kesäkuu 15, 2021, 18:09:32 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Nipsu

101
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Nipsun nurkka
heinäkuu 08, 2012, 13:57:11 ip
Hola,

kaikille chilien ystäville ja muillekin viherpiipertäjille.

Aloitetaan siitä etten ennen tätä vuotta ikinä ole kasvattanut mitään, mitä nyt mökillä äippää kasvimaalla autellut. Saati sitten minkään näköistä päiväkirjaa pitänyt.
Hoidetaan nyt molemmat sitten kerralla.

Itsensä esittely on aina vaikein, no yritetään. Vantaalla asustelen tyttöystäväni kanssa kerrostalossa, ikää on kertynyt 26 vuotta. Harrastellut kaiken näköstä, niin paljon ettei jaksa luetella. Palataan asiaan chileihin, innostukseni lähti maaliskuussa hetken kaverin chilejä ihailleena. Alunperin tarkoituksena oli kasvattaa plantagenista ostetuista siemenistä muutama chili, tomaatti ja vähän salaattia. Sitten löytyi tämä foorumi ja huhtikuun alussa lähti tilaus fataliilta. Sitten Chilivaarin opeilla lauttaa rakentelemaan,
lautalle meni sitten killumaan:

C.annuum
Fire Flame
Bolivian Rainbow
Cayenne Long Slim (idätys mullassa)

C.chinense
Naga Morich
7 pod/pot
Trinidad Scorpion Morouga
Pimenta da neyde

C.baccatum
Aji Cristal

Villit/puoli villit
C.cardenasii Ulupica Large
C.praetermissum Cap 1478

Kaikki laittamani lajikkeet sain itämään, yllättäen Ulupica ja prae viimeisenä joiden kanssa meinasin jo heittää toivoni.

Tämän vuoden kasvatteluun olen auttamatta myöhässä, eipä tuo haittaa hyvää oppia ensi kautta varten. Esimerkkinä lautan kelmun painuminen kiinni siememiin, jolloin kelmua poistettaessa siemenet menivät aivan sekaisin. Tällä hetkellä olen aika hyvin kartalla mikä on mikäkin, toki muutama mysteeri löytyy.

Kasvit oli alkuun muutaman 40W 6500k eslin alla, nyt kaikki nauttimassa mollukkaa lasitellu parvekkeella. Parveke on lounaaseen, eli todella kuuma C.chinenset tykkää muut, jopa kuumana päivänä kärsivät.

Muutamia kuvia

Cayenne Long Slim ensimmäiset chilini


Cayenne Long Slim ensimmäiset podini, joita odotellaan vesikielellä. Toisessa kasvissa on muutamia hauskoja kaksi haaraisia lehtiä.Pimenta da neyde on kaunis kasvi, tällä hetkellä ylivoimainen suosikkini.


BR käpristelee lehtiä, veikkaan ylilannoitusta siksi se on nyt toistaiseksi vesilinjalla.


Mysteeri chili, veikkasin että tuo on Naga mutta odotellaan vielä että varmuus tulee.Ulupica Large ja Cap1478 on kasvanut toivottua hitaammin. Pikkuhiljaa hyvä tulee, nuo menevät varmuudella talvehtivien joukkoon joten ei hätää ensi kesänä sitten.Tiny Timin tomaatit eivät ole niin tiny kuin oletin, ilta auringossa sen on mukava olla.


Cape Gooseberry isolehtinen nätti kasvi, toivottavasti tuosta jossain vaiheessa saa incaberryjä eli ananas kirsikoita.


Lopuksi kuva parvekkeesta jonne kaavailtiin muutamaa chiliä ja tomaattia höystettynä salaatilla.

Palataan kesän edetessä ja kasvien kasvaessa.


