lokakuu 20, 2020, 22:42:08 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - greenlife

1
Ehkä typerä kysymys, mutta kysyn kuitenkin: miten podi kannattaa/pitää poimia? Ihan itsekseen ei näytä irtoavan (puutarhamyymälästä) ostetun chilin podi. Leikataanko veitsellä, kiskotaan väkisin, taitetaan varsi...? Mistä kohtaa ja miten siis se hedelmä irrotetaan?
2
Muut kuin paprikakasvit / Yrttien vesiviljely?
maaliskuu 31, 2011, 10:16:48 ap
Terve,

tarkoitus olisi kasvattaa yrttejä vesiviljelyllä, sekä kaupan taimia että siemenestä. Siemenet varmaan pitäis kohta laittaa itämään...

Onko teillä kokemuksia? Itse iskin pinon kaupan luomuyrttejä bubbleriin, sekaan Biosevia Growta ja Mineral Magicia (testinä ensin vain toiseen) pikkuämpäriin. Hengissä näyttävät olevan ja itse asiassa nehän kasvavat kivaa vauhtia!  ;D Jes, tässä siis ero siihen, että yrittää vain pitää yrtit hengissä seisovassa vedessä ilman lannoitusta, jossa ne eivät juurikaan kasva. En vielä ole ihan varma, miten etenen, yritänkö saada veteen biotoopin (vai mikä se nyt oli...) vai vaihdanko veden 2 viikon välein. Jännää kuitenkin, varsinkin kun haluan käyttää luomulannoitteita, että miten onnaa. Olen siis ihan aloittelija.

Pari (tyhmää) kysymystä:
- tarvitsenko lainkaan Biosevia Bloomia, jos tarkoitus ei ole suinkaan kukittaa yrttejä?
- kuinka korkealle/paljon sitä vettä tulee bubbleriin laittaa, juuriruukan alapintaan, keskelle vai yläpintaan vai alle sen niin, että juuret koskettavat juuri ja juuri vettä?
- istutan siemenet pienoiskasvihuoneeseen turveruukkuun. Paljonko vettä, paljonko ravinteita? Kuinka usein vesi vaihdetaan?
- jos vettä ei tarvitse ilmata koko ajan, voiko itse asiassa käyttää samaa ilmakiveä vaikka kahdessa pienessä bubblerissa, vaihdellen?

Kaikki kokemuksen yrttien ja salaattien vesiviljelystä tervetulleita.
3
Terve,

minulla on 110L/3 W ilmapumppu, jossa ensin kiinni lyhyellä letkunpätkällä liittämäni takaiskuventtiili (ti-venttili ei istu suoraan pumppuun). Ajattelin jakaa T-liittimellä ilmapumpun kahteen eri letkuun, jotka menevät pariin minibubbleriin ilmakiven kera. Nyt ihmettelen vain sitä, että miksi ilma kulkeutuu vain toiseen johtoon/ilmakiveen T-liittimestä? Tarkistin T-liittimen ja jopa katkaisin letkut samanpituisiksi, ei vaikutusta.

Eikö yhtä ilmpumppua tosiaan voi jakaa kahteen ilmakiveen? Vai eikö pumpun teho riitä? Pitääkö hankkia ilmapumppu, jossa monta ulostuloa?

Etukäteen kiittäen  :).