heinäkuu 12, 2020, 00:37:20 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Kosimir

1
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehdys
heinäkuu 03, 2017, 15:35:03 ip
Lainaus käyttäjältä: RottenMoose - heinäkuu 03, 2017, 05:58:14 ap
Korjasitko profiilissa vai virossa?  :)


Hehe, se jääköön mysteeriksi..  ;)
2
Erikoisuudet / Vs: Jäätelön ja chilin naittaminen
kesäkuu 15, 2017, 21:39:34 ip
Lainaus käyttäjältä: ALi - kesäkuu 15, 2017, 21:23:17 ip
Ainojäätelöt on aivan parhaita. Esim. Lakritsiaino reilulla chinense aromilla ja tulisuudella höystettynä olisi varmasti hyvää. Tuskin mikään myyntimenestys edelleenkään kuitenkaan. 


Siihenhän se ikävä kyllä kaatuu, kun ei tuollaisesta tahdo millään saada suureen massaan vetoavaa tuotetta. :-\
3
Erikoisuudet / Vs: Jäätelön ja chilin naittaminen
kesäkuu 15, 2017, 18:47:52 ip
Tätä jäätelö+chili hommaa on tullut mietittyä, kun työn puolesta saa jätskien kanssa olla tekemisissä päivittäin :D Alkaahan tämä chiliharrastus pikkuhiljaa olla niinkin suomalainen juttu, että voisi tuotekehitykselle ehdotella uutta tulisempaa Ainoa esimerkiksi.. ;D
4
Ihan ensimmäisenä kasvina oli Naga joka olikin jonkunlainen habanero ilmeisesti kuitenkin ;D Semmoinen juomatölkin näköinen "kasvata naga" -purkki. Vielä samalle ensimmäiselle kaudelle tuli hommattua ihan oikea nagapuska, cayenne long slim, peruvian white habanero ja tottakai myös "kaupan punainen" piti kokeilla. :D Aikamoista harjoitteluahan se oli, mutta satoa tuli silti kaikenkaikkiaan peräti 267g ja kyllä oli onnistunut fiiliskin kun ihan itse sai jotain syötävää kasvatettua! :)
5
Kyllä se maku ja tulisuus on ne kriteerit millä kasvatettavani valitsen. :D Kaikki ne on omalla tavallaan ihan hienoja kasveja, enkä näitä muutenkaan ulkonäön takia kasvatakaan, vaan niiden syötävien takia. Ja myös ihan kasvattamisen ilosta tietysti! ;)
6
Pakko oli tulla kehumaan hyvää kanavaa! :D On ollut loistava lisäapu aloittelijalle tämän foorumin lisäksi, joten kiitos siitä. :) Opetusvideoista olen oppinut paljon asioita. Osaat selittää asiat jotenkin niin selkeästi, että maallikkokin ymmärtää! ;D Noiden opetusvideoiden jälkeen parasta sisältöä on ollut vinkit ja lajikearvostelut, mutta myös pidemmät projektit ja haasteet tuovat mukavaa vaihtelua. Ja näin raskaan musiikin ystävänä myös tämä uusi musajuttu toimii, joten jatka samaan malliin!  ;)
7
Osittain ainakin hyvin samantapainen tarina kuin monella muullakin. :) Aina oikeastaan on tulinen ruoka kiinnostanut ja maistunut hyvältä. Joskus pienenä kerran äiti ostikin jonkun chilintaimen ja siitä tuli vain pari onnetonta pötkylää, kun ei kumpikaan osattu kasvattaa oikein. ;D Sen jälkeen ajatus jäi taka-alalle kytemään. Lähipiirissä on oikeastaan aina ollut ihmisiä, jotka ovat chilejä kasvattaneet ja nämä ovat osaltaan pitäneet ajatuksen siitä hengissä, että ehkä minäkin vielä joskus kokeilen. Nyt pari vuotta sitten nykyinen avovaimoni osti minulle muuten vaan lahjaksi "kasvata naga, lisää vain vesi" -purkin ja siitä se sitten lähti! :D Nagaahan siitä purkista ei tullut vaan jonkinlaista Habaneroa uskoakseni, mutta siinä vaiheessa oli ihan oikeaakin Nagaa kasvamassa ja sitäkin pääsi maistelemaan muutaman muunkin lajikkeen lisäksi. :)
8
Äänestykset / Vs: Suosikki-chinence vuodelle 2017
kesäkuu 11, 2017, 01:32:30 ap
Ei löytynyt listalta, mutta pakko sanoa ainoa chinense mikä on ehtinyt podin kypsyttää, eli Murupi Doce :D Oli aika hämäävä, kun leikatessa haju oli todella vahva chinensemäinen ja muistutti paljon tulisemman pään chinensejä, mutta poltetta ei ollut lainkaan :o Maku kuitenkin erinomainen! Raikas, makea, hedelmäinen ja mehukas. :thumbup: Ihan kuin olisi karkkia syönyt  ;D Muitakin chinensejä on kasvamassa mm. Purple Bhut Jolokia, Chocolate Fatalii sekä Pink Habanero.
9
Äänestykset / Vs: mistä päin suomea sakki on?
kesäkuu 11, 2017, 01:24:13 ap
Hämeenlinnassa syntynyt ja kasvanut ja pari vuotta sitten naapurikuntaan Janakkalaan loikannut :)
10
Uusien jäsenten esittelyt / Vs: Tervehdys
kesäkuu 09, 2017, 21:28:01 ip
Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 09, 2017, 18:29:18 ip
Tervetuloa.Pieni ristiriita profiilissa ja esittelyssä  ;). Chileihin on helppo hukkua  :o.

Kiitos kun huomautit  :-[ Nyt olen käynyt korjaamassa sukupuoleni  ;D
11
Uusien jäsenten esittelyt / Tervehdys
kesäkuu 09, 2017, 17:23:25 ip
Moro vaan kaikille!

Olen nuori mies Hämeestä ja nyt toista kautta kasvattelemassa. Hyvin pienestä pitäen on tulinen ruoka ja jossain määrin jopa chilin kasvatuskin kiinnostunut, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että olisi oikeasti sen ihmeemmin asiaa edes miettinyt. Sitten syksyllä 2015 nykyinen avovaimoni meni ostamaan vähän niinkuin vitsinä lahjaksi semmoisen "kasvata naga, lisää vain vesi" -purkin.. Vaan eipä osannut arvatakaan mitkä helvetin portit meni avaamaan. ;D Pian olikin ihan "oikeita" taimia ja valoja ympäri kämppää ja rahaa alkoi upota kaikenmaailman valoihin, ruukkuihin yms. tarvikkeisiin. Muutenkin elämä alkoi pyöriä enemmän kasvien ympärillä ja niistä tuli osa jokapäiväistä arkea. Mutta kaikesta huolimatta on hän ollut ymmärtäväinen ja kestänyt uutta harrastustani paremmin kuin hyvin, vaikka se onkin välillä hermoillekin käynyt. :P Foorumia olen selannut harrastukseni alusta saakka ja täältä olenkin saanut paljon hyviä ohjeita ja vinkkejä kasvattamiseen. Kasvattamisessa onkin ollut omat haasteensa pienessä kerrostalokaksiossa, jossa kaikki ikkunat, kuten myös parveke, ovat itä, pohjoinen suunnalla. Mutta olosuhteisiin ja kokemukseen verrattuna on satoa tullut jopa ihan kohtalaisesti omasta mielestäni  :)