Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jomppe

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 46
21
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jussan kausi 2018
« : Maaliskuu 26, 2018, 19:01:56 ip »
Toi 20c olis sopiva, edellyttäen arska paistaa; pääsee varjon puolelle jäähylle pihahommista tarvittaessa ;)

22
Harsosääskiä on mullakin ollut monen vuoden ajan, ja enpä yhtään kasvien äkkikuolemaa laittaisi niiden niskaan. Tänä talvena ei ole yhden yhtään ollut sen jälkeen, kun bongasin ja sain levitettyä koloniat Hypoaspis milesiä kaikkiin ruukkuihin. Nyt tosin nekin ovat kupsahtaneet harsosääskien myötä.

Enempi ärsyttävä kuin kovinkaan fataali kasveille. Liima-ansoja sai toisinaan vaihtaa viikottain parikin kertaa. Sitten jos kivivillaan pesiytyy(pesiytyykö?) voipi olla kohtalokkaampaa, syötävää niissä kun ei paljon enempää taida olla kuin juuristo.

Tässä siis omat kokemukseni ko öttiäisistä. En niistä murhetta kanna vaikka niitä olisi, ellei hellasäröä niistä johtuen tule.

23
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 23, 2018, 22:09:15 ip »
Aurinko näytti tänään taas todellisen voimansa, lunta rymisi katoilta ja rännit liritti vettä. Alaterassiltakin suli loput jäät ja kuivahtikin niin, että otin ja hiasin pirttikaluston penkit maalausta varten. Lapiohommiakin oli auringossa hauska tehdä. Tulevalta kasvimaalta sekä kivikkopenkistä ylimääräisiä lumia pois sekä pahimmista varjokohdista samaten. Vaikka ei vielä kaikkia lumia ole taivaalta tälle talvelle tullutkaan.

Puutarhakalkit tuli hankittua ja samalla muutama litra kanankakkia. Lähinnä tomaattien istutuskuoppaan ajattelin heittää, ja kaivan myös pienet paukut myöhemmin noille chileille, jotka majailevat jo lopullisissa ämpäreissään. Nyt kun multana on niillä tuo taimimulta niin on vähän varastolantaa PKn lisäksi.

Tomaateista Pink bumblebee kaipasi tukikeppiä, nostin sen ämpäriryppään keskeltä ja heitti vartensa pitkälleen. Säikähdyksellä selvittiin vaikka luulin jo käyneen kalpaten. Kunhan turpeet tulee saataville kauppoihin niin istutan sen lopulliseen majapaikkaansa syvään.
Jos ei nyt ryhdistäydy kasvun suhteen, niin jää jatkossa pois kasvatuslistalta. Jotenkin liian hentokasvuinen omaan makuun, vaikka samat olosuhteet kuin esim. Moneymakerillä.

Avomaankurkut kaikki itäneet, ylimääräiset kitketty pois. Basilikat myös lähestulkoon jokainen kylvetty siemen itänyt. Kylvin sitten vielä heräteostoksena hankitut isoköynnöskrassin siemenet, ajatuksena on istuttaa ne koristeomenapuun runkoa kiipeämään. Toki pienen avustuksen tarvitsee juuttinarun muodossa.
Myöskin itselle maistiaisiksi kylvetyt retiisit itäneet. Kuukauden päästä pitäisi olla maistelukokoinen, se ratkaiseekin että pääseekö jatkoon.

Tuossa kaapin reunaa alaspäin levittäytyvässä avomaankurkussa on ekat kukka-aihiot näkyvissä, merkittävä saavutus tämäkin. Kurkkujen suhteen olen vasta-alkaja.

Pieniä viitteitä ilmassa että jotain on tullut tehtyä oikein. Kasvit kyllä antaa palautteen, joskus viiveellä mutta kuitenkin. Tästä on hyvä jatkaa!

24
Tomaatit kirii vauhdilla nopiaan kiinni chiliset, hujaus vain.

25
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 21, 2018, 09:48:23 ap »
Ei toteudu nytkään luvatut kuvat. Niin sekasortoa ettei paljon kehtaile fotoilla.

Kasvit kasvaa tasaiseen tahtiin, kukkia siellä sun täällä ja raakileita myös. Noin puolet kukkivat, ei jaksa eritellä enään.

