joulukuu 08, 2019, 18:38:43 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - Siika

1
Muut harrastukset ja elämä / aurinko-tuulivoimaa
maaliskuu 23, 2019, 18:57:59 ip
Minkäs laisia järjestelmiä löytyy kodeista/mökeiltä?
Itse olen ko laitteistoihin todella koukussa ja aina pitää jotain säätää ja mikäs sen parenpaa ku aurinkoisina päivinä kun muut istuu pilkillä niin mie tuijotan säätimiä ja amppeerilukemia ;D
Mökillä 2x 250ah agm akut ja 2 säädintä niihin,toisen perässä 2x160w sarjassa paneleita toisessa 150w paneli ja 600w tuuligenu.
Kotia tulossa 5.4kwh systeemi naapureiden iloksi 8)
Nuissa mökin paneleiden/myllyn piuhoina olen käyttänyt mcmk 2x6 plus 6 kaapeleita koska matka säätimeltä paneleille on n 50 metr ja tuo jännitehävikki pirulainen on se paha näissä 12v systeemeissä,siksi olenkin sarjoittanut nuot tuplapanelit ja 40v on noin panelijänite,toi 2x6 on kyllä minimi tuolla välimatkalla.
Nyt ajatuksena vielä yksi hybridisäädin ja siihen 160w paneli ja semmonen sipulin mallinen tuuligenu,on niin pirun vaikiassa paikassa mökkini keskellä tukkimetsää ja pohjoiseen kaatuvalla rinteellä ja nykytuulet tulevat lännestä ei idästä/pohjoisesta kuten ennen ;D
2
pussillinen heittelyn soveltuvia uisteja hintaan 25 e plus postit,kuvaa en tänne saanut mut tuote löytyy tori.fi nimimerkillä teerenpyytäjä.yht 14 pyytävä uistia 4 tobya,2 räsästä jne jne
3
Tervehdys.
minulla on tuossa kasvamassa jokunen eri lajike, mutta yhdestä niistä en ole pahemmin löytänyt tietoa. Kyseessä on tunnukseltaan LO4817 (tai LO4837, alkuperäinen merkintä on sekava.) Tuntuisi kasvattavan isoa lehteä ja pitkää vartta.

Onko jollakulla kenties minkäälaista tietoa että minkälainen lajike on kyseessä ja mitä tulevan pitää?