marraskuu 27, 2020, 22:47:41 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Nipsu

41
Tämä siis ensimmäinen kautesi, nyt ymmärrän tuon räyhiksen mopon vielä paremmin :D Melko vakuuttavaa toimintaa!
42
Täältä löytyisi yksi porosta tai puolikkaakasta kiinnostunut.
43
Ei ne lehdet ole välttämättömyys ole, kasvupisteet taas ovat. On tietenkin mahdollisuus että kasvi ottaa itseensä, kun kaikki lehdet poistaa ja kuolee rangaksi. Kokeilin tuossa kuukausi sitten asiaa puolen kymmenellä kasvilla; Leikkasin tapiksi n.10cm, poistin kaikki lehdet, leikkelin vielä juuret pieneksi ja laitoin talveksi kasvamaan alle 1L ruukkuun. Kasvit olivat sen jälkeen 40w esl alla saamassa valoa versdoamisen alkamiseksi.
44
Onkos kukaan testannut kummat itävät paremmin tuoreet vai kuivatut siemenenet?
45
Lainaus käyttäjältä: Chilikallu - lokakuu 02, 2012, 03:21:43 ap
Onko siinä joku idea tuulettaa chilejä. Meinaan että nykyisessä paikassa ilma virtaa muutenkin. Mutta onko syytä saada ilma virtaan nopeesti. Ainakin näyttää kasvavan.


Tuuletuksen suurin hyöty on poistaa lampun tuomaa lämpöä.Taimien varret myös vahvistuvat, saman asian ajaa taimien istutus syvemmälle multaan ruukkua vaihdettaessa.
46
Tervetuloa! Kyllä, mopon lapasesta lähtemisen merkkejä on ilmassa!
47
Tuo valasin kannattaa laittaa hyvin lähelle chilien latvoja n. 10cm, jotta saat siitä jotain hyötyä.
48
Lainaus käyttäjältä: Miquel - lokakuu 01, 2012, 11:11:10 ap
Valaisimeksi näyttäisi valikoituvan virrankulutuksen perusteella ESL. Hahmottelin päässäni jotain tankojen varassa liikkuvaa, korkeussäädettävää, varjostinta jossa olisi esim. 3kpl noita ESL valoja ja sit EHKÄ tollanen Ensi-illan LED-tanko http://www.ensi-ilta.com/eshop/categories/2141/. Hankalaks meinaa mennä kun haluan chilit näkyviin, kun koristekasviks ne alunalkaen aloin kasvattamaan, ja sitten taas se seikka kun kaikki pitää samalla miellyttää emännän silmää. (Ruukun virkaa tällähetkellä toimittava virheä sanko sopii just kivasti vallilan verhojen kasssa  :D ) Tästäsyystä varmasti paremmat natikat eivät oikein käy. Eli varmastikkin tästä syntyy jotain hyvin sisustuksellista josta projektikuvat erikseen kunhan tässä vauhtiin päästään, stay tuned!  :)


Kyllä melko kovia lupaavat 35w lediltä, kyllä tuolla talven yli chilejä hengissä pitelee. 120w natikan tasolle tuolla ei kyllä päästä, ei sitten millään.. Saman estetiikan kanssa täällä painitaan, siihenhän tuo on mainio.
49
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
lokakuu 01, 2012, 19:55:24 ip
Talvehtivia ja poistuvia!


Näyttäisi pahasti siltä että tungosta tulee asunnossa olemaan talvehtivien chilien osalta. En ole ennen talvehdittanut, joten päätin  ottaa sisälle melko reilusti pienokaisia. Osaa en pysty millään pitämään ne menevät roskiin, tai löytävät joltain uuden kodin.

Talvehtivat:

Cap1478 C.praetermissum x2
Ulupica Large
Naga
TSM
7pot
pimenta da neyde
Aji Cristal
Criolla sella
Bolivian Rainbow

Cape Gooseberry
Halukkaille taimia:

Capsicum rhomboideum x2
C.chinense Wild Brazil x1
C.annuum Malawi's birds eye x1
C.baccatum Champion x2
C.pubescens Turbo pube x3

Gogi pensaan taimia x3

Kesän pienessä ruukussa kasvanut Pimenta de Neyde lyhyeksi pätkittynä hyvin versoavana.

