Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - chilimieli

Sivuja: [1] 2 3 ... 54
1
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Bonsai - onko tämä jo roskis kamaa?
« : Kesäkuu 02, 2019, 07:55:58 ap »
Mikä kasvilaji on kyseessä?  Kahvi? Koka?
Kyllä tuo fiikukselta näyttää :D

Hienoa että kasvi elpyi. Nyt vain tasaista kastelua ja sumuttelua lehdille niin hyvä tulee.

2
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tyrni
« : Kesäkuu 01, 2019, 15:05:33 ip »
Nyt on tyrnit maassa. Sekoitin suhteella:Puutahamultaseosta 3/4 ja hiekkaa 1/4. Puutarhamullassa on siis itsessään jo valmiiksi myös hiekkaa. Pinnan katoin eilen haketetulla kuivalla oksasilpulla (tammea, vähän vanhoja hortensian oksia ja koivua).
Ei muuta kuin satoa odottelemaan. 8)

3
Muut kuin paprikakasvit / Vs: Tyrni
« : Kesäkuu 01, 2019, 09:54:55 ap »
Kiitos tästä tiedosta! Itse ole elänyt ajatuksessa että tyrnille kelpaisi juuri hapan ja vähäravinteinen maaperä parhaiten. Taidankin antaa tyrneilleni hiekalla plandattua puutarhamultaa. ;) Sitä on tossa pihalla vielä 8tonnia ja hiekkaa ainakin puolisentoista.

Jostain myös luin tuosta tyrnin ravinteiden muodostuksesta jossa tyrni muuttaa hapen avulla typpeä itselleen käytettäväksi. Liekö sitten asiavirhe, mutta ainakin pidän huolen että juurille riittää happea.

4
Muut kuin paprikakasvit / Tyrni
« : Kesäkuu 01, 2019, 00:58:11 ap »
Onko täällä muita tyrniin ihastuneita?
Itse olen haaveillut vuosia tyrnien kasvattelusta ja tänään hain muutaman pihaa koristamaan. Pölyttäjäksi yhden ja loput tekevät toivottavasti marjaa tulevina vuosina. Päätin heti ensialkuun ottaa viisi pistokasta kivivillakuutioihin, josko lähtisivät kasvuun. Minkä kokoiseen kuoppaan olette yleensä tyrninne istuttanut mikäli olette niitä kasvatelleet?

Havu-/rodomultaa on nyt 120litraa, riittääkö tuo useammalle taimelle vai lähdenkö aamusta takaisin multaostoksille? Sekaan ajattelin lisätä kuopan pohjalle havupuumursketta ja normaalia puutarhamultaa happaman mullan jatkoksi.

5
CHILIFEST FINLAND / Vs: chilifest 2019
« : Toukokuu 08, 2019, 23:26:48 ip »
Onko tänävuonna poikkeus vai jääkö chilifestit unholaan?
Harmi ettei tänävuonna pääse..

6
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Vanhat siemenet
« : Toukokuu 07, 2019, 23:55:27 ip »
Käyn nyt tämän kuittaamassa jos joku miettii itävyyttä.  ::)

Omalle kohdalle ei itäviä siemeniä enää kymmenvuotiaista löytynyt, toki poikkeuksiakin varmasti on olemassa. Uudemmat, noin viisi vuotta vanhat itivät osa. Tosin uudempienkin kanssa huomasi itävyyden jo laskeneen. En siis suosittele siementen pitkäaikaista säilöä huoneenlämmössä. Pakastamalla uskoisin onnistuvan pidempäänkin mikäli siemenet ovat koko säilytysajan jäässä ja kuivassa.

7
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Aidan rakennus luonnonpuusta
« : Huhtikuu 14, 2019, 17:02:19 ip »
Kiitos vastauksista. Ehkä harkitsen sittenkin tuota polttamista. ;) 20vuotta on jo enemmän kuin tarpeeksi. En viitsisi mitään metalliosia alkaa kiinnittelemään ainakaan niin että näkyisi ulospäin. Oksia on niin montaa kokoa etten myöskään viitsi lähteä erin kokoisia kiiloja metsästämään. Mielellään mahdollisimman "luonnollisen" näköistä olen ajatellut.

