Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Sanoppa muuta tuosta säästä. Ei ole juuri toivoa, että kasvari lämpenisi edes sen verran, että pääsisin pesemään ja desinfioimaan sen viikon sisällä.
2
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
« Uusin viesti kirjoittanut terppana Maaliskuu 22, 2018, 22:49:51 ip »
HojoHojo!
Saataisko Oulun-seudulta porukka kasaan laittamaan jäsenlehtiä kuoriin? Ajankohta ois ens kuun puolella.
Vaivanpalkaksi pizzaa ja limpparia. Ei olis iso homma, jos saatais hyvä porukka kasaan. Samalla sais pientä tapaamista/siementen vaihtaria etc Oulun seudun chilipäille :)
Löytyykö intoa?

Mukana jos vain aikataulut passaa.
3
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Pohjois-Suomen aluejaosto
« Uusin viesti kirjoittanut unenkuva Maaliskuu 22, 2018, 22:30:55 ip »
HojoHojo!
Saataisko Oulun-seudulta porukka kasaan laittamaan jäsenlehtiä kuoriin? Ajankohta ois ens kuun puolella.
Vaivanpalkaksi pizzaa ja limpparia. Ei olis iso homma, jos saatais hyvä porukka kasaan. Samalla sais pientä tapaamista/siementen vaihtaria etc Oulun seudun chilipäille :)
Löytyykö intoa?
4
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Youtube-kanava chilinkasvatukseen!
« Uusin viesti kirjoittanut unenkuva Maaliskuu 22, 2018, 22:25:04 ip »
5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Youtube-kanava chilinkasvatukseen!
« Uusin viesti kirjoittanut unenkuva Maaliskuu 22, 2018, 22:24:36 ip »
6
Muut kuin chilipäiväkirjat / Vs: Jussan litsis lätsis ja muuta pöhinää
« Uusin viesti kirjoittanut Jomppe Maaliskuu 22, 2018, 21:44:32 ip »
Tomaatit kirii vauhdilla nopiaan kiinni chiliset, hujaus vain.
7
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chilin kastelusta aluslautasen kautta
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Maaliskuu 22, 2018, 20:59:01 ip »
Ylipäätään kaikenlaisia tapoja ja neuvoja riittää, sillä ihan menestyksellä voi kasvattaa ja hoitaa hyvin kasvejaan hyvinkin erilaisilla tavoilla ja olosuhteissa.  Erilaiset olosuhteet vaativat vaan erilaiset hoitotoimet. Pitää oppia lukemaan kasvejakin että milten ne voi. Jos ei ole kasveja ikinä kasvattanut ja chili on eka, ei siinä mitään:  Silloin voi olla hyvä sellaiset varmat perusohjeet, yksi tapa,  jolla on vaikea epäonnistua. Tuo multavalintasi on jo melko hankala tältä kantilta. Huono se ei välttämättä ole vaan..  hiukan helpointa haastavampi varsinkin ruukkukoon kasvaessa noin reilusti vielä hennolla taimella. 


Yksi hyvä puuha varsinkin himokastelijalle tai innokkaalle 'ylihoitajalle' on ottaa jokin suihkupullo ja sumutella sillä kasveja.  Ja siis hyvä vaan jos sitten unohtaa muun kastelun!  Kevyehköä mullan päältäkasteluakin sillä on vähän turvallisempaa tehdä. Ja mikä parasta, siihen voit sekoittaa sitä lannoitetta.  Lehtien kautta sitä kasvi myös ottaa silleen.  ja vaikkei laittaisi lannoitetta, lisääntynyt ilmankosteus on usein kaivattua kasveillekin.

Sellaiset mihin pumpataan ilmanpainetta on mukavia.  Parilitraisella jo hoitaa vähän isompaakin taimitarhaa.


Vielä tuosta lämpötilasta ja valosta lisään. Kuulostaa aika niukalta lämpötilalta, mutta ei lajina ehkä ole C. chinense? Oli mitä vaan, niin ai jai kun pääsisivät aurinkoa nauttimaan muutamia tunteja aurinkoisina päivinä. Siinä tulee äkkiä lämmötkin toisenlaisiksi ja kasvu. 

Lämpö tietty vaikuttaa siihenkin, mihin tahtiin kosteutta haihtuu.
8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chilin kastelusta aluslautasen kautta
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Maaliskuu 22, 2018, 20:44:22 ip »
Kuulostaa siltä että kun olet kastellut multaan sopivan kosteuden, kosteus riittää ehkä pariksi viikoksi.

Itse kastelen alta jos siihen on mahdollisuus. Ei mulla useinkaan ole tasseja jokaisen alla, mutta taimia tulee siirrettyä joskus altaisiin kasteluun. 

Tän kokosia taimia tarvinnee myöskin nyt siis kastella varmaan siitä päältä nimenomaan ja altakastelu tulee kyseeseen anyhow vasta kun juuret alkaa oleen syvemmällä ja hipoo ruukun pohjaa? Ihan muuten sivukyssärinä. Kauanko kestää mullan omat lannotteet suurinpiirtein tollasessa 3-4l ruukussa eli millon pitää taas ruveta puutarhan kesää kasveille lisäilemään?

