tammikuu 16, 2021, 08:32:22 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Nipsu

61
Lainaus käyttäjältä: Chi Li - syyskuu 19, 2012, 17:32:29 ip
Toimiiko, jos käyn lähimetsästä hakemassa turvemultaa? Luulisi olevan ravinnerikasta.


Toimii, kasvaahan ne kasvit siellä metsässsäkin.
62
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Turun ravintolat
syyskuu 07, 2012, 10:36:13 ap
Cantina Azteca suosittelen myös. Lisukkeksi saa pyydettäessä ravintolan omaa nagasalsaa, jos muuten ei ole tarpeeksi tulista. Suosittelen kokeilemaan.

Jälkkäri oli myös mahtava vanilja habanero jäätelö kiivi-sitrus höysteellä, erittäin maukas.

63
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Now playing-topic :)
syyskuu 07, 2012, 10:24:38 ap
Silversun Pickups- Well Thought Out Twinkles

http://www.youtube.com/watch?v=DmE57YE3pSc
64
Lagavulin 16, löytyy hyllystä, hyvä savuinen

Macallan 18 oli kyllä melkoista herkkua.
65
Inkivääri-sitruuna vihreätee, todella maukas.
66
Onhan noita niin paljon ettei oikein pysty valitsemaan. Belgi oluet on tällä hetkellä suosinnassa, Orval ja molemmat Leffet on aika kovia.
67
Rek. Toukokuun 27.2012


2 päivää, 20 tuntia ja 22 minuuttia.

68
Itselläni kuvien räpsyttelyssä toimii ja toiminut viimeiset 5 vuotta Nikon D40, ihan näppärä tälläselle haraste kuvaajalle, joka kuvia näpsii silloin tällöin. Kompakti koko ja suht yksinkertainen järkkäriksi.
69

Lainaus käyttäjältä: Whili - syyskuu 06, 2012, 11:30:03 ap
4,32 m2  Norm.299 nyt 239€

6,0 m2   Norm.399 nyt 319€

9,0 m2   Norm.499 nyt 399€

Nyt on halpaa !! kuvasto vk36


Kiitos Whili linkistä, pitänee huomenna poiketa honkkarissa. Löytyi paljon hyödyllistä tarjousta, kasvihuone olisi kiva, toistaiseksi se kyllä on vain nauvottelu asteella.
70
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whiljelyä MMXII
syyskuu 06, 2012, 16:45:29 ip
Todella nätin näköinen Rocoto sato tulossa, noilla talvi pakkasten yli elelee varsin mukavasti.
71
Huhu kun tuo on ilkeen näkönen veijari,tulee kyynelet silmiin jo pelkästään katsoessa.
72
Valaisimet chilinkasvatukseen / Vs: Kasvilamppu
syyskuu 06, 2012, 10:01:07 ap

Lainaus käyttäjältä: ponu83 - syyskuu 05, 2012, 22:52:33 ip

Itse sain juuri tänään postissa Green Chili 120W led-lampun ja kyllähän tuo on tehokas pelkkään esl:n tottuneelle. Lampusta mulla ei tämän enempää vielä ole kokemuksia.


Itse en lediä omista, mutta kyllä tuo 250w Esl melkoisesti myös loimottaa.
73
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
syyskuu 04, 2012, 18:08:56 ip
Varastojen täydennys talvea varten.

Syksy on sienestäjän aikaa, voi loihtia eriliasia sieni herkkuja. Tämäkin vuosi näyttäisi olevan hyvä sieni vuosi, joten sienia riittänee koko talveksi. Osa laitetaan pakkaseen, osa kuivaukseen ja osasta tehdään suolasieniä. Nam nam. Suosittelen kaikille, metsässä samoilu rentouttaa, samalla saa herkullista täytettä ruoka pöytään.Eilen tuli myös tehtyä pitkästä aikaa kaaalilaatikkoa, lisäsin siihen reilu puolikkaan turbo puben. Juuri sen verran ettei kaalilaatikon maku muutu, mutta huomaa että jotain siellä on  :D

Lämmintä on luvattu, tarkoittaa parvekkeella sadon kypsymistä.

Muutama kuva, kun muutakaan keksi.


Basilika ikkunlaudalta keittön pöydälle.


Caynenne long slim kuivumassa.