8
Muut harrastukset ja elämä / Aidan rakennus luonnonpuusta
« : Huhtikuu 14, 2019, 12:45:18 ip »
Terve!

Olen tässä aikeissa rakentaa koristeaitaa pihalleni puunkaadosta jääneistä puiden oksista. Onko foorumilla asiaan perehtyneitä, jotka voisivat neuvoa puun suojaamisen kanssa? Olen aikeissa käyttää havupuuta tolppina (käsittelemätöntö mäntyä ja kuusta) mutta mietin millä minun kannattaisi käsitellä maan sisään tulevat puun osat? Koko aita tehdään siis luonnonpuusta, mahdollisimman simppelisti mutta sen tulisi kestää vähintään viisi vuotta. Poikkipuut tulevat olemaan lehtipuuta, puita ei kuorita tms. Luin että heinäseipäät oli ennen tapana polttaa hiilelle kärjistään, mutta näkisin homman liian työläänä ja aikaavievänä. Onko olemassa esimerkiksi käsittelyainetta jolla havupuu kestäisi entistä pidempään? Kiitos avusta jo etukäteen. ^-^

9
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Vanhat siemenet
« : Helmikuu 05, 2019, 15:43:43 ip »
Toistaiseksi huonolta näyttää, tosin osa siemenistä vasta viikon oleillut mullassa. Yli kymmenen vuotta voinee siis olla liikaa ainakin osalle lajikkeista. Annan siemenille vielä pari-kolme viikkoa, mikäli ne jotka tiedän nopeimmiksi itäjiksi eivät lähde, voitanee tehdä johtopäätöksiä.

10
Chililajikkeiden arvostelut / Vs: Maukkain lajike?
« : Tammikuu 19, 2019, 20:38:33 ip »
Helppo:
Aji cristal
Aji fantasy
Starfish
Hungarian hot cherry
Muoks; ..ja tietysti lemondrop

11
Aloittelijan ja yleisten chilikysymysten nurkka / Vs: Vanhat siemenet
« : Tammikuu 19, 2019, 20:25:21 ip »
Vanha aihe mutta haulla tuntui osuvimmalta. :D
Keräilin eri lajikkeita vuosina 2004-2012 ja lajikkeita kertyikin rutkasti. Taisin lopettaa laskemisen 140;n kohdilla. Nyt lähtisi näitä siemeniä idätykseen reilulla kädellä. Saa nähdä itääkö. 8) Monta vuotta tuli mentyä valmiilla taimilla, nyt heräsi kiinnostus palata idättelyhommiin kun tilat suurenivat kaksinkertaiseksi.
Raportoin itääkö jopa 12-14 vuotta vanhat siemenet  8) Toivotaan parasta.

Säilytys:
Minigripeissä jotka litran minigripeissä suojattuna valolta ja lämmöltä. Pusseissa myös siliga-geelipussukka jos toinenkin. Litraiset pussit vielä valoa läpäisemättömässä kassissa jota olen pitäny kaapissa lattian rajassa.

12
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Lokakuu 01, 2018, 16:52:12 ip »
Juu kulutus on nyt onneksi selvillä. Taitaa tulla kaupat kun ei ne hinnat vielä niin pahoja ollut.  ::)

13
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Syyskuu 30, 2018, 19:02:00 ip »
Ok. Kiitos vastauksesta. Tuon voinee kertoa ainakin 1,5;lla 200m2 talossa? Perheeseen kuuluu toistaiseksi kaksi plus pieni lapsi. Voisikohan todellinen kulutus olla siinä 25k-30 000? Olen ihan ulapalla näissä hommissa, mitä nyt tulee suht ärtyneenä maksettua sähkölaskuja kun nuo pelkät siirrotkin ovat jo aivan ylihinnoiteltuja. Ja paljonko kulutuksenne (myös muut) on talvikuukausina rahassa? Tiedän vain että olenko yhtään oikeilla jäljillä omien veikkausteni suhteen.. ::)


.. Ja paljonkohan voisi tulla hintaa valmistakan asennustöille, mikäli sen saisi liitettyä puusaunan hormiin seinän läpi? Onko kokemuksia. Suunnitteilla siis ihan sellainen parin- max. kolmen tonnin metallikaappi pienellä varaajalla. Tarvittavat luvat ja niiden hinta?

