Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Itämisen sietämätön hitaus
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Maaliskuu 10, 2019, 02:08:04 ap »
Lainaus
Useampi kertoo idättäneensä chilit ja sen jälkeen laittaneet ne kivivillakuutioon. Eli se kysymys, kannattaako siemenet idättää muualla ensin, vai
voiko laittaa suoraan kivivillakuutioon?

Joo. Minä  8)
En siksi että se olisi järkevää, vaan siksi, että haluan nähdä ne itävät siemenet. Itsellä on tullut niin hyvä rutiini siihen itujen istutteluun, etten pidä sitä ongelmana. Eipä mene yhtää kuutiota (tai Jiffypelleroa) hukkaan. Vaikeasti idätettäville kuutio on varmaan paras paikka idättää: Villeillä varsinkin sitä itämistä voi joutua odottamaan useampia viikkoja, jota ei voi suodatinpaperilla ainakaan tehdä. Mulla on juuri nyt istutteluvaiheessa sellaiset sata pikku itua, joista varmaan valitsen vaan parhaat. Se lautta on ollut itämässä kohta kaksi viikkoa. Suurin osa itäneistä pikkutaimista on pystyssä tukevasti ja 3-5cm korkeita. Paperi on jo pehminnyt lähes limaksi ja varmaan kuhisee jo kaiken maailman mätäbakteereita. Kohta ne itämättömätkin on mustia ...

Tällä kertaa käytin Ikean idättelylaatikkoa jossa vedin pohjaritilän päälle kastelumattoa, jonka päällä kahvisuodatinpaperia. Vaara on että monet ituset ovat kasvattaneet juurensa jo paperien läpi siihen imukankaaseen. Voi olla jotkut vaikeita irrottaa. Uusi havainto on, että lähinnä reunaa, jossa imukangas menee vesisäiliöön, on tullut hometta. Keskellä mattoa on paperit ihan puhtaat, eivätkä ole myöskään pehmeneet. Selvästikin niitä bakteereita tai homeitiöitä ilmestyy sinnne reuna-alueille missä on kosteampaa eli märkää ... Idut voivat hyvin; itäminen onnistui yli odotusten ja huomenna alkaa istuttelu kuutioihin ...  8)

92
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Itämisen sietämätön hitaus
« Uusin viesti kirjoittanut Kojootti Maaliskuu 10, 2019, 01:11:08 ap »
Voi ihan hyvin laittaa kivivillaan heti, tosin esim. lautalla idättäessä voi karsia itämättömät pois. Mulla on kaikki idätetty pienissä villakuutioissa/napeissa joka sitten jatkossa sopii isomman kuution koloon.

Jonkun verran tulee hukkaa noissa villakuutioissa idättäessä koska jos ei siemen idä niin sen verran on jo kilpailevaa kasvustoa ehtinyt kehittyä niihin ettei ole järkevää käyttää sellaista villakuutiota uudelleen.
93
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Itämisen sietämätön hitaus
« Uusin viesti kirjoittanut morssubita Maaliskuu 10, 2019, 00:49:38 ap »
Uusi chilinkasvattaja täällä, morjens.

En ole koko keskustelua lukenut läpi, mutta viimeisiissä parikymmentäsivua lukeneena, heräso yksi kysymys:

Useampi kertoo idättäneensä chilit ja sen jälkeen laittaneet ne kivivillakuutioon. Eli se kysymys, kannattaako siemenet idättää muualla ensin, vai
voiko laittaa suoraan kivivillakuutioon?
94
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« Uusin viesti kirjoittanut miiksuli Maaliskuu 09, 2019, 21:13:05 ip »
Mun Bhut Jolokia keltainen joka oli tumma oli se parempi ja vahvempi ja paljon satoisampi. Eli jotain variaatiota vissiin noissa voi olla. En oikeastaan muista että olisi väri muuttunut ajan saatossa sen enempää. Oon ite näistä niin hämmenytynyt nykyään kun moni poikkeaa muiden kasvatuksista.
95
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: MorugaReaper 2019
« Uusin viesti kirjoittanut MorugaReaper Maaliskuu 09, 2019, 12:43:53 ip »

Koska C.annuum:t eivät itäneet tarpeeksi, pistin itämään muutamia tomaatteja. Saa jotain makua salaatteihin kesällä. Villejä ja Erk on kolme siementä ja muita kaksi itämässä. Yhteensä 28.
Kylvin kokeeksi SpeedGrow-villakuutioihin. Antaa mahdollisuuden vesiviljelyyn ja myös turpeeseen. Jokusen voisi laittaa NFT-systeemiin, jos vain itävät.


1. Mexikon villitomaatti     
2. Perun villitomaatti       
3. Calapacos villitomaatti   
4. Banana Legs             
5. Black Plum               
6. Erk                     
7. Kumato                   
8. Long Willi                 
9. Pink Tiger               
10.Tigerella                 
11.Tumbling Tom Red

12.Zitronen       
96
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Yleinen fotoalbumi
« Uusin viesti kirjoittanut Vuorikaskas Maaliskuu 09, 2019, 12:32:35 ip »


Pikku villakuutioissa idätettyjä siirsin kookos-turve sekoitukseen.   

