Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NPhoBiaz

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 137
41
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Myllykoski Mansionin kausi 2018
« : Tammikuu 07, 2018, 19:25:26 ip »
Jeah! Taas seurataan teikäläisen toimia ahkerasti ja kateus kurkussa. 8)

42
Tulipa sitten laitettua tänne "Edistyneempi chilinkasvatus" aiheen alle vaikka tuolla olisikin ollut äänestyksille ihan omakin paikka. :-X

Ei huolta, siirsin aiheen sinne. :)
Voin todella suositella Hainan Yellow Lanternia vesiviljelyyn. Viime kesä oli huonoin aikoihin, kylmää ja pilvistä, mutta silti se teki minulla 4kg satoa ebbissä. Yksi puska siis. :thumbup: Mahdoton satoamaan!

43
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 04, 2018, 05:56:10 ap »
Kyllä niitä vielä on.

En ole laittanut viittä enempää per pussi, jotta kaikille varmasti riittäisi. Nämä kun ovat rajallista resurssia, jotka on vaivoin kasvatettu ja kerätty, eikä niitä riitä loputtomiin asti. :(

45
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 02, 2018, 15:58:00 ip »
Toivottavasti tuossa yksilössä ei ole mitään vikaa kun noin nopeasti iti, siemen näytti ainakin ihan samalta kuin muut.

Ei se ainakaan huono merkki ole. :)
En osaa sanoa miksi viime vuoden siemenet olivat niin hitaita itäjiä, mutta nyt kuulostaa siltä miltä pitäisikin. :thumbup: Toivotaan, että kaikki saavat hyvän sadon ja lajike jää monella vakikasvatukseen.

46
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 02, 2018, 07:54:14 ap »
Varmuudella viimeinen erä siemeniä lähtee matkaan tämän päivän postissa. Kiitos kaikille tilanneille, ja henkilökohtaiset pahoitteluni loppuvuoden kiireistäni, jotka viivyttivät osan siemenistä lähettämistä!

47
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: moi
« : Joulukuu 31, 2017, 14:54:20 ip »
Tervetuloa keskustelemaan! :)

48
Valitettavasti Chilifoorumilla ei ole tarpeen käydä kantaa ottavia poliittisia keskusteluja, sillä näillä on usein tapana yrittää vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Tästä johtuen presidenttikeskustelu on poistettu.

49
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Joulukuu 20, 2017, 06:24:42 ap »
Ja mikäli et ole edellisessä erässä, niin seuraava (tod. näk. viimeinen) lähtee huomenna.

50
Palaako kirje lopussa edelleen Whilille? Aika lyhyt kierros. Mulla ei oikein oo kokoelmat järjestyksessä eikä aikaa ... Ehkäpä toimin nopeesti omalla vuorollani, kuitenkin ...

Jos vaikka viime kierrosta nopeammin..? ;D

51
Onko muut riiviöt ja pahasuiset yksilöt poistuneet foorumilta?  ???

Yksi riiviö paikalla hep! ;D

52
Perehdyn asiaan lisää kunhan ehdin! :thumbup:

53
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: NFT vs. EBB
« : Joulukuu 15, 2017, 09:02:14 ap »
Mitä tarkoitat soran pesemisellä? Pitääkö se pestä useinkin vai kerran ennen käyttöä?
Kauanko chilit säilyy ilman sähköä? Eikö astia tyhjene kumminkin melko nopeasti? Vai jätettiinkös sinne vesitilaa kuinka paljon tyhjennysputken "alle"?

Jos ei halua joka vuosi ostaa uusia sorasäkkejä ebbeihin (toimivat ihan hyvin monta vuotta), niin ne pitää aina ennen uutta taimea pestä. Rakeisiin kertyy vähän kaikkea, levää, juurenpätkiä, pintahometta... Ei niitä kesken kauden pestä, vaan kustannussyistä aina ennen seuraavaa asukkia.

Ebbissä chilit säilyy oman kokemuksen mukaan vähän olosuhteista riippuen n. 12h-72h ilman sähköä. Jujuna on se, että se sora kastellessa imaisee itseensä aina vettä, josta juuret sitten imevät sen pikkuhiljaa pois. Eli pohjalle ei jätetä seisomaan vettä, vaan se reservi on niissä hydrosorarakeissa. Koska NFT:ssä ei tällaista reserviä juuritilassa ole (paitsi ehkä patolevyn kuopat, jos joku on sen niin päin asentanut), niin kasvi on käytännössä täysin ilman vettä heti sähkön katkettua.

