Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jomppe

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 46
41
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« : Helmikuu 27, 2018, 17:35:37 ip »
Mistä lajikkeista jäi ylijäämää? Suattaisin olla kiinnostunut ;)

42
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« : Helmikuu 26, 2018, 20:21:18 ip »
C.annuumien tilannetta täytyy tarkastella myöhemmin, koska nyt valaistu alue on aivan täynnä. Onneksi ovat vielä pieniä.... ::) Ja entäs muutama tomaatti ???? :-\ :-\

Jos tulee tiukka paikka, niin heitä annuumit vaikka mäkeen koska ei niiden kasvatus kovin mielenkiintoista hommaa ole kuitenkaan, tahtovat  olla vähän aivan liian helppoja kasvatettavia.

Kai heitit tuon sarkasmin sävelin?

43
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 25, 2018, 21:16:31 ip »
Lisää idätyksiä: 10 pikkupottiin kolme siementä per ruukku. Rapareria lajiketta "Victoria".
Tarkoitus laittaa myyntiin keväällä avomaankurkkujen kanssa pikkusummalla. Sijoituspaikkana länsi-ikkuna, lattianrajassa patterin takana piilossa. Patteri tietenkin sammutettu.

Jos ei ostajia näy, niin mökille sitten ja sato vuosien varrella vaikka mehuksi.

44
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sanin ensimmäinen kausi (2018)
« : Helmikuu 25, 2018, 20:31:53 ip »
Kastelun tärkeys korostuu tuossa tosiaan entistäkin enemmän. Itse käytän kanssa umpinaisia ensiruukkuina, pieniä oliko nyt Plantagenista ostettuja valkoisia keraamisia.

Nytkin kesällä tulee umpinaisiin laastipaljuihin ja ämpäreihin suurin osa, kun terassin alapuolella on varasto ja lautalattia. Liri liri pian kävisi varastossa kun ylijäämävesi vuotaisi läpi.
Bambu tms puutikkua ajatelin käyttää pienenä indikaattorina. Toki riippumatta onko reikiä vai ei, yleensä kastelen kun alkaa lehdet nuutua.

Noiden pienten ruukkujen kanssa olen oppinut pelaamaan painon kanssa, eikä nytkään isompiin ruukkuihin siirtäessä ole ollut liika märkä. Ämpäreiden kanssa on kanssa oppinut kantapään kautta olemaan kastelematta, vaikka tuntuisi että pitäisi kastella. Ohjenuorani itselleni onkin, että kun tuntuu että tarvii kastlla, odota vielä päivä pari.

45
Natikat ja muut supertehokkaat valot ehkä vaatii pienen totuttelujakson. Nuilla ei tarvitse totutella, omani ovat 65w enkä ole koskaan ajatellutkaan erikseen totuttelua vaikka olisi juuriakin paljon katkeillut.

Suora auringonvalo on sitten eri asia, siinä käy nopeasti huonosti. Eli ei tarvitse mitään totutteluja.

46
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Tepinkapsikuumi 2018
« : Helmikuu 23, 2018, 10:07:26 ap »
Saksi menemään vain, siinä ei oikeasti mene kuin viikon päivät niin ekat lehdet uusista oksista on auki.


47
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 22, 2018, 23:24:28 ip »
Pih pah, mites kävikään. Micro tom siemenpussi tyhjennetty, oliko 10 siementä jotka peittelin 9 miniruukkuun, yhteen tuli siis kaksi. Tavoitteena olisi saada kolme parvekelaatikkoa täytettyä, onko nuo nyt 90cm pitkiä, kolme tainta per loota, vaan ei taida kaikki itää. Taitaakohan ne enään edes olla taimia tuolloin, eiköhän ne kerkiä taimivaiheen ohittaa jo kahteen kertaan..
Laatikoihin istutan ne heti, kun lämpötilat sallii patteritermostaattien ruuvaamisen kiinni täällä makuuhuoneessa. Sopivasti mahtuu laatikot patterin päälle pötköttään. Pitkä, yhden seinän, ikkunoista koostuvan, suuntana länsi, osin metsän varjostama, mittainen patteri.

Aji Pancan taidan istuttaa isoon IKEAn(mistäpä muualta) hankittuun Paranöt ruukkuun makuuhuoneen eteläikkunalle. Kasvitelineeseen kesäksi jäävät koristekasvit(Valencia-appelsiini, Ficus microcarpa ja rahapuu) saavat pärjätä pancan varjostuksessa. Toki länsi-ikkunat jää avoimeksi.

Enään sitten avomaankurkut jäljellä. Niitä EN vielä laita, sitten käy kalpaten niiden roihahtaessa kasvuun. Voisi siinä vaiheessa tulla sanomista kun parikymmentä kurkkua lähtee köynnöstämään..