Poblano ja Lemon droppi istutettu kymppilitraisiin, Rocoto Guatemala Orange lensi pois sittenkin. Pysäytti kasvuaan niin, että jäisi jälkeen pahasti eikä todennäköisesti kerkiäsi montakaan podia tehdä.
Onpa noita lajikkeita vielä.

Avomaankurkut kylvetty, siemeniä riittää uusintakylvöön jos tuli liika aikaseen laitettua.

Tumbling tomaatti kukkii, Micro tomit tekee nuppuja reilusti alta kymmensenttisinä. Basilikaa ja persiljaa kylvetty lisää, samoin purjosipulia. Retiisin siemeniä 'Riesenbutter' ostettu, samoin toista porkkanalajiketta 'Rondo' lajikkeen 'Nantes' kaveriksi.

Kasvilaatikko kaivettu lumen alta, hajosi käsiin(ruuvit ruostuneet poikki) joten naulattu tukevasti kuntoon.
Ruusukaari hankittu avomaankurkuille tueksi, kirpparilta 2,5€ Florabestin kevyt kapine, alkuperä LIDL
Samoin pari reilu puolitoistsmetristä painekyllästettyä pyöreää aitatolppaa mikäli tomaatit tarvii tukea.
Niiden väliin parit narut pauloitettu juuttinarusta, josta yksinkertaiset juuttinarut roikkumaan ja kannattelemaan kasveja. Jos siis tarvitsee. Moneymaker todennäköisesti jonkinnäköistä tukea tulee tarvitsemaan.

Pajunkissoja bongailtu aurinkoisilta paikoilta, kevät tekee tuloaan aimo harppauksin. Vaikka viime yönä vielä pakkanen paukutti nurkkia.

Näin, on tää hauskaa!

26
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 15, 2018, 19:31:25 ip »
Em. rocoto on kova kaveri. Puskee uutta kasvustoa ja niin ees päin. On todella ansainnut paikkansa. Ei tosin paraatipaikalle pääse, mutta jos podin saisi kauden aikana maisteltavaksi niin riitää sen osalta.

Rocoto Montufarin tänään istutin isompaan ja lopulliseen kymppilitraiseen ämpäriin. Hyvin oli juuria jo tehnyt, terveen näköistä settiä.

Pari puuttuvaa tomaatti Majaa kylvin lisää. Kaikki kylvetyt melonit 'Yellow
 canarian' itivät, harvensin ja jätin yhden per ruukku sekä lisäsin multaa tyvelle. Kaksi ruukullista joista vahvempi vie voiton.

Isossa amppelissa majaileva tomaatti Tumbler sai pientä tukinarutusta kun sen verran tyvestä antoi myöten. Kolme kukkaterttua jo näkyvissä. Oksia jokaisessa lehtihangassa sentin kaksi tulossa, kunhan vain ei liian suureksi kerkiä ennen terassikelejä..

Persiljat ekasta erästä itäneet, loput suorakylvönä ulos. Avomaankurkut parin viikon päästä multiin. Raparperit tekee neljänsiä lehtiään. Imevät vettä kuin sienet.

Tällainen hätäinen rapsa, seuraavaan kertaan kuvien kera!
 

27
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 12, 2018, 21:54:24 ip »
Oho.. Olen lyöty ällikällä ja isosti, enemmän kuin koskaan ennen!

Tässä kun päivällä lasiterassilla istuskelin aamuauringossa ja mallailin vielä kasvupaikkoja, niin yhden(!) ämpärin paikka jäi vajaaksi sen verran pahasti, että olisi omaakin esteettistä silmää häirinnyt. Toisekseen, erään kasvin pienuus verraten saman suvun edustajan kokoon nähden on saanut miettimään yksilön hylkäämistä.

No, sitten toimeen ja päätöksiä. Heitin kyseisen kasvin lasiterassille elohopeamittarin näyttäessä vajaata +1 astetta. Ajattelin, etten itse raaski kasvia kompostiin laittaa vaan annan luonnon viedä hengen.
Ensimmäisen tunnin jälkeen kasvi on ok, vielä toisenkin. Ajattelin, että on se iltaan mennessä kaputt.

Ja mitäkä vielä, juuri pari minsaa sitten nostin TÄYSIN TERHAKKAAN kasvin sisälle omalle paikalleen. Ei sitten ainoatakaan merkkiä minkään näköisestä lehtien lerputtamisesta tms. 12h maksimissaan +3 asteen lämpötilassa ilman mitään merkkiäkään vilustumisesta.
Jos aamulla on vielä täysissä voimissa ilman paleltumisen merkkejä, niin on kyllä ansainnut paikkansa!! Nyt näytti elohopea -2.

