Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - SecondBestFlame

Sivuja: [1] 2 3 ... 7
1
No tämähän lisää houkutusta saapua paikalle maistiaisten kanssa..

2
Vahva tolu / mekaaninen puhdistus esim. painepesurilla on hyvä jos kasvatuspaikka sen sallii.
Normaalit torjunta-aineet eivät tehoa talvehtiviin punkkeihin.

3
Onko paikalla vermeet nasun lämmitykseen, jos joku ei aio hoitaa hommaa alusta asti siellä  ;D

4
Tähän aikaan vuodesta kannattaa olla tarkkana punkkien kanssa koska ne alkavat valmistautua talvehtimiseen.
Jos kasvustossa näkyy oransseja/punaisia punkkeja ne ovat hedelmöittyneitä naaraita mitkä talvehtivat kovassakin pakkasessa ja ovat harmina heti kun kelit keväällä lämpiävät.
Nämä pirulaiset eivät tarvitse eläviä kasveja talvehtiakseen joten kasvatustilojen desinfiointi on paikallaan ennen talvea.

-lisää pontikkaa-  ;D

5
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Herpiili + SecondBestFlame 2014
« : Elokuu 28, 2014, 20:46:03 ip »
Joskus tulee sitten eteen se tosiasia että joku yksilö ei vain ole halukas yhteistyöhön, vaikka mitä tekisit..

Kun uhkailu, kiristys ja lahjonta eivät tuota tulosta niin on aika toimia  >:(

Bye bye Aji Amarillo


6
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Viiniköynnös (Vitis)
« : Elokuu 22, 2014, 21:04:52 ip »
Kokeilkaa ihmeessä 'Kosmonaut' viiniköynnöstä.
Talvehtinut meillä 6 vuotta ilman ongelmia. Istutettu kasvihuoneen maapohjan läpi ei talvisuojausta eikä huonetta lämmitetä lainkaan talvella.
Huoneessa kasvavat myös Aljoshenkin, Zilga ja Summer Sweet. Kosmonaut on näistä isorypäleisin ja makein.

Tätä ei todennäköisesti löydy suomesta valmiina taimina mutta ainakin Taavi Kivistik http://www.roogoja.ee/soome%20viinamarjad.htm virossa myy näitä. (täältäkin voi kyllä pistokkaan hakea)

7
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Herpiili + SecondBestFlame 2014
« : Elokuu 22, 2014, 19:20:43 ip »
Seuraavaksi testissä lähinnä jälkiruokiin soveltuva hillo

1 kg omenoita
1 litra mustaherukoita
1 lime kuorittuna
2 Jamaican Scotch Bonnetia (Moa)
2 Rocotoa (PI 593618)
2 Aji Cristalia
2 Ulupica Extra Largea
0,5 dl omenaviinietikkaa
muutama mintun lehti

Keitä aineksia noin tunti, kunnes ovat pehmenneet
Soseuta sauvasekoittimella
Lisää 5 dl hillosokeria
Keitä n. 10 minuuttia

Purkitus puhtaisiin uunitettuihin purkkeihin

Toimii erinomaisesti ainakin jäätelön kanssa


8
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Rocoto Peru Bitdumi
« : Elokuu 21, 2014, 18:35:48 ip »
Mielenkiintoista, jompikumpi on siis risteytynyt jonkun toisen lajikkeen kanssa.
Myös kuvien podit ovat täysin eri muotoisia keskenään, asiaa pitää siis selvitellä :)

9
Chililajikkeiden arvostelut / Rocoto Peru Bitdumi
« : Elokuu 19, 2014, 20:45:03 ip »
Tähän asti tulisin syömäni rocoto on ollut Pi 593618, nyt löytyi haastaja.

Rocoto Peru Bitdumin ensi maistiainen oli melkoinen yllätys.
Ensi tuntuma on selkeästi makea ja miellyttävä.
Paksun hedelmälihan mehukkuus on tuttua rocotoa, myös mehukkuus on rocotoille ominainen.
Sitten iskee polte jota ei läheskään kaikista rocotoista löydy. Ja mikä yllättää vielä enemmän on se
että polte on kokoajan nouseva, aivan kuin useilla chinenseillä.
Pistelevä turruttava polte jatkuu ja jatkuu ja jatkuu kunnes miellyttävä rocoton jälkipoltto ottaa vallan.

Voin suositella rocoto faneille :)


10
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Herpiili + SecondBestFlame 2014
« : Elokuu 19, 2014, 20:27:31 ip »
No nyt teki keltainen Moruga oikein kunnon mutantti podin 32,1 grammaa



Kirsikoitakin olisi tarjolla..



..tulisempia kylläkin, Ulupica Extra Large F1 :)

11
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Herpiili + SecondBestFlame 2014
« : Elokuu 10, 2014, 20:06:58 ip »
Dart Vader



-ei kun trinidad scorpion moruga yellow-

12
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: SK kausi 2014
« : Heinäkuu 28, 2014, 21:11:31 ip »
Lainaus
Hieman on kirvat pelotellut TS.n kimpussa, eikä tonne pöhelikköön onnistu enää neemin sumustuskaan kunnolla.
Onko biologisesta torjunnasta kokemuksia tältä kesältä?
Missä hinnoissa ötökät pyörii tänään?
Ja eniten arveluuttaa kasvarin korkeahkot lämpötilat. Selviääköhän torjunta otukset lähes jatkuvasta yli 30 asteen lämpötilasta.

