heinäkuu 11, 2020, 22:45:04 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Lumia

21
Voipahan olla, että en sittenkään ehdi huomiseen miittiin, vaikka mieli tekisi...Vannomatta paras, mutta nyt näyttää liian kiireiseltä.
22
Nostelua... :)
Missä ja milloin? Ehdotuksia?
23
Muut harrastukset ja elämä / Mistä olet tullut?
maaliskuu 21, 2007, 09:44:38 ap
Googlesta kai. En kyllä edes muista.
24
Muut harrastukset ja elämä / Chilistä maha sekaisin
maaliskuu 21, 2007, 09:41:37 ap
Harvemmin olen mitään tuskareaktioita saanut.
Tosin huomasin helmikuun tapaamisessa, että minulle "tulisuus" merkitsee jotain muuta kuin kokeneemmille chilipäille. Ainakin toistaiseksi   :wink:
25
Kiva idea! Luulisin, että pääsen paikalle.
26
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
maaliskuu 21, 2007, 09:38:29 ap
Siirsin eilen Goat´s Weedin isompaan ruukkuun. Olisin siirtänyt useampiakin, mutta multa oli yllättäen loppunut, eikä lähikaupasta saanut muuta kuin mustaamultaa...

Osaisiko joku vinkata, saisiko chileille sopivia ruukkuja jostain edullisesti? Lähikaupan Pauliina-säiliöruukut maksavat 4,50 euroa kipale, joten parillekymmenelle chilille hintaa kertyy jo kivasti. Vaikka harvempi harrastus toki ilmainen on...
27
Muut harrastukset ja elämä / Ikänne
maaliskuu 05, 2007, 11:29:50 ap
Itseironia piristää päivää  :)
28
Muut harrastukset ja elämä / Ikänne
maaliskuu 04, 2007, 11:07:31 ap
29 tuli täyteen pari kuukautta sitten. Mummo mikä mummo.
29
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
maaliskuu 04, 2007, 11:05:46 ap
En raaskinut heittää pienoiskasvihuoneessa kasvaneita Lemon Dropia ja Bolivan Rainbowta pois, vaan siirsin ne isompiin ruukkuihin. Uusina lajeina kylvin Aji Cristalia ja Ruhunu Miristä.
Jalapenoni eivät jostakin syystä olleet itäneet, joten uusi yritys niitäkin...

Ja nyt kun vielä joskus löytäisi tilaa näille kaikille  :)
30
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
maaliskuu 01, 2007, 07:46:09 ap
Siirsin eilen uuden Canarion ja Habanero Flamen isompiin ruukkuihin. Pitäisi päättää, mitä teen parilla Lemon Dropilla ja Bolivian Rainbowilla, jotka ovat itämässä pienoiskasvihuoneessa. Toimisikohan jompikumpi työhuonechilinä huoneessa, jossa valon määrä ei ole paras mahdollinen?

Loisteputkivalaisimeni on säädeltävä, eli olen iskenyt sen alas chilien lähelle. Eivät ne ainakaan vielä ole polttaneet lehtiään siinä. Mutta kun chilejä on jo tällä hetkellä kaikkiaan 12, yksi loisteputki ei pitkälle riitä. Tämän päivän Hesarissa juuri oli Plantagenin mainos energiansäästölampuista; täytyisi käväistä vaikkapa siellä, kunhan ehtisi.
31
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
helmikuu 27, 2007, 11:50:23 ap
Siirsin toissapäivänä chilejä isompiin ruukkuihin. Siirrettävinä olivat Goat´s Weed, Canario, Bolivian Rainbow, Lemon Drop ja Lucifer´s Dream. Viimeksi mainittu näyttää kaikkein elinvoimaisimmalta - en etukäteen tiennyt koko lajista mitään, valitsin sen pontevan nimensä perusteella  :wink:

Bolivian Rainbowt ehtivät ehkä olla liian pitkään liian lämpimässä (ja vähässä valossa) koska ne ovat kasvattaneet kovin pitkät ja ohuet varret. Saapa nähdä, vahvistuvatko ne siitä.