Kysessä siis C.pubescense "Rocoto Guatemala Orange". Vajaat 20cm korkea, kahteen kertaan latvottu, n. 15cm ruukussa taimi/kylvö- sekä puutarhamullan 50/50 sekoituksessa oleileva. Aamulla aikaisin kasteltu.

Olen sanaton.


Edit: Jatkoa vielä, että jos hengissä säilyy niin ulos istutan puutarhaan. Yksi kasveista siis yläterassilla jäisi tosiaan muiden varjoon, että pahaa tekisi sijoittaa sellaiseen paikkaan. Lemon drop näin amppeliin ja tämä ulos, jos hengissä säilyy.
Mutta sanaton olen, ihme kasvi jos tästä päivästä selviää eikä aamulla ole nuupassaan!

28
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 10, 2018, 23:45:20 ip »
Rocoto Montufar on saksittu kovahkosti, nyt parin päivän jälkeen näkyy jo tulokset. Tekee oksia sen justiinsa vajaa kakskymmentä. Valojen alla taas, ja kunhan ottaa tuulta alleen uudet niin saa lopullisen kymppilitraisen alleen. Kasvuvoima on Montufarin kohdalla lyönyt ällikällä hitaahkon alun jälkeen.

Baccatumeja saksin, Aji Norteno, Bishops hat, Sugar rush ja Brazilian starfish(beeässän alemmat oksat jotka kirivät kiinni latvaan) pääsivät kolmannesta kasvustoaan. Tätä menoa olisivat muuten jo hyvinkin kaksimetrisiä ennen terassikelejä. Ainakin ämpäreissä olevat.
Nyt starfishille jäi mittaa "vain" 80cm ja lopuille sen puoli metriä.
Jos näillä saksimisilla ja lannoituksen minimissä pitämisellä saisi pidettyä kasvit kurissa.
En muuten ole lantaa antanutkaan muutamaan edelliseen kastelukertaan, pl epsom suola ja merileväuute.

Snackpaprikan podicount rikkoi 20, isoimmat jo nelisenttidiäsiä. Näköjään noin kompaktina tekee jo hedelmää niin jääköön lamppujen alle kesäksi. Sen tilalle lasiterassille laitan poblanon. Maustakaan ei ole takeita kun kaupan snackpikarista otettu grown in Närpiö. Eli onko hybridi vai ei.
Tämä muuten kasvaa puhtaassa Tarhurin Taimimullassa, Epsom suolaa vain olen pirskotellut mullan pinnalle kolmisen milliä, ja merileväuutetta vain kasteluveden mukana saanut nyt viimeisimmän ruukunvaihdon jälkeen.
Tiedä häntä, että onko magnesium lisä innoittanut kukkimaan vai onko tuo jalostuksen tulosta. Mutta podittaa kuin monet koristechilit, samalla voimalla.
Korkeutta n. 30cm, leveyttä samat. Latvottu toki ainakin kolmasti.

Habanero alkoi haaromaan ja nupunalkuja näkyi, hyvä aika latvoa. Naps.

Latvomispäivä siis tänään, huomenna tomaattien Balcony yellow koulimiset omiin ruukkuihin.
Pohdinnassa on, että aloittaisikohan sitä pienen vlogin pitämisen. Kuvattavaa varmasti kesällä.riittää, niin chilien ja puutarhan hyötykasveissa, sekä kotona että mökillä. Ajatus siitä korvan takana muhinut jo pitkään, eikä lähde kovimmallakaan kuuraamisella pois..

29
Mä oon ripsautellut tuota epsomia ihan summamutikassa millin pari ruukkujen juurille. Ei ne ainakaan kuolleet ole, snackpaprika ainakin intoutui kukkimaan oikein urakalla kokoonsa nähden ja kymmenkunta paprikaa jo tarttuneena.
Vajaa kilo on tavaraa jäljellä, mutta varsinaisia testejä en ala tekemään, vaan PKn kanssa pari kertaa mullan pinnalle pirskoteltuna ajattelin kesän edetä.

Rautasulfaattiakin olisi reilu puoli kiloa. Nurmikolle vähän ajattelin ripsautella, mutta entäs chilit?

