syyskuu 23, 2019, 18:17:58 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - Keku

1
No jokakesäisiä kirvoja ja niiden hävittämistä lukuunottamatta kaikki tässä harrastuksessa on hienoa, mutta kyllä kaikkein mukavinta on kerätä satoa ja käyttää sitä ruoanlaittoon mitä erilaisimmissa muodoissa ja tietty maistaa niitä tuotoksia.
2
Tulihan sitä nuorena käytettyä punaista tabascoa pöperöitä maustamaan, joka muuten ei silloin 90-luvulla ollut yhtä lirua etikkaliemikuraa kuin nykyisin. Mutta suuremman ahaa-elämyksen koin saatuani pullon Blair´s Sudden Deathia kaverilta 4 vuotta sitten. Sitten löysinkin chileistä googlaamalla Infernon sivut jotka antoivat idean kotikasvatuksesta ja ei muuta kuin Fataliilta siementilausta kaverin kanssa ja tällä tiellä ollaan yhäkin...
3
Lainaus käyttäjältä: mattson - toukokuu 25, 2010, 22:25:04 ip
CDON.com Suvaitsi vihdoin toimittaa tilaamani Monty Python And The Holy Grail - Elokuvan juuri sopivasti lomalleni. Matkani suuntasi siis kohti Citymaket Launetta: sillä eihän K.O. Elokuvaa soisi millään muotoa katsella ilman paria pulloa Black Sheep Breweryn Holy (gr)Ale:a.
Määrätietoinen askellukseni kohti tuontioluthyllyä sai äkillisen stopin kun silmäkulmaani osui kolme kappaletta UUSIA BLAIR`S SIPSEJÄ!

Cajun, Chipotle sekä Parmesan Habanero. Ensimmäisen jätin suosilla hyllyyn kun en k.o. mausta niin perusta, mutta kaksi muuta koppasin völjyyn.

Kotiin päästyä tuli chipotle-pussi ahmittua melkein kynnyksellä. Sairaan hyviä, mutta ainakin tämä pussi lähes tuleton...pieni pettymys.

