseen soveltuvat vermeet. Aikaisemmin oli käytössä 2x55W loisteputkivalaisin(kutakuinkin tällainen https://pavunvarsi.fi/taimivalaisin-starlight-2x55w-leve-mpi-malli.html), joka tuotti loistavaa kasvua taimille ja jopa satoa useammalle chilille.

Nyt puntaroin tuon yllä linkatun valaisimen ja hieman tehokkaamman ESL:n välillä. Chilitarvikkeesta saisi tällaisen https://chilitarvike.fi/tuotteet/kasvilamput/lumii-maxii-heijastin-ja-e40-kanta/ heijastimen, johon ilmeisesti sopisi niinikään Chilitarvikkeesta saatava 300W ESL: https://chilitarvike.fi/tuotteet/kasvilamput/esl/street-light-esl-energiansaastolamppu-300w-2700-6400k-dual/

Hinnaltaan nuo pyörivät suunnilleen samoissa, mutta tehoa on ESL:ssä melkein triplana. Hyötyykö tuosta kukaan muu, kuin sähkönsiirtoyhtiö? Saako tuollaisella ESL setupilla valaistua tasaisesti useamman kasvin, vai jääkö valaistu alue pienemmäksi, kuin loisteputkilla? Tarkoitus olisi esikasvattaa mahdollisimman paljon tomaatteja, chilejä, mansikoita, yms kuin mahdollista, jotta toukokuun puolella saisi kasvihuoneen täyteen elinvoimaisia taimia. Sisällä taimet kasvaisivat siis n. 2-3kk ajan, eli valoa tullaan erityisesti loppuvaiheessa tarvitsemaan melkoisesti.
6
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
elokuu 01, 2018, 06:52:36 ap
Kiitos kaikille vastauksista ;D

NFT taitaa olla hyvä vaihtoehto. Valmiit systeemit eivät tule hintansa takia kysymykseen, mutta nuo omatekoiset ikeaviritykset voisivat toimia. Onneksi tässä on syksy ja talvi aikaa pyöritellä näitä suunnitelmia, keväällä sitten pääsee testaamaan :D
7
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
heinäkuu 30, 2018, 13:35:41 ip
Hoi hoi! Pitkästä aikaa foorumilla käymässä, kasvatteluhommat ovat jo vuosia olleet tauolla, mutta eivät unohduksissa. Nyt näyttääkin siltä, että kerrostalokämpät muuttuvat omakotitaloon ja pihaa on sen verran, että ajattelin hankkia kasvihuoneen. Lähden varovaisesti liikkeelle ja hankin joko 24m2 tai 30m2 kaarikasvihuoneen.

Vesiviljely oli sisätiloissa ylivoimainen järjestelmä, mutta kasvihuoneessa tilaa ja kasveja on melko paljon. Miten vesiviljely onnistuu kasvihuoneissa?

Olen leikkinyt ajatuksella ison putken hankkimisesta. Putkeen reikiä kasvien kohdalle ja vesipumppu pumppaamaan ravinneliemi putken alkuun, josta se valuisi takaisin säiliöön. En vain tiedä, mistä moisen putken saisi. Vastaavalla tavalla saisi varmaan jonkun dripperin aikaiseksi, jos putkeen pumpattava vesi valuisikin matkanvarrella oleville kasveille.

Vaihtoehtoisesti voisi tyytyä automaattiseen kastelujärjestelmään. Löytyykö sellaisia järkevään hintaan 8-10m pitkään kasvihuoneeseen?
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Feintin kausi 2015
maaliskuu 02, 2015, 14:20:31 ip
Kasvu ollut vahvaa ja tukevaa, Aji Fantasy kasvaa selkeästi Montufaria nopeammin. Kauden osalta hyvät uutiset lienevätkin siinä, sillä elämäntilanteeseen on nyt tulossa muutos, joka todennäköisesti lopettaa kauden tähän.
9
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Sitrukset
helmikuu 18, 2015, 20:05:01 ip
Mulla on itänyt sitrukset(ne vähät mitkä itää, lähinnä tuoreista hedelmistä otetut siemenet) kivasti minigrip-pussissa kostean talouspaperin välissä.
10
Kasvatuskilpailut / Vs: Kasvatellaanko kilpaa 2015?
helmikuu 15, 2015, 22:23:05 ip
Ainakin bonchikisan kohdalla huomasi, että vuosi(tai vähän yli) on liian pitkä aika panostaa kilpailuihin. Ensimmäiset pari kuukautta menee niin, ettei puolet porukasta vielä ole hoksannut koko kisaa, viimeiset pari kysellään onko ketään enää mukana. Kuvakisat ovat helpompia, kun hyvän kuvan voi napata huomaamattaankin koska tahansa. Samoin isoimmista chileistä on helpompi kisata, koska lopputuloksen eteen ei varsinaisesti tarvitse nähdä vaivaa.
11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Feintin kausi 2015
helmikuu 15, 2015, 14:43:47 ip
Ensimmäinen touhupäivitys tälle kaudelle. Aji Fantasy ja Rocoto Montufar siirretty idätyslaatikosta loppusijoituspaikkaan, eli bubbleriin. Tällä kaudellakin mennään yhden pumpun ja kahden pääkasvin voimin. Oli ilo duunailla välineiden kanssa, kun chilit ovat vielä parin sentin korkuisia, eikä tarvitse siirrellä parimetrisiä puita oksineen ja levineen ympäri kämppää. Siistiä ja näppärää vielä toistaiseksi.