Hyviä kokemuksia biologisesta torjunnasta useammalta vuodelta.
Muutamia huomioitavia asioita tietysti on:
- kun käytetään biologisia torjuntaeliöitä pitää hyväksyä se asia, että aina kasvustossa on sekä tuholaisia että torjuntaeliöitä
- pitää toimia heti kun tuholaisia löytyy (ennakkotorjunta suositeltavaa)
- jos haluaa täsmätorjuntaa pitää tunnistaa kirvalaji jolloin kasvihuoneeseen saa syksyyn asti pysyvän torjuntaeliökannan (poikkeuksiakin on)
- esim. harsokorennon toukilla saa kyllä melko pahankin invaasion hallintaan noin viikossa, riippumatta kirvalajista
- jos tuholaisia on paljon kannattaa tuplata suositellut torjuntaeliömäärät
- lämpötilat pitää tietysti huomioida, ainakin isokirvavainokainen ja harsokorennon toukka toimivat hyvin n. 35 asteen lämpötilassa

Mutta ehdottomasti paras puoli noissa on se, että voi olla varma siitä että syö hyvää satoa eikä seuraavana vuonna omissa nurkissa kasva torjunta-aineille resistenttejä tuholaiskantoja

Hintoja löytyy ainakin tuolta http://www.biotus.fi/wp-content/uploads/TarhurinApu_HINNAT.pdf



13
Suomen Chiliyhdistys ry / Vs: Satakunnan aluejaosto
« : Heinäkuu 27, 2014, 21:32:44 ip »
9.8. kuulostaisi porukkaa kuunnelleena toimivalta päivämäärältä...

Ehdotuksia paikan suhteen ?

14
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Herpiili + SecondBestFlame 2014
« : Heinäkuu 27, 2014, 21:09:49 ip »
Muistiinpano, 2 kiloa kypsää Scotch Bonnetia (MoA) kerätty talteen

Ja eikun seuraavaa reseptiä testaamaan

Tällä kertaa on haussa lähinnä pyree tyyppinen hyvin säilyvä soosi jossa on jonkin verran tulisuutta

1kg Scotch Bonnet MoA
0,5 kg porkkanaa
2 sipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
3 limeä kuorittuna
2 dl valkoviinietikkaa
3 dl hillosokeria
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko porkkanat sipulit ja valkosipulit -> keitä n. puoli tuntia kunnes ovat pehmeitä
Halkaise bonnetit ja aja blenderillä soseeksi
Lisää blenderiin vähän jäähtynyt porkkana sipuli vs seos
Lisää joukkoon kuoritut limet, valkoviinietikka + mausteet
Surruta tasaiseksi

--> seos kattilaan, lisää hillosokeri ja keitä n. 15min koko ajan sekoittaen

--> Uunitettuihin lasipurkkeihin

Ja eikun syömään...

ps. hillosokerin määrästä huolimatta ei ole yhtään makeaa

15
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Herpiili + SecondBestFlame 2014
« : Heinäkuu 22, 2014, 18:27:40 ip »
Täältä sitä herkkua tulloo...



2,5 kiloa Gauchoa lähti savustimeen, kyllä kohta suu napsaa  :D

16
Sadon säilöntä ja käsittely / Vs: Hessin chili-mössöt
« : Heinäkuu 21, 2014, 10:58:56 ap »
Onkos uusia mössöreseptejä kehitelty ?
Nyt kun satokausi on taas ajankohtainen kaikki uudet reseptit ovat tervetulleita  :)

17
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2014
« : Heinäkuu 12, 2014, 23:05:38 ip »
Itse käyttäisin ensin tuon mäntysuopa kortin (toimii varmasti ainakin kuukauden päivät) ja sitten vasta jos on pakko niin muita aineita.

Suihkuta seos pumppusäiliöstä, lehdet ja kirvat märäksi. Ei haittaa vaikka menisi ruukkuun, nft:ssä ei haittaa pienissä määrin myöskään.
Mäntysuopahan on täysin luonnonmukainen aine ja sato on syömäkelpoinen vaikka heti ruiskutuksen jälkeen

18
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: NPhoBiazin kausi 2014
« : Heinäkuu 12, 2014, 22:03:55 ip »
Ensiapuna 5% mäntysuopa liuos, vie kaikki nuoruusvaiheen kirvat melko helposti, myös aikuiset joita siellä myös on. Käsittely parin päivän välein.

19
Lainaus
Ei näköjään hoidu 2 viikkoa tuolla setillä. Viikon helteissä oli vedet aika pitkälle käytetty ja resot väkevöityneet

Helteillä tosiaan 2 viikkoa on piiitkä aika, jo muutamassa päivässä veden kulutus on isoilla kasveilla sitä luokkaa että EC muuttuu huimasti.

On siellä taas hyvän näköisiä kasveja  :o

20
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Vs: Herpiili + SecondBestFlame 2014
« : Heinäkuu 12, 2014, 20:15:27 ip »
Kirvat ovat tänä vuonna palanneet ja ottivat vielä kaveritkin mukaan

Sota on siis julistettu...
Biologisen sodankäynnin aseina Kirvavainokaiset ja Harsokorennon toukat..

Erittäin pieleen tarkennetussa kuvassa pääosassa persikkakirva poseeraa muodossa jossa sitä ei haluaisi nähdä


Vähän paremmassa kuvassa samanlainen kaveri parhaassa muodossa. Eli isokirvavainokaisen loisiman kirvan tyhjä kuori  ;D


Nyt kun helteet vihdoin saavuttivat meidät on nft järjestelmien ph:n ja ec:n tarkkailu suositeltavaa, muutokset ovat yllättävän nopeita näillä keleillä



Kuvassa yhden nft:n mittaus tietoja. Meillä veden ph pyrkii nousemaan melkoisesti joten ph käppyrässä säätötoimenpiteen näkyvät selkeästi.
EC:n nousu johtuu lähinnä haihdutuksesta jossa lämpötilojen nousu korostuu melkoisesti.

Sivuja: [1] 2 3 ... 7