En ala taimia postittamaan, mutta noutaa saa nuo pois.
Noutopiste sijaitsee vantaalla.


Hola50
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
lokakuu 01, 2012, 19:35:32 ip
Lainaus käyttäjältä: SK - syyskuu 29, 2012, 19:57:03 ip
Viime talvena tuskailin muutamaan otteeseen kypärien kanssa ja keksin leikata sitä siemenen reunaa varovasti kynsisakilla.
Kun siitä reunasta saa leikattua hyvin ohuen siivun pois, niin kyllä se siitä sitten lähtee. Samalla lähtee helposti pala pois sirkkalehdistäkin, mutta se ei vielä ole kuolemaksi jos kasvupiste säilyy.
Aluksi kasvu on kylläkin silloin tuskallisen hidasta, mutta parempi kuin mädäntynyt taimi kypärä päässä.


Pitää laittaa korvan taakse, seuraavaa idätystä varten.

51
Lainaus käyttäjältä: Marsmaybe - lokakuu 01, 2012, 17:48:57 ip
Itelläni itäny melkeen kaikki kaupan chileistä ja paprikoista oteteut siemenet..


Voi tietysti vastailla 6 vuotta vanhoihin topiceihin  :'(
52
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
syyskuu 29, 2012, 19:05:44 ip
Pettymyksiä ja ihmettelyä!

Lancen siemenenet itivät 3/5, mutta kypärän lähteminen  on tuottanut tuskaa. Ei lähde niin ei lähde!
Tai voisi sanoa ei osaa! Pieni toivon kipinä on jäljellä 1 lancen taimen kanssa, hyvin pieni. Uutta yritystä, sitten kun  olen ensi vuoden kasvi listan valmiiksi.

Jungle Rain chili kaupasta tilasin siemeniä, yksi niistä on  nimellä Sukanya en löytänyt, tästä rocotosta minkään näköistä tietoa? Joku kasvatellut kyseistä lajiketta?

53
Äänestykset / Vs: Paikkakuntasi
syyskuu 29, 2012, 18:28:46 ip
Pääkaupunki seudulla, Vantaalla majailen.. Taimiakin varmaan voin syksyn mittaan halukkaille lahjoitella.
54
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Bonchi valo
syyskuu 26, 2012, 21:23:22 ip
Taitaa itse olla tyytyminen tälläiseen http://www.akvaarioon.fi/epages/TP.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/19102007-19910/Products/844046004642, anoa että piuhat ja kiinnikkeet saisivat olla valkoisia mutta minkäs teet. Kiitokset jaolstenille, akvaario sivuilta rupes löytymään yksinkertaistettuja ja tehokkaita valaisimia.
55
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
syyskuu 23, 2012, 18:57:36 ip
Pikkuiset kasvavat!

Elo/syyskuun vaihteessa laitoin lautalle muutamia siemeniä talvi kasvatusta varten.
Kaikki ovat nyt itäneen ja siirretty pieniin taimi ruukkuihin multaan. Lanceolatum oli viimeinen, edelleen sillä on kypärä päässä, pikkuisella ruiskulla olen kostutellut päivittäin. Millä helvatulla se lähtee? Pikkasen lisää multaa päälle?


Vajaa kuukausi on nyt siitä laitoin nämä siemenet lautalle. Itäminen oli hyvää, tässä tulos kaikkia noita en pysty, enkä halua pitää. Kohta puolin on taimia halukkaille, muuten hukun kasveihin talven aikana.


Bonchi kokeilut jatkuvat. Tämä pikkuinen oli koko kesän pienessä ruukussa, parvekkeen pimeimmässä kulmassa. Tunkiota kohti oli tämä menossa, kunnes päätin ottaa sen bonchi kokeeksi. Fataliin ylläri pussista, eikä tietoa mikä lajike..


Prae Cap1478 päätti aloittaa marjojen tekemisen syyskuussa. Erittäiin positiivinen yllätys, en odottanut tältä mitään tallä kaudella niin myöhään se iti.

Tänään olisi vielä iltajumppana taimien kouliminen isompiin ruukkuihin.

