toukokuu 29, 2020, 22:23:34 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Jani M

61
Toisaalta, jos lähdetään kovin tarkkaan penkomaan, niin puolukastakin löytyisi ainakin seitsemän E-koodillista ainetta. Kaikki E-koodilliset ei missään nimessä ole mitään keinotekoisia kemikaaleja.
62
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Polkupyörä-topic
toukokuu 26, 2015, 23:42:44 ip
Kannattaa muuten varata Dexalin tms jauheita mukaan. Niitä voi sitten sekoitella vaikka kioskilta ostettuun vissyveteen. Magnesiumsuihke on myös kätevä olla mukana, voi yöllä juilia jalkoja ilman. Kengät kannattaa myös valita hyvin ja vähintään sisäänajaa ennen reissua. Hyvä valinta tuo peräkärry. Itse sidoin kuorman kaiken maailman laukuilla pyörään kiinni ja painopiste oli äärimmäisen inhottava, pyörä tuntui kiikkerältä ja runkokin oli sille painolle jo hieman liian vetelä. Narulla ja leathermanilla pääsee pitkälle, jotakin teippiä kannattanee pakata mukaan myös. Ja nippusiteitä.
63
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Polkupyörä-topic
toukokuu 26, 2015, 23:21:36 ip
Lainaus käyttäjältä: unenkuva - toukokuu 26, 2015, 21:53:11 ip
Laitetaanpa pientä mainosta. Oon tekemässä pitkän pyöräretken kesällä ja alotin päiväkirjan/blogin pitämisen siitä.
Täältä pääsee katsomaa :)


Voin tuosta Oulu-Pudasjärvi -välistä kertoa, että ÄLÄ lähde pyöräileen farkut jalassa. Btdt. Ekat 50km menee, mutta sen jälkeen ne farkut alkaa olla sen verran kosteana, että vastustavat joka ikistä liikettä mihinkään suuntaan. Erityisesti nostovaiheessa. Juotavaa kannattaa varata, Kiimingistä seuraavaan juomapaikkaan, eli Juustolaan on muuten vähän helvetin pitkä matka. Ja aivan varmasti sattuu sellanen päivä, kun ei muuten pilven pilveä taivaalla.

Ja vaikka miten jännältä tuntuis alkuvaiheessa ajaa reipasta vauhtia ekat 30km, älä aja. Matele mielummin kaikessa rauhassa, kyllä se loppua kohden urheiluksi muuttuu.

Puolessa välissä, siinä hirvisuon kohdilla, on se iso pysähdyspaikka. Siellä on toisinaan auki jäätelökioski. Eipä ole koskaan jäätelö paremmalta maistunut. :DVaikka mulla jäi reissu tollaseksi reilun 90km pyrähdykseksi, tuota pätkää autoillessa muistuu vieläkin mieleen reissun vaiheita. Erittäin mahtava reissu kaikenkaikkiaan. Kunhan saan jalkani kuntoon, niin pitäähän tuo nyt ottaa uusiksi. Jotkut muut housut jalassa, kuin farkut.
Edit: Noni, just katsoin kakkosvideon, missä paljastit lenkin menevän just toisin päin kuin aluksi kuvittelin. :D
65
Lainaus käyttäjältä: chipe - toukokuu 26, 2015, 01:28:24 ap
Lainaus käyttäjältä: Smoppi - toukokuu 26, 2015, 01:14:34 ap
Lainaus käyttäjältä: PP - toukokuu 22, 2015, 17:38:50 ip
Samoilla linjoilla minäkin unenkuvan kanssa. Tuottajia on vaikea syyttää harhaanjohtamisesta ja huijaamisesta, jos tuote on tulinen edes 50% kansasta.


Ei se voi olla tulinen kenellekään, jos siinä ei ole kapsaisiinia sisältäviä chilejä ollenkaan.


Mikä olisi esimerkki tuotteesta josta tuo puuttuu kokonaan? Mainitsit aiemmin että:

LainausJoissain tulisina markkinoiduissa tuotteissakaan (mm. Pringlesin Xtreme Flamin Chilli Sauce-sipsit, tietyt salsakastikkeet) ei nimestään huolimatta ole ollenkaan chiliä, vaan tulisuus, jos sitä on, on saatu aikaan epämääräisillä lisäaineilla.


Pikahaulla en löytänyt verkosta tuoteselostetta mutta parista paikkaa maininnat että tuo pitäisi sisällään Cayennea.


