lokakuu 22, 2019, 20:44:15 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Trioniska

1501
PE 9-13
onnistuu kohdallani, lauantaista ei vielä tietoa.


Edit: La onnistuu myös koko päivälle jos tarvetta on.
1502
Niin, tuohon ständi touhuiluunkin voisin lähteä mukaan jos kelpuutetaan.

Vielä ei kannata varauksella merkkailla, näin ylipäätään alkuun heitin kysymystä ilmaan kun en konkari vielä ole kasvattelussa, vaikka kesällä paljon olenkin blogeja sekä palstoja lueskellut niin jotain tarttunut jo hihaankin.

PE 9-13
LA 10-18

Pitää ensin näet työvuorosta kysäistä onnistuuko perjantaille vasta iltavuoro ja onnistuuko hoitaja muksuille lauantaille.
1503
Laitoin jonkintasoista pohjaa menemään chiliyhdistys@mailiin .ods .xls .pdf muodoissa. Käyttämäni kuvat olivat chiliwikistä (nimikoitu aina keneltä) jotkut toimivat hyvin, toiset menivät jo sutuksi ja muutamista lajikkeista ei ollut tuolla tietoa. Tulisuus asteita en merkinnyt, mutta niin haluttaessa sen saa  lajikortin 4. tekstiriville mahtumaan. Pitkien chilien nimessä viimeisen sanan perään.

1504
Tee-se-itse / Vs: Kamiina kasvihuoneeseen
lokakuu 19, 2014, 14:23:29 ip
Tulipahan mieleen kun lämmitysratkaisuja kasvihuoneeseen pohdin josko tulevaisuudessa (kun ensin rakentaisin uuden isomman kasvihuoneen) niin tuo 80l kotapata minullakin oli käynyt mielessä. Joku oli pohtinut ketjussa myös muuratun palotilan päälle jotain allasta niin valurautaisia isoja patoja löytyy paljon niin äkkiä löytyy sopivia ja jos reikiä pohjassa niin hitsillä vain umpeen niin ei vuoda. Lämpökierukka kotapadassa systeemiin tuli mieleen että estäisikö mikään ajaa kattilan pinnan yläpuolella olevia pattereita (ylijäämä tai vaihto) kun oli tuosta veden tiheydestä puhe myös ilman pumppua olevasta systeemistä... Toki nuo vesikiertoiset systemit edellyttävät ympärivuotista lämpöä... mutta jos olisi vain vesipata niin sen tyhjentäisi kyllä äkkiä kauden päätteeksi.

Kotapataan/ vastaavaan olisin ajatellut päätyä kun käytettynä saa edukkaasti ja muurata palokaasutilan tiilistä padan perään (vähän vuolukiveä tai muuta massaa sekaan niin saa tuostakin tilasta varaavaa ilman suurempaa massaa) ja hommata sitten  suoran ylösvedon palokaasuille niin ei tarvitse kulmien ja kuumimman osuuden suojaamista niin paljoa ajatella. Iso nuoholuukku on kyllä tuommoiseen ratkaisuun pakollinen ettei nokipaloa tai vastaavaa pääse sattumaan. http://www.tori.fi/koko_suomi?q=pata&cg=0&w=3&st=s&st=g&ca=18&l=0&md=th

Niin ja tiedetään että vanha ketju, mutta ensimmäinen missä näitä näinkin perusteellisesti pohdittu. Ajattelin availla näin lämpimien aikaan ennen lumia  ;)

Hieman harmitti että kuvat olivat jo häipyneet ketjusta bittitaivaaseen... niin lisäksi padan rinnalle voisi toki lämppäriä tai muuta laittaa mutta sähkönkulutuksen takia vain varmistuksena.
1505
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
lokakuu 17, 2014, 22:21:02 ip
Niin hintaluokasta tai käytettävyydestä en tiedä, mutta Hyvinkään tarjoustalosta taas ostelin jotain kun "halvalla sai" 2,5€...

   


Edit: 28.11. Nyt 2€ ja tuo on kyllä kokoonsa nähden hyvä paketti (15l) "multaa" toki en ole säkkikamaan tutustunut vastaavasta niin laadullisista eroista en mene sanomaan...
1506
1. kausi takana ja "muutamalla" eurolla tehty erinäisiä lisähankintoja 2. kauden aloitukseen  8)

http://chilimuistio.blogspot.fi/

blogia aloittelin kanssa eli tuosta näkee kuinka kausi nro 1 meni.

Jotain olenkin jo laitellut palstoille ja nyt tännekin  ::)
1507
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
lokakuu 15, 2014, 18:38:18 ip
Lainaus käyttäjältä: sorrii - lokakuu 11, 2014, 10:05:35 ap
Eiköhän Chilitarvikkeen vahvuus ole juuri sijainti keskustassa, hyvien julkisten yhteyksien lähellä. Ainakin mulle se on ratkaisevaa ...


Kun tuli taas tilailtua tavaraa chilitarvikkeelta niin muistinkin vielä yhden vahvuuden, tuo toimitusaika on ilmiömäinen muiden kilpailijoiden joukossa valikoiman ja hinnoittelun ohella. Kun kivijalkaliike ei ole "matkanvarrella" niin verkkokauppa ykkösenä.

