Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Chilijamppa 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Chilijamppa Heinäkuu 02, 2018, 11:58:16 ap »
Tässä taas liuta kivoja kuvia katseltavaksi:






92
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Rähinä-Reetta Heinäkuu 02, 2018, 05:04:29 ap »
Sun päivyristä paistaa rakkaus harrastukseen

Kiitos. ^-^
94
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut MRgreen Heinäkuu 01, 2018, 21:02:05 ip »
Sun päivyristä paistaa rakkaus harrastukseen
95
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Rähinä-Reetta Heinäkuu 01, 2018, 20:13:01 ip »
Ensi vuonna tuo Fish Pepper pitää laittaa kasvatuslistalle.

Se on kyllä hauskannäköinen muiden seassa.  :)
96
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Heinäkuu 01, 2018, 19:55:15 ip »
 
En liene ainoa joka on tästä näkymästä kateellinen  ;D.

Ensi vuonna tuo Fish Pepper pitää laittaa kasvatuslistalle.
97
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut Huru-ukko Heinäkuu 01, 2018, 19:51:20 ip »
Ja jos haluat kasvattaa samaa lajiketta, niin vain kypsistä podeista kerätyt siemenet itää  :).
98
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan vuosi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut Rähinä-Reetta Heinäkuu 01, 2018, 19:48:24 ip »
1.7. Heinäkuun ensimmäisen päivän sunnuntain aurinkoinen ilta. Chilit ovat kauniita iltavalaistuksessa, eikä ötököitäkään näy, paitsi hyvishämähäkkejä seitteineen.






Aji Panca on alkanut podittamaan vaivihkaa salaa lehtiensä alla.


Tangerine Bell


Fish Pepper


Fish Pepper, intouduin nyt siitä, kun se viimeinkin alkoi tehdä pyjamaraitaa.


Thai Dragon


Charapita. Olen kyllä valmis myymään koko sadon äveriäälle kokille kalliiseen hintaan. :thumbup:

**


Munakoiso De Barbentanen ylisöpö pieni alku.
99
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Bläkkärin kausi 2018
« Uusin viesti kirjoittanut bläkkäri Heinäkuu 01, 2018, 19:23:33 ip »
Juu-u, aika verkkaista on ollut tuo päiväkirjan kirjottelu...

Kesäloma lähenee loppuaan, huomenna taas työmaalle. Montaa päivää ei kerrallaan ehtinyt kotona olemaan loman aikana, siinä yksi syy miksei ole päivittely täällä edennyt.

Toinen syy taitaa olla siinä että suurin osa chileistä on kasvarissa tuolla yhden kadunmitan päässä. Omalla seinustalla kituuttelee varmaankin 8 chiliä, aikalailla niitä heikoiten kasvamaan lähteneitä.
On niissäkin parissa pikku raakileen alkuja. Ja parissa muussa kukkien alkuja.

Alla kuvia kasvihuoneen asukeista, siellä alkaa jo podia pukkaan ihan kohtalaisesti :D.

Starfishistä saa ainakin maistiaiset


Aji Goldenin alkuja


Almassa jo kunnon palleroita


Tämä rocoto alkoi kukittamisen vasta puolen metrin mittaisena, taitaa siis olla Rieseni :P


Tämä on vielä täysi mysteeri kun ei ihan kaikkia tullut nimilaputettua ajoissa...

Aji norteno ehkä vahva ehdokas?
100
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: Mikä chilejäni vaivaa?
« Uusin viesti kirjoittanut jussa Heinäkuu 01, 2018, 16:36:49 ip »
Mikähän Jalapenoa (plantagenista taimena ostettu) vaivaa, kun osa ylimmistä lehdistä on ruvenneet tummumaan joistain kohdin (kuva)? Muuten kasvi kuitenkin voi hyvin, kukkii ja podejakin jo ilmestynyt muutama. Kasvaa tosiaan mullassa ja lannoitettu puutarhan kesällä 1ml/2l ja sumuteltu silloin tällöin merileväuutteella (biobizz). Oikeastaan tummuminen alkoi samaan aikaan kun rupesin levää sumuttelemaan, mutta muille kasveille niin ei kuitenkaan ole käynyt, voisiko liittyä jotenkin siihen? Ja ekaa kesää tosiaan chilejä kasvattelen. :)

Niin ja lisäksi mietin sitä, että missä vaiheessa tietää koska ne podit on kypsiä, kun jalapenothan kuuluu syödä vihreinä?

Joidenkin chililajikkeiden lehdet tummuvat hyvässä valossa, ei ole mitenkään vaarallista. Vihreänä jalapenokin on raaka (se siis syödään monesti raakana). Kannattaa itse kokeilla milloin maku on parhaimmillaan, alkuun ne maistuvat lähinnä ruoholle tai herneelle, eikä poltetta ole ollenkaan. Kannattaa myös antaa osan kypsyä ihan kypsiksi pensaassa, niin sitten tietää senkin maun ja poltteen. Sitten kokeilemalla etsimään itselle sopivinta makua ja tulisuutta.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]