Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NPhoBiaz

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 137
21
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Super Bowl
« : Helmikuu 03, 2018, 10:53:42 ap »
Käpypalloa ei tule katseltua muuten, mutta on toi super kulho sen verran viihdyttävä tapahtuma että katseltua tulee joka vuosi. 8)

22
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mikä tänään naurattaa.
« : Tammikuu 30, 2018, 07:09:49 ap »


Tämä selittää monta asiaa. ;D

Taitaa olla samanlainen kohtelu täällä Suomenkin päässä... ???

24
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 29, 2018, 05:39:54 ap »
Jossain vaiheessa oli puhetta, että näillä kestää itäminen varsin kauan.
Otin neuvosta chilivaarin ja päätin laittaa nämä hyvissä ajoin rocotojen ja villien kanssa samaan erään itämään.
Nyt viikkoa myöhemmin 6/6 on tunkenut itujuuren ulos! :o

Joko on hyvää tuuria, maalämpöpumppuhuone on joku superidätyspaikka tai sitten on FAKENEWS:iä taas syötetty...  ;D

Taitaa olla fakenewsiä, ja liittyä esimerkiksi huonosti itävään erään siemeniä. Nyt uusi erä tuntuu itävän normaalisti.

25
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 28, 2018, 22:24:11 ip »
HYLit nyt todella terhakkaita taimia. Nyt vain ketjua seuratessani tuli ajatus, että kannattaako HYLit laittaa vesiviljelyyn vai multaan? Ilmeisesti multaan

Vesiviljelyssä niistä tulee suuria ja äärimmäisen satoisia puskia, joten katsoisin ihan tilan mukaan. Jos tilaa isolle puskalle riittää, niin suosittelen ehdottomasti vesiviljelyä. Saahan sen saksillakin pidettyä kurissa.

26
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 26, 2018, 18:16:38 ip »
Onko toi pimennysverho tuossa kuvaamisen takia?! Vaiko muulloinkin ...

> loppusyksyn kuva
> Sato oli yläoksia myöten jo kerätty
> ollut jo kauan ilman hoitoa

Verhon laskin alas, kun kasville ei enää valoa tarvinnut antaa.

27
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 26, 2018, 16:10:15 ip »
Sinulla ovat kuvassa olevassa chilissä ylimmät oksat olleet liian vähäisessä valossa koska ovat hentoja ja lehtiä on harvassa. Eivät kanna satoa. Suosittelen saksimaan pois.

Tuo on viime loppusyksyn kuva, en ollut sille pitkään aikaan mitään tehnyt. Sato oli yläoksia myöten jo kerätty, ja laiskuuttani lykkäsin sen talviunille laittamista. Tuossa kohtaa oli ollut jo kauan ilman hoitoa ja pimennysverho laskettuna tuohon asentoon... ::) Parempaa kuvaa kasvin koosta ei ollut.

28
Hainan Yellow Lanternista tulee kyllä äärettömän hyvää jauhetta, en voi kuin suositella! :)

29
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 25, 2018, 22:13:12 ip »
Kaikki rocotot ovat sirkoilla, chinenset ovat hidastelleet. Laitoin lisää siemeniä itämään, esimerkiksi Haba Brown Largen itävyys on ollut nyt 0%. Uutena lajikkeena heitin sekaan vielä klassikko SD Haban.  :thumbup:

30
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 21, 2018, 21:16:31 ip »
Harrastjalla HYL ja muut chinenset  kasvavat noin metri leveäksi ja 1,5 metriseksi lämmittämättömässä kasvihuoneessa. Pienemmäksi se jää tietenkin kotona sisätiloissa.Eipä tuo ikkunalaudallakaan niin kovin pieneksi jää...  ??? Toki kyse on vesiviljelystä, mutta kasvihuoneessa mullassa ei viime(kään) kesänä tuon pienemmäksi jäänyt.

31
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 20, 2018, 16:10:50 ip »
Eikö tuossa 300 000 kohdalla yleensä tule numereellisesti 9-10 lukemaksi? Sitä korkeammat yleensä on vaan saanu plussia perään. Joku tuollanen 10 000-50 000 luokkaa oleva on jo laitettu 5.

Juuri näin. Onhan Habanerokin 250-300 000 SHU ja tulisuusaste 10.

