helmikuu 28, 2020, 02:00:21 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - teemu

81
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Pink Habanero
syyskuu 03, 2009, 13:06:24 ip
Just äsken maistoin ensimmäisen kypsyneen ja olipas oudon makuinen. Ensi reaktio oli että pahahkoa, sitten outoa ja lopulta ajattelin että varmaan muutaman joutuu syömään että tottuu tähän makuun :). Maku tosiaan on jotenkin tuttu mutta ei saa mieleen. On niin sanotusti ihan siinä kielen päällä :). Mielenkiintoinen. Täytyy täyttää jollain mössöllä noi loput. Odotin parempaa kun lukenut täältä noita ''karkkimaisuuksia''.
82
Inca Red Dropilta ei kyllä mielestäni näytä mikään noista. Ainakaan jos vertaan omaani:
83
Otin frendiltä kaupan chilimixin chilistä siemeniä. Paketin takana oli kuva ja luki että ''Yellow Adjoema''. En löydä mitään tietoa netistä (nopee googletus siis) eli lyhyesti siis: tarkoittaako 'adjoema' vaan 'chiliä' jollain muulla kielellä vai onko joku tietty hili kyseessä?
84
Jaa no joo jotkut siemenet oli mustia mut enpä nyt kyllä muista onko toi kasvi just niistä vai itikö ne ollenkaan. Täytyy koittaa vaan pitää elossa jos talveks hommais natikan tahi hyvän esl:n ja sais marjoja mitä tunnistas. Ja söisi tietenkin.
85
Noniin jos pitkästä aikaa laittas pari kuvaa kun on taas intteernettiki käytössä ja sai kameran korjattua.

------------------------------------------
Inca Red Drop Bonchi projekti muutaman kuukauden vanhasta kasvista.


------------------------------------------
Aji Cristal mistä malttamattomana oon mennyt jo kymmenisen chiliä popsimaan :). On muuten hyvä chili ja varmasti kasvaa jatkossakin.


------------------------------------------
Inca Red Drop on hyvin turvonnu ja tuuhea omasta mielestäni ja ekasta sadosta jo tuli tehtyy Chilimerisuolaa.


------------------------------------------
Pink Habanero mistä kärähti lehdet auringossa mut tulihan siitäkin ihan hauskan näkönen puu :)Chilejä Pinkistä

------------------------------------------
Pi 260560 kerran karsittu kun levis sisällä niin paljon ettei tila meinannu muille enää riittää. Tekee marjoja sekin nyt.

------------------------------------------
Jalapeño Hercules mikä kuukausi sitten meinas heittää lusikan nurkkaan mut nyt alkanut tekemään kukkia ja marjoja...saas nähä kerkeekö kypsytellä niitä.

------------------------------------------
Hungarian Hot Cherry mikä ei kyllä näytä samalta kun Fataliin kuvassa oleva samalla nimellä varustettu puska. Marjat on mielestäni liian pitkiä. Alkanut kypsytellä ja aika tummaks näyttäis menevän. Tähän suuhun aika tulisia jo nyt, mut aiaiai... niin hyvän makusia :)

------------------------------------------
Ja loppuun vielä yllärisiemenistä kasvatettu kerran latvottu siinä toivossa että tulis vähän tuuheampi kun tuntuu kasvavan vaan pituutta. Eritti pienempänä ''hieman'' outoa hajua kun vahingossa tökkäs, sekä oli vähän karvanen. Mikähän lie?

-----------------------------------------

Tänään lähti uus siemensatsi tilaukseen, niin pääsee sit ens kauden alottelemaan paaaaaaljon aikasemmin kun tänä vuonna. Kyllä tähän touhuun näköjään koukkuun jää. :)
86
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: teemun chilitykset -09
maaliskuu 16, 2009, 18:27:54 ip
Oujee! Ilmeisesti Inca Red Drop avannut ensimmäisen kukan. Kokoa kukalla on noin senttimetri ja keltaisia pisteitä siinä näkyi olevan.