Valaistusta pitäisi miettiä, kun meidän talo on hupun alla (julkisivuremontti) eikä auringonvaloa siis ole lähikuukausina luvassa. Nyt chilit ovat yhden normaalin loisteputken alla. Ehkä energiansäästölamppuja seuraavaksi?
32
Pöh, minä en taida päästä  :( Ehkä ei siis kannata jättää varaamista minun varaani...Viettäkäähän hauska miitti!
33
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
helmikuu 11, 2007, 10:17:26 ap
Joo, mulla muisti pätkii...Täytyy osallistua jatkossakin näihin miitteihin, niin tulevat nimet ja naamat tutuiksi :) Kiitos taas tiedoista, nyt chilitietojen pitäisi olla ajan tasalla.
34
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
helmikuu 10, 2007, 10:15:46 ap
Kiitos, Tupakka, tiedosta!
Täytyy kysäistä vielä lisää. Eli olivatko ne pienet keltaiset siemenet, joita Pekkak antoi, siis Ruhunu Miris -(tai jotain) lajia? Jotain sellaista olin muistilappuuni tuhertanut.
35
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian viljelmät 2007
helmikuu 08, 2007, 20:07:36 ip
Pistelin eilen multiin uuden satokauden. Itämässä on nyt erinäisiä määriä siemeniä seuraavista lajeista:

-Bolivian Rainbow
-Jalapeno
-Lemon Drop Peru Yellow
-Habanero Flame
-Goat´s Weed
-Lucifer´s Dream (annuum)

+ pääkaupunkiseudun viime viikonlopun miitissä saamistani chileistä kaksi lajia, joiden nimiä en muista: mitä olivat ne pienet, punaiset, metsämansikan näköiset chilit? Olivatko ne villichilejä? Entä ne mustat siemenet, jotka muistaakseni olivat peräisin keltaisista hedelmistä? Olivatko ne Ulupicaa (tms.)? En enää saanut selkoa epämääräisistä muistiinpanoistani...Osaako joku paikalla ollut neuvoa?

Kylvin siemenet "minikasvihuoneeseen", johon sorruin Kampin Anttilassa. Siinä on siis irrotettava muovikansi, jonka reunoille tein ilmanvaihtotilaa tulitikkuaskeilla laatikossa olleen ohjeen mukaan. Saapa nähdä, miten toimivat.

Viljelmä on toistaiseksi kylppärin lattialla :) Siellä on lattialämmitys, jota arvelin hyödylliseksi idätysvaiheessa.

Kylvin lisäksi minitomaattia, ruohosipulia ja kesäkukiksi ahkeraliisaa (tiedetään, liian aikaisin, mutta en malttanut mieltäni...)
36
Ja mä olen se oikeastikin kaikkein lyhin, mutta hämään asiaintilaa korkokengilläni. Siitä ehkä voi päätellä myös sen, että olen tuon kuvan vähemmistösukupuolen edustaja  :wink:
37
Kiitokset kaikesta myös minun puolestani!
Maistiaiset ovat vielä tallessa, ehkä täytyy nakerrella niitä aamukahvin kanssa...?
Tapaamisiin taas!
:)
38
Toki tulen  :)
39
Muut harrastukset ja elämä / Mistä Chili-suklaata?
tammikuu 26, 2007, 16:49:35 ip
Ostin eilen Ruohonjuuresta cayenne-suklaata. Hyväähän se oli ja tulisempaa kuin Fazerin chilimiksaukset. Jos muistan ja ehdin, voisin tuoda sitä maistiaiseksi pääkaupunkiseudun chilimiittiin 3.2. (Siis uuden suklaalevyn, eilen ostamani söin jo)  :oops:
40
Varasin Anista pöydän (noin) 10 hengelle lauantaiksi 3.2 alkaen klo 14.
Tein varauksen nickilläni Lumia   :)