32
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Liiga 2017-18
« : Tammikuu 19, 2018, 21:02:04 ip »
Jos huonolla pelillä parhaiten pärjäävää joukkuetta äänestetään niin se on ilmam muuta TAPPARA !!

Pitänee vaihtaa verenpainelääkkeet tuhdimmaksi  8)

Joku muukin tais kahtella ton HPK pelin... ;D

33
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 19, 2018, 18:36:36 ip »
Rocotoista kaikki ovat jo itäneet, chinenseistäkin jokunen. Voipi olla että laitan itämään vähän enemmän tavaraa kuin alunperin oli tarkoitus, nyt kun resursseja on runsaammin. ::) Vanhasta UskollisestaTM poksahti toinen puoli, eli polttimo-ostoksille täytyisi mennä. Kiire ei varsinaisesti vielä ole, puolitehokin riittää vallan mainiosti sirkkataimille.

34
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« : Tammikuu 17, 2018, 23:32:41 ip »
Ei kai se ollut muutamaan vuoteen vanhankaan ylläpidon aikana?

Anteeksi offtopic päiväkirjassa, mutta kerron nopeasti miten homma on mennyt.
Foorumilla on vakiotoimintona olemassa kirosanafiltteri. Tämä on tarkoitettu kirosanojen muuttamiseksi hieman painokelpoisemmiksi voimasanoiksi, tai sitten muiden kiellettyjen sanojen sensuroimiseksi (tällä foorumilla on ainakin sensuroitu sanaa "hamppu"). Entisessä ylläpidossa kuitenkin lymyili nimeltä mainitsemattomia velmuja, joiden mielestä tämän kirosanafiltterin käyttö pilailumielessä oli hauskaa. En tarkalleen ottaen tiedä mitä sanoja on muuteltu miksikin tuohon aikaan, mutta huumori ei kaikkiin uponnut. Filtterin avulla voitiin mm. vääristellä toisten kirjoituksia. Kun asiasta nousi hyvin ymmärrettävästi haloo, ylläpito poisti sensuroidut sanat filtteristä. Mutta filtteri itsessään ei ole sieltä mihinkään hävinnyt, se on osana foorumin perustoimintoja. Siellä vain ei tänä päivänä ole ainuttakaan sanaa, joka muutettaisiin automaattisesti toiseksi. Eikä niitä sinne tulla jatkossa lisäämäänkään, ellei jokin erityistapaus sitä ehdottomasti vaadi. Mitään aiheettomia muutoksia ei joka tapauksessa tulla enää näkemään.

EDIT: Niin ja kyllä niitä sanoja on viime vuonnakin vielä oltu muuntelemassa, tosin sille laitoin nopeasti stopin.

35
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« : Tammikuu 17, 2018, 21:37:34 ip »
Onko täällä vielä käytössä se ylläpidon lapsellinen paskafiltteri mikä muuttaa sanoja ja kuvien osoitteita samoin kuin silloin kun Chilivaari lähti pois. Jos näin on, lähden minäkin.  >:( >:(

Ei ole ollut enää uuden ylläpidon aikana. Ja voin vakuuttaa, ettei enää tulekaan.

36
Himskatti, eipä ole käynyt mielenvieressäkään että noin ois mahdollista tehdä! Täytyypäs odotella jos kirje lähtee kiertään niin alan vonkaamaan joltakulta siementä.. :hyh

Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Kirje on jo liikkeellä.

37
Seuraavaan mahdolliseen kirjeeseen osallistuminen kiinnostaa mutta eivät nuo ehdot täyty sitten millään enkä täältä ketään suosittelijoita tunne.

Toivottavasti seuraava kirje onnistuu ja toivottavasti joku chilipää tältä foorumilta pyytää sen merilappiin tai rovaniemelle niin pääsisi itsekin osallistumaan.

Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Voit toki katsoa listasta mitä siemeniä kirjeessä on, ja pyytää jotakuta kirjeen kierokulkuun osallistuvaa lähettämään sinulle haluamiasi lajikkeita postikuluja vastaan. :)

38
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« : Tammikuu 10, 2018, 09:08:39 ap »
Kuvia? Taitaa olla aikamoiset resurssit. :)

39
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 10, 2018, 06:43:27 ap »
Mistä olet ostanut tuon 7*11 kivivillan levyn? Näyttää sellaisilta hyviltä kiinteiltä kuutioilta, joita en ole vuosikausiin liikkeissä nähnyt.