74
Lainaus käyttäjältä: exa - syyskuu 03, 2012, 13:04:26 ip


Bonsaichilien kasvattamiseen olen myös uhrannut muutaman ajatuksen. Medusasta ja Biquinhosta, ehkäpä myös Cajamarcasta ja Pink Habanerosta voisi olla ainesta bonchiksi. 14-senttisiä bonsairuukkuja minulla on, vähän pieniä siis mutta ajattelin yrittää jos vaikka saisin pidettyä ne hengissä siihen asti kunnes tulee vastaan isompia ruukkuja. Tykötarpeita kuten kasvun ohjailuun tarvittavaa taipuisaa rautalankaa täytyy vielä hankkia. Fataliin loistavissa bonchiohjeissa neuvotaan muun muassa hankkimaan akadamaa kasvualustan kosteuden ylläpitämiseksi. Samassa asiayhteydessä todetaan ohimennen joidenkin kissanhiekkalaatujen olevan vaihtoehto kosteuden säilyttämiseen. Mahtaakohan jollain olla tarkempaa tietoa tai käytännön kokemusta asiasta?

Raisio Bonsain blogista luin samaisesta asiasta. Kirjoittaja käytti kasvualustana 50-50 sekoitusta Rainbow'n kevyttä kissanhiekkaa ja mäntykatetta. Tieto on kuitenkin vuosien takaa (12/2009) ja itseasiassa blogin viimeisimmässä kirjoituksessa (9/2011) kirjoittaja kertoo vaihtaneensa sekoitukseen, jossa on 7 osaa "baked loam", 2 osaa em. kissanhiekkaa ja 1 osa mäntykatetta (viimeisin kuulemma siitä syystä, että sitä sattuu olemaan). Baked loam-sekoituksen esitteli bonsaivirtuoosi Walter Pall blogissaan. Walter käyttää omien sanojensa mukaan 70-80 % tuota "baked loam" tai "baked clay" ja 20-30 % "rough peat". Ensimmäisen voi korvata kuulemma myös esim. hohkakivellä tai akadamalla. Jälkimmäinen lienee karkeaa turvetta, mutta baked loamin saatavuus suomesta on minulle mysteeri. Voisikohan sen korvata esimerkiksi lecamurskeella?

Walterin mukaan Maxit AS 104 käy hyvin, mutta Maxit on Suomessa Weber, ja Weberiltähän tulee tunnettu Leca-tuotesarja. Ilmeisesti Leca Flower alkaa jo olla aika lähellä ainakin ominaisuuksiensa puolesta. Toinen vaihtoehto voisi olla Leca Saneerausmurske KSM38, sillä murske on Walterin mukaan parempaa kuin geneerinen rae. Onko kukaan nähnyt myyttistä Leca Floweria tai Saneerausmursketta myytävän missään?

Pientä maanantain aivojumppaa.


Itseäni myös kiinostaa tuo kissanhiekka mikä sopii ja mikä ei. Kissanhiekkaa oli raision bonsai pitäjä suositellu parempaa kuin akadema, ainakin näin muistelin jostain lukeneeni.
75
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
syyskuu 02, 2012, 13:43:10 ip
Vanhat vaipumaan ja uudet loistamaan!

29.8 itämään laitetut siemen ovat tehneet elon merkkejä, neljäspäivä lautalla. Lautta on ollut ihan ykkönen idätyksessä, tälläisiin tuloksia en silti ole ennen aikaiseksi saanut. Lautta on Tietokoneen päällä olevan ulkoisen kovalevyn päällä. Lämpötilat vaihtelevat 25-31 asteen välillä, riippuen kovalevyn käytöstä. Toimettomana lämpö on siinä 25 hujakoilla, Elokuvan pyörittämisen jälkeen 29 ja useamman elokuvan jälkeen taisi tarkkalukema olla 31,2.

Itäneitä
Capsicum rhomboideum 1/5, tämä oli todellinen ylllätys.
Capsicum lanceolatum  0/5
Wild Brazil 1/5, samoin tämä.
Malawi's birds eye 2/4, tämä alkoi itämään jo 31.8
Turbo Pube 0/4
Champion 3/5
Goji 10/16, ystäväni sanoi vaikeaksi idätettätettäväksi, siksi kylvin niitä reilummin. Nyt niitä sitten on.Aloitin ensimmäisen, tämän kauden myöhässä huhtikuun alussa. Lähdin lähinnä kokeilemaan ja hakemaan oppia ensikautta varten. Tyytyväinen täytyy olla ja opittu on paljon, taistelut kirvojen kanssa, liika lannoitus/kastelu, lehtien polttaminen auringossa jne. Ei auta tämä on ikuinen koulu, siitä minä pidän!