Chiliuute on voitu piilottaa käsitteen "aromit" taakse.
66
Mitä multaa? Oletko lannoittanut? Valo? Lämpö?
67
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
toukokuu 25, 2015, 23:07:15 ip
Silmälaseissa hillitön skraidu suoraan näkökentässä:


Toyota-kuskilla meni ilmeisesti tunteisiin, kun ajoin parkkiruutuun, joka oli hieman ahdas, kun Toyota-kuski ei osannut parkkeerata autoaan. Toki nyt vähän kyseenalaista on jättää peilien väliin ehkä sentin-parin tila, mutta kyllä nyt matkustajan puolelta pitäisi päästä sisään, kun siellä sitä tilaa on toista metriä... Minun auto tuossa oli oikein parkkeerattuna. Taisi vaan mennä ehkä vähän merkin piikkiin... En silti ihan hirveästi arvosta mun omaisuuteen kajoamista, oli takaovessakin avaimella tehdyn näköinen naarmu, mutta se nyt ei varsinaisesti erotu mitenkään jo olemassaolevista, sen kannalta aivan sama.
68
Tee-se-itse / Vs: Jokin NFT:n tapainen viritys
toukokuu 23, 2015, 14:30:45 ip
Lainaus käyttäjältä: Jump - toukokuu 23, 2015, 14:24:42 ip
Kuinka paljon kasvien juuristosta muuten irtoaa tavaraa? Rupesin miettimään että pitäisikö tuolle ränneistä palaavalle vedelle järjestää jonkinlainen suodatus?


Eipä sieltä kovin irtoa. Joskin hyvin pitkiä juuria on joskus nähty resossa asti.
69
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Polkupyörä-topic
toukokuu 22, 2015, 21:18:37 ip
Lainaus käyttäjältä: ottulo - toukokuu 22, 2015, 16:43:06 ip
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - toukokuu 21, 2015, 10:13:05 ap
Toki jos tuo käyttämättä jättäminen johtuu kovasta rutinasta etc. eikä siintä että vaihtaja ei ulotu säädettynäkään siirtämään vaihteelle niin silloin ketjut ovat vain kuluneet sopimaan entisiin rattaisiin ja rutisee uusia rattaita vasten... Nimimerkillä joku kerta vain ketjut vaihtaneena ja yllättävän rutinan alkaessa kuluneimmalla rattaalla  ::)


Ilmeisesti takarattaiden leveys on väärä ketjulle, koska tuossa oli muutenkin yhteensovittamisongelmia. Taka-akseli on entisellään, koska uudessa oli eri pituinen, mutta rataspakka ja muu siinä ympärillä on uudemmasta pyörästä lainattu.

Lainaus käyttäjältä: Jani M - toukokuu 21, 2015, 22:11:16 ip
Teet siitä sinkulan. Mihin niitä vaihteita? :D


Sekin on käynyt mielessä... Tosin kyseisen pyörän ostoon oli kaksi syytä, joista toinen oli "portaattomat" vaihteet, eli ei mitään kohdalleen napsahtavia vaan ihan itse vivusta sopivaan kohtaan väännettävät. Edellisestä pyörästä hajos juurikin muovinen vaihdemekanismi ohjaustangosta, ensin hävis portaat rusahduksen säestämänä, muutaman kuukauden päästä ei enää toiminut ollenkaan.


Niitä portaattomia retrovipuja tais ebaysta löytyä ihan kivasti. En nyt muista, missä yhteydessä etsin, johonkin ei pyöriin liittyvään projektiin, mutta totesin valikoiman riittäväksi. Meinaan siis sitä, että niillä voi myös ihan nykyaikaisia vaihtajia operoida, joten voit vaihtaa aika vapaasti takaa vaihteiston osat.
70
Tee-se-itse / Vs: Jokin NFT:n tapainen viritys
toukokuu 21, 2015, 22:23:02 ip
Mihin sitä kangasta nyt sitten oikeasti tarvitsee? Se ehkä ensimmäiset pari viikkoa siellä tasaa sitä virtausta pohjalla, mutta tuo tila täyttyy melko äkkiä juurista ja silloin sille on ihan yksi lysti, onko siellä sitä kangasta vai ei. Toisaalta myöskään se NFT-kuitukangas ei maksa juuri yhtään mitään, joten sama se on laittaa vaikka niiden parin viikon takia.
71
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
toukokuu 21, 2015, 22:16:22 ip
Lainaus käyttäjältä: akselsson1 - toukokuu 20, 2015, 22:23:01 ip
Tämmästä tänään. Hirundo rustica tiirailemassa saalista.


Hieno kuva. Minä olen samanmerkkistä epeliä joutunut kuvaamaan vähän kauempaa. Pitää tänäkesänä yrittää päästä vähän lähemmäksi. :D


D3100, Tamron 70-300 @ 300mm, ƒ/9.0, ISO 800, 1/1000s.
72
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Polkupyörä-topic
toukokuu 21, 2015, 22:11:16 ip
Lainaus käyttäjältä: Roskankerääjä - toukokuu 21, 2015, 21:53:29 ip
Lainaus käyttäjältä: ottulo - toukokuu 20, 2015, 20:07:49 ip
Keksiikös muuten joku, mistä saisi 5-rattaisen pakan 70-lukulaiseen Crescentin maantiepyörään? Pitäis laittaa uusiksi koko takapää, koska käytettynä ostetussa pinnat eivät kestäneet, sopivaa rataspakan avainta sai metsästää jonkin aikaa, maksais uutena ulkomailta pari kymppiä, eikä kiinnosta jäädä "jumiin" vanhojen osien kanssa, kun niiden saatavuus kuitenkin on vähän heikompaa...

