elokuu 07, 2020, 14:43:27 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Tuoreimmat viestit

Sivuja1 2 3 ... 10
1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Miami 2020
Viimeisin viesti käyttäjältä Miami - tänään kello 14:05:57
Kaikki kolme puskaa... kaksi jaksaa vielä kasvaa ja tehdä kukkia...
2
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Miami 2020
Viimeisin viesti käyttäjältä Miami - elokuu 06, 2020, 15:36:40 ip


Kaupan punaisista chileistä kasvamaan laitetut alkavat vihdoin kypsymään, joskin väri on oranssi...

Ovat aivan liian pienissä ruukuissa (3l ja 4l), ja ollut sisällä ikkunalaudalla kokoajan.

Kasvatettu mustassa mullassa (säkki ollut talven pihalla).

Lannoitettu plantagenin kasviravinteella.
3
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mäksyn eka kausi
Viimeisin viesti käyttäjältä Mäksy - elokuu 05, 2020, 14:53:06 ip
Ja jälleen ruukut vaihdettu, näin jälkikäteen ajateltuna tämä operaatio olisi voinut odottaa vielä ainakin viikon. Ulkona oli hyvä sää, joten siirsin taimet terassille ja aloin hommiin. Koko operaatiossa ei paljoa 20 minuuttia kauempaa mennyt, mutta sainpa silti vahinkoa aikaan. Bhutit ei vieläkään nauti ulkona olosta, jospa se tällä kertaa menisi jakeluun:Kolme näitä oli jäljellä, yksi pääsi tuskistaan kun ei reilun kuukauden aikana tuntunut ollenkaan kohenevan (kärsivällisyys ei kuulu mun repertuaariin :D ) ja kahdelle vaihdoin uuden mullan, kun vanha oli jämähtänyt purkin pohjaan. Seuraavalla kierroksella laitan ruukkusoraa joukkoon. Kuvassa oleva on kahdesta se huonommassa jamassa oleva, lehdet ovat ohuet ja tarraavat surullisesti sormen ympärille. Kuvassa näkyvä vesi katosi puolessa tunnissa, vaikka mielestäni kostutin multaa aika ronskisti laittaessani sitä ruukkuihin. Toivottavasti tämä kokee samanlaisen ihmeparantumisen, kuin tuo aiemmissa viesteissä huolenaiheena ollut Barak. Tosin vaihdoin kyllä mullankin kukkamullasta tomaattimultaan, kun jostain muistan lukeneeni että se olisi jollain tavalla parempaa. Amatöörin silmissä se oli kyllä ihan samaa tavaraa :D
Siirsin nämä jokunen aika sitten pois keittiöstä, mutta ruukkujen koon takia osa pääsi kuitenkin takaisin, tosin ikkunan eteen nauttimaan loppukesän lämmöstä. Fyysisesti pienimmät saavat sitten olla lampun luona.Kun tosiaan kaivoin esille jalkalampun ja hain uudet polttimot! Jotkut Airamin kasvilamput löysin, paketin mukaan 'ei tuota lainkaan UV-säteilyä vaan paljon kasvin tarvitsemaa sinistä ja punaista valoa' ja pitäisi edistää fotosynteesiä. Vaikkei hirveä investointi ollutkaan, niin toivottavasti näistä olisi enemmän hyötyä kuin haittaa. Tuo nuupahtanut Bhut on nyt ihan kiinni (5cm päässä) yhdessä spotissa paranemisen toivossa.
Kuvien oton jälkeen aloin vielä järkeilemään, että mitä lajiketta mikäkin nyt sitten mahtaa olla kun ovat kaikki samanlaisissa ruukuissa. Onneksi huomasin ottaa kuvan ennen tätä operaatiota niin sain nimiteipit kylkiin :D

