lokakuu 21, 2020, 19:15:59 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Sinttis

21
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Habaneroa & Samppanjaa
lokakuu 09, 2010, 16:13:21 ip
Kerropa linker sit että miten toimi, sain nimittäin lahjakortin jolla peuranpaisti toimitetaan himaan valitsemanani ajankohtana. Jotain siitä pitäis varmaan väkertää :)
22
Ei kun palana. Siivutettuna en itsekään ole nähnyt kuin sulatejuustoversioita.
23
Uu, pakko päästä!
Olisko järkeä hommata ryhmälippu jos enempi foorumilaisia tulossa? Säästöä kuitenkin se 4e/lippu. Ennakkoon jos tilaa, voi ryhmä saapua eri aikoina, ovelta vaan kertalaakina. Olisko kiinnostusta? Voin kyllä hoitaa tilauspuolen jos sellaiseen lähdetään.
24
Itellä on tullut käytettyä Pilgrimin (?) cheddaria, semmosena palana mustassa pakkauksessa. On melko voimakasta, ja ns. oikeaksi cheddariksi (siis ei-sulatejuusto) kohtuuhintaista. Löytyy useimmilta edes kohtuullisesti varustelluilta juustohyllyiltä. Murenee aika helposti tosin, mut joutuu vaan laittaa pienempinä paloina burgerin väliin.
25
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Habaneroa & Samppanjaa
lokakuu 07, 2010, 18:06:53 ip
Tää oli hauska ja kuitenkin hyvällä asenteella tehty. Vaikken yleensä kyllä chilin kanssa viineistä perustakaan, pakko taitaa olla joskus vastaavaa kokeilla :)
26
Hirmuisen herkullisen oloisia helppoja sooseja ja ihan pätevää chilitietouttakin hiukan seassa. Tuli ihan nälkä.

Reseptejä en nopeella googlaamisella löytänyt, mutta perusidea oli, että erilaisia chilejä/paprikaa maun mukaan kokonaisina purkkiin, mausteita ja vähän etikkaa perään. Sit kansi löyhästi kiinni ja uuniin, suljetaan kansi ja vielä uuniin. Tarpeeksi pitkään kun antaa olla niin ihan vaan sekoittamalla saa soosia.
27
Tulipa koettua sellainen elämys että nöyräksi veti.

Kaveri oli jo jonkin aikaa puhunut, että Helsingin Kalliosta Vaasankadulta saa järjettömän tulista shottia. Pitihän se sitten käydä avokin kanssa testaamassa, ja kokemus olikin melkoinen. Bar Molotov siis kyseessä, ja shotti Molotovin coctail. Ilmaisimme tiskillä, että chiliä käytämme juu, ja kyseltiin vähän sisällöstä ja näin päin pois. Vasta juomien tullessa pöytään alkoi aavistuksen pelottaa, kun baarimikko kertoi itsekin harrastavansa chilejä...

Noh, tämä lievästi tomaattinen shotti ykkösellä huiviin, ja poltetta tosiaan löytyi. Hiukan alkoi jo puuskututtaa, n. 10min jälkeen oli pakko lähteä haukkaamaan happea, ja laattahan siinä lensi iloisesti pitkin katua. Tiedä sitten vaikuttiko tyhjä vatsa, mutta oli tuo kyllä perskuleen tulista :D Myöhemmin kysellessä kerrottiin, että kyseisestä juomasta on useampi muunnos; turistiversio (tabaa), "äijä"versio (habatabaa) ja sitten tämä jonka pääsimme itse nauttimaan. Baarimikon oma resepti, sisältää ainakin tuoretta chiliä ja chiliuutetta sekä tottakai viunaa. Vaikkei sisällä pysynytkään, niin piristävä kokemus. Maitolasillisen olisi kuulemma saanut ilmaiseksi jälkeenpäin :)
28
Periaatteessa ei kuitenkaan mielestäni huono idea, vaikkei vielä tarvetta niin suuresti olisikaan. Vaikka toistaiseksi olisikin vaan hyviä kommentteja, niin ketä se haittaa? Olisi ainakin pienempi kynnys kusettajilla tunkea tänne.
29
Kaveri yllytyshulluden puuskissa söi juuri puolikkaan nagan ja lupauksiensa mukaan ei 10min pyytänyt maitoa. Hauskaa katseltavaa, itse tein saman pari päivää sitten eikä ollut kivaa....
30
Jäkätijäkäti / Vs: Vanhentunut Olut ja lonkero
syyskuu 10, 2010, 02:16:32 ap
Arpapeliä. Parasta ennen päivän jälkeen myntiaika on n. kuukauden. Maista yksi, jos maistuu vähänkään oudolta kaada pois.
31
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Helsingin raflat
syyskuu 04, 2010, 21:45:32 ip
Yachiossa syöminen on terveysriski. Kaveri tilasi sushia. Ekan suupalan jälkeen oli laatta lentää. Vastauksena valitukseen tarjoilija oli tuonut keittiöstä näytille avatun vakuumilohipaketin:  "Kyllä tässä on vielä päiväystä jäljellä!"
Kannattaa kiertää kaukaa...
32
Äänestykset / Keskitulisuus
syyskuu 04, 2010, 02:04:29 ap
Chilien tulisuuden asteikko on periaatteessa 1-10. Tällä systeemillähän keskiarvo olisi n. 5. Kuitenkin resepteissä termi "keskitulinen" saattaa tarkoittaa lähes mitä vain. Kiinnostaisi siis tietää, että mitä foorumin käyttäjät pitävät keskitulisena. Lajikkeita voi antaa esimerkeiksi.
33
Jannelle kiitos vinkistä, voisi olla mainio peli kun sitruksien kuoria tulee raasteltua.

