tammikuu 15, 2021, 20:53:03 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Enzeit

21
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
syyskuu 24, 2014, 08:53:58 ap
Lainaus käyttäjältä: Miquel - syyskuu 23, 2014, 22:04:17 ip
Minä onneton menin palelluttamaan banaanini kun unohdin sen kasvihuoneeseen.  ??? Vieläkö pienokaisia löytyy jaettavaksi?  ::)


Mulla oli tossa vielä eilen 3 isohkoa banaanikasvia, mutta koska lähden talveksi pois, jätän tyttöystävälleni hoidettavaksi vain parhaan yksilön ja muut menivät eilen roskiin.

Tuo bansku kyllä tekee poikasia jatkuvasti ja olen niitä heitellyt roskiin kesän aikana laiskuuttani, vaikka oisin voinut niitä muille jakaa.

Viimeksi poistin poikasia n. viikko sitten, joten menee hetki ennenkuin seuraavat ovat sopivan kokosia, juurrutan siitä ainakin sulle yhen, voin jakaa muillekin sen verran mitä niitä nyt tulee. Pistäkäähän viestitellen.
22
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
elokuu 24, 2014, 17:42:20 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - elokuu 24, 2014, 17:11:25 ip
Roskikseen tai kompostiin heitettäville risuille ei sitä syyslannoitetta erikseen kannata ostaa...
Suppea tietomääärä, mutta riittävä.


Kiitos tästä tiedosta, mennään siis pelkän puutarhan kesän voimin, mitä sitä hyvää systeemiä muuttamaan  ;D
23
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
elokuu 24, 2014, 16:48:14 ip
Tuli tossa käytyä mökillä katsomassa miten kasvit siellä voi, yllätyin hieman kun näin minkä kokoista kurkkua tuo avomaankurkku 'moneta' tekee NFT:ssä:


Vertasin sitä sytkäriin.Ja käteeni.Oli paksummasta päästä hieman ontto sisältä, mutta erittäin mehukas ja hyvän makuinen.

Kurkkuja se on tehnyt vasta 3, mutta kun ne ovat tollasia melkeen kilon painoisia niin olen tyytyväinen, kasvi on kesäkuussa vasta idätetty kun ensimmäinen yksilö paleltui vietyäni sen liian aikasin mökille kasvihuoneeseen. Pakko laittaa ensvuonnakin tota ihan tohon omalle parvekkeelle.Ananaskirsikkaakin oli aika reippaasti oksilla roikkumassa, jätin sinne kypsymään ja haen joskus myöhemmin syksyllä pois.Kotona parvekkeella kypsyy Aji Cristallia yli omien tarpeiden, hyvä niin. Olen jakanut podeja tulisesta pitäville tuttaville, pakastanut niitä ja nyt keräsin pellillisen, halkaisin ne ja jätin kuivamaan niin saa tehtyä murskaa jota sekoittaa vaikka sulatejuustoon ja ripotella ruokiin.Bonda Ma Jacques on melko kompaktina pysynyt ja podeja tulossa about 30, eka kypsyi viikonlopun aikana ja testasin syömällä puolet siitä. Mitään makua en maistanut, mutta poltteen tunsin kyllä.


EDIT: Pohdiskelin tuossa semmosta, että kun olen käyttänyt vesiviljelmissä tänä kesänä tuota puutarhan kesä lannoitetta, niin mites nuo puutarhan kevät ja puutarhan syksy? käykö ne samalla tapaa vesiviljelyyn? keväällä kevät lannoitetta, kesällä kesälannoitetta ja syksyllä syksylannoitetta.
24
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: M1kko kausi 2014
elokuu 19, 2014, 07:41:02 ap
Mitenkäs muuten, vieläkö se banaanin poikanen on hengissä?
25
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
elokuu 07, 2014, 09:42:44 ap
Pitkästä aikaa pientä päivitystä:

NFT litkujen väkevyys pitäisi testata useammin, olen yli kuukauden antanut niille about EC=2 litkua aina tankin tyhjennyttyä (en ole mitannut antamaani nestettä, vaan laittanut puutarhan kesää noin sen verran mistä tiedän tulevan EC=2 litkua) ja olettanut että kasveille tuo kelpaa kun kasvaa niin nätisti, nyt mittasin EC:t ja ne oli hieman yli 8.

Tomaatit Marmande ja Bloody Butcher, sekä Aji Cristal chili voi kuitenkin hyvin, kurkku taas näyttää surkealta. Tästä eteenpäin pelkkää vettä ja säännöllistä mittailua.


