syyskuu 18, 2019, 03:56:45 ap

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Näytä viestit

Tämä jakso sallii sinun katsoa tämän jäsenen kaikkia viestejä. Huomaa, että näet vain niiden alueiden viestit, joihin sinulla on nyt pääsy.

Aiheet - itkis

1
Päiväkirjat ja fotoalbumit / Itkiksen kasvatuksia
syyskuu 27, 2009, 13:43:45 ip
Nyt saa pelkkä päiväkirjojen seurailu riittää, pitäähän sitä omaakin kokeilla hieman pitää. Toivottavasti itsekuri riittää päivittelyyn tulevaisuudessakin. Ensimmäinen kasvi tähän talouteen tuli tammikuu/helmikuu akselilla pienen väittelyn seurauksena: täytyi todistaa kaverille että kaupasta ostetusta sitruunasta/appelsiinista otettu siemen itää ja kasvaa myös Suomen oloissakin ikkunalaudalla :)


Siinäpä kokeilun tulos sitten on. Melko hyvin tuo mielestäni kasvoi kesän aikana, nyt on hidastanut kasvua kun valo on ruennut vähenemään.

Sitruunan kasvattelun alettua kiinnostus hieman eksoottisempien kasvien kasvatteluun kasvoi. Granaattiomenasta löytyi seuraava kohde kasvikokeilulleni.

Granaattiomena tuntuu kasvavan melko hujopiksi ohuella varrella, näitä kavereita on vasta leikelty haarautumisen toivossa, mutta saapa nähdä.

Sitruuna, granaattiomena.... mitä seuraavaksi? No chilejä tietenkin :) Tässä vaiheessa talouden kauniinpi osapuoli rupesi jo hieman laittamaan vastaan, mutta minkäs teet. "Minä vain kokeilen"... vai miten se meni?


Tämä kaupan habanerosta otettu siemen kylvettiin muistaakseni joskus helmi-maalis vaihteessa. Muutamia kukkiakin kasvi ehti syksyä kohden tehdä, mutta ilmeisesti valo ei enää riittänyt vaan kukat kuihtuivat pois. Nyttemmin hän on keskittynyt vain näyttämään vihreältä, mikä sopii minulle kyllä mainiosti... keväällä sitten katsellaan lisää.

Kaupan habaneron jälkeen tarvittiin kyllä jotain ehtaa tavaraa ja tässä vaiheessa tutustuin myös tähän chilifoorumiin. Täältä käsin löysin näppärästi tieni Fataliin sivustolle ja ... tiedätte varmaan. Kriteeriksi lajikevalinnoille tuli helppo kasvatus. Siemenkaupasta löytyikin sopivasti aloituspaketti joka sisälsi seuraavia lajikkeita:
- 7 Pod strain #2 (C. chinense),
- Cascabel (C. annuum),
- CGN 22871 (C. baccatum),
- Lemon Drop (C. baccatum),
- Pepper Pen (C. baccatum),
- PI 370004 (C. baccatum)
jotka löytyivät näppärästi tarjolla olleesta siemenpaketista. Lisäksi nappasin mukaan vielä Bolivian Rainbowia (C. annuum). Tilauksen mukana postissa tuli lisäksi yllätyksenä Cap 1499 (C. annuum) sekä yllätys siemeniä kahta kokoa.

Näistä lajikkeista itämään pääsivät kesäkuun vaihteessa Lemon drop (C. baccatum) sekä Bolivian Rainbow (C. annuum).

LD on kasvanut melko kivasti. Pituus alkoi olla jo liikaa minun ikkunalautakasvatteluun, joten saksista sai noin viikko sitten. Sen jälkeen on ruennut kivasti kasvattelemaan lehtiä pitkin vartta :) kaunistuipas mokoma.


Bolivian rainbowille samat sanat kuin Lemon dropillekin, saksista sai hänkin. Kasvi ehti haarautua hieman leikkauskohtaa ylempää ja teki muutaman nupunkin.

Molempien kasvien latvat ovat nyt vesilasissa, jos kasvattaisivat vaikka juuria. Tarkoitus lahjoittaa nämä pistokkaat kaverille... jospa onnistuu.

Entäs ne loput lajikkeet? "Odottelenpa tammikuuhun ennen kuin idätän niitä...", ajattelin. Niinpä niin.... syksyä vastenhan ne tuli sitten laitettua.


Tyttöystävän cascabel.


Cap 1499.


7 pod.


Yllätyspussin isompi siemen.


Yllätyspussin pienempi siemen.


Aji cristal, peräisin kaupan HeVi-osastolta, powered by fatalii :D

PI 370004, CGN 22871 ja Pepper pen eivät suostuneet itämään, vielä. Pitänee vielä koittaa suostutella niitä...
Kasvatusoloista vielä sen verran, että kasvien käyttöön sallittu ikkuna sattuu olemaan pohjoiseen päin. Saapa nähdä miten käy. Tämän talouden kasvivalaistuksen maksimimäärä on kuulema saavutettu, joten näillä on pärjättävä; 2x30W ESL roikkuu tuossa ikkunan edustalla. Valojen etäisyyden suhteen on jouduttu tekemään kompromissejä, mutta toivottavasti nämä riittävät talveksi. Tässäpä vielä yleiskuvaa ikkunalaudata:ps. kuvat ovat hieman kehnoja, kuvausta tässä vielä opetellaan. Valaistus oli hieman hankala :)