heinäkuu 10, 2020, 21:21:23 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Lumia

61
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
joulukuu 04, 2006, 20:33:08 ip
Onpa aikaa viime päivityksestä... :)

Chilejä on edelleen se kaksi, laiskistuin syyskiireissä ja jäi chilinsiemenet tilaamatta. Mutta aikomukset on edelleen hyvät...

Kaksi chiliäni ovat tuottaneet muutaman valmiin palon, kaksi on vielä kypsymässä. Sangen ärhäköitä niistä tuli punerruttuaan, vedet silmissä tuli syötyä...ja tietenkin, lisää alkoi tehdä mieli  :)

Tarkoituksena oli pistää uusia siemeniä kasvamaan valmiista paloista, mutta kävi tapaturma: tiskatessani tulin heittäneeksi siemenet menemään :oops: Täytyy siis napata siemenet noista vihoviimeisistä. Se mitä olen hieman ihmetellyt, on valmiissa paloissa olleiden siementen vähäinen määrä...normaalia vaiko ei? Yhdessäkin palossa oli vain pari kolme kunnon siementä.

Chilit ovat viihtyneet tähän saakka ikkunalaudalla, mutta siirsin ne tänään loisteputken alle, koska pelkään tätä pimeyttä...Ihan hyvinvoivilta ne näyttävät, mutta edelliset chilini kokivat äkkikuoleman juuri joulukuun pimeydessä. Siltä varalta siis.

Kasvatushommat jatkuvat, kunhan nyt saisin tilattua sen aloituspaketin Fataliilta...
62
Miten niin jalapeno on parempaa vihreänä? Mun mielestä punaisissa jalapenoissa on topakampi maku. Mutta makuja on monia, ilman muuta  :)
63
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
lokakuu 05, 2006, 13:15:30 ip
Eilen kävi pieni tapaturma chilien kanssa: jouduin siirtämään ruukkua pölyjä pyyhkiessäni, ja jotenkin yksi palko onnistui irtoamaan. Mikäpä siinä, pistin chilin poskeeni. Maku oli hyvä mutta jokseenkin omituinen: osittain chili maistui melkein makealle, osin poltti terhakasti. Ulospäin chili oli edelleen vihreä. Kiva nähdä, millaiseksi polte vielä muuttuu, kunhan chili vaihtaa väriään (nykytahdilla siihen tosin taitaa mennä pari vuotta...  :wink: )
64
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
syyskuu 23, 2006, 10:11:26 ap
Vielä en ole saanut aikaiseksi tilata siemeniä Fataliilta, täytyypä ryhdistäytyä pian.

Tämänhetkiset chilini hämmentävät. Niissä on muutama komean mittainen palko, mutta viikkoihin ei ole tapahtunut mitään muutosta. Ne eivät ole enää kasvaneet, mutta eivät myöskään alkaneet muuttaa väriään punaisiksi. Mitenköhän pitkään pitää odotella? Vai mahtavatko nuo voida jotenkin huonosti...Huomasin nimittäin, että kasvit ovat pudottaneet 3-4 jo kukkinutta "nuppua" (lieneekö oikea nimitys), joista siis olisi pitänyt alkaa kasvaa uusia palkoja. Yritin kyllä pölyttää nuo kukat asianmukaisesti. Vai mahdanko olla törmännyt kaupan jalostettujen chilien kanssa tuleviin ongelmiin...?
65
Muut harrastukset ja elämä / Sukupuolijakaumakysely
syyskuu 14, 2006, 16:12:37 ip
Naispuolinen olen.
Ei tullut mieleenikään, että chilinkasvatus olisi "miehinen" harrastus...Eikä naisellinenkaan sen enempää, sen puolesta. Yllättävää, että (tai jos) chilinkasvatus olisi jotenkin sukupuolittunutta aktiviteettia.
66
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
syyskuu 14, 2006, 14:35:48 ip
Tuo Lemon Drop kuulostaa hyvältä. Tulisia lajeja on etsinnässä; ymmärsin, että ainakin Lemon Dropin Peru Yellow olisi tällainen.

