heinäkuu 15, 2020, 05:10:45 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Triniman

41
Terve,

Löysin yhden aika mielenkiintoisen englanninkielisen artikkelin Karibian chileistä. Yrittävät tehdä jonkinverran kattavaa geenipankkia vissiin. Joka tapauksessa artikkelissa on mielenkiintoista tietoa mm. chinensistä, joita Karibialla riittää.

http://www.cardi.org/publications/proceedings/hotpepper/4.5.html

The most popular landrace in the region is 'Scotch Bonnet' (yellow and red pod types) from Jamaica. In Trinidad the main landraces are a highly variable 'Congo Pepper', 'Paramin Flavour Pepper' and the 'Scorpion'. The 'Congo Pepper' has numerous subtypes, such as the popular 'Faria', 'Seven Pod', 'Hood' etc. The important cultivated landraces in Barbados include 'Barbados Brown', 'Bonnie Pepper' and 'Barbados Seasoning'. In Dominica the most popular landrace is referred to as 'Bonda Ma Jacque', while in Guyana the popular ones are 'Wiri Wiri' (yellow and red pod types), 'Tiger Teeth' and 'Ball 'O Fire'. Similarly, the known landraces in Antigua are Peggy Mouth and Red Flat. In Guadeloupe and Martinque the important landraces are referred to as Sudan, Touvin and Aubrey. In Puerto Rico the most popular land race is Rocotillo and in Cuba it is Yellow or Red Habañero.

The results of the test of pungency levels of Caribbean landraces are presented in Table-1. Generally, pungency levels were higher in fully mature peppers than at the immature stage. Scorpion scored the highest pungency rating of all cultivars. The pungency levels of the super hot pepper group of the Caribbean far exceeds that reported for Habenero peppers which is around 250,000 Scoville Units. Since the pungency levels are affected to a large extent by the environment in which they are grown (harsher environments yielding hotter peppers), any comparison should be made with this caveat. The high pungency levels of Caribbean peppers provide great promise in developing industries in the Caribbean based on the use of capsaicinoids such as pepper spray and medications. This would further expand the market for pepper growers.
42
Edistyneempi chilinkasvatus / Altakasteluruukku
toukokuu 20, 2006, 15:09:40 ip
Terve ja kiitokset vastauksista!

En ole käyttänyt tuota altakasteluominaisuutta noissa ruukuissa, olen ottanut romppeet pois ja käytän noita ruukkuja ihan tavallisina purkkeina.

Ikä ei ollut syynä - toki vanhat lehdet kellastuvat ja putoavat pois, mutta ihan uudetkin tekivät sitä.

Juuriongelma on silti täysin mahdollinen, semminkin kun mullassa tosiaan vilisi kaikenmailman maapunkkeja ja collembolaa.

Olispas kiva joskus löytä turvetta ihan normaalin kokoisissa esim. 10l säkeissä! En ole onnistunut. Aina jotain sikaisoja 80l säkkejä joita ei pysty raahaamaan.

Aika hauskaa oli että vuoden päivät miltein noi kasvit oli ihan tavallisessa vanhassa kukkamullassa. Ja satoa tuli, kasvit voi hyvin. Sitä ihmetteli moni harrastaja. Noh, en tiedä miksi sitten 10 kk myöhemmin homma meni käsille. On ehkä syytä mainita että kasvit olivat silloin tälöin vierailevien parveketupakoijien kanssa samassa tilassa. Ei kait vaan olisi mosaiikkiviirusta?

Joka tapauksessa nyt näyttäis hiukan paremmalta. Aika näyttää..
43
Ostin taannoin pari koristechiliä kukkakaupasta (!!), ne oli aivan kuoleman kielissä ja omistaja sanoi että maksa euro ja vie pois.

Noh, nyt näyttävät paremmilta jo, mutta en tiedä lajista mitään. Osaisko joku mahdollisesti antaa edes osviittaa mikä on kyseessä? Olisin kovin kiitollinen.

Kypsä chili on keltainen, varsinaista makua ei ole nimeksikään mutta chili on melko tulinen. Kokoa chilillä on n. 4 cm.44
Edistyneempi chilinkasvatus / Tippuvat ne
toukokuu 20, 2006, 12:32:36 ip
Oma kokemus on että aika iso määrä putoaa pois, mutta ehkä noin 40% jää ja tekee chilin. Ei taida olla mikään saavutus..Varmaankin tuo typpi aiheuttaa sen.

Onko kukaan kokeillut merileväuutetta lisäravinteena?
45
Edistyneempi chilinkasvatus / Habanerojen ongelmat
toukokuu 20, 2006, 12:17:17 ip
Tervehdys kaikille!

Aloin viime vuoden keväällä kasvattaa siemenistä Habaneroja. Hyvin meni koko kesä ja syksykin, mutta talvella tuli ongelmia. Lehdet alkoivat kellastua ja putoilla pois vaikka kasvit kukkivat jatkuvasti ja chilejä tuli. Muuamaan eri huoneessa olevaan tuli punkkejakin, mutta ne hoituivat poist mäntysuovalla.

Nyt sitten kyllästyin touhuun pari viikkoa sitten ja ajattelin että jos niissä on hyönteisiä, saavat ainakin äkkilähdön (olin nähnyt mullassa sekä hyppyhäntäisiä että punkkeja paljon).

Koko satsi kylpemään viikon välein kolme kertaa mäntysuopaliuoksessa, ja täydellinen mullanvaihto. Mullaksi turpeen, hiekan ja kukkamullan sekoitetta, hiukan orkideamultaa sekaan. Lannoiteeksi vähän sarvilastua ja kanankakkaa.

Alkaa vähitellen näyttämään paremmalta, toivoisin että ongelmat ovat ohi. Saas nähdä. AInakin ovat alkaneet pukata paljon uutta lehteä ja uudet lehdet eivät ole enää kellastuneet. Chilejä tulee hoidosta huolimatta tasaista tahtia.

Olisin kiitollinen jos joku voisi spekuloida mistä kellastuminen johtui?Huonoksi mennyt lehtiKasvien tämänhetkinen tila - isoja ovat mutta aika raaskuja vieläChiliä tulee!!