heinäkuu 10, 2020, 22:31:50 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Lumia

1
Nostellaan...
Ehdotan huhtikuuta ja niinkin kummallista päivää kuin sunnuntai, koska sunnuntaisin ei ole mitään tekemistä. 13.4 ei sovi itselleni, muut näillä näkymin käyvät.
2
Sopisi minulle myös!
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian päiväkirja 2008
helmikuu 03, 2008, 21:22:02 ip
Kiitos kysymästä. Koti-Suomen kämpässä pitäisi olla tallessa ainakin Lemon Dropin, Habanero Flamen, Aji Cristalin (??), Bolivian Rainbown ja Jalapenon siemeniä. Yritin niitä viime kesänäkin, mutta kuten sanottua, huonolla menestyksellä valonpuutteen vuoksi (+että pressuilla vuokratussa kämpässä oli aina kylmä).

Ehkä lajivinkit voisivat olla noiden lisäksi melkein mitä vain kiinnostavaa ja hyväksi havaittua :) Käyttötarkoituksella ei oikeasti ole niin väliä, koska itse kasvatus on niin kivaa!
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian päiväkirja 2008
helmikuu 03, 2008, 15:31:47 ip
Pitäisiköhän aloittaa uusi chilipäiväkirja. Kasvatettavista ei kyllä vielä ole mitään tietoa, mutta suunnitellahan aina saa.

Viime vuoden sato epäonnistui melkein täydellisesti, koska chilit eivät saaneet juuri lainkaan luonnonvaloa (talossa käynnissä julkisivuremontti). Pari viimevuotista sinnittelee vielä hengissä, mutta ainuttakaan palkoa ne eivät jaksaneet tuottaa.

Nyt remontti on ohi ja parveke paikoillaan. Chilinkasvatus alkaa maaliskuun alussa, kun palaan koti-Suomeen (viimeiset puoli vuotta olen asunut Virossa).

Lajikevinkkejä otetaan vastaan  :)
5
Tervehdys pitkästä aikaa!

Palaan itse Itä-Euroopasta (Virosta) puolivuotiseni jälkeen koti-Suomeen maaliskuun alussa. Pk-seudun kevätmiitti voisi kylvökauden aikana olla enemmän kuin paikallaan, eikö vain?
6
Kiitos tarjouksesta!

Nyt näyttääkin ikävästi siltä, että Lumia & mies eivät pääsekään miittiin. Olemme lähdössä joksikin aikaa ulkomaille (ei kovin kauas, vaan Viroon), ja lähdemmekin aiemmin kuin oli suunniteltu, eli jo lauantai-iltana.
7
Autottomana, mutta halukkaana jakamaan bensakuluja huhuilen. Helsingistä Tampereen chilitapaamiseen olisivat siis matkaamassa Lumia ja Lumian mies.
8
Thank you all for the great meeting!

Here are some photos:

http://picasaweb.google.com/Chilimiitti2007?authkey=5KmTqmhOfok
9
We´ll  meet soon!  :)
10
The first of JULY, I mean... :)
11
The 1st of June is OK for me too.
Are we going to meet in Suomenlinna? The weather doesn´t seem very sunny right now...
12
Ikävä kyllä mä en pääse paikalle 16.6. 30.6 sopisi hyvin.

Unfortunately, I cannot participate in the meeting at the 16th of June. 30rd of June would be OK.
13
Muut harrastukset ja elämä / onko lemmikkejä
kesäkuu 01, 2007, 09:32:30 ap
Aji Inferno: Kohtalotoveri siis!
Itse en ole ikinä edes päässyt pitämään ragdollia sylissä, voisi olla vinkeä kokemus. Olen ottanut tavakseni juosta kissanäyttelyissä, joissa yleensä noita raggiksiakin on esillä. Pois lähdetään siinä vaiheessa kun mies alkaa aivastella   :oops:
14
Muut harrastukset ja elämä / onko lemmikkejä
toukokuu 30, 2007, 21:30:26 ip
Luoja kuinka rakastan kissoja...Suurin vääryys maailmassa on kissa-allergia, joka kaiken kukkuraksi ei vaivaa minua vaan miestäni.

Jos tuo allergia ei vaivaisi, ottaisin kissaroduista täydellisimmän edustajan eli ragdollin. Löytyykö keneltäkään chilinkasvattajalta?
15
No nyt puhutaan asiaa!  :lol:
16
Mä kannattaisin ehkä jo kesäkuuta, jos vain hyviä säitä löytyy. Heinäkuussa olen itse vähemmän Helsingissä,  pidemmän aikaa oikeastaan vasta ihan loppukuusta.

Lisää väkeä? :) Ja vaikka vielä ei satoa olisikaan, voisihan niitä chilikastikkeita taas maistella...
17
Olisiko kiinnostuneita mukaan chilipiknikille esim. Suokkiin kesän kuluessa?  :wink:
18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
toukokuu 30, 2007, 11:24:15 ap
Ja taas on aikaa vierähtänyt.

Mieheni kyhäsi minulle chilihyllyn, jonne on viritelty nyt kolme energiansäästölamppua. Talomme on siis edelleen julkisivuremontin vuoksi huputettuna, joten lisävaloa tarvitaan vielä kesän kynnykselläkin...Chilejä on kasvamassa kaikkiaan 12. Vanhin, vuosi sitten kylvetty annuumini sinnittelee yhä hengissä ja kasvattelee ruhtinaallisesti yhtä palkoa. Tämän kevään viljelmistä elinvoimaisimmilta näyttävät kaksi Habanero Flamea ja yksi Goat´s Weed, joka on venähtänyt pitkäksi, mutta on myös vankan oloinen.

Kasvamassa tällä hetkellä ovat siis:

2 Habanero Flamea
2 Bolivian Raimbowta
1 Lucifer´s Dream (annuum)
2 Lemon Dropia
2 Canariota
2 vanhaa annuumia

...ja joku, jota en nyt muista, kun töissä kirjoittelen.

Näppään jossain vaiheessa kuvan chilihyllystä ja liitän sen tänne!
19
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
huhtikuu 20, 2007, 16:53:25 ip
Pikapäivitys pitkästä aikaa...

On ne chilit vielä hengissä, vaikka lisävalaistus on vieläkin vähän vaiheessa ja koko kotitalo huputettuna julkisivurempan vuoksi...

Paremmalla ajalla lisää taas.
20
Laulamista harrastelen, nykyään myös laulutunneilla käyden. Pianonsoitto on vähän epävireessä, mutta jonkinlainen säestystaito löytyy sentään.