tammikuu 16, 2021, 08:33:00 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Nipsu

81
Otetaan kantaa näin nuorena jäsenenä.

Tuosta yhdistyksen sivusta puhuttu paljon ja se on todellinen seka sotku eikä sieltä löydy oikein mitään, tai en itse ainakaan löydä. 1300 jäsenen joukossa on varmasti joku "koodari" jolle näyttävän sivun pystyttäminen on vkl homma. Innokkaitakin varmasti löytyy kun joku palkkio henkilölle löytyy.

Tuo yhteistyön yhdistykseltä joka suuntaan, olisi kova juttu. Pysyisi kokoajan kartalla missä mennään, tarjouksista, uutuuksista ja muusta yleisestä. Itse ainakin mielummin syydän rahani tätä harrastusta pystyssä pitäville, kun ostaisin sen ämpärin 5 senttiä halvemmalla lähi superista tai prismasta. Ilman heitä ei tätä olisi, ISO kiitos heille siitä.

Olisi myös hienoa saada mahdollisimman paljon tietoa lajikeista yhdeltä sivulta, nyt niitä löytyy foorumilta infernosta, chiliwikistä, yhdistyksen sivuilta yms.. Itse ainakin  tykkään lueskella chilitietoa, osa syynä varmaan parveke kasvattajana tila pula, joutuu miettimään  mitä ja miksi. Nyt tieto on "hankalaa" hakea tai ainakin työlästä, etsiä sitä useilta eri sivuilta.

Voin myös nostaa käteni pystyyn apujoukkoihin, sama ongelma koodariksi minusta ei ole.
82
Kyllä on Pimenta da neyde komean näköinen, millä ihmellä olet saanut nuo lehdet noin mustiksi? iItsellä lähes etelään päin olevalla parvekkeella eikä noin tummaa komistusta tule sitten millään.
83
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: exa2012
elokuu 30, 2012, 15:02:22 ip
Täytynee tuota omenahilloa kokeilla, sen verran herkullisen näköistä. Omenoita sen verran reilusti, eiköhän noita chilejäkin joukkoon saa tarpeeksi
84
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
elokuu 30, 2012, 12:22:43 ip
Siemeniä ja pistokkaita

Eilen illlalla laitoin uusia lajikkeita itämään, itämis metodina toimii hyväksi todettu chilivaarin lautta. Tarkoitus olisi laittaa nämä kasvamaan 250w eslin alle, tuohon pikku komeroon. Lajikkeiksi tuli valittua hieman villi painotteinen, joten katsotaan saako komeroon edes täytettä.

Lajikkeet:
Capsicum rhomboideum
Capsicum lanceolatum
Wild Brazil nimellä villi C.chinense, semillasin siemen, minusta näyttää aivan samalta kuin Chiliwikin Charapita.
Malawi's birds eye C.annuum
Turbo Pube C. pubescens
Champion C.baccatum
Gojimarja

Mitä enemmän chilejä oppii tuntemaan, sitä enemmän alkavat nuo villit ja alkuperäisemmät chilit kiehtoa. Toki aina mukana pysyy se mitä ja miten ruokaa voi maustaa, paremmalta puoliskoltani tuli kasvatus listalle mm Champion.

Eilen myös napsasin 2 kpl pistokkaita Ulupicalargesta, jos nämä onnistuvat otan vielä 2kpl lisää.
Sama homma on edessä Cap1478 C. praetermissum kanssa ennenkuin laitan ne talvi teloille.


Näillä anneilla mennää joulun hujakoilla kunnes päästään kylvämään lisää.
85
Varhain ja into piukeena odotellaan ensimmäsiä uuden lampun alle pääsijöitä.

kuusi lajiketta lautalla, plus muutama gojin siemen kokeena.
86
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
elokuu 28, 2012, 16:56:05 ip
Tampere ja Chilifest oli mielenkiintoinen ja varsin hauska tapahtuma, suosittelen kaikille. Väkeä oli paljon keli hyvä ja tulinen olut maukasta. Tosin väkeä oli hieman liikaakin välillä, ei oikein mahtunut kulkemaan, samalla puistolava oli tyhjillään. Mielestäni myynti kojujen levittäminen ja niiden avulla puistolavan suuntaan ohjailu olisi saanut sinnekin huomattavasti enemmän väkeä nyt se jäi jotenkin sivulle ja syrjään.  En tosin tiedä olisko tälläinen edes mahdollista. Muuten iso kiitos neuvoa antaneille, hyviä vinkkejä

Tuli Festeiltä hommattua kaiken näköstä pikku naposteltavaa ja talveksi vähän valaustusta, jospa sitä saisi kylmään talveenkin vähän tuoretta chiliä. Napalmi nallet myös jäivät koko porukan mieleen :D


Kotona sitten odottikin pinenimuotoinen sadonkorjuu, kuivatukseen menee nämä kaikki caynne long slimit.


