Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jame

Sivuja: [1] 2 3 ... 44
2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tyrni
« : Kesäkuu 02, 2019, 11:28:35 ap »
Minulla tuli tyrnien mukana parissa pensaassa saaristossakin viihtyvää ruohosipulia. Katosi muutamassa vuodessa.

Juu, se "kallioruohosipuli" ei kyllä puutarhamullassa viihdy. Ehkä jos istuttaisi betonilaatan päälle ja lannoittaisi lokinpaskalla niin sitten... ;)

3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Havuja perkele
« : Toukokuu 25, 2019, 01:21:30 ap »
Muut näyttävän toipuvan ripsipersiäisistä, mutta Rio Huallago näyttää olevan niille herkkua. Olkoon honeypottina sitten tuossa sitten. Harmi. Siltä oli juuri suurimmat odotukset. Yhden kypsän sentään sain tänään.
Ulkona on muut paitti ChocoMoruga, Aji Ayuyo ja Trepadeira Werner, joka työntää kai sataa palleroa kerralla vaikkei iso olekkaan.
Kaikissa noissa on kikkareita, Morugassakin jokunen.

Aika jännä, minulla ei ikinä ole oikeastaan ollut öttiäisongelmia rocotoissa. Ja ripsiäisetkin kiusanneet vaan sisällä silloin kun niitä on ylipäätään ollut. Ja silloinkin vain annuumeissa.

4
Valmisruoat / Vs: Chilimakkarat
« : Toukokuu 15, 2019, 23:01:56 ip »
Eetvartti chipotle oli mielestäni ihan positiivinen yllätys.

5
Jäkätijäkäti / Vs: Sää on mitä todennäköisin
« : Tammikuu 22, 2019, 05:54:31 ap »
Alakaapi olla pikkikelit kohillaan  ;D ;D.

Etelässäkin pitää jo alkaa vetää pitkää kalsaria jalkaan

http://go.vaisala.com/vantaaweather/history.htm

http://go.vaisala.com/vantaaweather/default.htm

6
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Maukkain lajike?
« : Tammikuu 20, 2019, 08:57:13 ap »
Olen kyllä kammottava alottelija, ja ruokin chilini kookosessa peekoolla. Johtuneeko sitten siitä, että lemon droppini maistuvat lähinnä siltä kasalta mikä kerääntyy ruohonleikkurin sisäkoppaan?  Jalapeno samalla metodilla kyllä maistuu varsin raikkaalta ja paprikaiselta.

Tuskinpa se puutarhan kesästä johtuu. Enneminkin vaikka muista kasvatusolosuhteista tai risteytymisestä. Tai sitten vain "makuasioista". Minun mielestäni LD on "ihan ookoo", mutta ei aiheuta mitään säväreitä kuten vaikkapa Aji Christal.

Ja kyllä kolmen kärkeen minun listallani mahtuu myös Rocoto Montufar.

7

Huomasin viime viikolla, että tulossa oleva rocotosatsi on mennyt tuollaiseksi. En ole maistellut enkä mitannut vielä. Toivottavasti ei ole pilalla.

Juttu väittää, että se limaisuus häviää ennenpitkää kun bakteerikanta muuttu. Minulla se ilmestyi muutaman viikon viileässä vaiheessa, kun purkki oli 15-17 asteessa.

Minäkin uskaltauduin tuota eilen ja tänään syömään jutun perusteella, vaikka koostumus olikin "semisti slimy". Maku oli kuitenkin hyvä enkä vielä ole ainakaan mitään vatsanväänteitä saanut. pH täytyy vielä mitata. Oma satsi oli ensin jonkun nelisen päivää sisällä huoneenlämmössä ja sen jälkeen reilun neljä viikkoa puolilämpimässä tallissa. 1/3 on nyt jääkaapissa kannellisessa lasipurkissa ja loput pakkasessa.

Hauskoja muuten nuo tabletin oikoluvun keksimät uudet lajikkeet: Pino Oiva Orange tunnetaan yleisemmin Puno Pica Orangena  ;)

8
Ensimmäinen satsi hapanchili tehty ja koemaistettu. Hapanta on ja tuoksuukin happamalta. Myös aika tulista kun käytti chileinä Peru Cuscoa ja Pino Oiva Orangea vaikka tuli laitettua kaupan keltaistaja oranssia vihannespaprikaa  makua laimentamaan. Neste purkissa oli kirkasta mutta "venyvää" / limaista. Ilmeisesti näin käy jossain olosuhteissa. Googlettamalla slimy brine löytyi jotain juttua aiheesta

https://fermentersclub.com/funky-fungi/

9
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Chilin käyttö sieniin
« : Lokakuu 12, 2018, 06:33:43 ap »
Kantarellikeittoon en chiliä laittanut. Sitten tein samalla k-ruoka.com:in kantarellikeiton ohjeella keittoa suppilovahveroista ja laitoin sekaan puolikkaan podin Montufaria. Minusta se yhdistelmä toimi ihan hyvin, tosin vaimon mielestä vähempikin olisi riittänyt.