54
Multaan laittaminen muutenkin ennen sirkkalehtien puskemista vähentää huomattavasti "kypäräkuolemien" määrää. Lautta on muuten loistava tapa idättää, mutta huonona puolena tuo siemenen kuori ei aina tipu itsekseen pois, ja taimi "tukehtuu" siihen. Sitä ei myös kannata lähteä itse operoimaan irti, sillä sirkkataimi on niin hento että katkeaa herkästi. Normaalisti multa pitää siemenen kuorta paikallaan, kun lehdet luiskahtavat sieltä ulos.

55
Tein muutoksia, joiden pitäisi poistaa tuo smartbanner. En pääse itse kokeilemaan toimenpiteiden tuloksia, joten jos joku huomaa asian korjaantuneen (tai smartbannerin edelleen olevan toiminnassa), kertokaa toki.

56
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tere vuan!
« : Joulukuu 10, 2017, 13:45:26 ip »
Tervetuloa foorumille ja onnea kasvatuksiin! :)

57
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pirkanmaan aluejaosto
« : Joulukuu 03, 2017, 23:38:50 ip »
Rooooosteri 8)

58
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Siemenketjukirje II
« : Marraskuu 29, 2017, 06:39:00 ap »
Tiistaisin ei posti kulje, koska jokatoinen päivähän riittää... Vielä ei kirjettä ole näkynyt. Lisäksi Hyvinkään alueelta tai lähistöltä ei vielä kukaan ole huudellut kirjemiitin perään niin saattaapi lähteä pysähdyksen jälkeen samointein liikenteeseen.

Perjantain postissa lähti sinnepäin. Tänään varmaan perillä.

59
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Chilifoorumi.fi
« : Marraskuu 26, 2017, 11:43:04 ap »
Mulla on sisäänkirjautumisen käyttäjänimi eitoimi. Miksiköhän :)

Kirjautumisprosessi kesti n. 15 minuuttia ja mikään käyttäjänimi ei kelvannut :D Tuon se sitten otti.. Sisäänkirjautuminen on täällä ihmeellinen prosessi. Aina herjaa jotain.

Mitä tarkoitat "mikään käyttäjänimi" mainnalla ?

Minulle tulee mieleen useampi nimi ja nimeä olisi siis muuteltu.  Itsekin muutin alunperin keksimäni nimimerkin nykyiseksi, mutta kirjautumisen nimeen muutos ei vaikuta.  Näin yhteen käyttäjätunnukseen voi liittyä useampi nimi.

Selvennetään tämäkin. Jokaisella foorumiltunnuksella on olemassa kaksi nimeen liittyvää tietoa. Ensimmäinen tieto on käyttäjätunnus, ja toinen on nimimerkki. Kun foorumille rekisteröidytään, niin ensimmäisenä valitsemasi nimimerkki kirjataan käyttäjätunnukseksi. Nimimerkki on kaikille näkyvä tieto, mutta nimimerkki on piilotettu tieto, jonka näkevät vain ylläpitäjät. Nimimerkkiään voi jokainen vaihtaa, mutta se ei vaihda alkuperäistä käyttäjätunnusta. Käyttäjätunnus on se, mitä käytetään kirjautumiseen.

Käki: Olet foorumille kirjautuessasi valinnut nimimerkiksesi "eitoimi", jolloin siitä on tullut myös käyttäjätuinnuksesi. Tämän jälkeen olet muuttanut nimimerkkiäsi Käeksi, mutta "eitoimi" on edelleen käyttäjätunnuksesi. Siksi kirjaudut sisään sillä tunnuksella.

60
Foorumin & Infernon tietosivujen kehittämisideat / Vs: Chilifoorumi.fi
« : Marraskuu 26, 2017, 11:34:56 ap »
Onko asia ajateltu loppuun?  Esimerkiksi 600kt olisi jo ruhtinaallinen raja jonka kanssa osaava voi laittaa varsin mittavan kuvan ihan OK laadulla.  Vähempikin riittäisi.  Liikenteen kasvukin on silloin vähäinen.