4
Uusien jäsenten esittelyt / Uusi chiliharrastelija Tampere...
Viimeisin viesti käyttäjältä Vasu - elokuu 05, 2020, 14:31:15 ip
Hei, aloittelin chilin kasvattelua noin vuosi sitten marketin tavallisella punaisella chillä. Tänä keväänä olen hiukan ennemmän paneutunut kasvatteluun. Led valaisimia on muutama hankittu ja kasveille on järjestelty kasvatus paikkoja sisälle kuuteen paikkaan pitäytyen kuitenkin sisustuksellisesti siten, että asuin mukavuus ei chilien kasvatuksen takia pahemmin häiriintynyt. Ajatuksena kasvatella lähinnä pieniä kasveja ja mahdollisesti myöhemmin yrittää jotain bonchi viritystä. Kasvatus on yksinomaan sisällä ja sadon määrä ei ole tarkoitus.
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Rincen paluu 10 vuoden jäl...
Viimeisin viesti käyttäjältä Rince - elokuu 05, 2020, 11:00:07 ap
Hot Lemonit (Lemon Drop) tekevät satoa


Mikäs se tuolta tulee? Laitoin talvella taatelin kiviä multaan, mutta kun niistä ei lähtenyt kasvamaan mitään niin laitoin samaan ruukkuu chilejä. No nyt on sitten yksi taatelipalmu kasvamassa chilin juurella...


Tämä taitaa olla Padron, se on päässyt ihan huomaamatta kukkimaan ja tekemään satoa (kasvarissa on *todella* ahdasta)


Chinensetkin tekevät vihdoin useampia hedelmiä


Nämä ovat niitä Starfishejä, jotka eivät alkuun meinanneet kasvaa ollenkaan. Nyt niillä on korkeutta noin 180cm ja kasvarin katto tulee vastaan...
6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Lajikkeen tunnistaminen
Viimeisin viesti käyttäjältä Wahi - elokuu 04, 2020, 18:13:02 ip
Meni ensimmäistä kertaa about 10 vuoden kasvatusuran aikana siemenet sekaisin!

Tämä on joko Harold st. Bart's tai Hainan Yellow Lantern. Kasvutapa on tyypillinen chinense. Tämä on ensimmäinen kypsynyt ja en ole vielä maistanut.

Molemmat vaikuttaa todella samanlaisilta ulkonäön puolesta. Harold ehkä hieman paksumpi/pyöreämpi ja Hainan pitkulaisempi ? Osaako joku sanoa tämän kuvan perusteella kumpi olisi kyseessä?

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mäksyn eka kausi
Viimeisin viesti käyttäjältä RobinHuudi - elokuu 04, 2020, 13:30:24 ip
Niin ja kokeile antaa kasveille merileväuutetta, se tehoaa yllättävän moneen vaivaan. Sitä saa melkein jokaisesta ruokakaupasta.
8
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Mäksyn eka kausi
Viimeisin viesti käyttäjältä RobinHuudi - elokuu 04, 2020, 13:29:54 ip
Suora auringonvalo voi olla 30.000-100.000 luxia, kun taas kasvien yhteyttämiskyky itseasiassa laskee yli 10.000 luxin valolla. Eli päinvastoin, fotosynteesin tehokkuus laskee liian voimakkaalla valolla, koska tällöin liiallinen valo aiheuttaa vahinkoa kasville. Täysikasvuinen kasvi pystyy kuitenkin korjaamaan itseään tehokkaasti, eikä nuukahda jos vain vettä on saatavilla.

Joten chilikin pärjäisi parhaiten ilman suoraa auringonvaloa:

"Photosynthesis increases linearly with light intensity at low intensity, but at higher intensity this is no longer the case (see Photosynthesis-irradiance curve). Above about 10,000 lux or ~100 watts/square meter the rate no longer increases. Thus, most plants can only utilize ~10% of full mid-day sunlight intensity."

https://en.wikipedia.org/wiki/Photosynthetic_efficiency
9
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chilien kasvatus sisätiloi...
Viimeisin viesti käyttäjältä Miami - elokuu 04, 2020, 10:55:47 ap
Ensimmäiset chilini ovat nyt vaihtaneet väriä oranssiksi. Kysyisinkin, että jäävätkö oranssiksi vai voiko niistä vielä tulla punaisia? Siemenet kun oli otettu punaisista chileistä? Kiva väri kyllä tämäkin....
10
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Myöhäinen aloitus
Viimeisin viesti käyttäjältä MorugaReaper - elokuu 02, 2020, 08:34:47 ap
On liian myöhäistä jos luulet saavasi ennen talvea satoa. Mutta jos on tilaa ja tarpeeksi valoa ja lämpöä talvella voi aloittaa nytkin.
Sivuja1 2 3 ... 10