heinäkuu 07, 2020, 11:35:43 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Geroniimo

1
Olisiko foorumille mahdollista tehdä tapatalk ohjelmalle tuki, jolloin mobiililaitteilla fooruumin käyttäminen olisi miellyttävämpää.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
huhtikuu 05, 2011, 16:02:20 ip
Pistetäänpä itsekkin ensimmäiset kuvani tänne.
Siinä tammikuun lopulla itämään laitettu caribbean red habanero... Hyvin tuntuu kasvavan
3
Lainaus käyttäjältä: AV - tammikuu 11, 2011, 22:00:24 ip
On mainittu että kylmäkäsittely saattaa auttaa itämisessä. Chilit kuitenkin tunnetusti kuolevat pakkasessa. Luultavasti maahan tippuneet siemenetkin ovat niin kosteita, että jäätyessään ne kuolevat.

Tarkoitetaanko chilien yhteydessä kylmäkäsittelyllä sitä, että muutaman päivän itämässä olleet siemenet viedään idätysalustoineen päiväksi tai kahdeksi matalaan lämpötilaan, kuitenkin yli nollan? Ideana olisi se, että siemen on kastelun myötä herännyt ja vasta sen jälkeen sille luodaan hetkeksi keinotekoinen lepokausi.

Miten tuo mahtaa olla?Voisinpa veikata, että tämä liittyy siemenen luonnollisen lepotilan eli dormanssin purkuun, jolla siemen ehkäisee sen, ettei se syksyllä maahan pudottuaan idä ennen kevättä. Eli tällöin talvi tekee kylmäkäsittelyn... Tällöin kyllä niiden ei tarvii olla itäneitä etukäteen... Voi kyllä liittyä johonkin muuhunkin.