Pyörätohtorilla on noita erikoisempia osia aika paljon. Kannattaa siltä kysellä!


Teet siitä sinkulan. Mihin niitä vaihteita? :D
73
Lainaus käyttäjältä: jusssi - toukokuu 19, 2015, 22:39:41 ip
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - toukokuu 19, 2015, 22:01:32 ip
Lainaus käyttäjältä: jusssi - toukokuu 19, 2015, 21:21:25 ip
Aji Fantasyni on kärsinyt jo ainakin kuukauden kuivista ja kovista lehdistä, sekä pysähtyneestä kasvusta. Mikäköhän sitä vaivaa?
Kasvi asuu NFT:ssä. Elukoita ei näy. Lannoitteena olen käyttänyt puutarhan kesää, hieman alle täällä jaellun ohjeen.
Kasvi asuu nyt ulkona, mutta aloitti oireilun jo sisällä ollessaan.


Vaivaan en osaa kommentoida, mutta suosittelen hankkimaan pH- ja EC-mittarit. Kun saat mitatut lukemat, moni osaa varmasti paremmin kertoa, mikä sitä vaivaa. ::)


Mittarit on hankittu, tosin Kiinasta etanapostissa.


Vaihtaisin vedet kyllä varalta. Jotenkin näyttää siltä, että siellä on mahdollisesti melko jäykätkin liemet nyt.
74
Lainaus käyttäjältä: Trioniska - toukokuu 14, 2015, 18:34:28 ip
Pukkaa liiat mineraalit tai muut mömmöt lehtirakenteen lävitse vai miten se menikään...


Nesteenpaine rikkoo solujen seiniä.
75
Chilien kanssa touhuilu jatkuu. Gauchon myöhemmät sukupolvet lahjoitettu pois, koska eivät vaan sovellu sellaisena jalostuskäyttöön. Turha niitä on noiden F1-sukupolvisten kanssa risteytellä, kun lähtökohtakin oli niin kaukana. Riot on lahjoitettu äidille ja pari muutakin kasvia jaeltu pois.

Jäljellä ovat siis NFT-veijarit ja kaksi F1-sukupolven gauchoa ja Pink Habanero, jonka piti mennä nft:hen, mutta en jaksanutkaan sitä laittaa. Pink habanerossa on joku ongelma, lehdet ovat vähän turhan kurttuisia ja kasvavat oudosti. Mitään ötökkää ei ole ja juuristokin on kunnossa, joten jotain muuta vikaa kasvissa on. Tumppasin kookoskuituun sen ja katsotaan miten menee.

Alla kuvia:


Kokonaiskuva kasvatustilasta
Ulupica "Extra Large" F2. Kukkii kuin vimmattu, kasvaa ja näköjään satoakin on tulossa.


Jamaican Scotch Bonnet MoA:n ensimmäinen.


Gauchoista saa poimia satoa aina välillä vähemmäksi.
76
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
toukokuu 15, 2015, 08:35:06 ap
Joo, pelaamalla Jellonat hävis, mutta toi se tuomaripeli siihen vähän kyllä lisämaustetta. Tsekeiltä jätettiin viheltämättä kyllä melkoisia rikkeitä.
77
Jäkätijäkäti / Vs: Normaalia vitutusta ilmassa..
toukokuu 14, 2015, 23:33:51 ip
Ihan vähän nyt kismittää tuo jääkiekkohomma.
78
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
toukokuu 14, 2015, 22:42:42 ip
Pientä jippoahan se vaatii.
[url=https://www.flickr.com/photos/jarok/17594993431/][img]https://farm6.staticflickr.com/5443/17594993431_64445c636b_z.jpg[/img][/url]

79
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
toukokuu 14, 2015, 20:48:20 ip
Lainaus käyttäjältä: Aji Inferno - toukokuu 14, 2015, 20:19:11 ip
Milläs tuo otettiin? Näissä olisi tosiaan kiva nähdä perustiedot mallia kamera, polttoväli (kinovastaava), suljinaika, aukko ja herkkyysasetus, kun vain saatavilla. Kiva kuva! :)


Tosta kuvasta painamalla pääsee flickriin, siellä ne tiedot näkyy. Lumia 930, ISO 250, sujlinaika 1/17s. Aukko ƒ/2.4. En ole koskaan laskenut polttovälin kinovastaavuutta, mutta arvelisin että joku 20-24mm.
80
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Polkupyörä-topic
toukokuu 14, 2015, 19:58:56 ip
Minä varmaan jatkossa hetken aikaa olen ihmettelyn kohteena, kun poljeskelen hyvin verkkaisesti tollasella katupyörällä. Akillesjänteen kuntoutusta vielä muuan kuukausi, niin ei voi oikein hirveästi rasittaa. :p Mutta lupaan kyllä, että mihinkään spandexiin en pukeudu. :D