102
Hola,

pakko sanoa ensimmäisenä chili vuotena ja ensimmäisenä tämän foorumin seuraamis vuotenani. Kaiken tiedon löytää ilman hakuakin foorumista todella helposti, sen lisäksi kun hakua ei käytä niin selaamalla matkaan tarttuu jokainen kerta jotain muuta yleishyödyllistä tietoa. Se mitä en ole löytänyt, kysymällä vastaus tullut tunnissa.
Voiko enää parempaa toimintaa odottaa? Ei mielestäni..

Se että saa pottuilua vastaukseksi, katsokaa peiliin. Kasvatatte chilejä, mutta ette vaivaudu ottamaan selvää mitä, miten ja miksi kannattaa tehdä. Kyllä se on osa kasvatusta ottaa selvää kyseisistä asioita.

Tyhmiä kysymyksiä ei ole, totta silti kun katsoo täällä välillä esiin tulevia kysymyksiä.. huh.. Usein vastaus seuraavassa topicista jne.. Sitten ihmetellään pottuilusta.

Ottaa sen kulta lusikan pois perseestä ja näkee pikkasen vaivaa sen eteen mitä tekee, niin kaikkilla on mukava olla..
103
Hoii, onkos teillä näitä kasvattaneilla ollut praet kirva mangeentteja? Tuntuu että muut kasvit parvekkeella saa elellä suht rauhassa paria annuumia lukuun ottamatta, mutta cap1478 on niille vihreille paholaisille ilmeisesti herkkua vaikka fairy/neemiä suihkuteltu.

104
Lord Nelson Cayanne Long Slim oli ensimmäinen joka meni multaan.
105
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Lisää Lisää
toukokuu 28, 2012, 10:10:55 ap
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - toukokuu 28, 2012, 00:53:42 ap
Melko mieto lajivalikoima :D Ni hao!


Tulisen ystävä olen  :P Tosin tuli tuota itsekkin naureskeltua, ettei taida keltanokka vielä tietää millaisesta tavarasta on kyse :D Oishan tuohon voinut pari miedompaa vaihtehtoa ottaa kyytipojaksi. Noh pitää kahtella, jos jostain jonkun miedomman baccatumin taimen saisi.

106
Uusien jäsenten esittelyt / Lisää Lisää
toukokuu 27, 2012, 13:59:10 ip
Terve,

yksi kasvatus harrastukseen retkahtanut ilmoittautuu ja esittäytyy.

Vantaalla majailen ja kasvatusta lasitetulla parvekkeella pääsääntöisesti homma tulee olemaan. Pieni kasvimaakin kyllä löytyy, mutta chilejä sinne ei kyllä enää mahdu.

Tosiaan innostus heräsi tuossa maaliskuun paikkeilla, joten pikkasen myöhässä ollaan. Hyvää harjoitusta seuraaville vuosille, sen verran koukuttuavaa toimintaa.

Chilit tällä hetkellä pieniä taimia muutamaa kukkivaa cayanne long slimiä lukuun ottamatta. Ne olivatkin ensimmäiset ostamani siemenet, sen jälkeen löysinkin tämän foorumin/infernon ja chilivaarin blogin. Niitä kun lueskeli niin innostus kasvoi, eikä mennyt montaa päivää kun tilaus lähti fataliin puodista.

Homma lähtenytkin hienosti käyntiin teidän opeilla tällä hetkellä taimia löytyy mm. Bolivian R., 7pod, Naga Morich, trinitad scoripion morouga, aji cristal, pimenta da neyde, fire flame, Ulupica large ja cap 1478. Eli voisi sanoa että homma on jo lähtenyt lapasesta.

Varmaan päiväkirjan muodossa jatkossa meikäläisen touhuista kiinnostuneet voivat lueskella. Iso kiitos teille jotka täällä hyviä neuvojanne olette jakaneet ilman niitä alkuun pääseminen ei olisi ollut näin mutkatonta. Tosin vastoin käymisiä tulee sen tiedän,
kuten ulupican ja 7podin multaan oli ilmestynyt pieniä ruskeita sienen näköisiä möykkyjä ja kasvien kasvu tyrehtyi täysin osaako joku sanoa mikähän on vialla?

Nipsu