14
Muut harrastukset ja elämä / Vs: Kysy mitä vaan !
« : Syyskuu 30, 2018, 01:23:06 ap »
Heitän nyt kysymyksen tähän kun en kehtaa aloittaa uutta ketjua ja sen verran aikaa viime käynnistä täällä, etten tiedä onko aiheesta montakin ketjua.

Paljonko teillä ok-talon omistajat palaa rahaa sähköön kuukaudessa siirtoineen, riistoineen päivineen?

Olen aikeissa ostaa 70-luvun lopulla rakennetun (peruskorjauksia tehty, eristyksistä ei tietoa vielä) 200m2;n omakotitalon.
Talo sijaitsee aurinkoisella tontilla, lämmitys hoituu sähköpattereilla sekä kahdella ilmalämpöpumpulla. Ainut tulipesä löytyy talon puusaunasta. Mahdollinen kamiina tai valmistakka pienellä varaajalla on suunnitteilla, muttei sitä tarvitsisi vielä hinnassa huomioida. :)

Ainut kynnyskysymys kaupoille on juurikin tuo ylihintainen sähkö joka maksaa nykyisin järjettömästi. Minkä kokoiseen sähkölaskuun kuukaudessa minun tulisi karkeasti arvioiden varautua? Auttakkee. ;D
Nykyisessä asunnossa (vanha puutalo) eristykset vanhahkot ja naapurin mummo pitää kämppäänsä kylmänä kesät talvet, joka varmasti nostaa myös omia kuluja jotka ovat talvella noin 270e/kk. Kasvaako laskuni tuosta paljonkin ok-taloon siirryttäessä?

Kiitos jos jollakulla olisi heittää jonkinnäköistä arviota kokemuspohjalta.

15
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Apua kasvihuoneen perustuksen hinnalle
« : Heinäkuu 25, 2018, 02:22:15 ap »
Ok eli voin vuokrata koneen ilman pätevyyttä ja ajaminen luonnistuu kokemattomaltakin pienellä harjoittelulla? Kuinka noiden vakuutusten kanssa? Saanko vakuutukset ns. koneen mukana vai tarvitsenko oman vakuutuksen kaivuille? Mielellään toki kaivan itse sillä mikäli oikein innostun saan samalla kaivella pohjat pihalammelle. ;D

Mitenkäs vuokrahintojen kanssa esimerkkinä muutama päivä? Entä polttoainekustannukset?

Pahoittelut kysymysten tulvasta.

16
Edistyneempi chilinkasvatus / Apua kasvihuoneen perustuksen hinnalle
« : Heinäkuu 23, 2018, 15:15:30 ip »
Hei pitkästä aikaa chilihullut! (Ja pahoittelut, taisi tulla väärälle puolelle? :-[)

Kyselisin onko kellään hinnoista minkään näköistä arviota heittää paljonko seuraavan kuvan mukaiset kaivuutyöt maksaisi kasvihuoneelle turunseudulla? ;D Tarkoituksena olisi siis rakentaa 15m x 7m kasvihuone, josta tehdään talvenkestävä=talvipuutarha (lämmitys auringosta, puusta ja kompostista). Maata olisi tarkoitus kaivattaa bobcatillä puolestametristä reiluun metriin, joka täytetään sepelissä roudan välttämiseksi. Kasvihuoneen päätyyn tulee sisälle myös pieni lampi, joka on pieneltä matkaa maarajan yläpuolella.

Paljonkohan tämänkaltaisen pohjan kaivuu tulee maksamaan ja moneksiko päiväksi tarvitsen koneen+ kuljettajan?
Olisi suotavaa mikäli kyseinen kuljettaja myös levittäisi pohjasepelin kunhan allasmuovi saadaan pikaisesti asennettua pattinkien varaan. Itse sepeli toimii siis muoville lopullisena tukena.