30
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 07, 2018, 11:46:08 ap »
Rocoto Guatemala Orange siirretty isompaan, Rocoto Montufar ryntäilee leveyssuunnassa todella kovaan tahtiin paraatipaikalle päästyään. Kohta pitää alkaa sakseilemaan ellei tahti hidastu.
Korkeutta 20cm, leveyttä 60cm.

Itämään laitettu meloni 'Yellow Canarian' lasiterassille hyllyn ylätasolle ja jokunen pensastomaatti 'Maja' avomaalle istuteltaviksi.

Teinpä sitten päätöksen kasvupaikkojen seuraavalla tavalla:

Puulaatikoihin ulos tomaatteja, lasiterassin amppeleihin rocotot ja sinne lattialle ämpäreihin Lemon drop ja Trepadeira werner. Rocotojen ämpäriamppelit laitan vähän ketjulla alemmas niin saavat kaikki kunnolla valoa vaikka söisikin vähän alla kasvavien latvustilaa.
Case closed.

Edit. Tomaattien kanssa niin, että 'Balcony yellow', joka nyt itänyt, pääsee yhteen puulaatikoista ja toiseen pääsee yksi 'Maja'. Pari kolme 'Majaa' saa myös paikan kasvimaalta.
Huhhuh, mihinkähän sitä joutuu näiden kasvien kanssa?

31
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 04, 2018, 12:55:45 ip »
Pihahommia sunnuntain ratoksi; koristeomenan pientä siistimistä ja parin vanhan mutta kitukasvuisen pihlajan murtuneiden alaoksien karsimista. Varmasti monessa lapsiperheessä tuttu näky, mikäs sen parempia kiipeilypuita kuin pihlajat.

Sugar rush siirretty ämpäriin ja vielä pitäisi ainakin Rocoto Guatemala Orange siirtää pykälää isompaan.
Almapaprika ja Hungarian hot wax kukkii ekoilla kukillaan. Molemmat siis Unkarilaisia vaikka viime viestissä viittasin HHWhen.

Basilikoissa ja ruohosipuleissa ensimmäisiä pikkuruisia lenkkejä pinnalla, aika nopeaan näyttävät itävän.
 
Melkeinpä joka päivä on tullut jotain pientä touhuttua kasvien suhteen.

32
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 03, 2018, 21:49:04 ip »
Taitanen sijoittaa ne eteläseinustalle nuihin puisiin laatikoihin. Trepadeira wernerin ja Lemon dropin laitan niiden sijaan tuonne ämpäriamppeleihin roikkumaan. Hommaan sitten vaikka ketjua ja asettelen ne sillä alemmaksi ellei kasvun ohjailu riitä. TW ainakin kasvoi itselläni edellisen kerran toissa vuonna aika lamoavasti, kun olin pariin otteeseen latvonut.
Ei vain raaskisi kovin paljon alemmas tiputtaa, ettei tila ole sitten alapuolella laastipaljuissa kasvavilta poissa..

Kirjoittelin joku aika sitten Piispanhatun latvomisesta, 10 uutta oksanalkua teki, mutta vain neljä otti tulta alleen. Ne on nyt sitten jo haaromassa ja nuppuja näkyvillä. Eiköhän nuo loputkin oksat ota kasvaakseen kun pääsee aurinkoon.

Almapaprika, kaupan paprika ja Hungarian hot wax avaa kukkansa parin päivän sisään. Unkarilaisessa jo terälehdet raollaan. Sugar rushin nuput on vasta nuppineulan nupin kokoisia. Pääsee huomenna ämpäriin.

Aji Norteno pysäytti kasvun ämpäriin siirron jälkeen, pientä lehtien rullailua eli tuhtia multaa. Puolet puutarhamultaa ja puolet taimimultaa. Seassa reilusti perliittiä. Nuppuja kuitenkin runsaasti näkyvissä ja haaromiset vauhdissa.

Poblano, Guajillo ja Jalapeno Goliath aloittele myös nuppujen työntämistä. Poblanon ja Jalapenon nuput saan kuitenkin nyppiä pois. Alta 20cm mittaisia vielä.

Pitäisi alkaa kuviakin ottamaan niin saatte vähän paremmin selkoa tilanteesta. Osa kasveista siinä kunnossa että viimeistään juhannusgrilliin on täytettä tätä menoa luvassa.

