Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Hornetin 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Hornet tänään kello 18:28:58 »
Päiväkirjan puolivuotispäivitys. Melkoisen väsähtänyttä viljelyä tänä vuonna, chilit ovat olleet ulkona liian pienissä ruukuissa ja vasta nyt laitoin isoihin ämpäriluokan multaruukkuihin. En kehtaa näistä rimpuloista laittaa kuvia, mutta hengissä on 20 kasvia. Muutamasta on nimilaputkin hukassa joten jännitystä piisaa mitä on jäljellä. Positiivisena Goronong näyttää podittavan näin askeettisissakin oloissa. Aji Fantasyt ja Rocotillo ovat saamassa jotain aikaiseksi. Lämmintä ilmaa nyt vaan.
2
Tee-se-itse / sumukasvatus
« Uusin viesti kirjoittanut pete79 tänään kello 16:33:38 »
Tervehdys.. Nyt muutaman vuoden tauon jälkeen olen aikeissa aloittaa taas chilien ja muiden hyötykasvien kasvatuksen sisätiloissa..
ajatuksena on kokeilla kasvien kasvatusta erittäin hienossa ravinnesumussa.. Ajatuksena on laittaa kasvit isohkoon pvc putkeen kuten normi vesiviljelyssäkin mutta erona se että ravinneliuoksen syötön tekisin muutaman todella hienojakoisen sumusuuttimen ja polttoainepumpun kanssa. kasvatusputkesta on tarkoitus tehdä täysi ympyrä johon sijoitan puhaltimen välille niin sumu kiertää putkistossa ja kastelee kasvien juuret tasaisesti.. tarvitsisin vinkkejä ja kokemuksia muilta kasvattajilta tähän asiaan. oletuksenani on että kasveihin kasvaa sumussa todella hieno hiusjuuristo joka edistää kasvien kasvamista
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan kasvattelut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Rähinä-Reetta tänään kello 14:27:23 »
21.7. Lämpimät säät ovat palanneet! Itselle muistiin, että laittelin tänään toisen satsin epsom suolaa, 1 rkl/ kasvi. Vähän rasittaa kun lapsi tahtoo Särkänniemeen ja täytyy siis näinollen jättää chilit helteellä pariksi päiväksi. Ehkä vaari (=appi) voi auttaa ja käydä kastelemassa. Chilit ja niiden kanssa kiinni oleminen! Eipä suunnitella kovin pitkiä reissuja ennen lokakuuta.  :D

Vähän taas jälkijunassa heränneenä päästin joitain annuumeja ylikypsymään jättämällä ne liian pitkäksi aikaa puskiin. Jatkosadon kypsyminen huolettaa hieman, mutta jospa nämä kesäisemmät säät saisivat aikaan jotain.
4
Kauppapaikka (ei chilijutuille) / M: vanha, avaamaton tupakkiaski ja paperin rullaaja
« Uusin viesti kirjoittanut chilifellow Heinäkuu 17, 2019, 22:01:48 ip »
Merkki Frisco. Piippu- ja savuke tupakkia. Valmistaja Tupakkatehdas, Turku. Vuosi 1960-luku. Avaamaton. Säilytetty kuivassa. Keräilyharvinaisuus.
Kysy. Email tai yv.

Tarjouksia otetaan vastaan!
Hp. 15 e + 5e pk.

Kuva pyydettäessä.
6
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan kasvattelut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Rähinä-Reetta Heinäkuu 15, 2019, 14:13:48 ip »
15.7. Muutama kuva ei-enää-niin-kamalan-tilavasta kasvihuoneesta:


Alma Paprikat ja Fresno


Nocturne


Habanero Caribbean Red ja Ei-HBL


Sugar Rush Orange


Fresno, Aji Fantasy, Aji Cristal


Pimiento NaranjaEilen tein uusinta Spruzituksen ja varsinkin pahemmin punkittunut pöytä- Aji Charapita näyttää hiukan paremmalta jo.
7
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pirkanmaan aluejaosto
« Uusin viesti kirjoittanut Pepperi Heinäkuu 14, 2019, 20:52:10 ip »
No niin, muutama chilipöhkö nähtiin Penan kojulla ja siitähän se ajatuksen toteutus sitten lähti...

Pirkanmaan aluejaoston alipuuhastelijat kutsuvat kaikki alueen jäsenet tervetulleiksi grillailemaan takapihallemme Kangasalan Lentolaan lauantaina 24.8.2019 noin klo 15.00 alkaen. Ohjelmassa syömistä ja seurustelua vapaaseen tahtiin eli grillailua ja chilillailua. Tilaisuus järjestetään pienellä säävarauksella, mutta ainahan on hyvä sää grillata.

Aluejaosto tarjoaa sapuskat, mutta juomat jokainen hoitaa itse. Omia ruokiakin saa tuoda tullessaan.

Kun ilmoittautumiset, intoleranssit ja inhokit nakkaa allekirjoittaneille yv:llä 22.8. mennessä, saa vaihdossa tarkan osoitteen ja jonkinlaisen mahdollisuuden vaikuttaa tarjoiltaviin tuotteisiin. Meille pääsee helposti julkisilla (ainakin Nysse 1 ja 40) ja pihaan mahtuu jokunen auto.

 t. Pepperi ja Alakulo
8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Pikainen / nopeaa ravinteita
« Uusin viesti kirjoittanut wh Heinäkuu 14, 2019, 14:43:34 ip »
Liikakastelua minäkin ensimmäiseksi epäilisin, mutta:


Ravinteita voi antaa myös kuivina. Kanankakkarakeet ovat siihen oikein tarkoitettuja, mutta tavallista kastelulannoitettakin voi lisätä muutaman millilitran suoraan multaan. Sormen paksuisella kepillä voi tehdä ruukun reunaan syvän kuopan, johon laittaa lannoitteen. Juuret kyllä hakeutuvat sinne, jos lannoitteesta on puutetta.

Tossa on 3 identtistä aji cristallia vierekkäin, ja vain tämä yksi (jossa on hieman vähemmän multaa) tekee itsensä keltaiseksi. Näitä on kasteltu ennemmin liian harvoin kuin liikaa.

Mutta ehkä mä nyt vaan sitten odotan sen pari viikkoa ja laittelen tuon puutarhan kesän sit sekaan
9
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Rikkaruoho Heinäkuu 14, 2019, 14:30:00 ip »
Tällainen liittynee kasteluun/lannoitukseen?
Onko tuttu ongelma?

Aji Norteno. Puskassa myös isoja ok kunnossa olevia raakileita, mutta sitten muutamia näitä pienenä kurttuun meneviä.

https://ibb.co/L9pwbVd
10
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pirkanmaan aluejaosto
« Uusin viesti kirjoittanut DiscoKai Heinäkuu 14, 2019, 11:44:09 ap »
Ehdin vasta kahden maissa ja makkarat oli loppu.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10