Itäneitä:
PI260560 4/4
Hungarian Hot Cherry 3/3
Pink Habanero 1/1
Jalapeno Hercules 0/1
C02598 0/2
C01172 1/2
Yllärichili 0/2

Jos kaikki natsaa ni tulee tilanpuute :). Kaverilta pitäs saada bubbleri ja siihen tökätä joku noista.
87
Eli ei oo siis mitään hyötyä? Koitin kahlata tätä foorumia ja netistä löytyy sieltä sellasta ja tuolta tollasta infoa. Aattelin et jos täällä ois joku fiksumpi osannu avustaa.
88
Eli omistan 25w ultravioletti energiansäästölampun. Mahtaakohan siitä olla mitään hyötyä kasvatuksessa?
89
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: teemun chilitykset -09
maaliskuu 11, 2009, 15:24:02 ip
Tottakai aina saa neuvoa. Ja eipä sillä niin väliä vaikka välillä v....tuileekin :).

Tajusin tehneeni toisenkin samantyylisen mokan...Laitoin kahta eri lajiketta samaan ruukkuun ja merkkasin nimet...enhän mä enää muista millä puolella mikäkin on :D. No tuleepahan myöhemmin vietettyy aikaa enemmän kasvitiedon parissa kun noita tunnistelee.

Jotain positiivista sentään tapahtunut tässä muutaman päivän aikana kun PI 260560 on puskenut itsensä pinnalle ja nuppuja ilmestynyt lisää muihin chileihin. Lisää valotehoa pitäs varmaankin hommata pienemmille, eli kierrätyskeskukseen käypi kulkuni kepeä.
90
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: teemun chilitykset -09
maaliskuu 10, 2009, 13:16:10 ip
Joo tosiaan se vois auttaa arvauksia :).

Eli siemeniä tuli näistä lajikkeista:

C.Annuum

-Jalapeño Hercules
-Hungarian Hot Cherry
-Cascabel

C.Baccatum

-PI 260560
-C02598
-C01172
-Lemon Drop
-Inca Red Drop
-Aji Cristal

C.Chinense

-Pink Habanero


Eli näistä ne on jotain. Tietenkin myöhemmin on helpompi sanoa ja uskoisin itsekin pystyväni tunnistamaan pienen opiskelun jälkeen. Kerran minulla on vaan yksi chinense, niin se on sitten varmaankin se Huba. Ellen ole laittanut siitä yllärisiemenpussukasta sitten. Noh.... aika näyttää. Mukavaa puuhaa tää kasvatus kyllä on, nyt vielä työttömänä kun ei muutakaan 'tärkeää' tekemistä ole. Päivittelen päiväkirjaa sitä mukaa kun on mahdollista tunnistaa lajikkeita paremmin.
91
No tämähän on upeeta, täytyykin käydä tsekkaamas tilanne ennen ku tilailee mitää.
92
Päiväkirjat ja fotoalbumit / teemun chilitykset -09
maaliskuu 09, 2009, 23:32:48 ip
No niin. Terve vaan kaikille oon uusi täällä ja myös uusi chilinkasvattaja. Fataliilta tilasin muutamia siemeniä ja törkkäsin kasvamaan ja luulin muistavani lajikkeet. Ei varmaan mikään kovin uniikki alottelijamoka  ::). Nyt pikkuset on parisen kuukautta kasvanu ja alkaa kaks niistä puskee kukkaa. Lamppuna toiminu pienehkö Osramin 11w Dulux S niin kauan että kasvit oli liian isoja vanhasta tietokonepöydästä kyhäämääni koppiin. Nyt siellä on tulossa muutama lisää, jos ne natsaa. Muut hengailee ikkunan edessä. Korkeimman oletan olevan Lemon Droppi. Ja toi ruukku missä on kaksi kasvia taitaa olla kaupan punasta pötkylää. Kaks muuta on ?.

Tää on kai Lemon Drop.

Täst ei oo mitää hajuu. Lehdessä jotain häikkää.

Oletetut kaupan pötkylät

Ei myöskään mitään hajuu.

Tää on latva tosta ylemmästä.

Sekä High-Tech Tuuletin.
Sori kuvat on mitä on, niin on myös kamera ja kuvaaja.

Luulisin et näistä muutaman chilin saa kesän loppuun mennessä. Seuraillaan ja katsellaan et miten tää edistyy. Vielä en oo missään päässy maistamaan mitään eksoottisempaa chiliä. Kaikki ollu soosseja tai jauhetta. Tai no Fataliin Savukristallia sen näytepussin, mikä oli kyl tosi nannaa. Ja kiitos samaan osotteeseen Devil's Dustista, bonarisiemenistä ja suklaasta, mitä onneks maistoin varovasti :).