33
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jussan kausi 2018
« : Maaliskuu 02, 2018, 21:09:41 ip »
Omalta osaltani menee täysin uskomukseksi, kuten sanottua, en osaa vastata kokonaisjuurimassan eroihin.
Pohjaan oman ajatukseni siihen, mitä olen nähnyt ja lukenut chilien ja tomaattien kanssa toimimisesta. Omassa päiväkirjahöpötyksissäni olen kertonut mm. sellaisesta kuin Praxxus method, joka on erään youtube kanavaa ylläpitävän viherpeukalon mukaan nimeämä/nimetty keino. Sitä ajattelin itse kokeilla.
Tomaattienkin osalta syvään istuttaminen tuottaa enemmän juuria, joka taas antaa voimaa kasvatella enemmän maanpäällistä kasvustoa ja sitä myötä enemmän satoa. Samalla tavalla uskon myös esim. tomaattien varkaiden poiston olevan höpöhöpöä.

Chilien osata en osaa sanoa muuta kuin sen, että juuria tulee peitettyyn varteen, eikä sen koskaan pitäisi olla huono asia. Ja USKON myös, että jotain vaikutusta sillä on myös lopullisen juurimassan kokooon.

Täällä kotosuomessa enemmän merkitystä ja haastetta on kuitenkin siinä, että saa pidettyä chileille otolliset kasvuolosuhteet.

34
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 02, 2018, 20:56:48 ip »
Multaa haettu kaupasta muutama säkki. Ilman siemeniä ei päästy tälläkään kertaa lähtemään. Kotiin päästyä ja lapset muonitettua itämään pääsi kanelibasilikaa, ruohosipulia, purjosipulia sekä tuohon edellisessä viestissä mainitun hyllyn ylätasolle majoittuva tomaatti "Balkoni yellow".

Tässä on vielä mietinnän alla seuraavanlainen asia: laittaakko rocotot ulos taivasalle parinkymmenen litran multatilan omaaviin laatikoihin jotka isompien sateiden tullessa nostan suojaan, VAI, sijoittaako ne 10l ämpäreihin roikkumaan lasitetulle terassille "amppeliksi" jolloin suoraa loistetta ei saa kuin alimmat oksat? Katon läpi kun ei valoa tule. Viimeksi mainitussa voisin tietenkin yrittää vetää oksia alaspäin lankojen avulla.

Tässä kaipaan apua ja mielipiteitä, kummassa voisi satoa odottaa enemmän tulevaksi?

Jos vastauksena on että ulos taivasalle, niin ämpäriamppeleihin olisi tuleva Trepadeira do werner ja Lemon drop baccatumien edustajina.

35
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Jussan kausi 2018
« : Maaliskuu 02, 2018, 20:43:15 ip »
Puutun sen verran tähän keskusteluun, että kyllä tuo syvään istuttaminen tuo lisää juuria kunhan istutus syvempään tapahtuu reilusti ennen puutumista. Vaikutuksesta juurten kokonaismassaan en osaa sanoa, mutta juuria kyllä ilmaantuu vähintäänkin tuohon sirkkalehtien tasolle. Syvemmälle en itse ole kokenut tarvetta istutella.
Edellyttäen toki, että kastelu tapahtuu yläkautta.  Onhan chilit sentään sukua tomaateille ja perunoille, eli samainen kyky juurten tuottamiseen on olemassa, joskaan ei yhtä tehokasta kuin edellämainituilla.

Kuten Chilijamppa totesikin, suosittelen minäkin kokeilemaan ja tarkastamaan tulokset syksyllä.

36
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Maaliskuu 01, 2018, 19:37:01 ip »
Aurinko paisteli kirkkaasti, että piti oikein lasiterassin mittaria kurkata. +16 näytti ja alkoi pieni touhuaminen ja paikkojen siistiminen.
Ruuvasin samalla vanhan ikean hyllykön parilla ruuvilla seinään kiinni sekä poistin alimman hyllyn. Nyt mahtuu laastiämpäri hyvin alle ja jäi odottamaan vesimelonille suotuisia ilmoja. Ensimmäinen siemen on muuten työntänyt lenkin pintaan.
Tämä siis peri paikan bataatilta. Isoja en odota, jos saisin edes kasvamaan ja tuomaan vehreyttä toiseen "olohuoneeseen" kesän mittaan niin tyytyväinen olen.
Suoraa paistetta kun ei välttämättä saa ollenkaan kuin alkukesän ja lopukesän tienoilla.

