Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - chilinerd

Sivuja: [1] 2
1
Rawitilta näyttää. Niitäkin on ilmeisesti vähän erinäköisiä. Tyypillisesti ainakin ensimmäiset chilit kasvavat kauniisti ylöspäin.

2
Tarkemmalla tutustumisella ainakin z1:seen saa nähdä jonkin verran vaivaa tuon bootloaderin takia. Tosin CM12.1 löytyy kaikilla herkuilla  ;D itse olen samsungissa pysynyt toistaiseksi. Nämä ovat kyllä todella helppoja rootattavia.

3
Veikkaan että Sonylle melko helppoa asentaa cyanogenmod. Itselläni nyt CM11 snapshot Galaxy s3:ssa. Sonyyn on varmaankin olemassa ihan cyanogenmodin tukema CM12.1. Ja roottaukseen löytyy ohjeet ainakin xda forumilta ja varmasti muistakin lähteistä. Ettei onnistuisi jopa CM installerilla (Play Storesta) :o

4
Kodin mausteinen kokkaus / Lisukkeita ruoille peruschileistä?
« : Elokuu 08, 2015, 22:44:46 ip »
"Lisukkeet ovat ruoan kerma" kuulin sanottavan kerran asiaa koskevassa radio-ohjelmassa.  ???

Chili-ihmiset ovat todennäköisesti yrittäneet lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä, joten olisi hyvä onnistuneita kokemuksia kasata meidän muidenkin käyttöön.

Oma onnistunut kokeilu oli pannulla paistetut ananaspalat pieneksi leikatun chilin ja grillimausteen kanssa. Laitoin siis ananaspaloja muutamaan tilkkaan öljyä ja sekaan pilkottua chiliä. Chilin tulisuus levisi todella tasaiseksi ananaksiin ja yhteismaku oli erinomainen. Makeaa ja tasaisesti polttavaa :o. Yllättävän paljon sai chilejä laittaa potkun aikaansaamiseksi. Tähän mennessä olen kokeullut serranolla ja orange habanerolla. Olivat kyllä ihan eri makusia, mutta silti toimivia.
Sopi hyvin ainakin grillisafkan kanssa. Voisin kuvitella, että jokin melko pistävästi polttava chili voisi sopea tuon makean kanssa parhaiten.

5
Havaitsin tuota kukkien pudottelua aiemmin itselläni. Kasvit kukki tosi hyvin, mutta myös pudotti lähes yhtä tehokkaasti. Syynä oli liian suuri typen saanti, eli lannoite oli minulla aiheuttava tekijä.

6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Chilien kypsyys
« : Elokuu 08, 2015, 21:42:28 ip »
Kyllähän joidenkin chilien sanotaan olevan maukkaampia "raakoina", eli vihreinä vaikka podi luonnollisesti muuttaisi väriään myöhemmin. Juuri kuten Huru-ukko valaisi. Vaikeus saattaa tulla pohtiessa, mikä nyt on oikea hetki poimia "raaka" chili  :o

7
Rawit ja serrano tuottavat suurta satoa, muista aika reilusti kukkia putoilee. Habat jäivät kaiken lisäksi pieniksi. Oulun korkeudella ei ole kyllä valoa liikaa suotu, vaikka viistosti etelään ovat ikkunat ja takapiha.

8
Samaa mieltä edellisen kanssa. Ajattelin itsekin laittaa ensi kaudeksi nykyisestä orange habanerosta bonchin. Varren paksuus alkaa olla sopiva ja kantaosa on mukavan "puumainen". En tarkoita tässä eläintä  ;D. Oikein hieno on ruukkukin.

Kuinka lyhyeksi nämä kannattaa leikata, jotta optimoitaisiin hyvä kasvu ja ulkonäkö?

9
Noniin elikkä HALP!
Mikä ihme voi olla...
Mikään sovellus ei asennu Google play kaupasta.
Kun on hyväksynyt ehdot ja painaa asenna, alkaa palkki juoksemaan, mutta menee siinä ikuisesti asentamatta mitään. Olen koittanut montaa eri sovellusta. :/
Puhelin xperia z1 käyttis uusin lollipop oisko 5.1
Oon bootannut parikin kertaa ja ei mihinkään. Mahtaako olla susi koko Sonyn lollipop.. Paljon ongelmia ollut muutenkin :/

Pitäisi puhelimen ainakin olla ihan laatukamaa. Jos haluat vähän vaivaa nähdä niin palauta tehdasasetukset ja kokeile uudestaan. Isälläni oli sama ongelma, tosin käyttis oli muistaakseni JB 4.2.2

