syyskuu 18, 2019, 04:44:36 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Viestit - JaloPena

1
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Suosikkiviinisi?
tammikuu 01, 2015, 03:40:59 ap
Punaista sen olla pitää, rypäleenä yleensä Pinot Noir, Shiraz, Malbec. Maultaan suhteellisen täyteläistä ja runsasta. Australia, Etelä-Afrikka, Chile. Joskus myös Argentiina.
2
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 23, 2014, 15:00:06 ip
Lainaus käyttäjältä: MiM - joulukuu 23, 2014, 12:31:30 ip
Ilmaisohjelmista olen GIMPin lisäksi käyttänyt RawTherapee RAW kuvien perussäätöihin.


Itse käytän RAWien säätämiseen ja kääntämiseen Canonin omaa ilmaista Digital Photo Professionalia. Toimii omasta mielestäni ihan kelvollisesti.
3
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 23, 2014, 02:03:22 ap
Jos Gimp on koneella, tuosta pääsee mukavasti käsittelyn puolelle - ja aika paljon pidemmällekin. Ja ihan suomen kielellä:

http://www.joutsi.com/gimp-ohjeet/

http://opigimp.gimp-suomi.org/

http://www.hmdata.net/media/Kuvankasittely_GIMP.pdf
4
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 21, 2014, 23:49:00 ip
Lainaus käyttäjältä: Chilivaari - joulukuu 21, 2014, 20:33:15 ip
Lainaus käyttäjältä: Caide - joulukuu 21, 2014, 19:42:13 ipEhkä hauskinta on se, kun huomaa kehittyneensä, kun kuukauden vanhat kuvat alkaa jo näyttää kauhealta shitiltä ja tekisi mieli poistaa ne.

Kun aloittelin valokuvausharrastustani 1960-luvulla, vanhat parrat neuvoivat hyvän kuvan salaisuuksia tähän tapaan:
Laita se seinällesi ja katsele joka päivä. Jos se vielä puolen vuoden päästä näyttää joltakin, siinä saattaa olla jotakin.

Voisi tuossa olla ideaa digikaudellakin.


Tuo ikivanha sääntö toimii aina, niin valokuvauksessa, kuvataiteissa kuin musiikissakin. Joskus -70-luvun alussa kuulin itsekin saman totuuden.

5
TuPS tietenkin. Pakkohan sitä syntymäkaupunkia on kannattaa, vielä kun veljenpoikakin kuuluu joukkueeseen.

Onnaksi vakiotyrijä Jokerit on viemässä rahojaan KHL:ään jakoon.
6
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 21, 2014, 14:15:29 ip
Tuon tyyppisiä - toki pienempiä -  korjauksia tehtiin lyijykynällä, mikäli käytettiin mattaa vedostuspaperia (emaks tms). En ollut Brezhnevin palveluksessa.... :)

Muista fiksauksista olemmekin näköjään aika samaa mieltä. Tuleepa mieleeni iso häly Hannu Hautalan palkitusta mv-telkänpoikakuvasta, johon hän oli lisännyt aidon ohella toisen pöntöstä hyppäävän poikasen. Kuvaan tuli lisää dramatiikkaa ja näyttävyyttä, hän vain "unohti" mainita manipuloinnista....

Nykyisin ymmärtääkseni vuoden luontokuva-kilpailussakin on monia eri sarjoja, mukana myös vapaasti manipuloidut. Minusta hyvä asia, kaikille kukille löytyy oma kasvualusta. Ja jokaisen kuvan ohessa pitää lähettää myös raakakuva ennen käsittelyä (jos en ole väärin ymmärtänyt).

Tämä valokuvauskin on asia, josta löytyy sekä tietämystä ja tietämättömyyttä. Valitettavan usein nimen omaan näistä ääripäistä. Ja suurin moralinen mekastus kuuluu - niin, sopii arvata kummasta päästä...  ::)
7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 21, 2014, 01:39:13 ap
Lainaus käyttäjältä: Caide - joulukuu 20, 2014, 20:58:25 ip
Tossa se kuva. Luonnonkuvaajaryhmä tosiaan täynnä ihmisiä, jotka ei tajua valokuvaamisesta mitään ja välillä pistää pahasti ärsyttämään. Pariin jankkailuun lähdin mukaan ja enää ei oikein jaksa jääriä vastaan kinastella, kun ei ne halua edes yrittää ymmärtää.