Minusta altakastelun ideassa tai teoriassa on vikaa, jos kosteus ei imeytyisi ylöskin ruukkuun.  Miksi niin pitäisi kastella vasta kun juuret ovat kasvaneet alas asti? Jos kosteus ei imeytyisi ylöspäin muuta kuin juurissa, multa  olisi oikeastaan tarpeetonta ja hyödytöntä kuivana siinä tassista ylöspäin ja samoin siinä olevat juuret kuivassa.


Kaipa kuitenkin käytännössä molempia tarvitaan ja kolmantena vettä voisi myös injektoida keskelle ruukun sisään.   Vaan nyt tuossa tilanteessasi sehän on suunnilleen kertakastelu ja sitten se on täksi kuuksi varmasti tehty.

Tuosta lannoituksesta... luuultavasti sulla on hyvää tavaraa säkissä ollut ekä esim bakteeritoiminta syönyt ravinteita pitkässä varastoinnissa. Asiaa kysytään aina ja tässä on muutamia tuoreita vastauksia joista voit valita. Omani oli viimeksi tällainen: Minusta miedosta lisälannoituksesta on hyötyä jo alusta asti, sillä ostomullissa ja kasvuturpeissa on niin heikot peruslannoitukset että helposti alkaa näkyä heikkoutta ja huonoa kehitystä jo viikon päästä sirkkalehtien avautumisesta. Aika monet näyttää neuvovan ettei kolmeen viikkon tarttis lannoitella, mutta mun kokemus on toinen.
9
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chilin kastelusta aluslautasen kautta
« Uusin viesti kirjoittanut turdy_ Maaliskuu 22, 2018, 20:28:58 ip »
Siirsin n. 15cm kokosen taimet, joissa on jo useampia lehtiä oli suoraan vähän isompii n. 3-4 litran ruukkuihin kun ei ollu oikein muita ja ajattelin et pistän nyt saman tien sitten vähän isompaan. Ne kasvo aiemmin tollasissa pienissä pahvisissa ehkä noin 0.5l ruukuissa. Hieman ehkä aikasessa vaiheessa lähdin siirtämään kun ei aivan täyttänyt kokonaan juuret vanhaa astiaa mut sen verta alko oleen taimilla jo korkeutta, et osa meinas laota niin päädyin nyt hiukka ehkä aikasemmin siirtämään kun ois ollu järkevää. Lämpö on noin 20-22 astetta (normi huoneenlämpö) ja valaisuna yksittäinen kevyt kasviledivalo. Oiskohan ollut noin 10w ja taimia 6. Eli siis kaiken kaikkiaan ei mistään kummosesta "setupista" kyse.

Taimet taitaa vielä olla niin pieniä, että varmasti kasvattelevat juuriaankin vielä aikamoisen tovin ennen kun alkavat sitten kunnolla korkeutta kasvattamaan. Saattoi siinä mielessä olla kyllä virhe hieman varhaisessa vaiheessa lähteä hätäisesti ruukkua vaihtamaan. Tän kokosia taimia tarvinnee myöskin nyt siis kastella varmaan siitä päältä nimenomaan ja altakastelu tulee kyseeseen anyhow vasta kun juuret alkaa oleen syvemmällä ja hipoo ruukun pohjaa? Ihan muuten sivukyssärinä. Kauanko kestää mullan omat lannotteet suurinpiirtein tollasessa 3-4l ruukussa eli millon pitää taas ruveta puutarhan kesää kasveille lisäilemään?
10
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Kasvien infrapunalämmitys
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Maaliskuu 22, 2018, 20:00:26 ip »
Ilman lämpimyydellä on sen verran merkitystä, että kasvin pitää pystyä haihduttamaan vettä lehtiensä kautta.

Ilman muuta. Keväisten säitten näkökulmasta ulkokasvihuoneessa kun aurinkoa näkyy, ilma lämpiää äkkiä liikaakin. Tyypillisten kylmien öitten suhteen olisi tärkeää ettei ruukut viilene liikaa, koska ne paljon hitaammin sitten taas lämpiävät päivän sarastaessa. 

Sitä en osaa sanoa kuinka erilaisia chililajit voivat olla maan lämpimyyden suhteen.  Että vaihteleeko sellainen lämpöraja ruukussa paljonkin, missä vielä kasvi voi kasvaakin terveesti.  Yksi yö ei kesää tee tässäkään...  kasvi näyttää usein huonon vointinsa vasta kun on useita vuorokausia ollut heikommat olosuhteet.

(Toisaalta on hyvä karaistakin kasveja viileällä, mutta sehän tapahtuu lyhyesti aluksi - vrt. kasvin totuttaminen aurinkoon.)
Sivuja: [1] 2 3 ... 10