Ajattelin tilata Fataliilta paketin, jossa olisi useita eri lajeja. Vaikka olenkin lukenut talvikasvatuksen vaikeudesta, ajattelin tökätä nyt syksyllä ainakin jotain kasvamaan. Habaneroa ajattelin yrittää joka tapauksessa, vaativuudestaan huolimatta. Yrittänyttä ei laiteta  :)  

Pidän Jalapenon mausta - se on tavallaan se ensimmäinen kosketukseni chilien maailmaan - mutta onkohan sen kasvatus talvella sisätiloissa ihan mahdoton yritys?

Tällä hetkellä ikkunalaudalla kasvavat chilini ovat viikon mittaan tehneet uusia kukkia, joita pölyttelen vanupuikoilla. Muutama chilipalko venyy niiden rinnalla. Pisin näyttäisi jo hyvinkin täysikasvuiselta, mutta ei punerra sitten vähääkään vielä.

Lisävalaistusta täytyy alkaa miettiä vähitellen, ja sitten viimeistään, kun kylvän uudet siemenet multaan. Olen antanut tällä viikolla chileilleni muutaman tunnin aurinkokylpyjä parvekkeella, mutta älyttömän pitkiä aikoja en enää uskalla niitä siellä pitää.
67
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Lumian chilit
syyskuu 09, 2006, 18:24:58 ip
Joo-o...

Olen lueskellut eilen ja tänään tätä chilifoorumia, bongaillen vähän väliä asioita, jotka olen tehnyt väärin. Aina oppii uutta :)

Kasvatan nyt toisia chilejäni. Ensimmäiset neljä laitoin kasvamaan Nyt-liitteessä olleen lyhyen chilinkasvatusohjeen innoittamana. Ohjeen mukaisesti tökkäsin ruukkuihin kaupan chilien siemeniä (ei aavistustakaan, mitä lajia mahtoivat olla). Chilit itivät ja kukkivatkin nopeasti, mutta kokivat äkkikuoleman joulukuun pimeydessä.

Tänä keväänä innostuin harrastuksesta uudelleen. Kasvatin kaksi chiliä (taas) kaupan chilien siemenistä. Chilit ovat viihtyneet kesäkuusta syyskuun alkuun asti lasitetulla parvekkeellamme. Kaikkiaan ne tuottivat n. 20 nuppua, mitä pidin hyvänä saavutuksena - ennen kuin tulin tänne  :)  Muutama hedelmä on jo kasvanut pitkäksi, osa nupuista on vielä kukkimatta. Tällä hetkellä avoimena on viisi kukkaa. Chilit ovat kasvaneet n. 50-senttisiksi eivätkä ne ole valtavan tuuheita (johtuneekohan siitä, että ängin ne tietämättömyyksissäni samaan ruukkuun...)

Chiliharrastus polttelee kovasti...tekisi mieli aloittaa harrastaminen kunnolla, asioista selkoa ottaen...Tekisi mieli pistää jotakin lajiketta kasvamaan nyt syksyllä, mutta mitä? Habaneron kasvatus kiinnostaisi, mutta sitä luonnehdittiin vaativaksi kasvatettavaksi...Lisävalaistusta täytyy hankkia myös.

Tuolla Aloittelijan nurkassa on pari kuvaa nykyisistä chileistäni.
68
Thp: jep
:)
69
Pääkaupunkiseutu.
70
Kiitos vastauksesta!

Hedelmät eivät ollee kovin pitkiä, pikemminkin pieniä, kapeita ja punaisia. Ja maultaan varsin tulisia.
71
Hei!

Aloin kasvattaa chilejäni kaupasta ostamieni chilien siemenistä toukokuussa. Osaisiko joku tunnistaa lajikkeen? Tämän tarkempia kuvia ei ikävä kyllä ole.