Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Vuorikaskas

Sivuja: 1 [2]
21
Tori / M: Varasylinterit automaattiavaajiin
« : Elokuu 09, 2016, 11:58:05 ap »
https://www.google.fi/search?q=univent+kivikangas&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=05mpV72VLeHk8Afwor7wAg

Mulla on kaksi Univent- avaajaa kasvihuoneessa ja lisäksi sattumoisin  kaksi ylimääräistä sylinteriä.  Ne on ostettu tasan vuosi sitten.  Mitä tuosta googlehausta vilkuilin, samoja sylintereitä käyttää pari muunkin nimistä avaajaa. 

Lisätietoa: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16777.msg331928#new

hp. 30 euroa pari.

Voi noutaa Karjaalta tai laitetaan postilla.

yhteys yv ja kimmo.manner@gmail.com

22
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Kaskas, kasvihuoneen kevään koi
« : Huhtikuu 23, 2016, 12:47:52 ip »
On kylmä huhtikuu, pakkasen puolella öisin ja vain lyhyesti on aurinkoa näkynyt.  Eilen satoi rakeita.  2,7x5m huone tuli rakennettua loppukesästä, johon nyt laitoin 2,7x1,25m taimipöydän ja sähköpatterin sen alle sekä ympäröin muovilla.  Sisältä sinne kannoin paprikat joita on noin 70 kpl.  Näkyy siellä myös muutama pieni tomaatti valkoisissa pikareissa.  Ensimmäisen yön alin lämpötila pöydän päällä näytti 5 astetta.   Jos aurinko näkyy nousee lämpötila äkkiä liiaksikin.  Mutta kyllä oli kiva päästä ulos talosta noitten kanssa!

Eilisiltaiset kuvat.


Pöydästä muoviin on matalimmillaan 80cm.


650W
Tämänvuotiset lajikkeet.

Tutuimmat, joista olen jo saanut hyvin satoa:

Aji Fantacy
Lemon Drop

Barbere Coffee Brown
Herculenaum Pompeii
Super Chili
Red Serenade
Early Jalapeno

Lantern

Locato


Viimevuotisia suunnilleen bontseina talvehtineita, joista en päässyt vielä oikein jyvälle.  (Olihan kesäkin kylmä ja kasvihuone valmistui vasta elokuuksi.):

Congo Yellow
7 Pot Yellow
Harold St. Barts
Harold St. Barts Green
Chocolate Fatalii
CGN 21500
Naga Morich

Tabasco Greenleaf


Uusia tuttavuuksia tälle kaudelle:

Peruvian Red Rocoto

Bubba
Aji Norteno
Piriz
Peruvian Giallo Arancio
Trepadeira Werner
Aji Fantacy Sparkly White


Habanero Red Mayan
Trinidad Perfume
Orange Blob

PI 322717

Turkish Pepper

Minipaprika Orange
Minipaprika Red
Ramiro
Ramiro Orange


Viimeisestä ryhmästä näkee että pikkelssin laimennosta on tähtäimessä jos sattuisi että tulisimmatkin Chinencet tuottaisivat hyvin hedelmää.  :)  Muutenhan tähänastisia suosikkejani tuoreina esim. leivän päällä syötäviksi  ovat olleet Lemon Drop ja uusimpana Locato.  http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15582.msg328452#new

Idätyksiä tein vuodenvaihteesta eteenpäin noin kuukauden välein.  14.3 ihan viimeisiä, mutta ne taitaa jäädä vähän jälkeen.23
Edistyneempi chilinkasvatus / Aeroponic kokemusta kellään?
« : Maaliskuu 27, 2016, 14:57:45 ip »
Foorumin haulla katselin että jotain on puhuttu englanninkielisessä osiossa tästä vesiviljelyn muodosta, mutta niitä en vielä lukenut.   Laajemmilla nettihaulla olin ymmärtävänäni että tekniikka olisi lähtöisin Nasan tutkimuksista 70-luvulta alkaen ja perustuisi korkeapainepumpun ja suuttimien pienipisaraiseen juurien kasteluun.  Kun tuota muutamissa videoissa kehutaan parhaaksi kasvultaan, kiinnostaisi kokeilla.  Siinä viehättää mm. ettei minkäänlaista soraa tarvita ensinkään.  Onko kellään jäsenistä omakohtaista kokemusta tästä ja muista vesikasvatusmenetelmistä verraten?

