joulukuu 13, 2019, 16:06:44 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Geroniimo

1
Olisiko foorumille mahdollista tehdä tapatalk ohjelmalle tuki, jolloin mobiililaitteilla fooruumin käyttäminen olisi miellyttävämpää.
2
Onko normaalia, että habanerot alkavat noin herneen kokoisina muuttamaan väriä keltaiseksi/oranssiksi? Ei ole noiden podien koko kasvanut oikeastaan yhtään vaikka useamman viikon ovat jo puskassa roikkuneet
3
Kuinka pitkään tuollaisen caribbean habaneron kehittyminen kukasta kypsäksi hedelmäksi kestää?
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
huhtikuu 05, 2011, 16:02:20 ip
Pistetäänpä itsekkin ensimmäiset kuvani tänne.
Siinä tammikuun lopulla itämään laitettu caribbean red habanero... Hyvin tuntuu kasvavan
5
Lainaus käyttäjältä: ingeniero - huhtikuu 04, 2011, 08:33:50 ap
Salpietari taitaa olla käsitteenä aika yleisluontoinen, mutta lienee kyse ammoniumnitraatista? eli puhtaasta typpilannoitteesta. NPK arvoista vain N, muut nollaa.

Joku varmaan korjaa, mutta mun mielestä salpietari on jokin käsite eri nitraateista?

No siis tarkemmin sannottuna toihan on Suomen salpietaria. Eli 27-0-1-4 NPKS. Lähinnä kysyin sitä että voiko noita rakeita liuottamalla käyttää hydrossa..
6
Osaako joku sanoa pystyykö hydrossa käyttämään tuollaisia perus peltoviljelyyn takoitettua lannoitetta? Ois tossa pari tonnia salpietaria pihalla saatavilla :D
7
Jos laitan bubbleriin vesipumpun, niin minkälainen sen pitäisi olla? Ja miten se pitäisi asentaa jotta liuos hapettuu riittävästi?
8
Lainaus käyttäjältä: InkRose - maaliskuu 01, 2011, 11:59:44 ap
Altakastelussa pääsee vähän vähemmällä huolehtimisella kun sitä vettä tosiaan on siellä säiliössä. Se ruukun koko taas menee (tietenkin) kasvin koon mukaan. Itselläni on tällä hetkellä vielä melkein kaikki kasvit modatuissa maitopurkeissa eli noin puolen litran multatilassa altakastelussa. Suurimmat Baccat ja Annuumit alkavat olla 40-50 cm korkeita mullan pinnasta pikkuhlijaa ja alkaa selvästi purkit vähän ahdistaa. Chinenset ovat noin 25 cm pitkiä. Isompia ruukkuja - saati kasveja - vaan ei kovin montaa valojen alle täällä mahdu niin joutuvat kärvistelemään vielä vähän aikaa noissa.

Kuinkahan isoksi noita voi kasvattaa yhdessä tuossa ämpärissä?
9
Mulla on ollu kuukauden verran bubblerissa kasvamassa pari kasvia, astiana tollanen perus 10L ämpäri. Nyt alkaa kasvit olla sen verta isoja, että oon alkanu miettii että pitäisi toinen siirtää pois tuosta. Hellasärön vuoksi ei toista voi ämpäriin laittaa, joten multaan pitäisi siirtyä. Minkälainen ruukku/multa olisi paras tuollaiselle Duke pequinille? Kuinka usein normi ruukkussa kasvavaa kasvia pitää kastella, eli pärjääkö esim viikonlopun yli kastelematta? Lähinnä mietityttää että kumpi on parempi, altakasteluruukku vai ihan tavallinen?
10
Missähän vaiheessa kannattaa nuo taimet siirtää bubbleriin? Vasta ekojen kunnon lehtien tultua?
11
Lainaus käyttäjältä: ChiliK - tammikuu 23, 2011, 18:08:50 ip
Eiköhän lehdet yleisimmin kellastu ravinteiden puutteiden takia,

Näinhän se on. Ja sillon kun lehdet alkaa kellastua alhaalta päin niin kyseessä on jokin liikkuva ravinne, esim. typpi
12
Lainaus käyttäjältä: AV - tammikuu 11, 2011, 22:00:24 ip
On mainittu että kylmäkäsittely saattaa auttaa itämisessä. Chilit kuitenkin tunnetusti kuolevat pakkasessa. Luultavasti maahan tippuneet siemenetkin ovat niin kosteita, että jäätyessään ne kuolevat.

Tarkoitetaanko chilien yhteydessä kylmäkäsittelyllä sitä, että muutaman päivän itämässä olleet siemenet viedään idätysalustoineen päiväksi tai kahdeksi matalaan lämpötilaan, kuitenkin yli nollan? Ideana olisi se, että siemen on kastelun myötä herännyt ja vasta sen jälkeen sille luodaan hetkeksi keinotekoinen lepokausi.

Miten tuo mahtaa olla?Voisinpa veikata, että tämä liittyy siemenen luonnollisen lepotilan eli dormanssin purkuun, jolla siemen ehkäisee sen, ettei se syksyllä maahan pudottuaan idä ennen kevättä. Eli tällöin talvi tekee kylmäkäsittelyn... Tällöin kyllä niiden ei tarvii olla itäneitä etukäteen... Voi kyllä liittyä johonkin muuhunkin.