heinäkuu 11, 2020, 23:52:05 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Lumia

41
Jep, yritän sopia "väljän" varauksen, jossa tilaa on tarvittaessa isommalle porukalle.
Ja tosiaan myös mulle sopii tapaaminen ravintolan edessä.
42
En ole vielä varannut. Ajattelin loppuviikosta / viikonloppuna, jotta tiedetään ehkä paremmin, kuinka paljon väkeä on tulossa.
43
Muut harrastukset ja elämä / Mistä Chili-suklaata?
tammikuu 21, 2007, 15:58:21 ip
Helsingistä ekokauppa Ruohonjuuresta saa edullista chilisuklaata. Mausta en mene takuuseen, koska en ole sitä syönyt. Herkulliselta se ainakin näytti...
44
Tuskinpa siellä mitään varausmaksua menee.

Voisin yrittää varata pöydän n. 10 hengelle, niin on tilaa mahdollisille yllätystulijoillekin. Varaus kannattanee tehdä jo viikonloppuna 26. - 28.1, koska kyse on lauantaipäivän ruuhka-ajan varauksesta.
45
Minä lupasin hoitaa varauksen. Se olisi siis 3.2 alkaen klo 14?

Paljonko näissä miiteissä on yleensä ollut porukkaa? Mietin vain, kuinka isolle seurueelle teen varauksen...Vai kerätäänkö alustavat ilmoittautumiset tähän ketjuun?
46
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
tammikuu 13, 2007, 10:51:49 ap
Uusista taimistani kolme koki äkkikuoleman viikolla   :roll: En tiedä, oliko syynä liikakastelu vaiko yksinkertaisesti kaupan jalostettujen chilien heikompi laatu, mistä on täällä varoiteltu. No, yksi niistä on edelleen hengissä ja näyttäisi voivan ihan hyvin.
Isommat chilini (05/06 kylvetyt) ovat jo tiputtaneet ensimmäiset kukkansa ja muutama uusi palko näyttää olevan tulossa.
Aion terästäytyä viimeistään ensi viikolla (tätä on vannottu jo pitkään, olen vain ollut saamaton) ja tilaan siemeniä Fataliilta. Siitä siis ensi viikolla lisää.
47
Tarkoitin tosiaan tuota lauantaita 3.2, en sunnuntaitapaamista.

10.2 en osaa vielä sanoa mitään varmaa..voi olla, että sopii, voi olla, että ei. Oikeastaan sama juttu koko loppuhelmikuusta...Tosin ikinähän ei löydy päivää, joka varmuudella sopisi kaikille.
48
...Ja ehkä voisin ehdottaa vaihtoehtoa:
Mites se seuraava viikonloppu? Lauantai 4.2?
49
Mulle ei käy  :?
50
Pekkak:
Onko tuo paikka sellainen, johon on syytä varata pöytä ennakkoon? Vai löytyykö sieltä tilaa isommalle porukalle? Voin ottaa kyllä varausasian huolekseni, jos varaus tarvitaan.
51
Tai jos kukaan ei kotiinsa halua / voi kutsua, voitaisiin ehkä mennä syömään tulista ruokaa porukalla?   :)
52
OK :D
Kiitos nopeasta vastauksesta. Kukkikoot chilipuskat sitten rauhassa.
53
Tupakka, lähetin sulle yv:tä aiheesta.
54
Helsinkiläinen olen.  :)
55
Tupakka, ei ollut tarkoitus vaatia tapaamista baarissa  :) Ilman muuta, jos ja kun alaikäisiä on mukana, tavataan jossakin muualla! Itse en vielä ole mikään aktiivi, joten en tunne hyvin muita kävijöitä.
56
Chilini (2 kpl jotain kaupan annuumeja, valitettavasti en tiedä tarkempaa lajia) tekivät ensimmäisen satonsa nyt syystalvella. Poimin hedelmät pois joulukuussa, ja siirsin kasvit loisteputken alle. Nehän villiintyi valossa kasvamaan, ja ryhtyi tekemään nuppuja. En yksinkertaisesti raaskinut napsia nuppuja pois, vaikka kasvien kai olisi pitänyt talvehtia  :oops: Nyt sitten kasveissa on kymmenen tuoksuvaa kukkasta, joita olen jo pölytellytkin. Kasvit näyttävät hyvinvoivilta, mutta epäilyttää silti, mahtaako olla kovin pahasta, kun ne eivät saaneet talvilepoaan? Pitäisikö ne talvettaa sitten tämän satokauden jälkeen, nurinkurisesti kesäaikana?
57
Onko pääkaupunkiseudun chiliväki suurin piirtein täysi-ikäistä? Sitähän voisi tavata jossakin baarissakin...  :)
58
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
tammikuu 02, 2007, 22:42:57 ip
Toukokuussa -06 kylvämäni chilit saivat syyssatonsa loppuun marraskuun loppuun mennessä. Pitkään meni, mutta maukkailta maistuivat.

Aloin kasvattaa joulukuun alussa uutta sukupolvea ensimmäisten chilieni siemenistä. Nyt uusia chilejä (alkuaan siis ihan kaupan annuumeja) on tuloillaan neljä. Pistin itämään kuusi, kahta ei ole näkynyt.

Pistin kuvia tuonne vuodatus.nettiin, vaikka ajattelin pitää varsinaista chilipäiväkirjaa täällä. Mutta tuollapa joka tapauksessa chilejäni:
http://lumiachili.vuodatus.net/

Ne ensimmäiset chilini ovat villiintyneet sen jälkeen, kun sain viimeiset palot poimittua ja siirsin ne loisteputkien alle. Kuinka ollakaan, ne ovat ryhtyneet puskemaan kukkasia keskitalvella...En ole hennonut napsia kukkia irti koska kasvit näyttävät hyvinvoivilta...onkohan talvisadosta jotain haittaa?

Laitoin alussa tietämättömyyksissäni chilit samaan ruukkuun ja olen sittemmin miettinyt, mahtaako tila käydä niille ahtaaksi. Luultavasti niiden juuret ovat kuitenkin aikamoisessa sekamelskassa, mutta onnistuisikohan niiden siirtäminen yhdessä isompaan ruukkuun? En ole tehnyt ensimmäistäkään mullanvaihtoa myöskään, sen kai voisi hoitaa samalla. Vai uskallankohan jättää nuo kaksi viettämään yhteiseloa nykyisessä ruukussa?
Neuvoja ja kommentteja otetaan vastaan  :wink:
59
Rakastuin tuliseen ruokaan joskus lukioikäisenä. Chilinkasvatusharrastus lähti ekan kerran käyntiin Hesarin Nyt-liitteessä olleesta jutusta "Kasvata oma chili".  Ekat chilit eivät kyllä koskaan kasvaneet täysi-ikäisiksi (kaupan chilejä, liian pienet ruukut, pimeä talvi ja vetoinen ikkuna...mitähän muita virheitä onnistuin vielä tekemään...)
Toistamiseen chiliharrastus lähti käyntiin hetken mielijohteesta, lähikaupassa myytiin tuoreita palkoja. Eli kaupan chileillä edelleen, mutta onneksi nuo ovat voineet tähän asti melko hyvin. Joskus syksyllä, kesken työpäivän, eksyin sitten tänne chilifoorumille ja innostus kasvaa hitaasti mutta varmasti  :wink:
60
Täysiverinen humanisti, yliopistolla.