https://www.youtube.com/watch?v=H4gsnFJRAB0&list=PLshuMHYfsNT8GDiJxaLvnHEihdsIqrpvp

24
Tervehdys!  Kasvit ovat olleet aina tärkeitä minulle.  Se vaan on jännä kuinka kädet pitää saada multaan ja silloin aika unohtuu ja kokee elävänsä. Monenlaista hyötykasvia on tullut kasvateltua ja eri kokoisia kasvimaita perustettua ja monta kasvihuonettakin rakennettua eri vuokrataloissa vuosien myötä ympäri etelä-Suomea.

Aikoinaan olin Hyötykasviyhdistyksen jäsen ja sieltä tuli muutamia chililajejakin tutuiksi, kuten Apache ja Early Jalapeno. Vasta viime talvena sitten tulin sukeltaneeksi paremmin aiheeseen, kun hankin kymmenkunta uutta lajiketta. Ne olivat vähän myöhäisiä idätyksiä keväällä (20.3 taisi olla) ja ne olivat suurehkoissa ruukuissa aurinkoisella terassilla kesän. Tosin kesäkuu oli vähemmän aurinkoinen ja pirun kylmä...

Kun kelit loppuivat, siirsin ne huoneeseen ikkunan eteen johon laitoin hyvät valotkin palamaan.   Osa lajikkeista alkoi kukkia vasta siinä kunnolla ja satoakin sain melko hyvin. Minulla oli tässä kuussa muutto ja en malttanut kasveja katkaistakaan vaan pakkohan ne oli pääosin muutettava.

Nyt olen pääosan sadosta saanut ja leikannut pääosan kasveista mielessä bontsit.  Vai kuinka se kirjoitettiinkaan.  ;)  Tietoa bontseista olen parina iltana foorumilla selaillut, mutta tietenkin on noussut ajankohtaisia kysymyksiäkin. Tämä oli viimeinen syy että juuri nyt tuli tänne kirjauduttua. 

Toinen ajankohtainen on loppusadon käsittely, että mitä niille tekisi ja voisiko vain yksinkertaisesti kuivaamalla edelleen valmistaa niistä jotakin mielenkiintoisempaa ja ruokaisampaa. Vahvemmat lajikkeet kun olen kokenut tähän asti melkolailla riittoisiksi, että yhdenkin kasvin sato riittää ruuanvalmistukseen vuodeksi....  vaan mielenkiintoista nyt on pikkuhiljaa päästä maistelemaan ihan uusia juttuja kuten battacumia.

Muuten nyt on kesän satona  pakastimessa avomaalla kasvaneita tomaatteja keitettynä reilusti kokoon, maustettuna suolalla, etikalla ja chileillä. Tein juuri eilen ensimmäisen padan yhdestä tuollaisesta tomaattipohjasta ja täytyy sanoa että erinomaisesti onnistui ajatukseni.  Erilaisia basilikalajeja on myös rehevästi kasvamassa ja kuivattunakin. Perunoita ja lanttuja menen vielä vanhaan taloon ylös kaivamaan.

Jaa niin, tuli myös tehtyä etikka-hunaja chileja muutamista lajeista  pienet purkit.  En ole vielä niitä availlut.   Hapatus kiinnosti mutten tässä muuttotilanteessa saanut aikaiseksi.

Paprikat yleensäkin olen kokenut melko helppoina ja kiitollisina kasveina.  Siksi saatan joskus innostua myös aloittelijan kysymyksiin itsekin vastailla - rajoittuen toki yleisiin pointteihin kasveista ja niitten tarpeista. 

Terveisin Kimmo  kuuskytluvun vauva, melkein 50 mittarissa

P.S.  Meinasin laittaa nimimerkiksi Kasvirasta, mutta en minä rastoihin niin paljoa sentään identifoidu. Eikö Kasvirasva ole ainakin nimimerkin perustehtävässä melko hyvä, että erottuu ja jää mieleen sopivasti? Kyllä minä muuten lihaa syön, nimimerkistä huolimatta.   ;Ded. idätysajankohta

Sivuja: 1 [2]