Mysteeri Chilikin taisi nyt ratketa, sanoisi että se on naga, korjatkaa jos olen väärässsä.BR josta yritän tehdä talveksi bonchin kukkii ja podittaa nätisti


Liatetaan vielä yleiskuva parvekkeesta joka on melko tukossa


Sitten pitäsi osata päättää mitkä lajit pääsevät uuden lampun alle, multa vai vesiviljely jne..
87
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
elokuu 23, 2012, 10:30:17 ap
Kesänloppu!

Päivitykset on ollut vähissä kesän aikana kun ei oikein koneen äärellä ole ollut. Samoin chilit ovat olleet lähes 4 viikkoa muiden hoidettavina. Hyvin hoidettu, vaikka aikamoinen kirva invaasio tuolla parvekkeella meneekin.

Parveke on muuttunut aikamoiseksi viidakoksi, ensi kaudelle siemenet tilauttuna jostain pitäisi keksiä noin 10 lajikkeelle vielä tilaa. No se on ensi kauden ongelma. Ensin tulee talvi ja talvettamisen opettelu, ompahan tuo lämppärikin parvekkeelle hankkimatta.

Pakko sanoa on tämä hienoa, tomaatteja voi hakea joka aamu kourallisen aamupalapöytään, Cayanne long slimiä on saanut ainakun sitä ruokaan haluaa. vielä olisi satoisampi puska kokonaan koskemattomana. Lajikkeista kaikki, paitsi 7pot/TSM on ainakin muutamia raakileita puskenut. Pääseepähän vähän maistelemaan.

Huomenna kohti Chilifestiä, vähän tutkimaan ja kyselemään viisaammilta.

Hola
88
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
elokuu 23, 2012, 10:12:02 ap
Lainaus käyttäjältä: ChiliChillailija - elokuu 10, 2012, 21:28:32 ip
Olisiko tuo mysteerichinense Pink Habanero. Itse epäilen vahvasti sitä. Lehdet ovat juuri sen malliset. Kirjoitappa Google kuvahakuun "Pink Habanero" ja vertaa. :)Mietin yhdessä vaiheessa itse ihan samaa, nyt muutaman podin raakileen tuottaneena vosin sanoa  että se on joku todella tulinen naga on edelleen veikkaus.
89
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
elokuu 23, 2012, 09:58:30 ap
Katselin tuota ja noista löytyy vähän kallliimpia versioita joissa ilmeisesti tuo termostaatti pelaa hieman paremmin. Taidan maksaa laadusta eipähän tarvitse ihmetellä sitten.

Lainaus käyttäjältä: PP - elokuu 08, 2012, 18:08:59 ip
Lainaus käyttäjältä: biblo - elokuu 08, 2012, 13:41:48 ip
Olikos näissä muuten sellainen termostaatti kytkimellä eli pätkäisee laitteen kiinni kun haluttu lämpö on saavutettu?


On, mutta termostaatin toiminta on sitä, mitä tuolla hinnalla voi odottaa. Haluttuun rajalämpötilaan säätäminen kestää aikansa eikä säätö pysy välttämättä paikoillaan tai loppulämpötila voi riippua ulkolämpötilasta.
90
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
elokuu 08, 2012, 07:30:53 ap
Hola,

muutama ensimmäinen lomaviikko reisssussa. Kotosalla kirvat vallanneet keittiön ja parvekkeen todella pahasti, tänään on myrkytys päivä.

Ikävä huomata kylmien kelien tehneen tehtävänsä, myöhässä aloitetun kauden takia chinenset jäävät sadotta. Onneksi Aji cristalissa sentään on kiitettävästi podia. Eikä tuo bauhaus annuum, cayanenne long slim ollut yhtään hullumman makuinen, melko runsaasti sitä saa kyllä käyttää.

Parvekekkeella ei oikeastaan mahdu enää liikkumaan, pitäisi ensi kesäksi ruveta jo keksimään patentteja, jolla saisi mahdollisimman paljon kasveja tuohon pikku koppiiin.

Kylmiä piisaa, niin parvekkeelle lämmitin alkaa olemaan ajankohtainen. Kokemuksia ja ehdotuksia otetaan mielellään vastaan. Lämmittimessä saisi miellellään olla säädin eri tehoille, myös koko saisi olla melko pientä luokkaa juuri tuon tilan puutteen takia.

91
Noh löytyipäs nyt mielenkintoinen kapistus. Kattellut jos jonkun näköisiä savustimia, kalastus sen verran lähellä sydäntä, vielä kun sillä saa chilit savustettua niin huh.
Lisätään ensi kesän hankinta listalle.
92
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Uusi Chilipää
heinäkuu 17, 2012, 21:40:41 ip
Tervetuloa.
93
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Heipsan kaikille!
heinäkuu 17, 2012, 21:38:45 ip
Tervetuloa!