Mikä mahtaa olla gigatavun hinta ja mikä mahtaa olla foorumin nykyinen koko?    333kt kuvia mahtuu 1 gigatavuun 3000kpl.

Disk Usage
1.08 GB / 3.42 GB ( 31% )

Usko tai älä, asiaa on mietitty paljon takavuosina. Moni tässä keskustelussa mukana olevista ei taida olla ollut täällä tarpeeksi kauan muistaakseen, mutta foorumillahan on olleet liitetiedostot käytössä aiemmin. Asia on nimenomaan niin päin, että liitetiedostoista luovuttiin koko-ongelmien ja mahdollisten muiden epäkäytännöllisyyksien vuoksi. Niillekin taisi olla joku kokorajoitus (ainakin siitä päätellen mitä vanhoja liitetiedostoja joskus selasin), mutta veikkaan että se kokorajoitus on todella epäkäytännöllinen asia monelle, mikäli foorumisofta ei pienennystä tee itse. On paljon helpompaa ohjeistaa ihmisiä esimerkiksi Flickrin käyttöön (jonka kaikki tuntuvat unohtavan, kun puhutaan hyvistä ja luotettavista kuvapankeista, joista eivät kuvat katoa ja jonne mahtuu PALJON tavaraa... Eikä maksa mitään), kuin tehdä ohjeet siihen, että kuinka pienennetään kuvan kokoa. Sitä varten tarvitaan lähes poikkeuksetta ulkoisen ohjelman asennus koneelle (ellei aio ohjeistaa ihmisiä pienentämään kuviansa paintilla... eh), joka voi monelle olla kynnyskysymys. Lisäksi tämä syrjii mobiilikäyttäjiä, joiden on paljon helpompaa saada kuvalleen url, kuin pienentää kuvakokoa puhelimella. Tietysti on tämä argumentti, että kaikille jää silti se kaksi vaihtoehtoa. Moni kuitenkin mieltää asian niin, että jos foorumisofta tarjoaa mahdollisuuden nappia painamalla tallentaa kuvan foorumin serverille, on se silloin oletustapa tehdä kuvan lisääminen. Nyt puhutaan kuitenkin niistä ihmisistä, keille kuvien lisääminen on ongelma, ja jotka eivät välttämättä ole kovin perillä tietokoneen käytön teknisistä asioista, kuten esimerkiksi mitä tarkoittaa pikselit, kilotavut tai resoluutio.

Loppujen lopuksi aika pientä osaa ihmisistä kiinnostaa se, että näkyykö 5 vuotta vanhan päiväkirjan kuvat vaiko eivät. Miksi Chilifoorumilla täytyisi säilyttää sellaisia kuvia, joiden ei edes tarvitse olla näkyvillä päivää pidempään, kunhan aloittelija saa vastauksensa että mikä sitä Nagaa oikein vaivaa. Jos kaikkia tulevia kuvia ei ole tarkoitus säilyttää ikuisesti, niin miten valitaan kuvat jotka poistetaan, ja kuvat jotka säilytetään? Käsin? Aika homma. Pointtini on siinä, että tämäkin voidaan ottaa huomioon ohjeistuksessa. Voidaan antaa käyttäjälle kaksi vaihtoehtoa. Joko lataa kuvansa sellaiseen palveluun jossa ei tarvita rekisteröitymistä, mutta kuvat poistuvat puolen vuoden jälkeen (sanotaan nyt vaikka esimerkkinä Aijaa.com tai TinyPic.com), joille kuvien lisääminen on yleensä kahden klikkauksen homma, ja sivu antaa urlin jo valmiiksi tyrkylle, ehkä jopa BBCoden kera. Nämä palvelut toiminevat aika hienosti myös mobiililla. Toinen vaihtoehto on kertoa vaikkapa Flickristä, josta eivät kuvat poistu tai urlit muutu, jonne mahtuu isot määrät kuvia ja joka vaatii rekisteröitymisen. Flickrissä onnistuu myös koon pienentäminen, värisävyjen ja efektien säätäminen ja perus kuvanmuokkaustoiminnot. Eikä varmasti ole vaikeaa aloittelijoille, kun ohjeistus on kunnollinen ja sisältää kuvia.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 137