lokakuu 29, 2020, 06:06:15 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Taimen kasvunopeus ongelma...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - lokakuu 26, 2020, 19:37:11 ip
Millaisella aikataululla oot siirtänyt noita isompaan ruukkuun? Mutta ilmava kasvualuta hiilellä ja mykorritsalla auttaa jo paljon vaikka valoteho jäisikin vähän alle. Ei tuo lisäbuusti valoon olisi myöskään pahitteeksi kun ekat viikot menossa ja ne on niin pieniä että voi pitää ihan lattialla tai pienessä laatikossa eikä häiritse ohikulkijoita.

Ja kiitos :) Toi on mun eka kokeilu tommonen käytännössä mahdollisimman halvalla. Yllätyin kuinka hyviä tuloksia saan tuolla. Mitä pienemmäksi etäisyys menee tuosta 30 cm niin alkaa olemaan auringon valon voimakkuuden tasoa ikkunan takana.
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rakettir Kausi 2020
Viimeisin viesti käyttäjältä Rakettir - lokakuu 26, 2020, 19:07:20 ip
Joopa joo... Hieno päiväkirja.... ihan kaks juttuu  :o

Esikasvatus meni niin mönkään kun vaan voi mennä. Valaistus persiillään, kosteus persiillään ja itäminen persiillään. Kaiken kukkuraksi vielä suhmuroittin kasvariin siirrettäessä pari puskaa poikki.

Kasvarissa juurimätä vaivasi ja jouduinkin kantamaan heinäkuun lopulla n. 17 kasvia pihalle juuraikon mätäntyessä (ens kaudeks keksittävä ravinnelitkulle jokin ratkaisu siihen, ettei ne pääse lämpiämään liiaksi.) Pitkään palvelleet Resun-pumput hajoilivat tasaiseen tahtiin pitkin kautta, joten oli hetkiä jolloin kasvit kokivat kovia vedenpuutteenkin saralla.

Seuraavan kauden suunnittelu on jo aloitettu ja toivon, että asiat sujuisivat tuolloin paremmin. Nyt kun koulukiireetkin on saatu päätökseen, voi keskittyä chiliharrastukseen aivan uudella hartaudella.

loppuun yhteenveto sadosta
c.annuum
1.Cayenne  3911 :right:  :thumbup:
2.Kashmiri Mirch  0 :wrong:
3.Serrano  0 :wrong:

c.baccatum
4.Rain Forest  0 :wrong:
5.Aji Cristal  188  :-\
6.Aji Norteño  1115 :right:

c.chinense
7.Naga Morich  90
8.Habanero Golden  320
9.Jamaican Hot Chocolate  87
10.Reaper x 7 Pot Douglah  580
11.Aji Umba Red  1029 :right:
12.Reaper x Morouga  0 :wrong:

c.pubescens
13.Montufar  0 :wrong:
14.Rocoto Cuello Rojo Ollantaytambo  0 :wrong:
15.Rocoto Pisac Amarillo  0 :wrong:
16.Rocoto San Camilo  0 :wrong:

Yhteensä 7320g
3
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Taimen kasvunopeus ongelma...
Viimeisin viesti käyttäjältä Masso - lokakuu 26, 2020, 16:25:15 ip
Joo tiedän, ettei tuo 3000luxia aivan liikaa ole, mutta sen on pelkistä valoista mitattu. Eli saa päivän valoa kun saa niin tuo ylittyy. Mutta kun tämä ongelma ollut riippumatta kuinka tehokkaassa valossa olen kasvattanut(muut sisäkasvihuoneet).

Tuossa alkuperäisessä idätys ruukussa kuitenkin kasvanut paremmin vaikka identtiset olosuhteet valon suhteen kummallakin. Niin sinänsä valolla en lähtisi tätä ongelmaa selittämään. Ja en viitsi ruveta mitään älyttömiä valotehoja laittamaan ikkunalle, saattaa naapurit häiriintyä.

Olen kasvatellut kaiken näköistä noin 5-6 vuotta ja aiemmin minulla ei ole ollut tällaisiä ongelmia. Viimeisen vuoden aikana olen törmännyt tähän ongelmaan. Sen takia itselle niin suuri mysteeri. Mielestäni en ole juuri muuttanut kasvatustavoissani mitään.

Voisiko se haitata, että otan pikkutaimet idätysmullasta pois liian varhaisin? Yleensä kyllä pyrin siihen, että taimien juuret olisivat idätysastian pohjalla ennen kuin siirrän ne. Mutta tässä olen kyllä välillä saattanut lipsua ja siirtää taimet ennen sitä.