17
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: RUTON PUNKIT!!!!
« : Lokakuu 30, 2017, 12:26:19 ip »
Samaa ongelmaa taas kerran. Toin ulkoa sisälle kasveja jotka myrkytin, mutta vaiva on taas palannut.
Kokeiluun lähti ansaripetopunkit (1000kpl maksoi reilut 17e).
Kysyisinkin, että onko olemassa jippoja kannan hengissä pitämiseen? Voinko eristää osan kannasta pieneen terraarioon tms. ja pitää öttiäiset hengissä myöhempää käyttöä varten? Viileässähän nämä selviytyvät vain pari päivää ilman lisäravintoa.
Onko siis olemassa korvaavaa ravintoa näille pienille hävityksenkauhistuksille? ;D

18
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: RUTON PUNKIT!!!!
« : Helmikuu 12, 2017, 11:51:14 ap »
Itselleni on ikävästi tullut kirvoja kasviseinään olkkarin nurkkaan riesakseni. Seinä toimii nft-tekniikalla ja on orittäin piukassa monenlaisia kasveja, joten pyretriini-sumutteluyritysten jälkeen voin todeta, että aina jonnekkin jää kirva tai pari kaaosta aiheuttamaan. Voinko lisätä pyretriiniä suoraan resoon? Tällöinhän kasvit imevät myrkyn suoraan itseensä, eikä sumuttelulle jää tarvetta. Resoon ei myöskään pääse valoa, joten luulisi myrkyn säilyttävän tehonsa pidempään kuin normaalisti.. ??? ;)

Pyretriini ei imeydy veden kautta. Sinne pitäisi laittaa jotain systeemistä eli kasviin imeytyvää ja kaikkialle leviävää myrkkyä kuten neonikotinoideja. En muista, millaisissa muodoissa Provadoa on nykyään myynnissä, mutta se taitaa olla ainoa kuluttajille myytävä kovempi myrkky. Ne toisaalta toimii myös sumutettuna.

Kiitos vastauksesta. Kokeilen brovadoa siis. Kauanko kys. myrkyllä kestää hajota, sillä viherseinässä myös minttua jne. joka päätyy ennemmin tai myöhemmin ruoanlaittoon?

19
Chilien tuholaiset, taudit ja muut ongelmat / Vs: RUTON PUNKIT!!!!
« : Helmikuu 12, 2017, 10:32:05 ap »
En nopealla haulla löytänyt vastausta:

Itselleni on ikävästi tullut kirvoja kasviseinään olkkarin nurkkaan riesakseni. Seinä toimii nft-tekniikalla ja on orittäin piukassa monenlaisia kasveja, joten pyretriini-sumutteluyritysten jälkeen voin todeta, että aina jonnekkin jää kirva tai pari kaaosta aiheuttamaan. Voinko lisätä pyretriiniä suoraan resoon? Tällöinhän kasvit imevät myrkyn suoraan itseensä, eikä sumuttelulle jää tarvetta. Resoon ei myöskään pääse valoa, joten luulisi myrkyn säilyttävän tehonsa pidempään kuin normaalisti.. ??? ;)

Lisättäköön vielä, että tosiaan kirvat ovat jo saaneet ainakin viisi käsittelyä, eikä tämä ole riittänyt. Kaikki näyttäisi aina kuolevan, vaan jostakin ne esiin taas putkahtaa. :'(

20
Edistyneempi chilinkasvatus / Vs: Miten Vesiviljellä?
« : Kesäkuu 06, 2016, 14:43:44 ip »
Kiitos tyhjentävästä vastauksesta. ;D
Kappas keppanaa, olisimpa aijemmin äkännyt. Nyt saa ecogrowerin ja rainforestin tiiviit läpiviennit uuden elämän. Näitä löytyikin kaksin kappalein kotoa ja ovat varmasti tiiviitä+ sopivat vesitasoletkuun kuin naputettu. 8)

Sivuja: [1] 2 3 ... 54