Mainio kuva, hyvä idis ja fiilis.  :)

Minäkin olen nykyisin vain kuvia, en laittanut luontokuvaajien sivulle. Ihmiset, jotka ovat harrastaneet kuvausta (musta-valko)filmiajoista asti ja tottuneet prässäämään filmiä, säätämään valotusta, suurentamaan kuvan sopivaksi jne, ymmärtävät, että jälkikäsittely on vähintään yhtä tärkeää kuin kuvan ottaminen. Samoin ne digiajan ihmiset, jotka ovat tutustuneet kameran mahdollisuuksiin ja kunnon kuvankäsittelyyn, ymmärtävät saman.

Tuossa hauska esimerkki "luomusta" ja fiksatusta. Yritin näilläkin osoittaa käsittelyn tarpeellisuuden, mutta ei päätä jaksa lyödä mäntyyn aikaansa kauempaa. Käsittely on tehty avoimeen koodin ohjelma GIMPillä.

Ensin raakakuva RAW:stä jpg:ksi muutettuna:


ja sit sama kuva pari tuntia myöhemmin.8
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Antivitutusta ilmassa
joulukuu 20, 2014, 19:10:36 ip
Lainaus käyttäjältä: Miquel - joulukuu 20, 2014, 18:55:05 ip
Startone SAS-75. Vissiinkait melko peruskampe.  ::)


Joo, ihan käypänen aloittelija- ja oppilassoitin ja työn laadunkin pitäisi olla hintaan nähden ihan kohtalaista. 

Kun ilmeisesti olet aloitelija, kunnollisen suukappaleen hankkimista kannattaa harkita. se auttaa todella paljon äänenmuodostuksessa.

Tsemppiä ja jaksamista harjoitteluun.
9
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 20, 2014, 18:55:47 ip
Onnittelut Caidelle! Luulisi tuon antavan lisäpontta harrastukselle. Mistäpä kyseisen voittokuvan pääsee vaklaamaan?

Heh, ja tietysti Niikkonikauppias ottaa mielellään myös rahasi kun alat parantelemaan laitteistoasi innon yhä kasvaessa...   ;D

Neuvolan jäsen olen, pitääpä tutustua tuohon showroomiinkin. Olen myös luonnonvalokuvaajien jäsen, mutta siellä on ihan liikaa kaikkia "luomukuvaajia", jotka eivät hyväksy (eivätkä ymmärrä) hölkäsen pölähtämää siitä, miksi kuvia pitää jälkikäsitellä myös koneella.
10
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Antivitutusta ilmassa
joulukuu 20, 2014, 10:08:56 ap
Miquelille: Itse opettelin parikymmentä vuotta sitten fonin soittoa lainaamalla kirjastosta soitto-oppaan ja harjoittelemalla sormituksia, ansatsia, hengitystä ja pitkiä puhalluksia aluksi. Sitten pikkuhiljaa biisien kimppuun. Isona apun on ollut taustasoitto-ohjelma band-in-a-box, jolla pystyy tekemään soitantoonsa melkein millaisen taustan tahansa ja transponoimaan sen mihin sävellajiin hyvänsä erittäin helposti. (suosittelen). Hieno harrastus, ainakin itselle. Naapureista ei kannata välittää... ;)

Btw, minkä laitteen hankit? Itselläni on vintageja -70-luvun alusta, Grassin tenori ja altto.

11
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 20, 2014, 00:32:30 ap
Ai niin, jos/kun kelle käytetyt kamerat kelpaavat, esim Facen puolella on hyvä sivu, Valokuvaajan kirppis. Kaikenlaista rompetta, halpaa ja kallista.  Ja firmoista esim kameroiden huoltoliike JAS-tekniikkaa kauppaa käytettyjä. Eivät halvimpia, mutta ovat huollettuja ja antavat takuun laitteilleen. Omaan JAS:silta hankittuun settiini tuli puolen vuoden takuu.