Sellaisia nuo ovatkin. Löysin levyn Tampereen Chilitarvikkeesta, eikä maksanut kun jokusen euron. Hyvä ostos!

Mielenkiinnolla jään seurailemaan; elämäni ekat pubet tälle kaudelle minulla kasvamassa, joten koitahan tehdä ne virheet niin mä otan niistä tuleville kausille opiksi ;)

Olen kaksi kautta rocotoja kasvattanut, ja niistä on tullut satoa joko niukasti, tai sitten keskinkertaisesti. Kun olosuhteet vaan saa kohdilleen, niin täällä foorumilla on eläviä esimerkkejä siitä, että 10kg per kasvi ei ole tavatona. :D Varsinaisia kasvatusvirheitä ei varmaankaan rocotojen kanssa voi juuri tehdä siten, etteivät ne olisi virheitä kaikkien muidenkin lajien kanssa. Eli eivät nuo ihmeitä vaadi, mutta viileämmät olot ja lämpötilan vaihtelun yöllä ja päivällä. :)

40
Päiväkirjat ja fotoalbumit / NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 09, 2018, 22:15:38 ip »
Taas mentiin! 8)
Viime kausi muistutti minun kirjoissani välivuotta, vaikka chilejä olikin kasvari täynnä. Taimet eivät olleet itse kasvatettuja ajanpuutteen vuoksi, ja kesästä 2017 emme puhu. Joka tapauksessa käteen ei jäänyt juuri mitään, paitsi kaikesta huolimatta nelisen kiloa Hainania. ::) Tällä kaudella kaikki on toisin (säätä toki ennustamatta...), sillä nyt mennään tietyllä tapaa "all in". Ensinnäkin multakasvatuksesta pyritään eroon, tai ainakin pääosin siirrytään vesiviljelyyn. Lisäksi kokeillaan ensimmäisen kerran NFT:tä, ihan taimivaiheesta lähtien. Kasvihuonekapasiteetti laajenee chilien osalta, kokeillaan ehkä rocoton avomaakasvatusta ja amppeliviritelmiä. Rocotoihin haluan jonkun verran panostaa tänä vuonna, sillä aiemmin en ole niistä saanut kovin kummoista satoa per kasvi.

Juu, ja lajikelistaa. Pidätän oikeuden muutoksiin ja täydennyksiin. ::)

Rocoto Picante San Camilo
Rocoto Puno Amarillo
Rocoto Pisac Amarillo
Rocoto Cuzco Manzano Amarillo
Rocoto San Pedro Orange
7pot Chaguanas
Habanero Brown Large
Habanero Sudden Death
Pink Habanero
PI260567
Numex Big Jim
Jalapeno Grande
Jalapeno Farmer's Market Potato
Dong Xuan

Perulaisia on minunkin pakko kokeilla, on ne sen verran kaukaa tuotu. :D Valitsin jewen arvioiden perusteella 5 houkuttelevinta, ja satoisuus on ollut yksi kriteeri. Chinensepuoli jäänee suht suppeaksi tänä vuonna, kun on tuota järkkytulista vielä varastossa vaikka kuinka... ::) Sen sijaan baccatumeja varmaan tulee vielä lisää. Aika näyttää. Hainania on nyt niin paljon myös kaikissa eri muodoissa, että sen osalta pidän välivuoden.

Sain loppiaisena itämään rocotot ja chinenset. Kaivoin esiin Vanhan UskollisenTM, eli 400W ESLin. Virittelin sen vaatehuoneeseen (toimii varastona ja nyt myös kasvattamona ;D), ja ripustin alimmasta hyllylevystä roikkumaan. Erittäin simppeli kiinnitysratkaisu sen kummempia hienostelematta, mutta toimii. Taimi-NFT:n potkaisen käyntiin, kun sirkkataimet ovat juurtuneet kuutioista läpi. Annuumit ja baccatumit idätän todennäköisesti joskus helmi-maaliskuun vaihteessa. Niin ja tulinpa hommanneeksi kaksi natikkaakin, mutta ne ovat vielä maailmalla hakematta.

Eipä tässä muuta, taas uudella energialla kohti tulista vuotta 2018. :fire:

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 137