10
Tori / Vs: M: Perulaisten rocotojen siemeniä
« : Lokakuu 09, 2018, 22:24:55 ip »
Hyvä Jari


 :)

On tuolla sen verran hienoja ja erikoisia lajikkeita että kyllä noista jotain jokaisen chiliharrastajan pitäisi kokeilla kasvattaa.

Komppaan Jaria!
Esim. Surquillo tekee aika jäätävän kokoisia podeja. Vielä ei ole päässyt maistamaan kun ovat autotallissa kypsymässä mutta jokunen punainen mollukka siellä jo odottelee.

11
Tee-se-itse / Vs: Kylmäsavustus
« : Lokakuu 08, 2018, 06:27:37 ap »
Olen mahdollisimman kaukana Espoosta pk-seudun sisällä, mutta luultavasti voisin tehdä tuon omien chilien ohessa. Mikä on vähän? Pari kiloa varmaan mahtuu omien mukaan.

Kiitos avuntarjouksesta Markus! Tallissa kypsyttelee vielä muutama rocotopuska satoaan, ehkä niistä voisi jonkun kilon-puolitoista savustaa. Ja muutama chinense myös potkua antamaan.
Jatketaan yv:llä.


12
Tee-se-itse / Vs: Kylmäsavustus
« : Lokakuu 07, 2018, 20:36:35 ip »
Kysytäänpä täältäkin, josko joku voisi pk-seudulla kylmäsavustaa minulle vähän chilejä? Toisin siis chilit savustettavaksi ja hakisin pois kun homma on ohi.
Mieluiten mahdollisimman läheltä Espoota, mutta voin minä vähän kauemmaksikin ajella.

13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: metsästys
« : Syyskuu 03, 2018, 06:25:59 ap »
Tuolla inarinperillä toteutui se kuuluisa rosentin nousu hirvilupiin..viimekauella reippaat 200 lupaa nyt tuli vaivaiset 1250kpl.....on kuulemma yläperällä pakasteet loppu kaupoista ja suolasäkkejäkin saapi vaan yksi per talous......no pikkusenhan net on aina nuot lupamäärät heiluneet ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)

Luvalla tai luvatta.

Täysin luvaton hirvimies jäi kiinni Savukoskella
https://yle.fi/uutiset/3-10383517

14
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Inkoon Chilipäivät 2018
« : Elokuu 27, 2018, 19:39:57 ip »
Oli mukava ja rennon oloinen tapahtuma, johon tulen talkoisiin mielelläni toistekin, jos tilaisuus tarjoutuu.

Kuin myös. Mukavaa oli eilisestä säästä huolimatta.

Laitetaanko ne lehtiartikkelit (HBL, Länsi-Uusimaa) omaan vitjaansa myös kun ne saadaan käsiin. Eli tuonne http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=4075.1060

15
Tervetuloa joukkoon ku(u)m(m)aan.

16
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Wasabi
« : Elokuu 06, 2018, 21:18:31 ip »
Ylen juttu wasabin kasvatuksesta.

https://yle.fi/uutiset/3-10289416

17
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Inkoon Chilipäivät 2018
« : Elokuu 04, 2018, 22:26:50 ip »
Toimisikohan Doodle tässä?
Minun kyytiini mahtuu Espoon nurkilta 3 kun saadaan päivä sovittua.

18
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Elokuu 04, 2018, 17:02:58 ip »

Olisiko sinulla sitten lajike puhtaita siemeniä tarjolla vaikka pientä maksua vastaan tässä lähitulevaisuudessa.. 8)


Lajikepuhtaudesta en mene sanomaan mitään kun ovat sulassa sovussa muiden kanssa pölyttyneet pihalla. Mutta jos kelpaavat niin onnistuuhan tuo.

19
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Elokuu 04, 2018, 10:34:30 ap »
On tuo HYL kyllä järjettömän satoisa lajike  8). Ainakin jos vertaa samoissa olosuhteissa kasvaviin Carolina Reaperiin tai FG Jigsaw:iin.

Siinä missä Pauliina-ruukussa kasvavassa Jigsawissa on yksi podi ja jokunen nuppineulan pään kokoinen podinalku, on samanlaisessa ruukussa kasvavassa HYL:issä noin 40 podia, joista ensimmäiset jo vaihtavat väriä. CR:ssä on muutama podi enemmän mutta kasvaa erilaisessa ruukussa.

20
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Inkoon Chilipäivät 2018 (työnimi)
« : Heinäkuu 31, 2018, 21:35:27 ip »
Määä voisin koittaa tulla

Minä myös, yhtenä päivänä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 44