nyt leffan (ja sipsien) pariin....Itse myös chipotle sipsejä syödessä huomasin niiden olevan lähes täysin tulettomia joten varmaan niiden ominaisuus eikä sattumatapaus. Parmesan Habanerot on muuten aikasta hyvää kamaa ainakin mun makuun. Minä taas pidän cajun sipsejä parhaina, kun niitä saisi vielä isommassa pussissa.
4
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
huhtikuu 14, 2010, 12:32:19 ip
 Jack The Roosterin Hell´s Nightissa olleena ainakin naamanvääntelyasteikkoa seuranneena sanoisin että poltetta riittää tarpeeksi. Itsellä ei vielä krapula ja pokka antanut myöden syödä moista vatsahaavan aiheuttajaa.
Sen sain irti että hampurilaisessa on pihvillä 333k scovillen Poppamies Ahjoa ja kanteen siveltynä 666k scovillen Poppamies Manalaa. Että ei muuta kuin ääntä kohden ja illaksi kotiin pöntön äärelle jääpalapussin ja pumpulitupon kanssa...
5
Äänestykset / Vs: Foorumin ikäjakauma?
huhtikuu 14, 2010, 12:19:39 ip
30 vuotta tuli viime kesänä täyteen eli nuorehko chiliäijä kyseessä.
Muuten tuo Chilivaarin edellä kirjoittama neuvo iän ja asuinpaikan mainitsemisesta profiilissa olisi tärkeä juttu senkin kannalta jos miettii esim. taimien vaihtoa/myyntiä niin tietää toisen sijainnin jo ilman kysymistä ja vastauksen odottelua.
Eikä se iän kertominenkaan vielä liikaa yksityisyyden raottamista kaikenkansan nähtäville ole...
6
Mausteet / Vs: Paras pöytämauste.
huhtikuu 05, 2010, 21:34:16 ip
Kuivattu Lemon Drop tai Habanero ovat aika sopivia moneen paikkaan. Nestemuodossa käytän itämaisen kaupan Sriracha-kastiketta aika moneen ruokaan ja tietty Haba-Tabasco menee mulla alas hyvin.
7
Äänestykset / Vs: Puhutteko Chileillenne?
huhtikuu 05, 2010, 21:19:28 ip
Lähinnä vaan katselen niitä pitkään välillä mietiskellen mahdollista tulevaa herkullista satoa. Muuten kyllä puhelen paljon itsekseni töissä muunmuassa.  :D
8
Tuli eilen varattua klo 15 kattaukseen paikka emännän kanssa, oli jo lähes täyttä paitsi klo 21 kattauksessa hiven tilaa. Innolla odotan josko tuolla saisi maukkaan polttavia annoksia eteensä.
9
Lahdesta kun löysin tammikuussa Puutarhan Kesää Kodin Terrasta, Renkomäestä, niin tein havainnon että sitä saa kilohinnaltaan melkeen puolet halvemmalla kun ostaa sen 3 kilon pöntön, vinkiksi vaan jos joku haluaa/tarvitsee paljon Puutarhan Kesää. Itselleni kilon purkki riittää varmaan vähintään siihen asti kunnes haluaa taas kokeilla jotain muita lannoitteita.
10
Tori / Vs: Keksi chilinamille nimi -skaba
helmikuu 03, 2010, 23:47:49 ip
Marjapommi tai Punatykäri
11
On edelleen kokonaistyppi, fosfori vesiliukoinen ja kalium vesiliukoinen sekä näiden pitoisuudet on painoprosentteina NPK 13-7-20.
12
Lainaus käyttäjältä: tombola - tammikuu 27, 2010, 22:30:33 ip
Mikähän tätä kaveria vaivaa? Aji Cristal on nimittäin latvomisen jälkeen kasvattanut kaikki uudet lehtensä tuollaiselle ihme rullalle ???
Vai onkohan vika ennemminkin kasvattajassa... ::)
Itselläni oli viime kaudella ihan samaa vikaa nimenomaan pelkästään Aji Critaleissa, ei itselläni haitannut kasvua juurikaan ja syytä moiseen en keksinyt, osa lehdistä rullaantui ihan kauden loppuun asti vaikka vaihtelin lannoitusta ja kastelumääriä ja hyvin tuli satoa vaikka osa lehdistä käpertyi...
13
En varsinaisesti kysy itämisen hitaudesta vaan kasvamisen hitaudesta, eli onko Fataliille tyypillistä itää/kasvaa todella hitaasti, kun esim. Habanero Brown ja Trinidad Scorpion kasvavat puolta nopeammin kuin Fataliini, muutenkin kaikki kasvattamni chinenset ovat olleet huomattavasti nopeampia? Fatalii taitaa itseasiassa olla hitain kasvuisin chilini mitä nyt olen noin 15 hyvinkin erilaista lajia kasvatellut. Jopa rocotoni taitavat nyt kasvaa nopeampaan...
14
Vihdoinkin löytyy myös Lahdesta launeen cittarista mm. Blair´s, Da Bomb ja Poppamies kastikkeita, sijaitsevat tosin eri osastoilla, Blair´s ja poppamies tex-mex osastolla ja Da Bomb hyllyjen päädyssä. Nuo Poppamies kastikkeet olivat aika houkuttelevan värikkään näköisiä, mitä lienevät maultaan? Itse tykkään laittaa omasta pakkasesta Fassen nagoja tai omia 7 Podeja ekstraktisoosien sijaan ruokiin, parempia maultaan.
15
 Minulla lähtee 2010 kaudeksi kolmas kausi chilejä kasvamaan, mutta en ole ennen rocotoja (C. pubescens) kasvattanut ja olen saanut ymmärtää täältä foorumilta lukiessani, että vaativat tiettyjä erityisolosuhteita kasvaakseen ja tuottaakseen satoa. Hakua olen koettanut mutta en löytänyt riittävän yksiselitteistä tietoa miten asia tulee hoitaa, joten kysyn teiltä rocotoja sadokkaasti kasvattaneilta nyt tärkeää infoa.