48
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Tregren genie chilinkasvatuksessa ?
« : Helmikuu 22, 2018, 13:37:47 ip »
Minulla on tuo pelkkä valoteline pikkutaimille, mahtuu näppärästi useampikin pikkuruukuissa majaileva.
En tiedä mistä johtuu, mutta välillä valo välkähtelee. Pikku näpäytyksellä helppaa, pölyä tms, lieköhän olisi puhdistuksen paikka..

49
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 22, 2018, 11:02:33 ap »
Ja taas hyppy tuntemattomaan. Bataatti siis ei lähtenyt kasvuin toivotulla tavalla, ja jotain piti keksiä sen paikan täyttämiseksi. Tuntuisi turhalta laittaa lasiterassille kurkkua, kun ulos ja mökille on yhteensä toistakymmentä avomaankurkkua tulossa. Katselin honkkarin siemenvalikoimaa, lämmin ja valoisa paikka. Hmm, vesimeloni Sugar baby. Sitä pussi mukaan ja siemenet kotiin päästyä käsiä hieroskellen itämään ja ihmettelemään.
Jos liikaa roihahtaa kasvuun ennen terassikautta, niin uusi kierros sitten myöhemmin. Rohkia rokan syö ja raukat jää rannalle ruikuttamaan. Toivotaan ettei käy vanhanaikaisesti.

Raparperit istutettu 11cm ruukkuihin, lisää multaa ostin eilen, joten tänään jatkukoon ruukutukset.
Vuorossa koristechilit ja Harold St. Barts. Ruukkutomaatit Micro tomit tekis mieli jo idätellä, mutta vielä pitää malttaa.

50
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Memmu esittäytyy
« : Helmikuu 22, 2018, 10:49:35 ap »
Tervetuloa foorumille! 8)
Täältä saa apua ja vinkkejä, jokainen on jostain aloittanut joten eikun rohkiasti kysymään.
Muista; mikään kysymys ei ole niin sanotusti tyhmä! Ennen kuin huomaatkaan, niin tämä harrastus on vienyt mukanaan.  :)


51
Ekan postauksen(vk48) kuvat näkyy, muita ei. Ajokieltoa näyttää.

52
Jäkätijäkäti / Vs: Typerin aate/uskonto
« : Helmikuu 20, 2018, 13:50:15 ip »
Lähtökohtaisesti kaikki uskomukset ja aatteet jotka väittää olevansa oikeassa ja yrittää leimat toiset vääräuskoisiksi, pahoiksi tai tyhmiksi, on typeriä. Sellaisiin lukeutuu myös kaikenmaailman skeptikot ja vapaa-ajattelijat, jos tavoitteena on toisten mahdollisesti hyvinkin iloa tuottavan uskon kumoaminen. MINÄ tiedän! ...  8) 8) 8)

Näinpä, siksi en henkilökohtaisesti ota kantaa muiden uskontoihin ja/tai aatteihin.
What ever makes you happy, on mun mottoni 8)

53
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 20, 2018, 11:24:09 ap »
Helmikuu helisee, kuuluu vanha sanonta. Kirkas pakkaskeli, mutta auringon vaikutuksen huomaa huoneilman lämpötilan nousussa. Olen nostellut chilejä päiväksi aurinkokylpyyn ja eron kasvuvoimassa huomaa lähes välittömästi. Marbles on viikon päivät majaillut tuossa ikean kolmen kasvin telineessä ja kukkii noin kymmenen kukan voimin. Ravistelin ja lehdet ovat täysin siitepölyssä, toiminee jonkinmoisena mittarina valon riittävyydestä.
Ikean amppeliin istutetut kolme Tumbler-tomaattia nuokkuivat ensimmäiset kolme päivää; syynä korvausilmaventtiileistä hohkava kylmä ilma, tiesin ottavani riskin. Nyt ovat kuitenkin tottuneet jo viileään kasvualustaan(metallinen amppeli on kädelle aivan viileä) ja ovat terhakkaana pystyssä. 

Istutin isoimman tomaatti Tumblerin jo isoimpaan amppeliin(oliskohan 10litrainen) ja laitoin ämpärissä majailevan Moneymakerin viereen luonnonvalon armoille. Moneymaker latvottu toistamiseen ja Pink Bumblebee kertaalleen.

Tänään istutan Almapaprikan ämpäriin, sekä Piispanhatun, joka muuten tekee melkein kymmenen oksaa latvomisen seurauksena, isompaan, kunhan keksisi että mihin. Ensinmäinen vastaantullut chili, joka tekee kahta oksaa per kasvupiste. Tokikaan kaikki eivät välttämättä ota tuulta alleen. Jäädään seuraamaan.

Kaikki pienimmätkin chilit ovat tekemässä toista oikeaa lehtiparia, ja tilan vapauduttua noin viikon kuluttua Tregrenin ledin alta alkaa vuoroon tulla Micro tom tomaattien idättely.

