Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Fatalii´s Finest
« Uusin viesti kirjoittanut Chilijamppa tänään kello 10:39:28 »
Kun vähän jakaa noita npk suhdanteita tuossa Fatalii's finest tavarassa, niin päästään lopulta sellaiseen kiinnostavaan suhdanteeseen kuin:

3,5-1-5

Hesi coco tavarassa tämä suhdanne on:

3-4-5

Hesi tavarassa melkein yhtä paljon typpeä, mutta fosfori arvo sitten vähän korkeampi ja kalium arvo taas piirulleen sama.

Jos Fatalii on päätynyt näihin npk lukemiin, niin uskon Hesi coco tavaran olevan myös varsin toimivaa tavaraa chilin kasvatuksessa.
2
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Maukkain lajike?
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli Heinäkuu 21, 2018, 20:36:48 ip »
Mun vähäisellä kokemuksella Bhut Jolokia Yellow. Hapatettuna ja soseena. Tulisuus helvetillinen mutta maku samaa tasoa. Melkein jokaiseen ruokaan joka kaipaa kunnon tulisuutta. Chili con carne tai vaikka munakkaaseen piristystä. Hapanero kanssa ihan kelpo hapatettuna ja maustettuna. Suosittelen hapata chilisi ja (mausta) käytä. Kattoo nyt jos ensi vuodeksi saisi aikaiseksi enemmän mietoja lajikkeita niin kokemus kasvaa.
3
Lannoitteet chilinkasvatukseen / Vs: Neko lannoitteet ja lisäaineet
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli Heinäkuu 21, 2018, 20:20:45 ip »
Jonkinlaisen ristiviittauksen löysin googlella. NPK olisi nestemäiselle luomulannoitteelle N 5. 5-0,65-0,42. Pelkkää typpeä. Ei juurille mitään eikä kukinnolle. Vain viherkasvua.  Saatan ite unohtaa nämä Neko tuotteet kun NPK arvot mitä sattuu eikä tunnu tietoja löytävän oikein. Neudorfin orgaanisella on kuitenkin erinomainen NPK suhde ja on edullinen.
 
http://neko.fi/documents/Neko_Luonnonlannoite_vilj.pdf
4
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Chilivaari Heinäkuu 21, 2018, 14:16:37 ip »
... haarautuvat varret eivät meinaa pysyä vaan tippuvat todella herkästi pois. Mistä tämä voisi johtua?
Tarkoittaisitkohan kukkavarsia? Monille chileille on ominaista, että kukkanuppuja ja kukkia tipahtelee pois. Erityisesti chinenset tekevät paljon kukkia, mutta raakileita alkaa muodostua vasta myöhemmin. Ikkunalauta voi olla täynnä pudonneita kukkia. Valon puute on yleisin syy, tai kasvin pienuus. Aika auttaa yleensä ja kärsivällisyys.


Kuva ja lajiketieto, siis chilin nimi ja lannoitustapa voisivat selventää asiaa aika lailla.
5
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Viherpeukalo96 Heinäkuu 21, 2018, 13:58:59 ip »
Hei, voisikohan joku auttaa aloittelevaa viherpeukaloa.

Kasvatan ensimmäistä kertaa chiliä ikkunalaudallani. Aluksi kasvu oli hidasta ja melkein menetin toivoni, mutta nyt lehtiä tulee hurjaa vauhtia ja muutamia nuppujakin on ilmestynyt. Ongelmana on vain se että haarautuvat varret eivät meinaa pysyä vaan tippuvat todella herkästi pois. Mistä tämä voisi johtua? Chilit saavat paljon valoa, ulkoilmaa, vettä sekä lannoitetta ja tietenkin rakkautta ja huolenpitoa.  :)  :chili: Voiko tämä johtua liiasta lannoitteesta? Vai onko tähän jotain muita syitä? Tahtoisin kaikin keinoin saada chilini kasvamaan kauniisti ja tuuheasti varresta latvaan asti, hitaasta alusta huolimatta. Vinkkejä otetaan vastaan tähän asiaan ja muutenkin chilinkasvatukseen liittyen, että osaan sitten jatkossakin!

Kiitos valmiiksi!
T. Chilinuubi
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2018
« Uusin viesti kirjoittanut MorugaReaper Heinäkuu 21, 2018, 10:50:11 ap »
Tulipa sade sopivaan aikaan. Olisi pitänyt tänään täyttää tynnyrit kasvihuoneissa vesijohtoverkosta, mutta sain sittenkin pumpattua kaikki täyteen rännin alla olevasta tankista. Ja säästyi myös Ph:n säätö vesijohdon Ph 8.6:sta alas. Tällä kaudella on sadeveden Ph ollut optimaallinen, vaikka joskus aiempina vuosina tuli Ph 4 sadevettä. Saattaa johtua myös sadepilvien tulosuunnasta, tiedä häntä. ???


Nyt pika pikaa mökille saunomaan rakkaan Julian kanssa. Iltasella sitten vaihteeksi Pori Jazz.  ;)
7
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Chilivaari Heinäkuu 20, 2018, 22:44:33 ip »
Noista madoista en tiedä mitään, mutta jos puskat ovat isoja, ne ovat saaneet liikaa typpeä, oletettavasti sitä microa.


Lämpöä on ilmeisesti liikaa, se voi ehkäistä hedelmöittymisen. Näillä keleillä voi tuuletuskin olla hankalaa, mutta alle kolmenkymmenen pitäisi päästä. Voisiko valojaksoa lyhentää? Lehtien suihkuttelu voi tosiaan auttaa.
8
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut jvni Heinäkuu 20, 2018, 21:31:42 ip »
Hei! Alkaa olemaan omat neuvot vähissä parin krantun black nagan kanssa. Kukkia puskee kuin liukuhihnalta, mutta kaikki putoavat. Siitepölyä ei kukkiin muodostunut, kunnes aloin suihkuttamaan lehtiä säännöllisesti vedellä.

Ravinteilla olen yrittänyt pelata, lähinnä eri EC arvoilla 1-3 ja sekoitussuhteilla. Ravinteina Ghe micro&mato. Tällä hetkellä matoa on tuplasti microon nähden ja EC ~2. Edelleen kaikki putoavat.

Ebb&flood käy 4x vrk, 400w monimetalli ja sisätilakasvatus pakon edessä, ei mahdu enää ulos saunasta/asunnosta. Valojaksolla ~35 celsiusta saunamittarin mukaan.

Kuuluu kohta "timber!", kun nielen tappioni ja pakkaan rehut jätesäkkiin.

Koitetaan vielä tätä kautta, kaikki neuvot ovat tervetulleita.

Lähetetty minun GT-I9506 laitteesta Tapatalkilla

Sivuja: [1] 2 3 ... 10