10
Sienet ovat itsellenikin melko uusi tuttavuus, mutta innostuin näistä(kin) viime kesänä kun kaverit ottivat mukaan tatteja poimimaan valkiaisjärven ympäriltä. Nyt tuli sitten ensimmäiset kantarellit ja kylläpä maistui voissa paistettuna sipulin ja kanapihvin kanssa. Kaveriksi fetasalaattia.  :-X

11
Äänestykset / Vs: Mitä chiliä/chilejä kasvatit ensimmäiseksi?
« : Elokuu 02, 2015, 11:21:03 ap »
Kyllä se lähti kaupan hollantilaisesta punaisesta chilistä ja aji fantasysta, joita lähicittarista sai. Ensimmäinen järkevä satoa tuottanut kasvi oli saksasta tilatuista rawitin siemenistä. Siitä se sitten pikkuhiljaa laajeni  ::)

12
Äänestykset / Vs: Koulutuksesi
« : Elokuu 02, 2015, 11:15:19 ap »
Aineenopettajaksi olisi tarkoitus valmistua vuoden päästä. Aineina matikka, fysiikka ja kemia. Muita luonnontieteilijöitä?  ;D

13
Äänestykset / Vs: Kuinka kauan olet harrastanut chilejä?
« : Elokuu 02, 2015, 11:09:05 ap »
Oppositioon jouduin ainakin toistaiseksi 2-3 vuoden kokemuksella. Mielenkiintoista nähdä miten taulukko muuttuu kun saadaan lisää ääniä. Paljon näyttäisi olevan uusia chilipäitä ja vähän kokeneempaa porukkaa.

14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Mitä nautitte juuri nyt?
« : Elokuu 02, 2015, 10:33:36 ap »
Voileipää jossa tuoretta aji fantasya ja emmentalia :) ja tietty aamukahvit odottelee pannussa!

15
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: RUTON PUNKIT!!!!
« : Heinäkuu 26, 2015, 22:36:22 ip »
Pyretriiniä olen harkinnut mutta en tiedä miten se vaikuttaa podeihin. Laitoin eristykseen kypsyttelemään ja suihkin terveetkin kasvit sillon tällöin. Kosteudessa se huono puoli että harsosääsket pääsevät munimaan. Lienee kuitenkin huomattavasti pienempi paha kuin punkit  ;D

16
Jeps, mieto ja maukas peruschili tämä Anaheim, katsotaan vielä täsmääkö tulisuus. Tai tässä tapauksessa kenties tulettomuus  ;D

17
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: RUTON PUNKIT!!!!
« : Heinäkuu 22, 2015, 11:03:11 ap »
Yeps, nyt löytyi omistakin chileistä ohuen ohutta seittiä lehtien kellastumisen jälkeen. Mäntysuopaliuoksesta ei näyttänyt olevan mitään apua. Uudet seitit palasivat parin viikon päästä. Näyttäisi annuumeissa ainoastaan olevan seittiä ja yhdessä frutescensissa myös. Chinenset näyttävät vahingoittumattomilta, ilmeisesti ei ole punkkien herkkua ne.

Osaisiko joku valaista, minkälaisissa olosuhteissa punkit viihtyvät ja toisaalta mitä kautta yleensä chileihin löytävät tiensä?

18
Minkälainen on tulisuus? Joko olet maistanut :)
Äkkiseltään veikkaisin Anaheimia.

19
Rawit oli ensimmäinen chilini. Kummasti kasvoi ja tuotti satoa, vaikka tein hirmuisen määrän virheitä heti idätysvaiheesta alkaen. Oli ensimmäiseksi chiliksi melko tulinen, mutta hyvin sopi intialaisiin ruokiin ja erityisesti tomaattikastikkeisiin. Omat siemeneni tilasin Saksasta ja ne oli merkattu Capsicum frutescens -lajikkeena.

20
Juuri tätä kantaosan tyypillistä muotoa mietin itsekin :) Onneksi älysin laittaa varalta "lombardon" kaveriksi poblanoja salaattichiliksi, itse kun en orange habaneroa tulisempia chilejä juuri käytä.
Jos Jani M on halukas luopumaan muutamasta (aidosta) lombardon siemenestä, olen kyllä valmis vähintäänkin postikulut maksamaan :)
Kasvi on siis täten ainakin toistaiseksi nimetty serranoksi. Oikein hyvää oli salsakastikkeessa tortillaa pureskellessa  :o

Sivuja: [1] 2