;)

Sekä paketit ovat minulle tulleina olleet kunnon pakkaustaidon taidonnäytteitä  :P
1508
Itse huomannut että Aji Cristal kuuluu sektoriin missä kaikilla sitä on ja mikään käyttämäni suomalainen siemen/ yhdistelmäkauppa ei niitä myy valikoimassaan varmaan sattuneesta syystä. Monta kertaa muuta ostellessani aina katsonut että olisiko, mutta eipä ole. Kaikkea muuta mukavaa toki löytyy siementen merkeissä.  Vielä pitäydyn suomikaupoissa/ mahdollisissa vaihtareissa noiden siemenien osalta ja siirtynen ketjukirjeisiin tai vastaaviin lahjoituksiin molempiin suuntiin kun lajikirjo, siemenmäärät ja kokemus karttuvat. ;)

Muksutkin ovat ensimmäisen kauden podeja päässeet maistelemaan Lombardon muodossa (4 ja 2 vee). Ensimmäiset podit lämpimien kelien aikaan oli riittävän lempeitä muksuille mutta joko syksyn kylmät tai muu vastaava hieman terästänyt makua. Muksut eivät ole kuin maitoa halunneet kun hieman terästystä makuun podit saaneet. Toki aina kinuamassa lisää chiliä kun ensimmäiset olivat olleet niin maukkaita. Jos ei mennä ihan paprika puolelle onko tuon Lombardon lisäksi mukavaa kasvateltavaa muksuille?

1509
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
lokakuu 11, 2014, 12:14:32 ip
Lainaus käyttäjältä: sorrii - lokakuu 11, 2014, 10:05:35 ap
Eiköhän Chilitarvikkeen vahvuus ole juuri sijainti keskustassa, hyvien julkisten yhteyksien lähellä. Ainakin mulle se on ratkaisevaa ...


Näinhän tuo loppuviimein on että keskukset määräävät asiakastiheyden ansiosta vaikka verkkokauppa ehkä olennaisin toiminnallisuuksin ja valikoimin... Ainahan sitä olisi mukava hypistellä ja puntaroida eri tuotteita paikanpäällä mutta jos ei ole matkan varrella niin harvemmin tulee käytyä heräteostoksilla tai vain ihan piipahdettua.

Mikä muuten on chilitarvikkeen käyttämä kanava tarjouksiin ja yksittäiskappaleisiin etc. on? kun tämä ketju on näköjään ollut hyvä tuotevinkkaus paikka (uusia tuotteita valikoimiin)
1511
Tuossa kun olen 2. kasvatuskauteeni valmistautumassa ja heijastinkalvoakin hankin niin tuli näin jälkeenpäin mieleen muutama kysymys esitettäväksi. Mikä kalvo hyvää ja kestävää sekä onko joku jo tarkemmin tarkastellut noiden eri kalvojen ja käytettyjen heijastinpintojen ominaisuuksia? Heijastuksia, valokuviota, toimivuutta eri lamppujen heijastinpintoihin (lämpö), jäykkyyttä, heijastuksen säilyvyys ajan myötä jne.

http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=130/ tuolla oli esimerkkinä muutama erityyppinen kalvo mistä uteliaisuuteni heräsi.

Muutamia kymmeniä keskustelusäikeitä kävin täällä lävitse heijastin haulla mutta suuri osa oli lamppuihin kuuluvia osumia mutta ei noista kalvoista niinkään.


1512
Tori / Vs: www.chilitarvike.fi
lokakuu 10, 2014, 19:38:41 ip
Jos olette laajentamista johonkin väliin harkitsemassa niin Hyvinkäällä olisi toimintaan sopiva kiinteistö myynnissä (Vissiin voi olla vuokraaminenkin mahdollista) ellei liian kallista... kun hyvin Helsinki-Tampereväylän varrella.Sijaintia googlekartalla
https://www.google.fi/maps/place/Kukkatalo+Partanen+Oy+Hyvink%C3%A4%C3%A4/@60.610573,24.856274,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x468e0f2f3c22b1d3:0xd0d042fdf6cc83e2

Taustaa firmasta mikä toiminut ennen paikalla
http://yritys.taloussanomat.fi/y/kukkatalo-partanen-oy-hyvinkaa/hyvinkaa/0908121-4/

:P
1513
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
lokakuu 07, 2014, 21:15:08 ip
Jos kohtuu edukasta alustaa ruukuille etsii niin Puuilossa oli ihan kohtuullisen oloiset kurakaukalot mitkä sopivat tarkoitukseen. Webbihaulla en onnistunut löytämään puuilon sivustolta mutta tarjouslehden http://issuu.com/puuilo/docs/puuilo_syyslehti_2014a sivulla 25 löytyy kuva. Hinta oli tosiaan ~5€ ja koko 75,5*38*3,5

Edit: tokmannista saa samoja https://www.toknet.fi/iisi-kurakaukalo-harmaa-75x38-cm-/6438114517116/dp 3,95€

1514
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tarvike-bongaukset
syyskuu 27, 2014, 20:07:52 ip
Tarjoustalo Hyvinkää rautapuoli, loppuunmyynnin ennusmerkkejä ilmassa (siivousmyynti) aika lailla kaikkea -30% ostin näin aluksi 10 litraisen polttoainekannun mikä mustaa muovia. Kaatonokka kun on niin voi blandata tulevalle kaudelle lannoitteet aina valmiiksi helppoa annostelua varten.

Niin ja olihan siellä erikokoisia mustia rakennussaaveja ja ämpäreitä metallikahvalla -50% en ihan heti ostanut kun pitää vielä mutustella mitkä koot olisivat sopivia chileille seinänvierusta kasvatusta varten ensikesälle.

Pitänee huomenna katsella josko olisi jotain muuta taloustarvike puolella...

:P