Miten minun tulisi hoitaa paria pientä kylvömullassa kasvavaa rocoton (CAP 217 = Hyper Pube) taintani, jotka aion kasvattaa parvekkeella multakasvatuksessa, mikäli aion saada mahdollisimman paljon satoa niistä tulevalla kasvukaudella? Kiitos asiantuntevista vastauksista jo etukäteen!  :)
16
Lahdesta ollaan juu...
17
Mausteet / Vs: Chipotle Tabasco
marraskuu 10, 2009, 12:23:29 ip
Lahtelaisille tiedoksi että löytyy myös Karjalankadulla olevasta Maustemestasta Chipotle Tabascoa sekä myös muita miedompia chilikastikkeita.
18
Ravintolat ja ruokapaikat / Vs: Tampereen raflat
marraskuu 08, 2009, 22:34:46 ip
 Gringos Locosin Diablo Burger tuli testattua eilen ja olin hiven pettynyt hurjaksi mainostettuun tulisuuteen. Kyllähän siellä jotain chilimurskaa oli reilusti välissä, mutta jos mainitaan oikein listassa että syödään omalla vastuulla ja että kaupungin tulisin hampurilainen, niin sen pitäisi silloin olla jo sellainen että potkaisee ja raivolla.
Jos itse teen kotona burgereita ja laitan esim. puolikkaan teelusikkan Blair´s After Deathia tai Dave´s Insanitya pihville niin räjäyttää tajunnan paljon kovemmin kuin Gringos Locosin Diablo Burger. Hampurilainen itsessään oli ihan ookoo tasoa maultaan.
19
Yhdyn edellisiin 7 podia maistaneiden kokemuksiin, eli tulisuutta on reilusti perushabaa enempi, maku on erittäin hedelmäinen ja tuoksu myös voimakkaan hedelmäinen ja tuoksusta voi jo havainnoida että nyt ollaan tekemisisssä julmetun tulisen tapauksen kanssa. Itävyys oli itselläni erittäin hyvä (5/6), kasvoi myös nopeammin kuin monet muut chinenseni parvekkeella (datil, naga, white giant-haba)

Suhteellisen satoisa, sillä puskani tuotti multaruukussa n.40 podia joista suurin osa isoa luokkaa olevia ryppyisiä 5-6 sentin möhköjä, kun esim. Habanero White Giant samoilla kasvatusmetodeilla jäi noin 30 podiin joista puolet alamittaisia 2-3 sentin palloja.

Trinidad Scorpionista tulee sitten kokemuksia/arvosteluja ensi kesänä koska viime viikolla tuli postista siemeniä, Fataliilta tilattua Morouga blendiä, jossa pitäisi riittää poltetta niin että taju lähtee. Vielä näyttäisi olevan Fataliillä siemeniä joten nyt kaikki kapsaisiininhimoiset tilausta vetämään.
20
Mausteet / Vs: Lidlin chilirouhe mylly
syyskuu 14, 2009, 21:42:06 ip
Itse olen ostanut noita lidlin chilimyllyjä sen takia että niihin voi tunkea omat kuivachilinsä avattuaan vetämällä kansisysteemin (vaatii kohtuullisesti voimaa/tekniikkaa) ja avot, on omaa chiliä myllyssä ja juuri niin tulisena kuin mitä lajiketta sinne tunkee sisään.

Itse alkuperäinen sisältöhän on kuten todettua aika mietoa kamaa, ei tarvitse todellakaan herkemmänkään kaverin säästellä kun antaa jengaa myllylle!