tammikuu 15, 2021, 20:54:05 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Enzeit

41
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
toukokuu 10, 2014, 15:56:53 ip
Voisi ollakin, mutta en kyllä löydä mitään ulostejäämiä mistään.

Nappasin yhden mulkeron paperin päälle ja otin parempia kuvia (jälleen puhelimella, joten laatu ei vieläkään ole erinomaista.)

Voisikohan tuosta jo joku tunnistaa varmasti, niin pääsisi ostelemaan tarpeelliset myrkyt.

Huomasin myös että nuo on levinneet jo aika moneen kasviin, mutta peikonlehdessä niitä on selkeästi eniten.
42
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
toukokuu 09, 2014, 17:07:57 ip
Ei oo toviin jaksanut/ehtinyt päivitellä, olen sotinut ötököitä vastaan, mutta mänty-tolu ei tehoa.

Puhelimella on vaikea makrottaa joten kuva on huono, mutta tunnistaisko joku mistä ötystä on kyse? ja mikä tärkeintä, miten niistä pääsee eroon?

ötökkä on pitkulainen, pienenä valkoinen, isompana ruskeahko ja niitä löytyy lehden pinnalta ja lehtivarsista.
43
ok, kiitos tiedosta. Aika hintavaahan tuo on, oli mielessä väsätä mdf levystä tai laminaatista samanmoinen silikonilla tiivistäen. loppukesän projekteja ensi kautta varten, voi muuttua moneen kertaan..  ;D
44
Onko tuo NFT:n valutusosa (kanava) itse tehty vai ostettu jostain? mistä? oon etsinyt suunnilleen tuon levyistä kanavaa tuloksetta
45
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 23, 2014, 10:32:50 ap
Pari kuvaa:

Parvekelaatikkotomaatit on täynnä kukkia, ananaskirsikka ei tunnu tuossa kasvavan lainkaan.Osa kukista hedelmöittynyt ja kasvattelee raakileita.Mukit on auttamatta liian pieniä noille kasveille, perjantaina lähden mökille istuttelemaan noita kasvihuoneeseen.Aji Cristal NFT:ssä haarautuu kovasti ja kukkia ilmestyy joka haaraan.NFT Tomaatit Marmande ja Bloody Butcher kukkii ja kasvattelee raakileita.Mökille kasvihuoneeseen perjantaina siirtyvät myös nämä Outdoor Girl ja Eksootika tomaatit jotka kukkii ja kasvattelee raakileita jo.Pinaatti, Lehtikaali
Lehtisalaatti ja Side- tai Jääsalaatti, en muista kumpi noista iti.Lisää mökille meneviä.Ikea Samla NFT, mökille menossa tämäkin, siinä avomaankurkku ja munakoiso.Toisen NFT:n uumenissa ananaskirsikka on tehnyt komeat juuret.Tomaattien juuret ovat räjähtäneet jo jokapuolelle, resoa myöten löytyy juuria.
46
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 13, 2014, 11:14:12 ap
Lainaus käyttäjältä: cossuone - huhtikuu 13, 2014, 07:36:01 ap
Huomenta! Onko nuo siniset "laatat" aurinkopaneeleita? Mukavan näköistä kasvatusta.


juu, http://www.dx.com/p/bsv-sp001-solar-powered-brushless-dc-pump-fountain-pool-garden-watering-black-184611#.U0pG6VV_v7M
tuommonen pyörittää vettä noissa NFT laatikoissa.
47
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 13, 2014, 03:40:00 ap
Lainaus käyttäjältä: Feint - huhtikuu 12, 2014, 20:25:06 ip
Hurja määrä kaikkea :o Hyvältä näyttää kaikki, noista ananaskirsikoista tuli mieleen oma surkea taimeni, joka pitäisi sijoittaa johonkin. Ilmeisesti tuo multa(?) on ihan hyvä kasvualusta niille. Vesiviljelyssä ainakin kasvoivat järkyttävää vauhtia.


Puutarhaturpeessa ovat.
48
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 12, 2014, 10:38:18 ap
Kuvia:

Parvekelaatikoissa tomaatit kukkii kovasti, ananaskirsikka kasvaa hitaasti.Bonda Ma Jacques ja ananaskirsikka NFT:ssä, bondan kasvu on hidasta, mutta tiivistä johtuen kylmistä lämpötiloista kyllä vauhti siitä nopeutuu kun saa kunnolla juuret kankaaseen kiinni ja lämmöt vähän nousee.Äskeisen kuvan ananskirsikan isoimmat 5 lehteä peittää jokainen lähes kokonaan koon 10 käteni niin avonaiseksi levitettynä kun pystyy.Mökille menevät NFT tomaatit, Eksootika ja Outdoor girl. Mahtuukohan noi enää 2 viikon päästä autoon  ;D onneks on iso farmari volvo niin on edes jotain saumoja.Aji Cristal NFT:ssä odottelee kaverikseen avomaankurkku 'Moneta' lajiketta joka on vasta juuri itänyt.NFT Tomaatit Marmande ja Bloody Butcher ovat jo lopullisessa sijoituspaikassaan, tason alle jääneitä lehtiä olen leikellyt pois 3/vko.Äskeiset kasvit ylhäältäpäin kuvattuna.Juuria alkaa olemaan ihan kivasti, pumpun jumittumista odotellessa.. Noihin NFT:hin pitäisi nyt kehitellä jonkun sortin huoltoluukku resoon.Lehtisalaatti tykkäs parvekkeen viileistä lämpötiloista ja kasvaa nyt niinkun pitääkin, keskimmäisestä olen ottanut leivän päälle jo 3 lehteä.Tässäkin on jotain salaattia, oisko sidesalaatti, en muista.Lehtikaali.Pinaattia tulee aika reippaasti, en saanut yksittäisiä siemeniä itämään, niin heitin joku 50 siementä amppeliruukkuun, sentti multaa päälle ja reilu kastelu. hyvinhän nuo itivät  ;DBolivian Rainbow ei ole vielä latvasta haarautunut, mutta lehtihangoista tulee hyvin oksia niinkun tolla on tapana tehdäkin.Apache haarautuu ja on vasta 6 cm korkea.Paprikaa, tavallista ja suippoa, en muista kumpi on kumpi, mutta luultavasti tunnistan ne podeista.  ;)Bonda kadotti latvansa, haarautui ja nyt leikkasin haaroilta latvat niin saan 4 latvaisen bondan, toivottavasti.Tämän ananaskirsikan piti mennä mökille kasvihuoneeseen, mutta on niin nätti ja kompakti, että pistinkin sen ruukkuun ja jätän kotiin.Mökille meneviä.Kivivillassa oleva munakoiso on vielä pieni.NFT:hen menevät kurkut ovat itäneet.Kurkkua, kesäkurpitsaa, kurpitsaa, vesimelonia, hunajamelonia ja cantaloupemelonia. Oon todella yllättynyt jos saan kolmesta viimeisenä mainitusta mitään. Hunajamelonilla jäi kypärä päähän ja vahingossa sitä irroittaessa varsi katkesi ja sirkkalehdet jäi käteen, joten pistin uuden siemenen itämään.Loppuun vielä yhteiskuva.
49
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 07, 2014, 19:18:52 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - huhtikuu 07, 2014, 11:59:56 ap
Eihän siellä mökillä olisi mahdollista tuon lammen sijaan keräillä sadevettä jossakin ylämäen puolella? ::)


hyvä idea, alankin pohtia tätä pidemmälle..
50
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 07, 2014, 10:04:42 ap
Lainaus käyttäjältä: Miquel - huhtikuu 07, 2014, 08:38:58 ap
Toisaalta... Jos pumppu olisi oikeasti painetta tuottava eikä mikään jebao, niin vaikuttaisiko ohuempi putki parantavasti koska ison putken sisällä oleva veden massa itsessään loisi enempi painetta nousukorkeuden kasvaessa? Vai mitensenyoli. ::)


Näin minä koko asian alkuun päättelin, mutta ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole. Voishan tuon silti testata käytännössä.
51
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 07, 2014, 09:59:36 ap
Lainaus käyttäjältä: Pavla - huhtikuu 07, 2014, 08:45:08 ap
Minkäikäinen kahvipuusi on? En löytänyt tästä mainintaa. Mielenkiinnolla kyselen milloin on mahdollisesti odotettavissa haarautumisia omissa taimissani.  :)


Iästä ei ole tietoa, sillä ostin sen kukkatalosta valmiina taimena viime syksynä. 11 vartta nousee mullasta, kaksi isointa niistä on alkanut tekemään ns. varkaita eli haarautua ja molemmilla korkeutta hieman yli 20cm haarautumiskohdassa. Kolme vartta on vasta n.10cm korkeita ja loput kuusi tuossa 10-20cm välissä. Aika tiiviisti kasvavat yhdessä rykelmässä, mutta en jaksa alkaa niitä erottelemaan, kuolkoon heikommat pois jos siltä tuntuu.
Kuvia:
Pahoittelen kuvien heikkoa laatua, räpsin nopeasti kännykällä muutaman, sen tarkemmin tähtäilemättä/asetuksiin koskematta.
52
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 07, 2014, 08:17:12 ap
Kävin viikonloppuna mökillä:


Tuonne olisi tarkoitus viedä kasvit 3 viikon päästä. 3 NFT:tä aurinkopanelipumpuin tulee vasempaan reunaan. Kurkut, melonit ja kurpitsat olivat itäneet kotona viikonlopun aikana.Kasvihuoneesta on talvi rikkonut kattolaseja ja jonkun seinälasinkin, mutta ei hätää, tein nimittäin pohjoisseinän vanerista joka myöhemmin maalataan valkoiseksi ja sain siitä 8 varalasia, joten kasvihuone on taas ehjä.Talvella aloittamani SCROG virityksen sain valmiiksi ja iskin maahan kiinni.5+ metriä vanhaa aitaverkkoa, jota pitkin olisi tarkoitus kasvattaa kurpitsat ja melonit. Itse tuotteet ohjataan roikkumaan verkon alapuolelle, josta ne on helppo kerätä. Epcotin Living With The Land -puiston tyyliin. Youtubettakaa kiertoajelu niin tiedätte mitä tarkoitan.Siinä koko hökkeli, musta kuoppa on se mihin aion kasvit istuttaa, lammesta olisi tarkoitus vetää kastelu aurinkopanelipumpulla, en ole varma riittääkö nostokorkeus. Mites on, paraneeko nostokorkeus letkua pienentämällä?
53
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chiliputin kausi 2014
huhtikuu 06, 2014, 22:56:08 ip
Erittäin siistit systeemit sulla! tsemppiä kasvatuksiin  :)
54
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 02, 2014, 12:29:59 ip
Kukkia ja lehtiä - Kuvia ja tekstiä:


Ananaskirsikka aukaisi toisen kukkansa.Ensimmäinen kukka näyttää nyt tältä.Aji Cristal kivivillakuutiossa haarautui ja alkaa valmistautua kukkimiseen, jokohan pitäisi käynnistää kolmas NFT ja pistää se sinne. Ei kyllä oikeen oo tilaa.Micro Tom jonka hujoppivarren kieputin melkeen ekaa kukkaterttua myöten multaan.Tumbling Tom jolle tein saman operaation.Tämän Hundreds And Thousandsin jätin vähän pidemmäksi, toinen on samaa kokoluokkaa kuin nuo kaksi ylempää.Upeita nämä valtavat ananaskirsikan lehdet.Kivivillakuutiossa oleva on kasvanut huomattavasti nopeammin kuin mullassa oleva, eron huomasi selkeästi jo sillon kun tuo oli vielä muovimukissa, nyt vielä selkeämmin.Ilmankosteus lienee sopiva kun banaanien lehdille ilmestyy vesipisaroita.Kahvipensaan isoin yksilö on jo kerran haarautunut ja haarautuu joka lehden jälkeen lisää.
55
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 01, 2014, 21:26:50 ip
Toi talvivalkosipuli kuulostaa mielenkiintoselta, onko ne yhtä hyviä maultaan kun noi kaupan perus valkosipulit?
56
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
huhtikuu 01, 2014, 20:23:25 ip
Lueskelin hieman vsipulin kasvatuksesta ja siinä jutussa höpistiin että kukkavarret kannattais leikata veke ja että sinne juurakkoon tulee vissiin sit uus tommonen monikyntinen vsipuli syksyllä (lehdet kuulemma kuivaa pois niin tietää et se on valmis). Se sit pitäs kuivattaa ja pistää jääkaappiin että itää ens keväänä.. Saa korjata jos ymmärsin jotain väärin.
57
ompa hienoja, hyvää vauhtia näyttäs kasvavan
58
Lainaus käyttäjältä: PP - maaliskuu 25, 2014, 20:42:47 ip
Onko Outdoor girl pensas- vai runkotomaatti eli poistetaanko varkaat? Olen saanut yhden mielipiteen pensaan puolesta, mutta netistä löytyy molempaa tietoa.


http://www.nelson.fi/fin/eur/p/vihannekset_120/tomaatti-pensas-_91616

Pensastomaatti, johon kannattaa jättää 3-4 varasta lukee tuolla. Itse olen tähän asti nyppinyt varkaat, mutta lopetampa sen samantien.

Omassani on nyt 2 kukkaterttua ja niiden jälkeen ei näytä kasvu enää samanlaiselta kun runkotomaateilla eli determinantti näyttäs olevan.
59
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Kurkun kasvatus
maaliskuu 31, 2014, 11:01:36 ap
Kävin läheisessä Kodin Terrassa kattelemassa aluslautasia ruukuilleni, ei löytynyt, joten menin siemenosastolle katsomaan mitä sieltä löytyisi, Paskaahan sieltä löytyi.


En ostanut, koska ilmeisesti ihan Paska lajike, kaikkee Paskaa ne nykyään myykin.

Onko kirosanat tässä yhteydessä ok?
60
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Enzeit 2014
maaliskuu 30, 2014, 23:28:41 ip
Semmonen joo, vissiin n. 1 desi on siinä juuritilaa per kasvi. Vois siirrellä niitä 2 desin muovimukeihin niin pärjäävät taas kuukauden etiäppäin.