Aji Cristal NFT:ssä, podeja muutama sata, tämän kuvan jälkeen leikkasin 40 kypsää podia irti.Tällästä podimerta kasvi täys.Munakoiso on vihdoin alkanut tekemään satoa, kasvi on 10l ämpärissä puutarhaturpeessa. pieni mutta hyvinvoivan näköinen.Bonda Ma Jacques tekee sentään jotain, aiemmin mainitsin olevani tyytyväinen jos tekee yhdenkin podin, nyt niitä näyttäisi olevan tulossa yli 10, alkuvaikeuksista huolimatta. Olen innoissani!!Lemon Drop joka on kokoajan ollut jäljessä kaikkia edellisvuosia, kasvattaa vihdoin muutamaa podia.Bolivian Rainbow kasvaa myös nätisti.Tomaatteja kypsyy päivittäin, ovat todella maukkaita.Bloody Butcherin tomaatit ovat pieniä, mutta niitä tulee paljon.Banaaneita on tällä hetkellä 4, joista 2 voivat hyvin(kuvassa). Kasvaa paljon hitaammin kun oletin.
26
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Frisbeegolf
heinäkuu 19, 2014, 09:24:51 ap
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - heinäkuu 18, 2014, 20:44:09 ip
Elämän ensimmäinen Hole In One! Vamos!


Onnittelut! niitä ei ihan jatkuvasti nää, minä saanu 3 holaria viidessä vuodessa.
27
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kangasalan kokeiluja
heinäkuu 03, 2014, 08:22:48 ap
Parempi vaan jos siemen on alussa kiinni alustassa ja kosteana kokoajan, sirkkalehdet pääsee liukumaan paremmin siemenen sisältä pois. Jos tuo ekan kuvan siemen ei ala parin päivän sisään irrota, voi sitä koittaa kostuttaa jotenkin ja todella varovasti irrottaa, tärkeää on että siemenkuori on märkä ja näin ollen pehmeä, toinen keino on laittaa joku kevyt paino siemenen päälle niin että siemen painuu alustaa vasten ja kostuu jolloin lehdet pääsevät hyvin ulos omin voimin.
28
Luultavasti paras foorumilla lukemani tarina!  ;D ;D ;D onnea kasvatukseen ja peukut Ilmarille
29
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: ei vielä chilejä
kesäkuu 27, 2014, 23:16:28 ip
Jos et ole tulisen ystävä, mutta paprikasta pidät niin ei muutakun niitä kasvattelemaan aluksi. Tulisuuteenkin tottuu aika helposti joten miedot lajikkeet esim. cheddarin kera pekoniin käärittynä on myös suurta herkkua ja sitä kautta voi hiljalleen totutella chileihin.

Onnea jokatapauksessa kasvatuksiin kasvatit sitten mitä tahansa ja tervetuloa foorumille!
31
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
kesäkuu 26, 2014, 19:32:02 ip
Lainaus käyttäjältä: PP - kesäkuu 26, 2014, 19:14:04 ip
Joo-o, siinä muutama kasvi parvekkeella. :) Pätevää toimintaa. Jos tulee vielä kesä, elokuun alusta saattaa olla pieni viidakoitumisongelma.


Suunnittelin viime kesänä laittavani seuraavana kesänä tohon 4 kasvia kun partsin leveys on n. 3-4 metriä ja silloin tuossa oli melkeen tuplasti kasveja nykyseen verrattuna, mutta jo ennen joulua tuli kauhee ikävä kasvien kanssa puuhastelua ja tiesin suunnitelman menevän pieleen :D
32
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
kesäkuu 26, 2014, 16:48:09 ip
Hetki vierähtänyt viime päivityksestä, en ole kasvien kanssa juuri ehtinyt touhuamaan kastelua kummempaa, on tullut mökkeiltyä, käytyä töissä ja kaikki loppu aika on kulunut toisen harrastukseni frisbeegolfin parissa. Mökille kävin istuttamassa kurkkukasvit uudestaan kun edelliset paleltuivat, voi olla että nämäkin ovat jo sinne kuolleet kun tämä "kesä" nyt on mitä on. Kuvia en mökiltä muistanut räpsiä, mutta kotona olevat kasvit voivat näin:


Ananaskirsikka on levinnyt hyvin joka suuntaan ja satoa tulee jatkuvasti, syön sitä mukaa kun puskasta tippuvat pois, kymmenkunta syöty jo, hyviä ovat.Siinä näkyy muutama mollukka.Paprika tekee myös mahtavaa kahta podia, jälkiviisaana voitakoon todeta, että ensimmäiset kukat olisi todellakin kannattanut nyppiä pois, kasvi ei juurikaan ole kasvanut yli kuukauteen.Apache podittaa hurjana pienestä koostaan huolimatta, tehköön mitä tekee, eivät ole erityisen suurta herkkua, jauheena/rouheena menee.Bolivian rainbow kukkii ja podittaa. Rupee pikkuhiljaa myös tuuheutua kun alhaalta varresta puskevat versot ovat myös haarautuneet ja niitä on paljon. Koristekasvitarkoituksessa tätä kasvatan joten hyvä että tuuheutuu.Bonda Ma Jacques ja menetetyt satotoiveet. Tässä oli alkuun se ongelma että kasvin latva katosi ja kasvi haarautui, 4 uudesta latvasta kuitenkin vain yksi kasvoi isommaksi, joten leikkasin loput 3 pois. Kasvu on niin hidasta että olen erittäin tyytyväinen jos saan yhdenkin maistiaisen tästä. Mökillä NFT:ssä oleva Bonda paleltui eikä ole kasvanut lainkaan yli kuukauteen, oli justiinsa haarautumassa kun tuli pakkaset ja nyt on edelleen täysin samassa tilassa.Lemon Drop on haarautunut ja alkaa kukkimaan. Pitäisi istuttaa kohta isompaan ruukkuun.NFT:ssä oleva Aji Cristal voi erittäin hyvin, kuvassa 5 isointa podia. Tämä onkin muita chilejä 10x isompi ja satoa tulossa useita kymmeniä podeja ja kukkii jatkuvasti, suurin osa jää kiinni. Täysin NFT:n ansiota. EC 3,6Tässä sumea kuva äskeisen Aji Cristalin latvaosasta. Kasvaa kovasti oikealle, sillä tukinarut tulevat sieltä ja tomaatit peittivät vasemman reunan täysin kunnes kerkesin harventaa niitä.Avomaankurkku samassa NFT:ssä Aji Cristalin kanssa joutui kovin ahtaaseen väliin kasvamaan ja siksi jäi ruipeloksi, tekee kuitenkin jotain siitä huolimatta. Latva huitelee Aji Cristalin yläpuolella ja kasvaa ainakin 5 senttiä päivässä.NFT:ssä olevista tomaateista on muutamia kappaleita syöty jo ja lisää kypsyy pikkuhiljaa. Iso osa tomaateista tummui pohjastaan aluksi, mutta kalkitseminen auttoi jossain määrin ja nyt niin tekee enää joka kymmenes. EC: 4,4Melko pieniksi jää tomaatit kun annoin kasvin haarautua, jos olisin yhden haaran antanut kasvaa täysillä olisi tomaatit isompia, mutta nyt niitä on huomattavasti enemmän. Tämän ratkaisun tein siinä pelossa että jos suurin osa tomaateista olisi tummunut pohjasta, olisin silti saanut monta kunnollista.Tomaattien latvat katkaisin pari viikkoa sitten kun kasvoivat kattoon asti.Marmande pihvitomaatissa on muutama raakile, tästä en ole vielä saanut yhtään kypsää, vaikka viimevuonna kasvatin mullassa ko. lajiketta, se tiputti sillon kaikki kukat pois. Nyt näyttää paremmalta.Siellä niitä kasvaa muutamia lisää.Basilika, josta aijon tehdä kunnon pensaan, tällähetkellä yhdestä rungosta haarautunut jo 8 latvaiseksi, leikkelen latvoja taas kohta.Sama projekti Sitruunamelissan kanssa, 16 latvaa jo.Parsakaali ämpärissä kasvamassa, sais alkaa jo kukkia, mökillä kasvihuoneessa alkoi jo.Munakoiso ämpärissä kasvamassa, olen erittäin ylpeä jos saan edes yhden pienen munakoison tuosta, kasvi on pieni ja kukan alkuja näkyy vasta 2  ;DValkosibulia, miten hitossa tätä pitäisi kasvattaa, tuossa ne on samankokoisena möllöttäneet jo pidemmän aikaa. Kasvattaako se nyt sitä sipulia siellä mullan alla?Kirsikkatomaatit Hundreds And Thousands ja Micro Tom parvekelaatikossa, oikeasta reunasta lähtee myös ananaskirsikka joka on vaan kasvattanut metrisen rungon ikkunaa kohti.Tumbling Tom, Micro Tom ja Hundreds And Thousands parvekelaatikossa.Yhteiskuva parvekkeen hyllystä jossa nuo parvekelaatikot on.Muutamia kypsiä ja paljon raakileita, päivässä kypsyy 1-8 kirsikkatomaattia per kasvi.Toisesta puskasta löytyy kanssa muutamia, hyvää pikku snackia.Kahvipensas kasvaa hiljalleen.Banaanit voi myös hyvin.Osa tykkäsi vähän huonoa ripsiäisinvaasiosta, mutta pysyivät hengissä silti, banskuja nyt 3 isompaa, jotka ovat sisällä ja 1 pienempi joka on parvekkeella.Kaikkien banskujeni emo tässä.Yhteiskuva parvekkeen pöytätasolla olevista pienemmistä kasveista.Ja yhteiskuva NFT hirviöistä. Itämään laitettu samaan aikaan pöytätasolla olevien kanssa. Turvemultakasvatuksen ja vesiviljelyn eron huomaa hyvin.
33
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kasvitunnistusketju
kesäkuu 26, 2014, 06:54:12 ap
kysytääs tämmönen, eli mikäs on oikealta nimeltään se parsakaalipuu? eli iso puu joka näyttää kaukaa katsottuna hieman parsakaalin kukinnolta, löytyy aika pitkälti ympäri suomea, usein puistoissa on näitä.
34
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: PP:n 2014
kesäkuu 04, 2014, 22:37:42 ip
Mulla Aji Cristal tiputti kaikki kukat jostain syystä, sitten lisäsin hieman puutarhakalkkia NFT:n veteen ja nyt jää lähes jokainen kiinni, en tiedä oliko juuri tuo kalkki joka auttoi vai muuttuiko olosuhteet jotenkin muutenkin, mutta eipä kalkitsemisesta kait mitään haittaakaan ole. Saa käyttää mut ei oo pakko hei
35
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Ötököiden torjunta
kesäkuu 01, 2014, 11:25:39 ap
Hieno päiväkirja, näitä lis.... eiku? kiitos tiedosta, ois kylläkin mahtunut jo olemassa olevaan ötökkäkeskusteluun tämä viesti.
36
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miquel kausi 2014
toukokuu 19, 2014, 07:09:06 ap
Upeaa systeemiä kehitteillä sulla, toivotaan että kaikki menee nappiin.  :)
37
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Feintin kausi 2014
toukokuu 19, 2014, 07:02:30 ap
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - toukokuu 18, 2014, 21:47:43 ip
Viime vuonna kasvoi itselläni tuota ananaskirsikkaa, vaikka kasvoikin suht. isoksi, niin se jäi melkein kokonaan syömättä, ei maistunut mielestäni kovinkaan kummoiselle. Verrattuna muihin tomatilloihin, joiden makuun joutui totuttelemaan, sekä myös kaupasta joskus ostamiini ananaskirsikoihin.


