joulukuu 02, 2020, 23:27:28 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jani M

21
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - elokuu 02, 2015, 12:52:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Jani M - elokuu 02, 2015, 12:32:39 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - elokuu 02, 2015, 11:20:40 ap
Olisi aika jännittävää seurata vähän pitempään Puutarhan kesällä lannoitettua kasvia, kun käytetään laadukasta kookoskuitua kasvualustana. Itse tuossa juuri mietin ottavani yhden kasvin koekaniiniksi Puutarhan kesä testeihin.


Ihan hyvin on tänä kesänä Jalapenot kasvaneet kookoskuidussa ja puutarhan kesällä lannoitettuna. Satoakin tulee sen verran, kuin nyt tällaisena kesänä vois kuvitella.


Millä annostuksella olen pistänyt Puutarhan kesää 10 litraan vettä?


Tjaa. Hyvä kysymys, kun teen yleensä stokkiliuosta, se on helpompi annostella siihen vesimäärään, mitä nyt sattuu tarvitsemaan. Mittailen mittarilla aina sen sinne EC 2 - 2,5 tuntumaan. Eli mitään tarkkoja määriä en osaa kertoa, kun tosiaan mittarin kanssa niitä litkuja sekoittelen. Chiliyhdistyksen sivuilla taisi olla tuohon joku taulukko?
22
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
elokuu 02, 2015, 12:36:46 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - elokuu 01, 2015, 19:22:35 ip
Sanovat, että jos siitä asennustyökalusta päivittää suoraan, tekee aina suomenkielisen Windowsin jopa enkunkielisestä (mikä ei mulle esim. ole ok). Jos taas tekee esim. USB-tikun kautta, kuten itse tein, pysyy kielikin ennallaan.

Varmaan tekevät tässä piraattiversioiden käytöstä taas niin vaikeaa kuin osaavat, mutta se ei yllättäne ketään. Kaipa niitä erinäisiä aktivointivälineitä taas tätäkin tukemaan ilmestyy niille, jotka niitä käyttävät.


Win 10 pro:ssa ainakin pystyy valitsemaan kielen myös jälkikäteen. Lataa vaan kielipaketin ja ottaa käyttöön.
23
Parhaiten satoa tuntuu tekevän Jalapeño Gaucho. Melkein kuin normaalina kesänä. Chinenset tekee nappulaa kaikki.
24
Lainaus käyttäjältä: Chilijamppa - elokuu 02, 2015, 11:20:40 ap
Olisi aika jännittävää seurata vähän pitempään Puutarhan kesällä lannoitettua kasvia, kun käytetään laadukasta kookoskuitua kasvualustana. Itse tuossa juuri mietin ottavani yhden kasvin koekaniiniksi Puutarhan kesä testeihin.


Ihan hyvin on tänä kesänä Jalapenot kasvaneet kookoskuidussa ja puutarhan kesällä lannoitettuna. Satoakin tulee sen verran, kuin nyt tällaisena kesänä vois kuvitella.
25
Harsot pelkästään eivät riitä nostamaan lämpöä tarpeeksi, että sadosta saataisiin normaalikokoista. Päivällä lämpö toki lisääntyy harson alla, mutta yöt ovat kylmiä joka tapauksessa.
26
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2015
heinäkuu 30, 2015, 17:47:34 ip
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - heinäkuu 30, 2015, 06:23:05 ap
Samalla tuli tehtyä Herpiilille mielenkiintoinen sivuhuomio Scotch Bonnetista: Podien urakkatuotanto on alkanut, mutta missään ei tunnu näkyvän häntiä.


