Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - NPhoBiaz

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 137
41
Himskatti, eipä ole käynyt mielenvieressäkään että noin ois mahdollista tehdä! Täytyypäs odotella jos kirje lähtee kiertään niin alan vonkaamaan joltakulta siementä.. :hyh

Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Kirje on jo liikkeellä.

42
Seuraavaan mahdolliseen kirjeeseen osallistuminen kiinnostaa mutta eivät nuo ehdot täyty sitten millään enkä täältä ketään suosittelijoita tunne.

Toivottavasti seuraava kirje onnistuu ja toivottavasti joku chilipää tältä foorumilta pyytää sen merilappiin tai rovaniemelle niin pääsisi itsekin osallistumaan.

Lähetetty minun PLK-L01 laitteesta Tapatalkilla

Voit toki katsoa listasta mitä siemeniä kirjeessä on, ja pyytää jotakuta kirjeen kierokulkuun osallistuvaa lähettämään sinulle haluamiasi lajikkeita postikuluja vastaan. :)

43
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« : Tammikuu 10, 2018, 09:08:39 ap »
Kuvia? Taitaa olla aikamoiset resurssit. :)

44
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 10, 2018, 06:43:27 ap »
Mistä olet ostanut tuon 7*11 kivivillan levyn? Näyttää sellaisilta hyviltä kiinteiltä kuutioilta, joita en ole vuosikausiin liikkeissä nähnyt.

Sellaisia nuo ovatkin. Löysin levyn Tampereen Chilitarvikkeesta, eikä maksanut kun jokusen euron. Hyvä ostos!

Mielenkiinnolla jään seurailemaan; elämäni ekat pubet tälle kaudelle minulla kasvamassa, joten koitahan tehdä ne virheet niin mä otan niistä tuleville kausille opiksi ;)

Olen kaksi kautta rocotoja kasvattanut, ja niistä on tullut satoa joko niukasti, tai sitten keskinkertaisesti. Kun olosuhteet vaan saa kohdilleen, niin täällä foorumilla on eläviä esimerkkejä siitä, että 10kg per kasvi ei ole tavatona. :D Varsinaisia kasvatusvirheitä ei varmaankaan rocotojen kanssa voi juuri tehdä siten, etteivät ne olisi virheitä kaikkien muidenkin lajien kanssa. Eli eivät nuo ihmeitä vaadi, mutta viileämmät olot ja lämpötilan vaihtelun yöllä ja päivällä. :)

45
Päiväkirjat ja fotoalbumit / NPhoBiazin kausi 2018
« : Tammikuu 09, 2018, 22:15:38 ip »
Taas mentiin! 8)
Viime kausi muistutti minun kirjoissani välivuotta, vaikka chilejä olikin kasvari täynnä. Taimet eivät olleet itse kasvatettuja ajanpuutteen vuoksi, ja kesästä 2017 emme puhu. Joka tapauksessa käteen ei jäänyt juuri mitään, paitsi kaikesta huolimatta nelisen kiloa Hainania. ::) Tällä kaudella kaikki on toisin (säätä toki ennustamatta...), sillä nyt mennään tietyllä tapaa "all in". Ensinnäkin multakasvatuksesta pyritään eroon, tai ainakin pääosin siirrytään vesiviljelyyn. Lisäksi kokeillaan ensimmäisen kerran NFT:tä, ihan taimivaiheesta lähtien. Kasvihuonekapasiteetti laajenee chilien osalta, kokeillaan ehkä rocoton avomaakasvatusta ja amppeliviritelmiä. Rocotoihin haluan jonkun verran panostaa tänä vuonna, sillä aiemmin en ole niistä saanut kovin kummoista satoa per kasvi.

Juu, ja lajikelistaa. Pidätän oikeuden muutoksiin ja täydennyksiin. ::)

Rocoto Picante San Camilo
Rocoto Puno Amarillo
Rocoto Pisac Amarillo
Rocoto Cuzco Manzano Amarillo
Rocoto San Pedro Orange
7pot Chaguanas
Habanero Brown Large
Habanero Sudden Death
Pink Habanero
PI260567
Numex Big Jim
Jalapeno Grande
Jalapeno Farmer's Market Potato
Dong Xuan

Perulaisia on minunkin pakko kokeilla, on ne sen verran kaukaa tuotu. :D Valitsin jewen arvioiden perusteella 5 houkuttelevinta, ja satoisuus on ollut yksi kriteeri. Chinensepuoli jäänee suht suppeaksi tänä vuonna, kun on tuota järkkytulista vielä varastossa vaikka kuinka... ::) Sen sijaan baccatumeja varmaan tulee vielä lisää. Aika näyttää. Hainania on nyt niin paljon myös kaikissa eri muodoissa, että sen osalta pidän välivuoden.

Sain loppiaisena itämään rocotot ja chinenset. Kaivoin esiin Vanhan UskollisenTM, eli 400W ESLin. Virittelin sen vaatehuoneeseen (toimii varastona ja nyt myös kasvattamona ;D), ja ripustin alimmasta hyllylevystä roikkumaan. Erittäin simppeli kiinnitysratkaisu sen kummempia hienostelematta, mutta toimii. Taimi-NFT:n potkaisen käyntiin, kun sirkkataimet ovat juurtuneet kuutioista läpi. Annuumit ja baccatumit idätän todennäköisesti joskus helmi-maaliskuun vaihteessa. Niin ja tulinpa hommanneeksi kaksi natikkaakin, mutta ne ovat vielä maailmalla hakematta.