Kaupan ananaskirsikat tuntuvat olevan kovin erilaista lajiketta kun esim. siemenketjukirjeen ananaskirsikka, toinen kasvaa matalana, tuuheana, pienilehtisenä, kompaktina pensaana, joka haarautuu jo päälle 10cm korkuisena (Feintin yksilö näyttää tältä lajikkeelta), kun taas toinen tekee hillittömän kokoisia lehtiä, pitkää ja paksua vartta joka haarautuu vasta yli puolimetrisenä. En tiedä kumpi on kumpaa, mutta makukin voi olla kovin erilainen jos lajikekin on kasvutavaltaan noin erilainen.
38
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
toukokuu 15, 2014, 16:10:14 ip
Muutama kuva:


Salaatit kasvaa hyvin, riittää leivänpäällisiksi.Paprika, Lemon Drop, Munakoiso
Apache, Bolivian Rainbow, Parsakaali.KirsikkatomaattejaNFT nurkkausNFT tomaateissa raakileitaTumbling Tom


Hundreds And ThousandsToinen 100&1000Micro TomAnanaskirsikka, jonka päälle istuin vahingossa tämän kuvan jälkeen, kun yritin kuvata muita, toivotaan että selviää..Aji Cristal NFT:ssä kukkii ja tuuhenee hyvää vauhtia.Siinä vielä Aji Cristalia vähän ylempää.Tässä suoraan ylhäältä.Ja juurakkoa, Avomaankurkku ja Aji Cristal samassa pöntössä. EC=2,7Tomaateilla on kyllä hurjat juuret, revin taas resosta kaksi kourallista juuria kun meinasi kasvaa pumppuun asti.
Samalla tarkastin niiden EC arvon joka oli 7,5  ;D lisäsin 10 litraa vettä. Nyt EC=5


Viikonlopuksi olisi tarkoitus lähteä mökille katsastamaan onko siellä kaikki vai vaan osa kasveista paleltunut hengiltä.
39
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miquel kausi 2014
toukokuu 11, 2014, 20:49:23 ip
mites banaani voi? joko on juurtunut?
40
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
toukokuu 10, 2014, 22:10:10 ip
Ripsiäisiä noi sit kai on, tai oli, nimittäin hain calypso tiivistettä ja suihkin valtaosan kasveista (poislukien kukkivat ja podittavat) ja kastelin ne vielä ko. aineella ja nyt lehtien pinnalla vain raatoja. Toivottavasti pysyvätkin poissa.