Aji Fantasy nuupahti siirron yhteydessä, toivottavasti tokenee. Varataimi odottelee vielä idätyslaatikossa, jos käy huonosti


Rocoto Montufareja on vielä tällä hetkellä 2kpl, toinen nousi kolmella sirkkalehdellä varustettuna. Viime kaudellakin näitä oli muutama ja kolmen sirkan kasvit olivat kaikki selvästi hitaampia kasvamaan


Molemmat ylläolevat saivat n. 5 litraiseen pönttöönsä General Hydroponicsin florasettiä, n. 4ml kustakin pullosta  8)

Idätyslaatikossa yksi Tepin irrottelee kypäräänsä ja toinen puskee pientä juurta ulos siemenestä. Myös yksi C. tovarii esittelee jo häntäänsä. Flexut eivät vieläkään osoita merkkejä itämisestä.
12
Kasvatuskilpailut / Vs: Kasvatellaanko kilpaa 2015?
helmikuu 15, 2015, 10:44:54 ap
Ylläpito varmaan voi vaihtaa kisojen järjestäjät moderaadoiksi tälle alueelle, niin ei tarvitse välikäsien kautta tehdä muokkauksia. Tällä kaudella voisin katsella kisoja sivusta tai osallistujan näkökulmasta ;)
13
Blade ja 0lli saivat juuri yksityisviesteissä palkintonsa, onnea molemmille!


Kiitos vielä kaikille osallistumisesta ja anteliaille sponsoreille upeista palkinnoista :)
14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Feintin kausi 2015
helmikuu 07, 2015, 21:44:45 ip


Itämistilannetta 7.2. (2 viikkoa ensimmäiset siemenet, toinen erä 8 päivää)

Aji Fantasy 4/4, 2 sirkoilla
Tepin 1/4 (kypärä)
Flexut 0/x, osassa jo hometta
C. tovarii 0/4
PI 585273 1/5 (kypärä vielä kiinni)

Kaktuksiakin muutamia jo itänyt. Suunnitelmana laittaa Aji Fantasy ja Montufar bubblereihin tuottamaan tämän kauden sato ja villit omaksi iloksi tieteen nimissä. Flexun piti olla tämän vuoden haaste, mutta tovarii on ylivoimaisesti noista se mielenkiintoisempi, joten siihen panostetaan jos jotain itää.
15
Lainaus käyttäjältä: 0lli - helmikuu 03, 2015, 21:35:55 ip
Ahaaaa, eli blade periaatteessa sitten seuraavaksi valitsee chilitarvikkeen ja feintin palkintojen väliltä? :)


Käytännössä näin, juu. Paitsi jos sinullekin kelpaa tuo 40e lahjakortti Chilitarvikkeeseen, niin palkinnot ovat identtiset ;)
16
Tuo mun sponssaama palkinto ei varsinaisesti ole lahjakortti(toki sekin järjestyy jos voittaja niin haluaa), vaan 40e käyttövaraa haluamaansa turvalliseksi todettuun puotiin. Chilitarvike varmaan myy lahjakortteja, joten sellaiseksikin tuon voi muuttaa :)
17
Voittajakolmikko on siis:

hellacce (16 ääntä)
Blade (6 ääntä)
jaolsten (5 ääntä)Modeteknisistä syistä johtuen palkintojenjako ei vastaa täysin kisan lopputulosta, vaan joukossa on pieniä yllätyksiä  8)

1. Palkinto hellacce
2. Palkinto Blade
3. Palkinto 0llihellacce saa kunnian valita palkinnoista mieleisensä, jonka jälkeen on Bladen vuoro valita. Onnea voittajille!
18
Lainaus käyttäjältä: WikipediaParts of this plant are highly toxic to livestock and humans, and it is considered a major pest


Tuon kertoo wikipedia. En ehkä menisi istuttamaan mihinkään, en varsinkaan omaan pihaan.
19
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - tammikuu 31, 2015, 19:56:13 ip
Koskas muuten tulokset julkistetaan?


Äänestyksen tulokset näkyvät huomenna.
20
Lainaus käyttäjältä: sorrii - tammikuu 25, 2015, 16:56:35 ip
LainausEnsvuonna sitten kilpailu kovenee 


Eikös tänä vuonna ole bonchikisaa?  ;)


Joku vapaaehtoinen saa ottaa asiakseen järjestää kisan :D