Tuossa muutama ujo kuva kesältä ja syksyltä:12
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kamerat ja valokuvaus
joulukuu 19, 2014, 01:30:45 ap
Morjens taas pitkästä aikaa... Taitaa olla kohta vuosi vierinyt edellisestä käynnistä.

Aika pienellä putkivalikoimalla pärjää.
Itse ostin keväällä Canon 5D markII:n ja siihen oman merkin 24-70 2.8 L USM macron:n ja 100 mm 2.8 macron.
Kaikki normaalikuvaus on hoitunut mainiosti noilla, mm juhlat, potretit, maisemat ja macroilu. No, ehkä yksi laajempi lasi olisi vielä hankinnassa maisemiin ja tähtitaivaaseen. Jo nuo painavat sen verran rutkasti, ettei kolmen kilon iso putki enää houkuta...
13
Kunnon meininkiä tuo on, mittarina vaimon ärtyisyys suoraan verrannollisena kasvien määrään ja tilan tarpeeseen.
Mopo meni eikä kiinni saa.  ;D
14
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Joensuumiitti
marraskuu 22, 2013, 23:31:52 ip
Lainaus käyttäjältä: Dethlock - marraskuu 18, 2013, 19:25:13 ip
Siemensäkki lähestyy Itä-Suomea. Pidetäänkö Joensuumiitti Hammaslahdessa jahka paketti saapuu nurkille?


Hmm.. voisi kuulostaa hyvältä . Tänä vuonna en tosin ilmoittautunut mukaan ketjuun mutta ehkäpä tässä olisi mahis päästä mukaan jaolle...  ::)  Minulla taitaa olla lisättäväksi ainakin Cap 502:ta
15
Kodin mausteinen kokkaus / Vs: Kivekset!
marraskuu 21, 2013, 00:53:33 ap
Kaveri kotikokkaa, myös palleja. Kehuu hyviksi, mutta itse en ole viitsinyt maistaa vaikka pari kertaa on tarjottukin. En viitsi syödä sellaista, mikä löytyy uroksen haarojen välistä.  Syön mieluummin kananmunia...  ::)

Mutta tuosta ohjetta kehiin:

http://www.bloglovin.com/blog/post/2479017/1932195427?link=aHR0cCUzQSUyRiUyRmlza2Frb2trYWEuYmxvZ3Nwb3QuY29tJTJGMjAxMyUyRjExJTJGZmxhbWluZy1iYWxscy15a3NpLW5ha29rdWxtYS5odG1s
16
Chilitapahtumat / -tapaamiset / Vs: Joensuumiitti
marraskuu 06, 2013, 18:56:21 ip
Hep! Yritän mukaan.
17
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Lemon Drop C.baccatum
lokakuu 26, 2013, 00:25:42 ap
Hessin lanseraama lemon drop-sitruuna-marenkipiirakka on uskomattoman hyvää. Ja erittäin helppo tehdä. Ohjekin löytyy jostain tämän foorumin uumenista.
Suositan. Ja kaikki kyseistä piirakkaa maistaneet kaverini (niitä on paljon) suosittavat myös.
18
Niin, vielä piti sanomani, että tervetuloa porukkaan :)
19
Katos, joku muukin täältä. Missäs päin joensuuta sinun chilikasvattamosi sijaitsee? 
20
Myös täällä vielä sushrajaakin pohjoisemmassa, missä pakkanen on käynyt muutamana yönä kolmen asteen alapuolella, flexu kukkii täyttä päätä parvekkeella.
Yllättäen myös rhomboideum on ihmeellisen hyvinvoiva ja jopa kokeeksi amppeleihin jätetut kaksi omnicoloriakin ovat vielä hengissä ja podit ovat ihan kelvollisen kiinteän oloisia raakileita.