BJ = bhut jolokia yellow.   Yksi oli heti ylös noustessaan ja auetessaan reilu viikko sitten hyvin tumma ja vielä tuossakin nyt selkeästi tummempi vaikka jo vaalenee.  Mitä lie vaihtelua ja kuinka se ilmenee myöhemmin.  Miiksulilta nämä sain,  kuten kaksi muuta uutta Aji Panca ja Machu Pichu. AP siemeniä idätin 4 ja kaksi kasvia niistä nousi. MP siemeniä oli vain kaksi ja toinen nousi.  Joten hyvin kävi!
97
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« Uusin viesti kirjoittanut sorrii Maaliskuu 09, 2019, 12:26:29 ip »
Mun kokemukseni on että ensimmäisistä kukista ensimmäisiin kypsiin tomaatteihin voi olla jo tuon 45 päivää  ???

Kerrostalossa on ollut tosissaan ongelmana, että tahtovat perkeleet kasvaa väkisin turhan isoiksi ennen ulos siirtoa [=palstalle, mökille]. Mä olen varmaan aina lannoittanut vähän liikaa ...
Viime keväänä istutin kookoskuituun ja yritin minimoida lannoitusta, ja siirsin tomskut lasiparvekkeelle jo huhtikuussa. Silti olivat runkotomaatit reilusti yli metrin korkuisia kesäkuun alussa, kun pystyin niitä viemään pois. Monena vuotena oon sellaisia melkein 1½-metrisiä tomaattiköynnöksiä kuskannut pressuun rullalle sidottuina. Ihmeen sitkeitä ne on, kun ei ole katkennut lähes koskaan.
Sitten vaan oon tehnyt leveän istutuskuopan, johon upottanut sitä vartta sellaiset ½ metriä vaakatasoon ja pakottanut narulla kasvamaan pystyyn. Ikinä en ole kypsiä saanut ennen elokuuta. PAitsi jostain pikkutomaateista. Viime vuonna alkoi "World's smallest" tehdä marjoja jo toukokuussa kotona. SE oli nopea ... Täysin sisätiloissa kasvattaminen on hullun hommaa kerrostalossa: Jos ei ole valot luokkaa "natikka ja pari isoa lediä", niin tulee ohutta surkeaa narua varsista. Jos on se natikka tms. niin 1½-metrisiä hirviöitä ...
98
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« Uusin viesti kirjoittanut Chilivaari Maaliskuu 09, 2019, 11:36:40 ap »
"Nopeimmalla" days to maturity" oli 45 päivää. Tämä määrittänee itämään laittamisen ajankohdan.
Osaisikohan joku selittää tuon termin, jota yleisesti käytetään. Se tarkoittanee jotakin lopulliseen paikkaa istuttamisesta lähtevää aikaa tai uudelleen ruukuttamisesta, ei varmasti itämisestä. Kukinnastakin kuluu kaksi kuukautta normaalitomaateilla, pienet ovat nopeampia. Minulle ei ole koskaan selvinnyt, mitä sillä tarkoitetaan. Ehkä se kasvihuoneviljelyssä on vakioitunut termi, kun taimia käsitellään aina samalla tavalla.


Vertailun vuoksi erittäin nopea Boney-MM, jolla aika on ilmoitettu itämisestä ja se on 80-85 vrk. Joskus olen päässyt kolmen kuukauden tienoille. https://seemnemaailm.ee/fi/tomato-boney-mm.html

Siis itämään vain!
99
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tomaatti (Solanum lycopersicum)
« Uusin viesti kirjoittanut -T- Maaliskuu 09, 2019, 10:48:26 ap »
Tuli ostettua ensimmäistä kertaa determinate-/pensastomaatteja TomatoEdenistä ja siellä on lajikkeiden Days to Maturity-tiedot. Miten tarkkoja nämä on ja lasketaanko se itämään laittamisesta ensimmäiseen kypsään tomaattiin? Determinate-tomaatilla kannattanee tästä laskea milloin laittaa itämään, milloin uskoo kelien olevan sopivat ulkokasvatukseen sekä miten porrastaa sadon kypsyminen.

Lajikkeiksi on valikoitunut sellaisia joissa oli maininta kompaktista kasvusta sekä eri kypsymisnopeuksia. "Nopeimmalla" days to maturity" oli 45 päivää. Tämä määrittänee itämään laittamisen ajankohdan. Missäköhän vaiheessa tuo kannattaa laittaa itämään? Kasvatus tapahtuu kerrostalossa. Alku sisällä, sitten siirto lasitetulle parvekkeelle ja myöhemmin osa pienen palstan nurkkaan avomaalle ja osa jää Biolanin kastelualtaaseen parvekkeelle.
100
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Reetan kasvattelut 2019
« Uusin viesti kirjoittanut Rähinä-Reetta Maaliskuu 09, 2019, 09:16:13 ap »
9.3. Mullat sulamaan, huomenna on kylvöpäivä. Taas tuntuu, että olen niin kamalan myöhässä, ystävänkin chilit ovat jo isolla taimella. Pitää muistaa käyttää siemenshakeria.  :D Eiköhän ne siitä. Mies tuossa muisti, että minun Eslinikin toimii vaan 50%:sti. Täytynee etsiä jostain uusi lamppu siihen.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]