Hännättömiä minullakin uudet podit. Risteymästä ei ole kyse, onpahan vaan Scotch Bonnetien muotovalikoimassa näemmä tuollaisia hännällisiäkin kavereita.
28
Kahteen kuukauteen ei ole tapahtunut parvekkeella yhtään mitään. Parin viime viikon aikana alkukesälle tyypillistä viherkasvua ja raakileita on alkanut näkyä, mutta kun kasvukautta on jäljellä noin 6-7 viikkoa, eivät ne kypsäksi ehdi.  >:(
29
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2015
heinäkuu 18, 2015, 23:25:00 ip
Lainaus käyttäjältä: bläkkäri - heinäkuu 16, 2015, 00:01:16 ap
Sprutzit-suihkuttelu suoritettu, olihan tossa urakkaa. Hädintuskin sain tollasen puolenlitran pänikän riittämään vajaalle 30 puskalle. Menikö hiukan reilulla kädellä vaikko liian kitsaasti, aika näyttää...


Suosittelen, että ostat sitä tiivistettä. Yksi ruiskutus kun ei riitä kuin ensiavuksi. Ruiskutus pitää toistaa säännöllisin välein muutaman kerran.
30
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Funden chili
heinäkuu 07, 2015, 22:44:10 ip
Kukkien hedelmöittyminen lakkaa jossakin 30 asteen lämpimämmällä puolen.
31
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
heinäkuu 06, 2015, 20:34:37 ip
Saas nähdä, koska mun jalka on kunnossa. Kyllä sillä jo kävelee, mutta siinä se. Juosta ei voi, pyöräillä ei voi... Vähänkään pehmeämmällä tai epävarmalla tai epätasaisella alustalla käveleminen on vaikeaa. Eihän siitä ole kuin vasta neljä kuukautta, kun tuo akillesjänne rapsahti rikki.
32
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Tietokoneista
heinäkuu 05, 2015, 21:35:45 ip
Pitkään venyttelin, mutta nyt päätin ottaa asiakseni ja asentelin projektikoneen ylimääräiselle kiintolevylle Win 10 previewin. Voi pojat. Nyt on tulossa paras Windows ikinä.
33
Olosuhteet vaikuttaa. Vallitsevissa olosuhteissa se paprikahedelmä ei välttämättä kasva sitä isommaksi.
34
Eipä tuossa ollut taas kuin tasan yksi vaihtoehto voittajaksi. (...ja se en ollut minä... ;D)
35
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kirjoista
heinäkuu 01, 2015, 08:36:27 ap
Joko pian? :D
36
LG G4 Leather. Tää on eka android-luuri, joka oikeasti on vakuuttanut minut laadukkuudellaan ja käyttöliittymäkään ei mikään ihan hirveä ole.
37
Lainaus käyttäjältä: chilinerd - kesäkuu 25, 2015, 11:04:11 ap
Juuri tätä kantaosan tyypillistä muotoa mietin itsekin :) Onneksi älysin laittaa varalta "lombardon" kaveriksi poblanoja salaattichiliksi, itse kun en orange habaneroa tulisempia chilejä juuri käytä.
Jos Jani M on halukas luopumaan muutamasta (aidosta) lombardon siemenestä, olen kyllä valmis vähintäänkin postikulut maksamaan :)
Kasvi on siis täten ainakin toistaiseksi nimetty serranoksi. Oikein hyvää oli salsakastikkeessa tortillaa pureskellessa  :o


http://www.hortus.fi/hortus-siemenet-tuotesivu?=&pid=26590457 < Noita muuten näyttää olevan ihan joka paikassa, missä siemeniä myydään. Tollaisesta nuo minunkin Lombardot olivat ja aivan kuranttia tavaraa. Kannattaa käydä kurkkaamassa esim. paikallisen prisman tms. tarjonta noiden suhteen.
38
Jotkut serranot näyttävät tuolta. Mainioita chilejä, jalapenoille kovasti sukua. Tuosta on aika mahdotonta sanoa, mutta mikäli maistuvat hyvältä, niin sehän on vaan mainio juttu. Mikäli en muista väärin, niin minulla pitäisi olla lombardon siemeniä enemmänkin jemmassa, jos tarvitsee.


Tuolta näyttää oikea Lombardo
39
Eka flexusato kerätty...

Siemeniä saa sitten ... odottaa.  ;D
40
Annuum joo. Orange Flame? Tai joku vastaava, Hot Carrot yms. Mitä näitä oransseja yleisiä annuumeja nyt onkaan.