Bataatti sai lähtöpassit, en tiedä missä vika, mutta ödeemaa pukkasi taas koko kasviin. Käytän sen tilan paremmin hyödyksi. Laitoin pari avomaankurkkua jotka saavat kasvaa kultaköynnäksen kanssa rinnan vaatekaapin reunaa alaspäin, aurinko kun pääsee paistamaan siihen esteettömästi. Tuleepahan kokeiltua sekin ja saa ainakin kokemusta.

Nyt kuppi kahvia ja kiikkustuoliin ihmettelemään, lapset kipeänä ja vaimo töissä, ulos ei asiaa tänään.
Arkea parhaimmillaan.54
Jäkätijäkäti / Vs: Typerin aate/uskonto
« : Helmikuu 19, 2018, 19:38:51 ip »
Pakko heittää tonne uskonnon puolelle ja raapaista sieltä sitä sen syöpä osastoa!!

LESTADIOLAISUUS

I rest my case...

Lestadiolaisetkin kasvattaa chiliä! Ainakin minä ja eräs toinen chilipää-lestadiolainen.

Check, täällä kanssa.

55
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sanin ensimmäinen kausi (2018)
« : Helmikuu 18, 2018, 09:34:44 ap »
Windows phonella osa näkyy, osa ei.

56
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mauriaisia sisätiloissa
« : Helmikuu 18, 2018, 09:20:22 ap »
Näissä määrin ei suuremmin häiritse, ennaltaehkäisyä ajattelin ettei ala massavaellus varsinkaan tuonne ruokakomeroon.

Vaikken sotaa ehkä voittaisi, niin kuitenkin jonkinmoinen populaation kontrollointi olisi kai paikallaan.
Varsinkin jos, tai kun, pesä on tuolla lämpöisässä. Yhteiselo mahdollisimman hankalaksi muurahaisten kannalta.

Mielenkiintoinen tuo ylen linkki. Olisin luullut, että kuivahko sisäilma on hyvästä muurahaisille. Kipitteleehän niitä kesäkuumallakin laatoituksen ja asfaltin päällä? No, en ala asiantuntijan puheita vääriksi väittämään :)

57
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hornetin 2018
« : Helmikuu 18, 2018, 09:01:03 ap »
Ripsiäisiä lenteli jonkin verran, mutta tarra-ansoilla ovat pysyneet aisoissa.

Vai harsosääskiä?  :)

58
Muut harrastukset ja elämä / Mauriaisia sisätiloissa
« : Helmikuu 17, 2018, 20:19:44 ip »
Muutettiin tähän paritalohuoneistoon nyt syksyllä ja monenmoista mönkijää on varsinkin pakkasten tultua sisälle eksynyt.
Yleisimpinä on metsätorakat, joita ei ole lokakuun jälkeen näkynyt. Samoin seinälukkeja on useita kymmeniä tapettu, viimeisin henkitoreinen löytyi jouluaaton aattona kenkäkaapista.
No, ne ovat kuitenkn satunnaisia ja harmittomia otuksia, lapset tykkää tutkia.

Nyt kuitenkin on koko talven, nyt enemmissä määrin näkynyt nuita pieniä sokerimuurahaisia eli mauriaisia. Ensiksi olohuoneessa, sitten keittiössä ja nyt vieläpä poikien huoneessa. Yläkerrassa niitä ei ole näkynyt.
Määrät ei ole suuria, lienevät vain vaihtelevan reittiä kun Bio-Cooperia olen raakalla kädellä ruiskutellut. Vaikuttava aine siis pyretriini.
Määrät eivät ole kuin kymmenkunta siellä, toinen täällä. Mutta kai pitäisi ennaltaehkäistä ettei räjähdä homma käsiin.
Syksyllä niitä näkyi ulkona monessa kohdin ja paljon. En silloin ajatellut että sisälle tunkisivat..

Nyt kevään tullessa ja lumien sulaessa alan myrkyttämään sokkelien vierustoja, mutta kysymys kuuluu että mitä suosittelisitte?
Olen lukenut mm neilikasta, kanelista, etikasta, ruokasoodasta, aspartaamimehusta jne jne niinä kevyinä vaihtoehtoina.

Muilla kokemuksia sisätiloissa häärivistä mauriaisista?

..jos poraisi naapurien lomaillessa reijän heidän puolelleen ja ohjaisi sokerilla tms muurahaiset paremmille apajille.. >:D

59
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Sanin ensimmäinen kausi (2018)
« : Helmikuu 17, 2018, 13:42:55 ip »
Tännekään ei niitä nävy..

60
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Takametsän tarinoita
« : Helmikuu 17, 2018, 09:35:28 ap »
Lämpötila pitää tottakai olla kohdillaan, laitan keväällä vielä mustan muovin jos auttaisi.
Kiitos kattavasta viestistä, tomaatit ovat itselle vierasta maaperää.

Katsotaan kuinka miehen käy, tai tomaattien.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 46