Chilit jotka eivät tällä kaudella kerenneet sadota, laitoin talviteloille. Pätkin kasvin 10-20cm tapeiksi, leikkasin ja putsaisn juuret, laitoin pieneen ruukkuun uudella mullalla. Bonchi tyyliin jätin juurta näkyviin tuomaan näyttävyyttä. Bonchi en ollut ikinä moisesta kuullut ennen kevättä, kiinostus on kova ja olohuoneen lasivitriiniin yhdelle tasolle tulee loisteputket ja muutama bonchi. Siitä enemmän sitten kun se on tehty.


Keventäväksi vielä muutama kuva:

prae cap1478, alkoi nyt kukkimaan


Pimenta da neydestä saan muutaman maistiasen


Aji cristalin kypsymistä odotellaan vesikiellellä
76
Itse ainakin nautin täysin siemauksin niin bluesista kuin chili olusesta, hyvin vedetty!
77
Offtopiccina, kiitoksia Chilivaarille olen kuumeisesti etsinyt Bonchi valoa  tuohan on siihen hommaan täydellinen.

Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - syyskuu 01, 2012, 19:18:57 ip
Tuommoinen voisi olla siistimpi ratkaisu ja helpompi ripustaa.
http://www.chilitarvike.fi/loisteputki_2_x_55w_elektrox
78
Lainaus käyttäjältä: shp - elokuu 31, 2012, 22:08:43 ip
Kiinnostaisko porukkaa pienet chili con carnen keittokisat miitissä? Halukkaat keittää kotona setit valmiiks ja sitten porukalla maistellaan ja päätetään voittaja. Eemeli sit keksii jonkun kivan pienen lasten chilin syötäväksi voittajalle.

Edit: voi se tietenkin olla myös chili sin carne =)


Katsoiko joku muukin Jim dokkarin :D Hyvä idea, jos vaikka itsekkin pääsisi paikan päälle maistelemaan
79
CHILIFEST FINLAND / Vs: CHILIFEST 2012 PALAUTE
elokuu 31, 2012, 21:40:00 ip
Laitetaan tänne väännön keskelle vähän ensi kertalaisen mitetteitä tapahtumasta, ettei ihan poiketa aiheesta..

Aloitetaan sillä, että olen tapahtumassa varmasti myös ensivuonna. Erittäin mukavasti löytyi kaiken näköistä chilituotetta, tuoreesta chilistä, sinne chili drinksuihin.

Alue suhteellisen mukavasti järjestetty, anniskelu alueelta näki ja kuuli lavalle. Lähes ympyrän mutoon rakennettu alue oli helppo kiertää mitään missaamatta, mutta puistolava jäi vähän orvosti yksin. Nagakisaa ja chilimixiä lukuun ottamatta. En tiedä olisiko ollut mahdollista järjestää kojuja/ jotain ohjelmaa, joka olisi johdatellut myös ihmiset kulkemaan puistolavan suuntaan, jolloin olisi saanut myös sinne esiintyjille enemmän yleisöä. Myös lauantain pahat ruuhkat olisivat saattaneet jäädä tällä pois.

Puhetta olikin jo taimista joita olisi toivonut olevan enemmän, samoin siementen vähä määrä ihmetytti. Festillä käy varmasti monen monta chilipäätä, jotka juuri näihin aikoihin (ainakin itse) miettivät kuumeisesti ensi kautta. Varmasti moni festeillä chilistä innostunut haluaisi eksoottiselta kuulostavan chilin siemeniä, varsinkin siitä ammattitaitoisen henkilöstön määrästä, joltain varmasti irtoasi pidempikin tarina kyseisestä lajikkeesta.

Hyvin oli järjestelyt muuten järjestetty, järkkärit puuttuivat hienosti tarvittaessa (muutaman tarpeeksi humaltuneen näin nätisti talutettavan alueelta). Omiin ja ystävieni kysymyksiin tuli hyvin vastaukset. Kaikki vaikuttivat iloisislta ja ainakin meillä oli todella hauskaa. Iso kiitos tapahtumaa järkänneille.

Hola
80
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Kasvikokeiluja
elokuu 31, 2012, 20:46:26 ip
Tuosta lehtien rullailusta veikkaisin liiallista lannoitusta, kokeilisin hetken aikaa pelkällä vedellä. Yleensä se vain on niin, että kasvi sanelee ehdot ja kertoo sitten oikuttelemalla että jokin on vialla.