kesäkuu 15, 2021, 18:08:30 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Nipsu

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Nipsu ja vuosi 2014
maaliskuu 15, 2014, 08:47:35 ap
Hoi,

yritetään tänä vuonna saada tänne vähän ahkerammin päivityksiä.

Vuoden käynnistyi karmeimmmalla mahdollisella tavalla, vajasta kolmestakymmenestä taimesta sinnittelee yksi urhea 7 pod brainsrt. Moinen pistää pienviljelijän mielen matalaksi, syytä on miettitty ja kaikkea epäilty. Taisin löytää syyllisen tai ainakin oletan sen olevan kuivahuoneilma, kannen kanssa varustetulta lautalta jossa on todella kosteat olosuhteet siirto multaan ja kannettomiin taimikippoihin oli liian suuri muutos. Kannen lisääminen pelasti 7podin vaikka se oli jo pahasti kuihtunut. En ole ennen käyttänyt kansia, nyt käytän ainakin hetken multaan koulimisen jälkeen.

Kasvatuslista meni aika uusiksi yllämainitun takia, pubet jäivät pois kokonaan ja chinenset vähenivät aika reilusti.

Kasvatus lista 2014:

Villit
Hromboideum
Lanceolatum
Galapagoense
Flexuosum
Torvarii
C. praetermissum Cap1478
Bacca var. bacca PEA

Chinese
7 pod brainstr. red
Petenero
Jigsaw
Tobago Sweet

Baccatum
Sugar Rush
Co4321
Cap455
Omnicolor
Aji Verde
Aji Golden
Heart Trhob
Lemon Drop
Aji Cristal
Starfish

Annuum
Jalopeno Gauhgo
Jalopeno Hercules
Jalopeno Grande
Ancho Boblano
Serrano
Peperoni Corni Di Toro
Greek Peperoni

Ideana kasvatella villit ulkona ja siirrellä ne syksyllä sisälle bonchi ja huonekasveiksi. Parvekkeelle lasien taakse menee chineset ja pari baccaa. Loput joutuvat suomen arvaamattoman kesä armoille ulkokasveiksi.

Muista pienviljelijän herkuista tarinoidaan chilin ohella, onhan noita itse kasvatettavia herkkuja paljon. Vielä varskin kokemattomana on kiva kokeilla ja kerryttää kokemusta, kaiken näköisistä uusista herkuista.

Vielä hyvää ja onnistunutta vuotta kaikille foorumin käyttäjille.

-Nipsu
2

[/quote]Lannoitus? Liikakastelu?
[/quote]

Näyttäisi syyksi näyttäisi osoittuvan liian kuiva huoneilma? Muutama kituva sirkanlehdillä oleva heräsin henkiin heti kun taimilaatikolle laittoi kannen. Sinänsä jännä etten kahtena edellisvuotena ole kertaakaan käyttänyt taimi laatikoiden kansia. Aina oppii jotain uutta. Myös mielenkiinnolla odotan eilen turpeeseen siirtämään lancen kasvamista, se iti lautalla päivässä ja sirkan lehdet ovat aikasempiin lancen taimiin verrattuna kummalllisen pyöreät.
3
Kauhea vuodenalku löi pienviljelijän maanrakoon, lautalta multaan sirretyistä 30 kasvista hengissä 0. Mukana meni myös bonchi kilpailun pikkuiset, muutama siemen molempia jäljellä uusi yritys lähtee tänään toivottavasti itävät. Syyksi joukkokuolemalle en muuta keksi kuin huono erä multaa.
4
Myöhäsellä startilla mukaan

C. lanceolatum
C. hromboideum
5
Paketin pitäs olla jo seuraavalla,  kun muutama päivä sitten kävin postilaatikosta tiputtamassa
6
Hyvää Joulua teillekin!
7
Kirje oli töistä tullessa eteisessä vastassa, ei ku pläräämään..
8
Pahoitteluni ollut vähän kiireitä paketti on täällä laitan huomenna eteenpäin.
9
Meikä myöhästyi kierroksesta joten jos vaikka minut siirrettäisiin viimeiseksi
10
Tälle kaudelle jos haluat kokeiltavaksi muutaman chilin niin pistä yv:tä niin katsotaan, muutama ylimääräinen taimi löytyy ja itsekkin Vantaalla asustelen.
11
Tee-se-itse / Vs: Ämpäriruukku
toukokuu 04, 2013, 08:49:59 ap
täällä myös miettitty ämpärin halkeamis ongelmaa ja todettu ettei rakentaja ollu tarpeeksi humalassa, jolloin liiallinen painamine halkaisi ämpärin.. Elintarvike ämpäri halkeaa hyvinkin helposti, orthexin saman moista en ole vielä tainnut ensimmäistäkään saada halki. Orthexin ämpäri on sen 30 senttiä kaliimpi. Kannataako satsata laatuun, vaiko ylijäämä rahastoon jolla hoitaa itsensä humalaan porkausen sujuuvuuden kannalta..
12
Kertokaa joku viisas tekeekö tuollalaisella kasvihuoneella mitään?

Tarkoitus olisi tämä kesä mennä jollain halvalla kasvihuoneella, joka sitten siirretään mökille käyttöön. Ei viisti ruveta nyt kunnollista hommaamaan kun talon rakennus edessä, eli kasvihuone joudutaan purkamaan. Talon  ohella laitetaan sitten kunnon nätti kasvihuone kunnon perustuksilla.

-Nipsu
13
paketti tipautettu Leipikselle.

Harmi tuo Küldne südan itävyys, lueskelin siitä vähän vaikuttaa hyvältä ja varsin tuottosalta lajikkeelta. Eipä auta ku laittaa lautalle ja toivoa parasta.

-Nipsu
14
Paketti tuli yritän saada sen jo huomenna matkaan seuraavalle
15
Huomasin myös useita saman lajikkeen siemeniä eri pusseissa, niitä yhdistelemällä saisi myös aika paljon painoa pois.
16
Kirje tipahti luukusta, ei kun tutkimaan. Täti-E saa maanataina kirjeen niin pysyy kierto tahti tahdikkaana!
17

[/quote]

Nipsu voisi olla Täti-E:n kanssa yhteydessä, jos vaikka saataisiin lähetys nopeasti eteenpäin "kädestä käteen"-tekniikalla  :)
[/quote]

Näin ollaan jo vähän suunniteltu, kirje toivottavasti pölähtää tänään luukusta pengon sen vkl aikana ja tipautan maanantaina Täti-E:lle.
18
Milloihan noita pääsee kasvattelemaan?

Kirjaimellisesti vesikielellä odottamaan!
19
Hyvä haastattelu ja meni Harrikin hetkeksi hiljaiseksi :) Pirun hyvää mainosta fataliille, taitaa olla sivustolle tungosta kun ei läpi pääse! Mikähän se oli vuoden vihannes 2013 CHILI!!
20
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Helsinki miitti
tammikuu 23, 2013, 12:22:57 ip
Rymy ja litran tuopit :D Yritetään päästä paikan päälle katselemaan tilannetta