Btw, hieno budjetti ratkaisu.
4
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Taimen kasvunopeus ongelma...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - lokakuu 26, 2020, 15:07:54 ip
Aika pienet on luxit. Omat taimet saa 10K luxia 30 cm etäisyydeltä. Käytän halpoja 10W 4000K valonheittimiä. Neljä laittanut vierekkäin. Poistanut lasit ja samean muovin LEDien edestä.

Tää viritys oli noin 30€. Jos vähän siistimmin tekisi niin kehtais pitää ikkunalla. Tokmannilta 6€/kpl.
5
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Taimen kasvunopeus ongelma...
Viimeisin viesti käyttäjältä Masso - lokakuu 26, 2020, 13:55:21 ip
Hmm, tuo liian tiivis multa voisi olla ongelma. Ei niin että sitä runnoisin kasaan, mutta kun yleensä kastelen pariin kertaan yläpuolelta, niin tiivistyyhän se maa siinä. Juuret ovat olleet aina mielestäni hyväkuntoisen näköisiä(vaaleita/valkoisia).

Voisinkohan skipata jatkossa kokonaan tuon pinta kastelun? Vaikka juuret eivät aluksi ruukun pohjalle yltäisi, niin kai sieltä jotain haihtumista tai muilla kasvi pohjaltakin saa veden?

Ongelma on toistunut monilla eri valaistuksilla, minulla on kolme hieman toisistaan poikkeavaa sisäkasvihuonetta(tehot luokkaa 55w-200w, osassa eslejä, osassa ledejä) ja lisäksi joitain kasveja ikkunalaudoilla pienellä lisä valolla. ko tapauksessa päällä on 36w esl lamppuja ja lux mittarilla näillä keleillä mitannut noin 3000luxin lukemia noilla kuvan kasveilla.

Täytyy tuota turvetta varmaan kokeilla.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Whil...... 2020
Viimeisin viesti käyttäjältä Whili - lokakuu 25, 2020, 11:34:55 ap
Ensimmäinen rocotosato kerätty, siispä taas keitellään Montufar-soosia Tonin reseptillä, toki pienin muutoksin (mm. vähempi sokeria).
Tuoksu kettiössä on huumaavaa  >:D  >:D  >:D

7
Tori / WILMA 5
Viimeisin viesti käyttäjältä Ky jooseppi - lokakuu 24, 2020, 09:11:25 ap
Nyt kasvatusalusta kuntoon edukkaasti vesiviljelyn aatelia käytetty mutta hyvä kuntoinen ja kaikki toimii

Hinta 130€
8
Foorumin säännöt ja ohjeet / Vs: OHJE: kuvan lisääminen foo...
Viimeisin viesti käyttäjältä sorrii - lokakuu 23, 2020, 18:23:08 ip
Google Photos on hyvä  ;D  ... pitäisi vaan määrätä että kaikkien foorumin lukijoiden pitää pysyä kirjautuneena Googleen kun selaa ...  8)  8)  8)

9
Foorumin säännöt ja ohjeet / Vs: OHJE: kuvan lisääminen foo...
Viimeisin viesti käyttäjältä Whili - lokakuu 23, 2020, 18:02:34 ip
Onko löytynyt mitään järkevää kuvapalvelua ??
10
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Taimen kasvunopeus ongelma...
Viimeisin viesti käyttäjältä miiksuli - lokakuu 23, 2020, 17:48:35 ip
Liian tiivisti pakattu? Miltä juuristo näyttänyt ennen kuin olet siirtänyt isompaan ruukkuun? Väri, tuoksu? Entä mikä valonlähde? Tuossa vois ainakin kokeilla puutarhaturvetta ens alkuun vähän höttösempää mutta sekin pakkautuu aika helposti. Niin sitä voi jatkaa perliitillä tai jollain muulla.

Itsehän siirryin kokonaan turpeeseen jota jatkanut hiilellä ja laittanut lannotteet siihen ja jatkanut kevyesti sitten siitä. Ilmavaa, juuret kasvanut hyvin ja omat chilit ollut hyvin voivia.

Jotain esimerkkejä mitä olen käyttänyt tai käytän:
https://www.kekkila.fi/tuotteet/puutarhaturve/
https://www.greencare.fi/tuotteet/luonnonturve/
https://www.carbofex.fi/biohiili

tai myös aktiivihiili toimii: https://www.lappo.fi/product/744/tohtorin-parempi-aktiivihiili
käyttää vaan vähemmän.
Sivuja1 2 3 ... 10