Sieltähän se tuli jo, paljon muutakin hyötykasvia löytyy varmaankin lähes jokaiselta. Hienoahan se on omasta maasta jotain ruokapöytään kantaa.
94
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
heinäkuu 17, 2012, 21:11:52 ip
Saiteisten ja synkkien päivien jälkeen, ilta auringon motivoimana päivityksiä tännekin.

Ilmatieteenlaitos ei lupaa hyvää ainakaan toistaiseksi, tosin sää ennustukset ovat arpapeliä luvataan vettä niin paistaa jne.. Jumalauta heinäkuun puoli väli missä helteet?
Ei todellakaan lämmitä mieltä, varsinkaan kun innostus alkoi turhan myöhään huhtikuussa.


Tämän mysteeri chinensen kanssa alkoi näyttää valoisalta, kunnes nämä sateet/viileät alkoivat. Nupun poikaset eivät ole kehittyneet juurikaan. Parvekkeen parhaalla paikalla ja lämpimällä, tuon kasvu on ollut melko huikeaa seurattavaa.


Välillä ei voi syyttää kuin itseään.. Pikkanen on jäänyt vähäiselle huomiolle, kuten kuvasta huomaa. Liian vähän tilaa.. pyh laiskuutta ettei jaksa vaihtaa isompaan ruukkuun, jolloin pääsisi vähemmällä kastelulla. Eikä noin kävisi..

Lisäksi kasvimaalla saiteiden mukana tuli etana armeija tekemään tuhoja. Salaateista ei ole enää kuin kannat jäljellä yms. Millähän etanoista eroon pääsisi? Luin jutun jossa kehoitettiin juottamaan ne humalaan olusella, krapulapäissään ei sitten ruokamaistu :D
Karmaiseva ajatus painella kasvimaalle katselemaan öykkäröiviä etanoita, no mitäpä sitä ei viherkasviensa eteen tekisi.

Tänään sentään aurinko näyttäytyi 8) Mikäs sen parempaa, kuin hörppiä teetä parvekkeella samalla katsella pienokaisten kasvua. Muutama päivää piristävä kuva tuli samalla napattua.


95
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Uutta verta kehiin
heinäkuu 15, 2012, 16:39:38 ip
Tervetuloa. Kyllä ihan mukavasti saa aikansa kulumaan, kun alkaa kodin mausteinen kokkaus osiota selailemaan.
96
Tervetuloa
97
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Uusin hurahtanut
heinäkuu 12, 2012, 19:13:20 ip
Tervetuloa.

Siemen itämään niin pääset itse sooseja tekemään ;)
98
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
heinäkuu 10, 2012, 19:19:39 ip
Kirvoja ja uusia seuralaisia

Viikon verran ihmetellyt mistä tänne 6 kerroksen parvekkeelle pääsee niin pirusti kirvoja.Eilen vähemmälle huomiolle jäänyt villi rukola sai kuolemantuomionsa, kirvat olivat tehneet siitä pesäpaikkansa, josta sitten iskivät chilien kimppuun. Tilanne seurannassa, neem öljy kourassa.

Uusi kasvi saapui taloon eilen, noin 30cm korkea C.baccatum Criolla Sella saapui nauttimaan parvekkeelle mollukkaa. Kukkia se puskee pienestä koostaan huolimatta, toivottavasti siitä jonkin maistiasen saisi. Aji inferno sitä täällä kehui, Chiliwikissä sitä ei taas niinkään kehuttu.Bolivian Rainbow avasi aamusella ensimmäisen kukkansa


Caynne Long Slim puskee kokoajan kukkaa, mutta yksikään ei enää pysy kiinni missähän vika on? Onko raja tullut vastaan, kasvissa on noin 20 podia tulossa ja se on 20x20 orthexin altakastelu ruukussa. Vaatiiko vielä isomman ruukun, jotta se jaksasi pumpata ravinteita ihan latvaan asti.


Mielessä pyörii myös testi lannoteiden välillä, puutarhan kesä vs tomaatti&mansikka
ravinne, lisäksi voisi ottaa ihan perus kaupanlitkun. Tuo jätetään hautomaan kuhan on vähän enemmän aikaa.

Höpinät vähemmälle ja parvekkeelle chilejä hoivaamaan.. Hola
99
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Nipsun nurkka
heinäkuu 10, 2012, 18:01:30 ip
Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - heinäkuu 08, 2012, 16:01:59 ip
Hyvin näkyy siellä ensimmäinen kausi alkaneen. Oleellista kai onkin lukea tarpeeksi tai oikeasta paikasta että osaa välttää suurimmat mokat. Hyvän oloinen lajike valikoimakin sinulta löytyy.


Lajivalikoimasta voi sanoa että en ihan tiennyt mitäs kaikkea sitä tuli otettua. Ensikaudelle sitten jotain vähän miedompaakin mukaan :D
100
Äänestykset / Vs: Oletko nähnyt unta chileistä?
heinäkuu 08, 2012, 14:58:47 ip
Unia kasvihuneesta chilien kera näkyy vähän väliä, ehkä joskus sellainen on mahdolista hankkia.