Eipä tässä muuta, taas uudella energialla kohti tulista vuotta 2018. :fire:

46
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Myllykoski Mansionin kausi 2018
« : Tammikuu 07, 2018, 19:25:26 ip »
Jeah! Taas seurataan teikäläisen toimia ahkerasti ja kateus kurkussa. 8)

47
Tulipa sitten laitettua tänne "Edistyneempi chilinkasvatus" aiheen alle vaikka tuolla olisikin ollut äänestyksille ihan omakin paikka. :-X

Ei huolta, siirsin aiheen sinne. :)
Voin todella suositella Hainan Yellow Lanternia vesiviljelyyn. Viime kesä oli huonoin aikoihin, kylmää ja pilvistä, mutta silti se teki minulla 4kg satoa ebbissä. Yksi puska siis. :thumbup: Mahdoton satoamaan!

48
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 04, 2018, 05:56:10 ap »
Kyllä niitä vielä on.

En ole laittanut viittä enempää per pussi, jotta kaikille varmasti riittäisi. Nämä kun ovat rajallista resurssia, jotka on vaivoin kasvatettu ja kerätty, eikä niitä riitä loputtomiin asti. :(

50
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 02, 2018, 15:58:00 ip »
Toivottavasti tuossa yksilössä ei ole mitään vikaa kun noin nopeasti iti, siemen näytti ainakin ihan samalta kuin muut.

Ei se ainakaan huono merkki ole. :)
En osaa sanoa miksi viime vuoden siemenet olivat niin hitaita itäjiä, mutta nyt kuulostaa siltä miltä pitäisikin. :thumbup: Toivotaan, että kaikki saavat hyvän sadon ja lajike jää monella vakikasvatukseen.

51
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Tammikuu 02, 2018, 07:54:14 ap »
Varmuudella viimeinen erä siemeniä lähtee matkaan tämän päivän postissa. Kiitos kaikille tilanneille, ja henkilökohtaiset pahoitteluni loppuvuoden kiireistäni, jotka viivyttivät osan siemenistä lähettämistä!

52
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: moi
« : Joulukuu 31, 2017, 14:54:20 ip »
Tervetuloa keskustelemaan! :)

53
Valitettavasti Chilifoorumilla ei ole tarpeen käydä kantaa ottavia poliittisia keskusteluja, sillä näillä on usein tapana yrittää vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Tästä johtuen presidenttikeskustelu on poistettu.

54
Villit chilit ja chilien tiede / Vs: Projekti: Hainan Yellow Lantern
« : Joulukuu 20, 2017, 06:24:42 ap »
Ja mikäli et ole edellisessä erässä, niin seuraava (tod. näk. viimeinen) lähtee huomenna.

55
Palaako kirje lopussa edelleen Whilille? Aika lyhyt kierros. Mulla ei oikein oo kokoelmat järjestyksessä eikä aikaa ... Ehkäpä toimin nopeesti omalla vuorollani, kuitenkin ...

Jos vaikka viime kierrosta nopeammin..? ;D

56
Onko muut riiviöt ja pahasuiset yksilöt poistuneet foorumilta?  ???

Yksi riiviö paikalla hep! ;D

57
Perehdyn asiaan lisää kunhan ehdin! :thumbup:

58
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: NFT vs. EBB
« : Joulukuu 15, 2017, 09:02:14 ap »
Mitä tarkoitat soran pesemisellä? Pitääkö se pestä useinkin vai kerran ennen käyttöä?
Kauanko chilit säilyy ilman sähköä? Eikö astia tyhjene kumminkin melko nopeasti? Vai jätettiinkös sinne vesitilaa kuinka paljon tyhjennysputken "alle"?

Jos ei halua joka vuosi ostaa uusia sorasäkkejä ebbeihin (toimivat ihan hyvin monta vuotta), niin ne pitää aina ennen uutta taimea pestä. Rakeisiin kertyy vähän kaikkea, levää, juurenpätkiä, pintahometta... Ei niitä kesken kauden pestä, vaan kustannussyistä aina ennen seuraavaa asukkia.

Ebbissä chilit säilyy oman kokemuksen mukaan vähän olosuhteista riippuen n. 12h-72h ilman sähköä. Jujuna on se, että se sora kastellessa imaisee itseensä aina vettä, josta juuret sitten imevät sen pikkuhiljaa pois. Eli pohjalle ei jätetä seisomaan vettä, vaan se reservi on niissä hydrosorarakeissa. Koska NFT:ssä ei tällaista reserviä juuritilassa ole (paitsi ehkä patolevyn kuopat, jos joku on sen niin päin asentanut), niin kasvi on käytännössä täysin ilman vettä heti sähkön katkettua.

59
Multaan laittaminen muutenkin ennen sirkkalehtien puskemista vähentää huomattavasti "kypäräkuolemien" määrää. Lautta on muuten loistava tapa idättää, mutta huonona puolena tuo siemenen kuori ei aina tipu itsekseen pois, ja taimi "tukehtuu" siihen. Sitä ei myös kannata lähteä itse operoimaan irti, sillä sirkkataimi on niin hento että katkeaa herkästi. Normaalisti multa pitää siemenen kuorta paikallaan, kun lehdet luiskahtavat sieltä ulos.

60
Tein muutoksia, joiden pitäisi poistaa tuo smartbanner. En pääse itse kokeilemaan toimenpiteiden tuloksia, joten jos joku huomaa asian korjaantuneen (tai smartbannerin edelleen olevan toiminnassa), kertokaa toki.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 137