Tämän ketjun pohjalta aattelin kokeilla hilloa, kaapissa on limeä ja cheyennea, en tiedä mitä tulee mutta testaan heti kun aikaa löytyy. Laitan sit raporttia tänne  :)
34
Mausteet / Vs: Perussalsa
syyskuu 03, 2010, 19:19:17 ip
Tuskin haittaa, kuumana purkittaminen vaan saa aikaan tyhjiön. Helposti tommonen ainakin viikon pari säilyy joka tapauksessa, etenkin kun huolehtii, ettei purkkiin pääse mitään ylimääräistä (ihan normi elintarvikehygieniaa siis).
Kuulostaa kyllä oikein mainiolta perussalsareseptiltä. Tostahan saa sit muokattua vaikka millasia variaatioita :)
35
Mausteet / Vs: Perussalsa
syyskuu 03, 2010, 17:26:40 ip
Säilyy ainakin viikkoja avaamattomana jääkaapissa, jos purkittaa lämpimänä ja pistää kannen heti kiinni. Testattu on.
36
Jäkätijäkäti / Vs: Kamalimmat mainokset
syyskuu 01, 2010, 19:26:35 ip
Tän hetken superärsykki on nää hammastahna-vihloville-hampaille -mainokset. "Mä pureskelin!" "Siis jäävettä!"
AAARGH!!!
37
Hain pari päivää sitten itsekin paketillisen Fataliin Nagaa kaupasta. Toleranssit taloudessa sitä luokkaa, että haba polttelee mukavasti,tuntuu siis kuitenkin. Puolikas naga kikhernecurryyn oli just sopiva, pienempi yksilö meni kokonaisena tortillakastikemössön sekaan. Tulihan noita sellaisenaankin maisteltua, pienen siivu aiheutti tunteen että kieli lähtee irti :D
Suosittelisin noin ylensääkin maistamaan ensin vähän sellaisenaan, jos ei ole varma, millaisesta tavarasta on kyse. Ei tule ylläreitä, eikä mene hyvää ruokaa roskiin :)
38
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: chili-tomaatipyree?
elokuu 25, 2010, 20:47:48 ip
Tomaateista siis saa hyvää sosetta niin, että pistää palasiksi ja pannulle, ihan semmosenaan ilman vettä. Nestettä irtoaa sen verran et melko nopeesti tomaatit on mössöä. Sit vaan mausteet ja haudutellaan kunnes koostumus on sopiva. Voi soseuttaakin jos tasaisemmaksi haluaa.
39
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: chili-tomaatipyree?
elokuu 24, 2010, 15:53:29 ip
No totta joo, mut pointin varmaan kukin tajusi.
40
Tulinen ruoka on aina maistunut, mutta todellinen kimmoke hommaan lähti pari vuotta sitten. Silloisella kämppiksellä kasvoi keittiön ikkunalla habaneropuska, ja tokihan piti erään baari-illan päätteksi vähän maistaa kun oli hedelmä kypsynyt. Pienen siivun otin ja melkein luulin kuolevani  ;D.
Sen jälkeen alkoi ihan uudella tavalla katsella kauppojen tuorechili- ja kastikevalikoimia. Tein muutaman epäonnistuneen kasvatuskokeilun kaupan hollantilaisista napatuilla siemenillä, kunnes viime lokakuussa tämä nyt jo ex-kämppis toi jogurttipurkissa habasta ottamansa pistokkaan. Kuin ihmeen kaupalla on Vanhaherra Habanero kasvanut roimasti ja tehnyt pari podiakin, kukkii toista kertaa tälle kesää ja kymmenen uutta lajiketta odottelevat idätystä. Kun chilille antaa pikkusormen, se vie koko käden.