Ensimmäiset persiljat kylvettiin esikoisen kanssa, avomaankurkkuja tekisi mieli kylvää niin ettei tiedä mitä tekisi, mutta viimeistään tuolloin tila käy vähiin. Huhtikuulle jos saisi venytettyä. Toistaiseksi on tyytyminen tuohon yhteen kurkkuun, ekoja oikeita lehtiä availee ja parin viikon päästä pääsee vaatekaapin päälle köynnöstämään. Nyt nauttii auringosta aamusta iltaan isompien kasvien kanssa. Sadon saanti on tässäkin tapauksessa toissijainen juttu.

37
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« : Maaliskuu 01, 2018, 13:10:14 ip »
Täälläkin suunnitelmaa puutarhan perustamisen osalta. Chilien paikat on pääpiirteittäin mietitty, vielä pientä hienosäätöä myöhemmin.

Viime syksynä tuli kaivettua pari puskaa pois eteläseinustalta ja muokattua maa. Lisämultaa vielä tarvitsee jokusen säkin, ja hippunen kalkkia. Pitää siis rajata sopivan kokoinen alue kasvimaaksi. Semmoinen 6m x 3m on paperilla. Rajaamisen ajattelin suorittaa niin, että tuolta metsiköstä kelottunutta ranteenpaksuista puuta rivivälikankaan(0.3m x 20m pakkauksissa) sisään ja piikeillä maahan kiinni. Eli ikään kuin pussukkaan, ja pussin suu kasvimaata päin ja mulloksen alle. Kankaan leikkauskohdat polttamalla kiinni, niin ei pääse purkautumaan. Eikä haittaa vaikka pitäisi parin vuoden välein uusia, voipi samalla laajentaa jos tarve tulee.

Ei ehkä se kestävin systeemi, mutta eiköhän sillä alkuun pääse. Nurmikon paikkauskylvöä pitää tehdä maan sulaessa ja kunhan kevät etenee niin nurmikon kevyt kalkitus. Syksyllä annoin yhden käsittelyn.

Ja koristeomenavanhusta harventaa.


38
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 28, 2018, 12:12:44 ip »
Micro tomit kahta lukuunottamatta kaikki itäneet.

Baccatumeissa alkaa tapahtua: Bishops hat nuppuilee kovasti, Aji Norteno, Sugar rush ja Brazilian starfish työntää myös pientä nupunalkua. Starfishin pisimmän oksan(80cm) latvoin vielä kertaalleen. Oli vähän sivussa valosta ja alkoi venymään turhaan pituutta.
Pari pientä baccaa sai kanssa samalla saksista.

Annuumeista Alma paprika availee ekat kukkansa näinä päivinä, mutta menetti toisen ison oksan kun joku lapsista nakannut pehmolelun päälle. Kuitenkin alkaa päästyään suoraan auringonpaisteeseen tekemään uusia oksia monta. Punainen paprika ja Hungarian hot wax tulee jaetulla kolmossijalla rinta rinnan. Snackpaprikassa hedelmiä jo useita, vaikka ekat 6 nipsaisin pois.

Isoimmat tomaatit kasvaa sopivaa vauhtia, eivät ihan mahdottomiksi monstereiksi kerkiä. Myöskin amppelissa olevat pienemmät Tumblerit näyttää kohtalaisen tukevilta, vaikka eivät suoraa valoa saa vielä tässä vaiheessa.


39
Äänestykset / Vs: Foorumin ikäjakauma 2.
« : Helmikuu 27, 2018, 22:14:45 ip »
Nyt pukkaa kolmenkymmenen kriisiä. Mitään en oo elämässäni saavuttanut, paitsi neljä tenavaa ja vaimonkin saanut hurmattua jonka, kaiken mennessä hyvin, olisi määrä pyöräyttää viideskin jälkeläinen kesän ehtoopuolella. Nyt maaliskuun puolivälissä tulee 26 täyteen.
Vastasin siis <30.

Vuodet vierii silmissä, esikoinenkin lähtöö eskariin syssyllä.

40
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Helmikuu 27, 2018, 18:06:32 ip »
Naga sekä baccat Aji Pineapple ja Queen Laurie kiinnostaisi kyllä. Yv:llä lisää.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 46