Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - hyvis

Sivuja: [1]
1
Kyllä kyllä, vaikeuksien kautta! Näinhän sitä saa tietää ainakin mitä EI kannata tehdä.

Hyvä tietää että Lemon Dropista voi olla muutakin hyötyä kuin hauskannäköinen korkea varsi ja pulleat hedelmät, mielessäni jo teilasin koko lajikkeen koristekasvikategoriaan.

Ja myös, malttamattoman luonteen on helpompaa etsiä tietoa itse kuin odotella vastauksia kysymyksiin.  ;)


2
Heippa!

Täällä noviisi chilikasvattelija ja foorumilla uusi, vaikka monet vinkit nimenomaan täältä olen jo vuosien mittaan kaivellut. Nyt olen kolmatta kertaa lähdössä aloittelemaan chilifarmia nollatilanteesta.

Olen tässä parin pikku farmin kanssa kokeillut ja kokenut jo monenlaista: sisä- ja ulkokasvatusta, ESLeillä, ledeillä ja auringonvalolla, multa- ja vesiviljelyä (ei ollut erityinen menestys), mullassa, kivivillassa ja chilivaarin blogista bongattua styroksi-idätystä, yhden bonchikokeilun, kirvakatastrofin, joitakin eri lajikkeita: Omnicolor, Lemon Drop, Petenero, Fatalii Gourmet Aij Fantasy, Habanero Orange, - Caribbian Red ja - Uganda.

Harrastelu on siis ollut melko epäjärjestelmällistä ja kokeilevaa, pienellä budjetilla (lamput olen lainannut/saanut). Mullassa led-lampun alla kasvatettu vuoden ympäri tuottelias Omnicolor on tähänastisen kasvatuksen menestys, sekä Lemon Drop (jonka kitkerät hedelmät ei sitten yhtään kutkuttele makuhermoja, hyi), naapuri Petenero taas vesiviljelyssä kärsi ensin liian innokkaasta ravinnetarjoilusta, josta elvyttyään kuoli yllättäen kun vesi pääsi loppumaan mun ollessa viikonloppureissulla. Muuton ja muun säätämisen takia chilinkasvatus oli pari vuotta tauolla. Nyt sitten viime syksynä vihdoin kauan odotettu ja ihan liian hitaasti kasvanut habanerofarmi oli juuri alkamassa tuottaa satoja tujakoita herkkupaloja kun yllättäen kirvat iskivät kesän ulkona viettäneisiin, kellariin lamppujen alle siirrettyihin kasveihin (???). Parin kuukauden työlään ja stressaavan mäntysuopaliuostaistelun jälkeen kirvat voittivat ja koko farmi lensi biojätteeseen. Sato kuin hedelmätkin jäivät pieniksi (halkaisija 1cm), ja suureksi pettymykseksi yhdenkään sisältä ei löytynyt ainuttakaan siementä, joilla olisin saanut jatkettua hyvin alkanutta, tragediaan päättynyttä habanerokasvatusta.

Nyt idätykseen lähti näin maaliskuun lopulla ainoastaan tuparilahjaksi saadun, ehkä jostain Plantagenista ostetun nimeämättömän (mutta onneksi yllättävän tujun) kasvin siemeniä. Noh, vaikka kesä on lyhyt niin on pari esliä varastossa joilla kasvukautta voi tarvittaessa lähteä pidentämään. Vähän vainoharhaisesti tosin pelkään, että kirvat ovat jollain tavalla onnistuneet munimaan lamppuihinkin...

Chilifoorumiin kirjauduin nyt viimein itse taimienostotoivossa kun ystäväpiiristä ei löydy chiliharrastajia, jotka voisivat myöhästynyttä auttaa. Kiitokseni tähänastisista avuista foorumin aktiivisille jäsenille, joilta olen lähes kaiken harrasteluun liittyvän infon saanut!

Sivuja: [1]