heinäkuu 12, 2020, 07:12:39 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Lehtinen

1
Selvä...  Katoin itekkin, että on aika tummat juuret, mutta laitoin silti ne takaisin. Kun en nähnyt niissä hirveesti mitään levää... Katotaan lähteekö kasvamaan paremmin kun vaihdetaan vedet ja annetaan vähän tekohengitystä..
2
Rocoto Red alkoi viihtyä, olohuoneen ikkunalla johon välillä paistaa aurinko, muuta valoa ei saa.Ebbissä alkoi tulla ahdasta, joten siirsin sieltä kaks pois (Big Jim ja Lemon Drop). Koska kaverukset Aji Fantasy ja suklaapaprika, alkoivat vallata itselleen liikaa tilaa.

Big jim oli kasvattanut mutkikkaan ja lyhyehkön varren, joka oli paksuuntunut ylhäältä enemmän kuin alhaalta, saaden itsensä taipumaan aika raskaasti. Bambutikku on 80 cm pitkä.Lemon Drop oli myös kärsinyt isompien kiusasta, joten passiivihydro oli mukavaa vaihtelua.Jokin puutos ilmeisesti ollut kun muutama lehti oli alkanut vaihtamaan väriä...Ebbiin jäi vielä Aji Fantasy, joka oli kasvattanut jo aikas ison puskan itsestään. Bambutikku on 80 cm pitkä.
Juuretkin olivat hyvän kokoiset.

Suklaapaprika oli kasvattanut tuuhean ja pitkän varren. Bambutikku on 80 cm pitkä.Juuretkin löytyivät...Muutama kukkakin oli päässyt aukeamaan...Suklaapaprika ebbissäAji Fantasy myös ebbissäNaga Morich on myös tehnyt uusia lehtiä alhaalle.3
Nytten tuli ostettua Bataatti ja lyötyä se vesilasiin tekemään juuria, jos lähtis kasvamaan....

4
Todennäkösesti tossa nagassa valo teho on ihan liian vähän... mutta ei se nyt ongelma ole jos nagaa ei saa talvella. Itellä on muutama aste viileempi huoneessa 20 astetta taitaa olla tällä hetkellä.
5
Joo se peilaa seinästä todella paljon tohon kuvaan kun unohtu siirtää tota lamppuu...
6
Nytten on taas aikaa kirjoitella vähän päiväkirjaakin. Kuvat on parinviikon takaa  kun piti ottaa mittaa rottweiler painissa ja puhdistella haavoja... =)  Chilit on lähtenyt hyvin kasvamaan ja jotkut tykkäävät oikein mukavasti elämästään. 

Aloitetaan ensiksi huonoilla uutisilla.  Illalla ebb:ssä olleet chilit vaikuttivat hyvinvoivilta, aamulla tilanne vaikutti enemmänkin sotatantereelta. 


Päivällä sitten chilitarvikkeeseen hakemaan tukikeppejä ja muuta tarpeellista.  Tällä hetkellä ne ovat tuettuina ja pitäisi taas hetken pysyä pystyssä. Itsellä ei ole mitään käsitystä minkä takia ovat laonneet. Sen tiedän ettei  niihin ole yön aikana osunut mikään...
(Pahoittelen huonolaatuisia kuvia)

Sitten parempiin juttuihin...  Tällä hetkellä kolme chiliä kukkii (Naga Morich, Jalapeno ja Aji Fantasy) Aji Fantasyssä on ainoastaan yks kukka joten ei siittä sen enempää vielä, muissa kukkia on sitten huomattavasti enemmän. 

(kuvissa Naga)


(kuvissa jalapeno)

Mehiläistä leikkiessä olen saanut ja Jalapenoon podeja. Nagaan kumminkaan ei ole ilmestynyt vieläkään yhtään, vaikka samaan aikaan alkoivat kukkimaan. Olisko lämpöö liian vähän huoneessa nagalle? Tällä hetkellä jalapenossa on 8 podia tulossa.

(kuva parinviikontakaa tällä hetkellä 8 podia)Tänään tilasin lisää siemeniä:
Capsicum lanceolatum
Capsicum rhomboideum
Naschzipfel / medusa
Jellybean
Orange Locoto
Tabasco
Rocoto Costa Rican Red


7
Dodii lähtee ne sullakin jo kasvamaan kunnolla...  Muutama lajike enemmän mitä itellä taitaa olla.
8
Selvä... Puutarhan kesää oon antanut niille suurinpiirtein ohjeen mukaan. Noissa muissa on ihan normi lehdet vaikka kasvaa samassa astiassa. Mutta seuraillaan tilannetta.
9
Mistäköhän johtuu kun Lemon Drop ja Chocolate Beauty on alkanu käpristään lehtiä? Johtuuko liiasta lannotuksesta vaiko jostain muusta?

Lemon Drop


Chocolate Beauty


Onko Naga Morich hidas kasvamaan kun se on lyhyempi kuin muut vaikka on ollut samoissa olosuhteissa kuin muut. Lehdet siinä kyllä on kunnon kokoset.Lehtiä on aikas tiiviisti tullut muttei pituutta...
10
Hetken aikaa pelkkää foorumia selannut ja ottanut kasveista vähän selvää. Niin aattelin laittaa jotain merkintää itelle päiväkirjaan. Virheitä tulen tekemään paljon kasvatuksen aikana, mutta niistä otetaan opiksi.

Elikäs ekaa kertaa yritetään ja katsotaan ny mitä tästä tulee... Kuukausi sitte laitoin ekat siemenet itämään kaikki iti mitä laitoin (Aji Fantasy, Lemon Drop, Big Jim NuMex, Chocolate Beauty, Tam Jalapeno, Naga Morich ja Rocoto red. Laitetaan muut sitten kun saa lisää tilaa ja lamppuja hommattua.

Tein IKEAn Pluggis laatikoista ebbin. Hintaa ebbille tuli 29€ mielestäni ei paha hinta. Punpun laitoin 5 kertaa päivässä pumppaan 5 minuutin ajan 07.00 eka ja viimeinen 21.00. Juuret on ainakin kasvaneet hyvin puolessatoista viikossa, ainakin tuplaten enemmän juuria kuin kookoksessa kasvavassa.

Lajikkeet 2013 (Tarvis muutama laji vielä keksii lisäks)
C.baccatum
C04318   
mysteeri   
Aji cristal   
Aji Fantasy
Lemon Drop


C. annuum
Big jim NuMex
Chocolate Beauty
Bolivian rainbow
Tam Jalapeno


C. chinense
Naga Morich


C. pubescens
Rocoto redKuva on huono, mutta tällä ny mennään.. Alareunassa on vasemmalla Big Jim ja Lemon Drop ylhäällä taas on Aji Fantasy ja Chocolate Beaty


Pöydällä on ruuukuissa Jalapeno, Rocoto red ja Naga Morich