Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Nenuka

Sivuja: [1]
1
Paprika ei edes vaihda väriä. Voiko liika kuumuus aiheuttaa tuollaista? Vieressä oleva chili näyttää nauttivan olosuhteista (ikkuna lounaaseen/länteen).

2
Kyseessä siis normipaprika, ei chili. Kaupan keltaisesta espanjalaisesta otettu siemen. Kasvi pukkasi hienon hetelmän jo kesäkuun alussa, mutta sen kasvu ja kypsyminen on tyssännyt kokonaan (noin 5cm). Itse kasvi kylläkin kasvaa ja pukkaa uutta kukkaa, joskin sitäkin tosi hitaasti. Missä vika? Noviisi on äimän käkenä.

3
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Vanhat siemenet
« : Kesäkuu 08, 2015, 21:57:49 ip »
Siemenet olivat noin pari viikkoa lautalla, mutta hyvin vähän mitään tapahtui. Pulleimmat niistä pistin kokeeksi multaa. Ja tadaa! Sieltä se pienikin ponnistaa! Kaksi tainta nostaa päätään. Siemenet ovat ainakin 7 vuotta vanhoja. Nyt vaan jännäämään, että mikä puska laji sieltä tulee. Kiitos ohjeista!

4
Toukokuussa kukkakauppasta ostamani chili (lajista ei tietoa) kypsytti jo siinä silloin valmiina olleet hedelmät,  mutta siihen se ilo sitten loppuikin. Miten saisin kasvin kukkimaan uudestaan? (Mistä nappulasta saisi mobiililla ladattua tänne kuvan? :o Olisi kiva tietää sen laji.)

5
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Vanhat siemenet
« : Toukokuu 28, 2015, 13:54:09 ip »
Siemenet ovat nyt noin viikon päivät lautalla kelluneet. Kolmantena päivänä luulin jo niiden alkaneen itää kun oikein tarkasti katsoi. Siemenen ulkopinnan alta oli tulossa ehkä 0,5 mm siemenen sisustaa ulospäin. Mutta tässäpä ollaan. Yhä edelleen samassa pisteessä. Liekö oikea lämpötila ja valaistus?

6
Uusien jäsenten esittelyt / Nenuka esittäytyy
« : Toukokuu 19, 2015, 22:44:15 ip »
Hellurei!

Noviisina aloittelen chilin kasvatusta. Lähinnä basilikaa on aikaisemmin löytynyt ikkunalaudalta,  sekin kirvojen syömänä. Paprikoita laittelin ensimmäisen kerran teininä ja nyt innostus lähti uudelleen. Jospa nyt uskaltaisi siirtyä jo vähän tujumpaan sortiin...

Innolla vastaanotan ohjeita ja vinkkejä kokeneemmilta puutarhureilta.   :D

7
Lupaudun yleisöksi ja ostajaksi. Mitä ihmeellisempää,  sen parempaa  :o

8
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Vanhat siemenet
« : Toukokuu 19, 2015, 14:52:15 ip »
Kiitos vastauksista! Siemenet ovat osa kuivattua chilihakkelusta, säilytetty siis maustekaapissa. Ei tosin ole mitään tietoa missä ne ovat olleet ennen meille tuloa... Mainion makuisia,  toivottavasti lähtevät kasvamaan. Idätyslautan rakennuspuuhiin siis.   :D

9
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vanhat siemenet
« : Toukokuu 18, 2015, 22:04:34 ip »
Kuinka vanhat siemenet vielä itävät? Kaapista löytyy Thaimaasta tuotuja chilin siemeniä, mutta vuosia vanhoja. Onko toivoa?

Sivuja: [1]