Hola


56
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Bonchi valo
syyskuu 21, 2012, 22:42:58 ip
Lainaus käyttäjältä: jaolsten - syyskuu 20, 2012, 22:24:08 ip

Bonchi Glass Shelf

The question is: how do you want to overwinter your chile plants?

This is one method and the other is to have plenty of spindly, ugly looking plants under a massive lights.

It´s all about the choices.

More information about Bonchis (bonsai chiles) here:
http://fatalii.net/bonchi


Tuosta kyseisestä kuvasta idea lähti pyörimään ja pyörii edelleen. Kokonaan lasia kaappi ei tule olemaan mutta kaapin ovet ovat lasia.  Riittäkö tuollaisen ledinauhan valo bonchille tai kahdelle? Tietenkin on vaihtoehto kasvatella komerossa bonchi ja laittaa sitten ledien alle kaappiin.. Parempi olisi olla suoraan  riittävä valaistus kaapissa..
57
Lainaus käyttäjältä: Räyhis - syyskuu 20, 2012, 10:03:40 ap
Lainaus käyttäjältä: Nipsu - syyskuu 20, 2012, 09:44:06 ap
Suosittelen silti aina ostetunkin mullan "keittämistä" kiehuvaa vettä mullan päälle  tai uunissa käyttämistä tuholaisten varalta


Ei todellakaan näin. Ylenpalttinen keittely vain tuhoaa kasvualustan tasapainon. Kyllä ötökät sun muut tulevat jos ovat tullakseen, ei siinä mullan desinfiointi auta.


Turhaa duunia siis tehnyt, noh hyvin nuo taimet näyttävät voivan. Pahoittelut virheellisestä tiedosta.
58
Valaisimet chilinkasvatukseen / Bonchi valo
syyskuu 20, 2012, 10:05:08 ap
Terve,

tarkoituksena olisi löytää boncheille esteettinen valaisin, bonchit tulevat olohuoneen hyllyyn lasikaappiin.
Hallitustakin pitäisi valaimisen ulkönäön tyydyttää.

Tilan leveys on 78cm eli 18w loisteputki sinne menee kyllä.
Mieluiten suosisin 2g11 kantaa, http://www.chilitarvike.fi/loisteputki_2_x_55w_elektrox tämän tapaista paremalla muotoilulla.

Tässä yksi vaihtoehto http://www.valaisintalo.fi/fi/tuotteet/seinavalaisimet/tuote/centro-maxi-40W-nordesign_centro-maxi-40w-70cm-ip44 tosin esteettinen on  hintakin tällä kapistuksella.

ehdotuksia kaivataan
59
Lainaus käyttäjältä: Lassi-s - syyskuu 20, 2012, 09:32:01 ap
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 19, 2012, 17:32:29 ip
Toimiiko, jos käyn lähimetsästä hakemassa turvemultaa? Luulisi olevan ravinnerikasta.


en suosittele. siellä lähimetsän mullassa on mukana sienirihmastoa ja vaikka jos jonkinnäköistä lilliäistä mönkimässä jotka todennäköisesti tekee sun chileistäs selvää jälkeä. 80 litraa kasvuturvetta maksaa noin 4 euroa ja 40 litraa ruusu/perenna multaa maksaa samanverran. ei kannata ottaa noin suurta riskiä muutaman euron tähden.

ravinnerikkaampaa todennäköisesti on tuo metsän maa mutta seassa on vaikka mitä mitkä ei varmasti hyvää tee chileille. sienet kun ovat lahottaja kasvustoa ja sitä rihmastoa on periaatteessa siellä jokapaikassa, ja aika varmasti mädännyttävät chilienkin juuret  siellä ruukussa omaksi ravinnokseen.Suosittelen silti aina ostetunkin mullan "keittämistä" kiehuvaa vettä mullan päälle  tai uunissa käyttämistä tuholaisten varalta. Tosin ystäväni hakee mullan suoraan pihalta ihan hyvin näyttää kasvaneen ja kasvavan, ovathan chilitkin lähtöisin luonnosta.
60
Tervetuloa! Hyvä että mainitsit tuon talvivalkosipulin olisi muuten varmaan unohtunut tuo kokeilla.